Jump to content

Tørrtrening uten hest?


Recommended Posts

Etter noen dager på sofaen med potetgull og Netflix kjenner jeg at jeg kommer til å bli gal av å ikke ha hest å ri i nesten hele sommer :P Er det noen som har tips til ting jeg kan gjøre for å bruke energien på noe konstruktivt (men riderelatert - ikke vaske huset :P  )  Gode styrkeøvelser som hjelper på sitsen, for eksempel? Bra bøker om ridning? :D 

Link to post
Share on other sites

Jeg har lasta ned appen skadefri, der er det et kort treningsprogram for ryttere som jeg er veldig fornøyd med. Mange tøyeøvelser, så man blir ikke så sliten, men det går jo an å legge til noen flere øvelser for ekstra utfordring. :) 

  • Liker 1
  • Takk 1
Link to post
Share on other sites
17 timer siden, AstridN skrev:

@Sunniva Tusen takk for tips, det treningsprogrammet så jo veldig bra ut :D Tøying trengs! 

Absolutt! Jeg merker stor forskjell om jeg har vært dårlig på å tøye i en periode. 🙈

Link to post
Share on other sites

Jeg skulle bruke sommeren og tida lillemor er borte på å trene meg opp litt, men det har vært så desperat travelt nå at jeg føler det har flytt ut.  Ikke klart å komme i gang med et system å følge. 

 

Så følger denne (fra sofaen) 🤣

  • Liker 1
Link to post
Share on other sites

Bruker dere pintrest? Der er det ueeeendelig mange tips og triks til trening, selv retta mot ridning! Det finnes mange sånne "x-antall dager challenge" med forskjellige temaer og her kan man jo f.eks søke etter kjernemuskulatur (core), balanse, hofteleddsbøyere og sånt som er nyttig å trene ifbm all ridning. Legger ved noen linker jeg har funnet på pintrest lenger ned her. Trening og tøying av psoas, iliacus og piriformis er essensielt ved ridning (google for å finne ut av hvor de er hvis du ikke vet), sammen med kjernemuskulatur og brystryggen. Personlig fokuserer jeg mye på disse områdene ved egentrening, trener både på senter med maskiner og løsvekter, samt hjemme og på organisert trening med strikk og yogaball. Ellers i den organiserte treningen jeg er med på fokuseres det mer på store muskelgrupper, så da prøver jeg å trene det ride-relaterte på egenhånd.

 

Ellers bruker jeg en app som heter Strong (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.strongapp.strong&hl=en_US), her er det mange generelle og mer spesifikke styrketreningsøvelser både for maskiner og med løsvekter, gode forklaringer og enkel app å bruke. Hvis man vil nerde litt mer og fysisk trykke seg inn på den muskelen man vil trene er appen iMuscle 2 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.the3d4medical.imuscle2.smartphones) KJEMPEBRA. Den har også med tøying og strekking av musklene man klikker seg inn på, veldig nyttig! 

 

Noen liker fra pintrest (øvelsene kan man jo lett legge til vekter hvis man vil ha større utfordringer, vannflasker er kjekt å bruke som vekter!):

 

https://dressageridertraining.com/blog/7-exercises-to-improve-lower-body-strength-and-balance/

 

Core:

https://no.pinterest.com/pin/660340364091118260/

https://no.pinterest.com/pin/492088696781566500/

 

Yoga ball:

https://no.pinterest.com/pin/614811786608924588/

https://no.pinterest.com/pin/846536061189068804/

 

Strikk:

https://no.pinterest.com/pin/246361042101399301/

https://no.pinterest.com/pin/452822937531805094/

  • Takk 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...