Jump to content
Sign in to follow this  
MarteJ

Kontrakt

Recommended Posts

Er det noen som har eksempel på kontrakt der man overtar hest gratis? Bruker man bare en vanlig salgskontakt som modifiseres litt? Skulle gjerne hatt noen forslag, evt tips til hva man bør ha med 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tok over en varmblodstraver i fjor, der gjorde vi bare eierskifte på ham, som jeg selvsagt tok kostnadene med, siden hun trengte å bli kvitt ham fort, og jeg trengte selskap til min ensomme fort. Hvis man ikke skal ha med noen ekstra greier som f.eks rett til å få tilbake dersom ny eier skal kvitte seg med hesten igjen, så synes jeg det var helt greit. 

  • Liker 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan enten bare kjøre direkte eierskifte (sett at "alle" er enige i at man tar til seg hesten uten særlig rettigheter), eller man kan ordne en standard kjøpskontrakt og sette sum 0kr, og eventuelt modifisere den litt. 

 

Vi kjørte modifisert kjøpekontrakt da vi fikk vår for flere år siden, ikke større problemer med det. Eneste jeg har møtt på i etterkant er i forsikringsøyemed når man skal opplyse kjøpesum og hva hesten er verdt pdd. Morsomt gap mellom 0kr og 40 000kr :P Da jeg forhørte meg rundt om forsikringer så var det er par selskap som reagert på økningen i verdi, ble en liten forklaringsrunde der.

  • Takk 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...