Jump to content
Sign in to follow this  
Anne og gampene

Kurs med Jean Luc Cornille fra scienceofmotion.com

Recommended Posts

Velkommen til kurshelg med Jean Luc Cornille: Hestens biomekanikk og en vitenskapelig tilnærming til klassisk dressur

 

Jean Luc Cornille kommer til Norge igjen for et nytt 3-dagers kurs på Norsk hestesenter på Starum. Kurset har plass til 8 deltakere med hest, og mange deltakere uten hest. Hver morgen er det en forelesning som tar for seg hestens biomekanikk og samspill med rytteren, fulgt av 8 ridetimer der teori blir vist i praksis. Kurset passer for alle hesteeiere, ryttere, trenere, veterinærer, hovslagere og behandlere, uansett nivå eller gren. Jean Luc Cornille, grunnlegger av Science of Motion (www.scieneofmotion.com) har en solid bakgrunn i klassisk dressur og har konkurrert på internasjonalt nivå i både sprang, dressur og feltritt. På kurset vil du få grundig innføring i hestens biomekanikk, basert på klassisk dressur og nyere forskning og oppdatert kunnskap om hestens fysiologi. Kort sagt er kurset for deg som vil være mer om hvordan vi kan påvirke hestens bevegelsesmønster for å utvikle en holdbar hest som presterer til sitt fulle potensiale.

 

Jean Luc Cornille er utdannet ved det franske Cadre Noir og har bakgrunn både som konkurranserytter og trener for ryttere på internasjonalt nivå. Han ble etter hvert kjent for å kunne ri og trene vanskelige hester og for å holde konkurransehestene friske, til tross for harde belastninger på konkurransebanen. Han søkte etter vitenskapelige forklaringer på hvorfor haltheter og andre problemer oppstår og bruker den nyeste forskningen til å bygge på og forbedre tradisjonelle treningsmetoder, og slik oppsto konseptet som han kaller «Science of Motion». Med denne tilnærmingen har han rehabilitert hester som var gitt opp av andre trenere, i tillegg til å hjelpe utallige hesteeiere med å rehabilitere og utvikle deres hester. Science of Motion er en tilnærming som går til bunns i hestens bevegelsesmønster og hjelper hesten å rette opp feil som hindrer den i å utvikle seg og over tid kan føre til skader. Jean Luc underviser ryttere og hester på alle nivå, fra unghester og nybegynnere, til erfarne rytter som konkurrerer i høyere klasser, i tillegg til hester i rehabilitering eller har andre vanskeligheter. Forelesningene på morgenen gir en teoretisk innføring til «science of motion», mens ridetimene viser hvordan teorien omsettes i praksis. All undervisning foregår på engelsk, men fransk aksent, mye humor, et skarpt blikk og hjertevarme for både hest og rytter.

 

Kurset holdes på Norsk Hestesenter på Starum med flotte ridehus og kantine med mulighet til å kjøpe alle måltider. Det vil også være mulig å overnatte på internatet på stedet. Deltakere med hest få tilgang til gjestestall.

 

Program for hver dag:

09 - 10.30: Forelesning

11.00 til ca 19: Ridetimer, med en times lunsjpause ca 12.30

 

Priser:

Deltaker uten hest alle tre dager: kr 1800

Deltaker uten hest per dag: kr 800

Frokost/lunsj/middag: 75/150/75 (varm mat til lunsj, middag er brødmat)

Overnatting på internatet: 370 per natt (begrenset antall rom, deltakere med hest får førsterett til rom, ellers er det førstemann til mølla)

 

Det er ledige plasser for deltakere med hest, ta kontakt dersom du er interessert i å vite mer.

 

Påmelding skjer til Anne på e-post: annesprestvik@gmail.com eller mobil: 916 43 224 (send SMS om det ikke svarer). Betalingsopplysninger fås ved påmelding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veldig spennende at du har fått ham hit! Jeg må se litt på kalender og lommebok, men hadde vært gøy å være en dag hvertfall! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vil gjerne komme å se på, må bare klaffe med jobb!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...