Jump to content

Holder kraftfor seg gjennom sommeren?


Dede
 Share

Recommended Posts

Akkurat tom for kraftfor 3 uker før beitetilvenning.  Hr. får pr i dag diamant. "Voksen" islandshest (fyller 20 år) så hadde tenkt å kjøpe noe med mer protein men så sier folk at det er dumt nå rett før beitesesong.  Flere i stallen har komplett men hadde ikke nok til å dele på så måtte kjøpt ny sekk uansett (men hadde kanskje klart å selge noe komplett  til andre?).  Hva tenker dere - holder diamant seg over sommeren uten å bli dårlig?  Er ikke alltid supervarmt på sommeren på vestlandet og vil oppbevares i fordunk i et mørkt rom.. 

Vil komplett holde seg like bra / dårlig som diamant er det jo uansett ganske mye billigere å kaste...

 

Link to comment
Share on other sites

Vanlig holdbarhet er vel 4-6 mnd på kraftfôr før det begynner å smake vondt, så jeg ville bare kjørt på.  Plutselig trenger horsie litt ekstra tilskudd under beitet også, så greit å ha :) 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tolker datopå sekker på samme måte som for mat; "best før - men også brukbar etter".   Hr står på utegang og får kraftfor en gang pr dag, og da får han uansett ikke enorme mengder og vi bruker gjerne flere måneder på å spise en sekk så går nok normalt over datoen...

 

Eg tenkte mer på om noen hadde opplevd at kraftfor ble ubrukelig etter å ha stått oppbevart over sommeren (med varmt vær) uavhengig av utløpsdato.

 

Link to comment
Share on other sites

Det ble jo plutselig en sekk med komplett siden de var utsolgt for diamant - så et par dager tilvenning nå (han har smakt det før men tenkte mer for magen) og så starter sannsynligvis beitetilvenning ca 1 mai gjør at det blir litt igjen....

 

Ja fukt er vel det verste og den største risikoen på sørvestlandet..  Salen har faktisk fått mugg de 2 siste somrene - så i år skal ikke noe fuktig inn i det skapet rett før hest skal på beite.. første året antar jeg det var et par sko fra forrytter og i fjor kanskje noe så enkelt som forbøtta som ikke var helt tørr da den ble satt i skapet.. Så ekstra turer innom etter at hest er på beite for å sette inn  ting eller bare sjekke er plan nå.  Har ikke fryseboks men tenker jeg setter det som ikke spises i tønne fra felleskjøpet som er helt tett - da sprer det seg i alle fall ikke til noe annet rundt omkring.. Vi får egentlig ikke lov å ha sekker i salskapene men skal oppbevare i bokser.  Ikeabokser brukes og  er vel ok til daglig bruk i alle fall selv om de ikke er "vakumtette".  Jeg bruker boks med klipslokk inne i skapet og tenker det er tettere enn de med vippelokk.  Mange nye i stallen i år så tenker jeg sender ut påminnelse til de og. Melmidd vil vi ikke ha!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...