Jump to content

Dekken; Høøks, Horze el Skoies?


Recommended Posts

Tenkte jeg skulle handle et par dekken til vesla på salg. Gidder ikke kjøpe WB eller HW enda ettersom hesten er i vekst. Har i tillegg en ganske omfattende WB garderobe etter Tommine som jeg håper hun vil passe etterhvert. Lurer derfor om noen har erfaringer med Horze/Høøks/Skoies egne dekken? Hvilke kommer best ut? Har hatt et par Høøks til T i sin tid. Følte de varte bare en sesong. Lot seg iallefall ikke vaske uten å miste all vanntetthet og pusteevne. Nå er det noen år siden, så mulig kvalitet har bedret seg??

Link to post
Share on other sites

Jeg har et par av Skoies sine dekken og synes de er ålreite. Grei passform og holder da vannet ute. Har ikke hatt Hööks-dekken på en del år,men syntes ikke de var særlig holdbare.

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Jeg er superfornøyd med Fairfield (Hööks) til min, men halvparten av årsaken er at de er store i bogen, så de sitter bra  :lol: Jeg vasker dekken veldig sjelden, men regndekken etc har holdt godt og er et par år gamle og fortsatt over gjennomsnittet vanntette.

 

Ridehesten har Avalanche, de er langt smalere i bogen og å legge de på dølahesten er nesten ikke innafor :P Også vanntette og fine. 

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Har også vært veldig fornøyd med Høøks sine Fairfield og Trinity. 
 

Skoies egne har jeg ikke et eneste dekken som ikke har utløst frustrasjon 🤪

 

HW Rambo investerte jeg i, det ble søkka vått igjennom rett som det var. Trinityen ble aldri slik. 

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

hw hero er stort sett billigere enn de fra høøks og horze. Høøks sine er svære i bogen og de havner alt for langt bak, man ser det til og med på produktbildene. Og trinity med den neoprenen rundt halsen, som gnager og blir gjennomvåt er en stor no no for meg. De få jeg har hatt fra horze har vært god kvalitet på. Skoies sine syns jeg har ræva passform alle veier. 

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Vesla er bare 2,5 og har den smale hengslete unghest kroppen. Mulig Høøks ikke er helt hennes greie hvis de er veldig vide i bogen. HW Hero har jeg ikke vært borti tror jeg. Må undersøke det litt nærmere. Takk for alle tips. Har heimer til henne nå, men det blir så stort. Særlig på sidene. Tenkte derfor at ponniutgave av dekken ville være lurt. Får se hva jeg finner 😊

Link to post
Share on other sites

Min hest er veldig smal, og noen HW dekken blir for breie for han. Egentlig Bucas som passer best, men de er ikke spesielt billige. Men funker med de fra Skoies da de kan stilles inn mye i front. 

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Bucas freedom er jo ikke så dyrt :) du finner ikke noe brukt? Skjønner det er surt å kjøpe noe man nesten ikke har brukt altså. Børjes har ganske billige med ok passform, kom jeg på. Det kommer jo an på hesten, men passet min smale unghest og de var stillbare i fronten). Så solgte jeg dem etterpå. 

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Børjes er litt mer varierende i fronten synes jeg.  Jeg har horze-dekken som overgangsdekken («nevada» tro?) . Veldig fin passform og godt stoff. Frontspennene er litt dårlige dog. Men selve dekkenet er kjempebra. Jeg kjøpte tre i samme str i høst når de kosta 5-6 hundrelapper stykket og har bare flytta frontspennene litt rundt på dem etter behov (bare to hester nå..).

 • Liker 1
Link to post
Share on other sites

Jeg er ikke fornøyd med verken hooks eller skoies sine egne dekken til smale hester, så uendelig store i bogen 🥴 Faktisk er jeg overraskende godt fornøyd med HW mio, så lenge hesten ikke står med en som spiser dekken, det tåler de ikke. Men de er vanntette og gode ☺️

 • Liker 1
Link to post
Share on other sites

Nevada er jeg enig i er gode. De har et 100g på salg nå tror jeg? Eller syns jeg tyfon og himalaya fra Børjes hadde ok passform til unghesten min, jeg hadde det med høy hals. De har også et bucas freedom på salg ser jeg.

 

Hvilken str er det du trenger? 

 • Liker 1
Link to post
Share on other sites
55 minutter siden, Anananas skrev:

Jeg syntes freedom har så dårlig passform.. fin i front ja men sklir av hesten 😅 og det er ei dame som står stille 90% av tiden.

Oi, så rart, min spretter rundt stadig vekk men det har aldri sklidd. 😅

Link to post
Share on other sites

@Issa, vil tippe 125, men helst i ponniversjon. Hun er såpass smal at hestedekken blir så lange på siden. Prøvde ponnien sitt dekken(Høøks) i 115 til henne. Det satt ganske ok både foran og på sidene. Var litt snaut i lengden. 

Link to post
Share on other sites

Hooks sine dekken er veldig store i str. HW har ponnidekken som ikke er så dyre, ellers er ponnideknene på horze veldig gode (grusomme farger og mønstre, men billige og justerbare). Ellers anbefaler jeg og raide Finn.no, finner mye bra der til en rimelig pris iom at den er i vekst😊

 • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...