Jump to content

Hesteeier og jobbe turnus


Recommended Posts

Hei!

 

Er det noen her som eier hest og jobber turnus?

 

Spør fordi jeg vurderer å jobbe som sykepleier (evt jordmor) og har lyst til å eie egen hest samtidig.

Slik jeg har forstått det, så jobber man som oftest turnus.

 

Blir ikke det litt ugunstig mtp at man muligens må jobbe flere dager etter hverandre og har lange vakter. Man skal jo ha overskudd til å dra i stallen også?🤫

 

Link to post
Share on other sites

Jeg kjenner flere som jobber i helsevesenet som har hest. Det klarer de helt fint, selv om de jobber ukurante turnuser! Man kan finne en fleksibel fôrrytter, eller velge å stå et sted der man kan bytte tjenester (møkking/laging av fôr), eller kjøpe tjenester de dagene man trenger hjelp.

Link to post
Share on other sites

Du må bare være påpasselig med hvordan du har hesten oppstallet. Dersom du står en plass der du må ta inn hesten selv kan det fort bli kjedelig å jobbe turnus, for da må du ALLTID be noen om hjelp og det er ganske dritt. Har du derimot hesten en plass den blir tatt inn eller du har den på utegang er det knall. Særlig på denne tiden av året hvor du ofte kan ri i dagslys når alle andre er på jobb på formiddagen. Det var det desidert beste med å jobbe turnus for min del 😛

 

Vaktene er heller ikke noe lengre enn vanlig jobb, men ja du kan bli skikkelig sliten. For min del var det energiskapende å ha hesten som jeg da kunne dra til når jobben ble tung fysisk og/eller mentalt. 

  • Liker 2
Link to post
Share on other sites

Er sykepleier i 2-delt turnus. Har også jobbet natt.

Synes hest og turnusliv er en ypperlig kombinasjon! Korpshobbyen min er vanskeligere sånn fordi det er en hobby hvor det går utover andre mennesker hvis jeg har vakt og ikke kan møte, eller er bånnsliten og egentlig ikke orker så mye mer av folk den dagen. Når jeg har kveldsvakt får jeg ridd i dagslys og det er helt gull. Står på dugnadsstall og det funker ypperlig. Bare tilpasser mine dugnadsvakter med turnusen på jobb.

Hest er deilig rekreasjon etter slitsomme dager. Legger opp treningen til hesten litt etter min vaktplan. Har en ambisjon om 5-6 økter i uka, og mixer litt til ift hvordan jeg jobber. :)

Link to post
Share on other sites

Skulle ønske jeg jobbet turnus så jeg fikk ridd i dagslys mer enn bare i helgene i vinterhalvåret!!

 

Men enig med smaaen at man ikke bør stå et sted der man må ta inn selv hver kveld, den kombinasjonen hadde stresser meg. Men mange staller har jo mulighet for å betale for innslipp, ellers er jo utegang veldig fleksibelt. 

Link to post
Share on other sites

Venninna mi har jobbet turnus siste 10 åra og hatt hest. Hun sier det er turnusen som "redder" henne i vinterhalvåret, for da jobber hun kveld 2-3 dager i uka og kan ri på dagtid i disse dagene. Men som de over sier, det er viktig å ha en stall der man ikke ender med å ha innslipp samtidig som man jobber kveld 😛 

Link to post
Share on other sites

Jobbet turnus siden jeg kom inn i arbeidslivet for over 6 år siden kombinert med at jeg samtidig er student og det har aldri vært noe problem.
Når hesten min var bokshest, så var det alltid stalleier som tok inn og ut uansett. Nå er han på utegang og jeg har én ansvarsdag i uka samt. hver femte helg, enda mindre stress! Også deilig på denne tiden av året med kveldsvakter så man får utnytta det lille man får av dagslys. :) 

Link to post
Share on other sites

Jeg jobber mindre turnus nå enn før, synes på noen måter det er tyngre. Litt ukedagsfri og kveldsvakter hjelper i dette trøstesløse mørket vi har nå... Vi har innslipp på rullering, men det går da vi bestemmer selv hvilke dager man tar. Det er kanskje viktigste å sjekke opp i, vanskelig å knytte seg til en fast kveld f.eks. med turnus. 

Link to post
Share on other sites

Jobber turnus og har hestene hjemme. Vil aldri ha det annerledes :)  De er vant til å komme ut/inn til ukurante tider, og vi har ingen faste foringstider. Har

 også hatt hest borte i mange år mens jeg jobbet skift (jobber døgnet rundt), og så lenge stalleier tok inn gikk det fint.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...