Jump to content

Anniken B

Medlem
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Anniken B last won the day on August 1 2015

Anniken B had the most liked content!

Community Reputation

625

About Anniken B

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Vikebukt

Recent Profile Visitors

240 profile views
 1. Kan vel legge til at når vi først skal reise sånn og har litt penger så vil vi gjerne dra et sted der de også kan få ri og prøve selv, ikke bare se på ting.
 2. I år har jeg en liten og flink hesteklasse som har veldig lyst på en skikkelig klassetur til våren. Tidligere om åra har vi pleid å reise ned til Stav og sett på hingsteutstillinga for dølahest, samt at vi har vært på Starum, Biri travbane og diverse andre hestesenter i nærområdet. Helt grei tur, som også er billig, så skolen betaler, men for å være helt ærlig så er det ganske kjedelig... (Iallfall for meg som har vært på samme turen fem ganger...) Årets kull har dratt i gang et ambisiøst elevbedriftsprosjekt, og det ser ut til at de skal greie å tjene en god slump med penger som skal gå til klassetur. Når de har endel penger selv er det også mye enklere å finne på noe litt mer spennende! Opprinnelig hadde vi tenkt oss på Equitana, som er en kjempestor hestemesse som går av stabelen annethvert år, og annenhver gang i Tyskland og USA. Dessverre så viser det seg at vi har bomma litt med årstallene, så den messa var i Tyskland nå i mars i 2013, ikke i 2014 som vi trodde. Nedtur... Elevene ble litt skuffa, så nå må vi finne på noe nytt. Husker at noen på et annet forum jeg er litt på drev og planla at de skulle reise til Portugal til Inger Helsing Hansen på rideleir, og at det var et bra opplegg, så jeg har sendt henne en melding på facebook og spurt om hun har mulighet til å ta imot oss, og hva det evt vil koste pr person. Noen her inne som har forslag til andre ting som kan være aktuelle? Vi vil reise vekk ca en ukes tid, og reise og opphold bør ikke koste mer enn 7-8000 kr pr snute.
 3. Ikke direkte rideskole her da, men jeg er lærer på en videregående skole med hestefag, og vi har skolehester som de elevene som ikke har egen hest får bruke i undervisninga. Jeg er kjempestreng på at skolehestene skal behandles bra! De har flere forskjellige som håndterer og rir (hver hest har noen mer eller mindre faste ryttere) dem hele året igjennom, og da synes jeg det er desto viktigere at rutinene er gode og at de følges nøye. Hestene skal børstes og stelles skikkelig før og etter bruk, sjekkes for sår eller andre unormale ting, sales på med omhu og omtanke og generelt behandles med respekt og omsorg. De er utrolig snille hester som gir av seg selv dag ut og dag inn, de fortjener å ha det godt. Boksen skal selvfølgelig møkkes skikkelig hver dag, vannkar og evt bøtter vaskes og fôret skal måles opp før elevene får gå for dagen. Våre går ute fra morgen til kveld med unntak av de timene de brukes. Tannsjekk minst en gang i året og skoing hver 6.-8. uke, veterinær ellers ved behov og evt annen terapeut på lik linje med min egen hest. Ved å være så nøye har vi fått trivelige skolehester som er blide og opplagte, og som svært sjelden er syke eller skadet. Vi låner det meste av hestene, eier bare en selv, og for å få lånt skikkelige hester er vi helt avhengige av at vi har et godt rykte på oss for å ta godt vare på dem. De siste åra har jeg ikke verken annonsert eller sendt forespørsler, jeg blir spurt av hesteeiere allerede tidlig på våren om vi vil låne hest til neste skoleår, det tar jeg som et godt tegn. :-)
 4. Litt usikker, men ser for meg at han kan ha hovnet opp slik at huden har fått "valker", også har muggen virkelig fått blomstre opp inni en hudfold. Jeg hadde en døl før som var veldig plaget med mugg og raspe, han hovnet opp i huden fra midt på pipa og ned sånn at han fikk valkete hud hele veien ned og masse mugg inni sprekkene. Han ble også bedre, men der måtte vi barbere av alt hovskjegget og behandle lenge.. Nå ble han solgt, men hadde jeg hatt ham enda og det hadde skjedd igjen hadde jeg nok bedt om antibiotikakur av dyrlegen. På han var det skikkelig ille! Glad Neo har minimalt med hovskjegg!
 5. Har nok noe med innholdet å gjøre. Vital inneholder såvidt jeg vet ikke korn, energi inneholder bygg (og antagelig noe hvete), mel av korn blir klissete og limer seg sammen når man tilsetter damp.
 6. Tok bilder i dag, men nå ser det jo mye bedre ut enn det gjorde for snart en uke siden. Før vask: Etter vask med hibiscrub og fjerning av skorper: Huden har sprukket så det nesten ser ut som han har sittet fast i gjerdestreng eller noe, likt på begge frambeina. Var veldig mye skorper rundt i hele kodebøyen i starten. På bakbeina ser det mer ut som på din, bare at det er større "roser" med mugg. Jeg har best erfaring med å fjerne skorpene i størst mulig grad, da bakteriene storkoser seg i det fuktige mellomrommet mellom huden og skorpene. Skrubber med neglene med såpa, da går det meste av ganske greit, iallfall etter et par behandlinger når de er blitt mykere av salva. Så lenge han ikke er hoven og/eller halt bruker jeg han som normalt, men ikke akkurat nå. Ikke pga muggen, men mangler en sko.. ;-)
 7. Min har adskillig verre muggangrep enn dette nå, tok han inn fra beite her om dagen, det har regna i flere uker og det var umulig å behandle under de forholdene.. Det er en bakterieinfeksjon som trives i fuktige omgivelser, og jeg behandler det deretter. Vasker med hibiscrub, fjerner skorper, tørker godt, og smører med brulidine eller en annen antiseptisk salve, passer på at han står tørt. Indre ubalanser kan nok være en medvirkende årsak, at hesten får mye kraftfôr f.eks., noe som kanskje kan sette ned hestens immunforsvar generelt og gjøre den mer mottakelig for infeksjoner. Min har gått på magert, men vått beite. Helt fin i magen, kun mugg. Han er blitt mye bedre bare på et par dager, kan ta bilde i morgen og legge ut, så synes du nok din er riktig så fin i forhold! ;-)
 8. Er det skikkelig surt og vått vestlandsvær får han stå inne, Neo *hater* regn og vind, og vil helst inn selv også når det er dårlig vær. Lufter han litt ekstra i hallen isteden.
 9. Ideal har bred kanal på alle sine modeller, gode saler i god kvalitet. :-) Koster rundt 20k om du kjøper i Norge, noe rimeligere fra England. Bommen kan varmes opp og formes om om hos salmaker.
 10. Såvidt jeg vet hoppet han over bommen og prøvde på en måte å komme seg under igjen på andre sia av skilleveggen, men så satt han jo fast i grima, så han fikk en veldig uheldig knekk i kroppen. ~Anniken
 11. Nyttig å bruke på langturer hvis hesten er rolig. Venn han til å gå med tau på en og en fot først, legg en løkke rundt koden på ene beinet og "dra" litt i den alle veier mens han går, se hvordan han reagerer på det, og gjenta på andre beinet. Når han er rolig og fornuftig på begge beina kan du prøve med heller på og be han ta et skritt i gangen. Er hesten generelt en fornuftig type går nok dette helt fint! ~Anniken
 12. Det kan være veldig skummelt om de hopper over, og det kan gå bra. Ene hingsten til en kollega av meg hoppet over bommen og fikk en brist i ryggen, den gikk fra å være ridehest i verdensklasse til heltids avlshest (såvidt).. Man kan ha flaks, og man kan ha uflaks. ~Anniken
 13. Jeg døde ikke, faktisk så var jeg helt avslappet til det hele, for jeg hadde jo ingen ambisjoner eller forventninger til verken gjennomføring eller resultat på forhånd. Målet mitt var igrunn bare å ta med hesten ut på et fremmed sted og å greie å ri gjennom to godkjente program. Han blir fort litt spent, og da blir han mer "oppoverhest" enn "bortoverhest", var dette jeg hadde håpet å få trent litt på, altså å bevege oss mer bortover enn oppover. Heldigvis var jo dette et veldig lite stevne med relativt få deltakere og ganske rolige omgivelser. Så da han kom ut av hengeren var han igrunn ganske cool, leide han litt rundt så han fikk se før jeg salte på og skritta litt rundt på området. Det skumleste var vel en innhegning med et par esler i.. "Mutter, det er noe VELDIG galt med de hestene!!" Blås i nesa, og liste seg forbi! Ellers gikk oppvarminga og sånn veldig bra, varmet opp sammen med en rolig og trivelig fjording inne på banen, Neo kjentes relativt rolig og fin, så jeg greide å slappe av og bare ri som vanlig. I LC:3 var vi bare to startende.. Det var den klassen jeg vant med 64,4%. Ikke allverdens til prosent, men med tanke på at dette er aller første gang vi er ute sammen, og første gangen vi har ridd igjennom et helt sammensatt program noensinne var på mandag så synes jeg det var kjempebra! Han var lydig og fin, hadde fine fatninger, men ramler litt ifra hverandre i overgangene nedover. Her er vi rett og slett for svake begge to, jeg faller litt sammen på midten, og hesten blir deretter for lang. Men det er bare noe vi må jobbe mer med. I LB:1 var vi fire eller fem startende, og jeg ble nr to. Hun som vant er en tidligere elev av meg, veldig flink jente som har en superstabil og trivelig fjording, de hadde veldig presise og fine overganger, og hun hadde veldig fine rideveier, så det var helt fortjent! Jeg rota det litt til, fikk litt skru på en ene frampartsvendinga, samme problem i overgangene nedover. Her skulle vi i tillegg vise mellomgalopp på diagonalen, og å få samla opp Neo som knapt henger sammen i galoppen enda før vi traff sporet og skulle ned i trav var jo ikke så lett. Seig fatning fra skritt, tungt for en relativt utrent hest! Også rygga han alt for langt, vi skulle rygge 3-4 steg ved A, men akkurat i det han rygga så løp eslene rundt i gjerdet sitt, og han så rett bort på dem, så for sikkerhets skyld rygga han i full fart helt tilbake til F! Men vi fikk 57 og noe %, så jeg er helt greit fornøyd med det. Fikk 7 på både sits og allment inntrykk på begge programmene, det synes jeg er bra! Protokollene ligger igjen i stallen, men kan prøve å huske å ta dem med opp. Moro å komme oss litt ut! Neo var helt fantastisk å ha med seg, var så utrolig rolig og eksemplarisk, han riktig solte seg i glansen og fikk mye skryt og klapp fra ivrige barnehender. "Pippiheeest!" Deilig at han begynner å bli så voksen! Cooler'n på premeutdeling! Sånn var han hele dagen (bortsett fra når de eslene rørte på seg så han så dem ). Treneren min filma begge programmene, men det ene filma hun med sin egen telefon, og det andre med min, men der begynte hun å filme ene veien, også snudde hun kameraet etter den første øvelsen, så resten er på sia/opp-ned. Tror hun skal få seg et lite iPhone-kurs! ~Anniken
 14. Vi rota oss ivei på stevne, og sånn gikk det: Flinkepelsen! :-D
 15. Anniken B

  Dressurstøvler

  Hvor bestiller man gode dressurstøvler med stive skaft? Gjerne (iallfall delvis) etter mål. Maxpris 5-6 000 kr. Tror jeg helst vil ha med glidelås (bak- eller innside foran) siden jeg har litt høy vrist og dermed kan få litt problemer med å dra av og på meg støvler uten. Vil også gjerne ha tips om merker/modeller som kan passe til meg som har litt tjukke legger (40,5 cm rundt utapå ridebuksa på den ene leggen, 39,5 på den andre, hurra for like bein...). Skulle jo aller helst ha prøvd i butikk, men når man bor langt uti gokk så er ikke det så veldig aktuelt...
×
×
 • Create New...