Jump to content

Skadet hest - separasjonsangst?


Hestedilla
 Share

Recommended Posts

Hei. 
Jeg har en ung og sprek kaldblodshoppe som nylig har skadet foten ganske alvorlig. Hver gang jeg tar ut en annen hest fra utegangen klikker hun helt og galopperer seg svett helt til vi kommer tilbake igjen. Har derfor ikke kommet meg på ordentlig ridetur med noen av hestene. Hjelp! Er redd hun skal forverre skaden pga stresset når jeg tar ut en annen hest. Noen forslag til tiltak eller tanker om hvordan stresset påvirker skaden? Hun har slitt av en sene på fremfoten, er sydd og det gror greit sett utenfra. Takk for hjelpen ♥️

Link to comment
Share on other sites

Prøvd å avlede ved å fôre de som er igjen i det du rir ut? En god bøtte med noe betfiber eller noe sånt og en dott med høy, nok til at de fokuserer på noe annet til du er ute av syne? Synes det gjerne er i det de ser man forsvinner at de reagerer mest, har man kommet over den kneika uten stress går det gjerne bra.. 

 Eventuelt ville jeg testet å lage en liten sykepaddock til å bruke i sånne tilfeller. Stresser hun like mye inni der hjelper det jo ikke, men kanskje hun ikke girer seg opp når hun har mindre plass? 

  • Liker 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...