Jump to content

Bruk av belegg


Recommended Posts

Jeg har ridd i rideskole i 4 år og der har jeg vell egt. bare lært å ri og sale på hesten selv. Ikke noe om hvorfor man bruker ditten og datten av ustyr på hesten. 

 

Jeg har en forhest noen dager fast hver uke. Jeg vil gjerne vite litt mer om når jeg skal bruke hvilket utstyr/når det kan være lurt å bruke det og ikke.

På youtube og instagram osv. ser jeg andre ryttere ha på belegg i all sin ridning. 

 

Når, hvorfor og hvilke type belegg bruker dere når dere rir? Jeg bruker sene beskyttere i sprang. Det er alt jeg har av erfaring med belegg. Kunne gjerne visst litt mer om bruk av belegg. 

Gjerne sleng igjen en liten kmt om når du pleier å bruke belegg, hvorfor og hvilke typer du bruker da. Setter stor pris på det!

Link to post
Share on other sites

Bruker såkalte gamasjer i dressur der eg krever litt kryss av bakbein. Han kan gå litt trangt bak så isteden for at han skal kjenne på gnissing bak så tar vi det på. 

IMG_20190831_225445.jpg.6bf35397bb12a4533d09e4fd23e00f94.jpg

 

I feltritt brukte vi ingenting, han viste heller ingen tegn til at han hadde behov for det. No hopper vi heller ikkje all verden endo, så mulig det blir meir bruk av det etterkvart. 

received_182705179323131.jpeg.c2bad4b2e89231cbe4180cc973c3ede1.jpeg

 

I laushopping bruker eg vanlige senebeskyttere framme og belegg bak. Det er det fort litt meir "armer og bein" i bevegelser. 

IMG_20190402_211304.jpg.2291c349f73f11587a935e3590747625.jpg

 

Mange bruker og belegg for utseende sin skyld. Det enkleste er å lese seg opp til kva dei type belegga skal vere gode for, samt prøve litt ut sjølv. 

Link to post
Share on other sites

Bruker kun belegg (senebeskyttere) om der er fare for at hesten skal få sår/slagskader. Feks når vi rir sprang, selv om vi ikke hopper høyt. Ellers rir jeg uten.

Bruker klokker mye, både for vekt og beskyttelse.

Bruker aldri bandasjer, syns de gjør mer skade (overoppheting av sener, trykkpunkter) enn gagn. 

Link to post
Share on other sites

Bruker stort sett bare kopper bak når jeg vet at vi skal trave i trening/på tur. Dette fordi han er bortpå seg helt der nede. Skal hesten på travbanen og trene er det kopper og bakbeinsbelegg bakbeina for beskyttelse, og senebelegg framme for samme grunn. Ellers er jeg egentlig av den oppfatningen jo mindre ekstra utstyr jo bedre. 

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

Varme er grunnen til at du ikke ønsker å bruke disse uten reell grunn. 
 

Jeg bruker belegg på frambeina på unghesten siden jeg longerer noen minutter før jeg rir for å beskytte mot slag fra høvene i diverse krumspring. Spesielt nå i broddesesongen.

 

Det kan være en billig forsikring hvis hesten faktisk er litt sånn at den har sannsynlighet for sånt. Dette belegget var helt fredag morgen..

 

1942E6D4-1A76-4C05-9AEA-3D93BE02AD80.jpeg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...