Jump to content

kineba

Medlem
 • Content Count

  424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

kineba last won the day on March 16

kineba had the most liked content!

Community Reputation

1,823

About kineba

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Bergen/sveio

Recent Profile Visitors

541 profile views
 1. kineba

  Sal-snikksnakk

  Jeg har inntrykk av at det er et forholdsvis vanlig problem for hester med høy/lang manke ihvertfall. Da kommer det dypeste punktet/salleiet lenger bak og derfor gjordleiet lenger framme. Sånn er det på min ihvertfall. Jo mer manken har kommet opp, jo lenger foran virker gjordleiet. Jeg har løst det med prestige rp gjord på min, har også sal med gjordfeste helt foran. Det er mange saler som har det, eller ihvertfall mulighet for å flytte framste gjordstropp fram. Feks Kent and masters, Frank baines reflex og PF er saler jeg tenker på med den ryggprofilen. Edit. Kn allegro vet jeg ikke ift gjordstropp, men det er bare å se på bilder om framste stropp kommer ned fra bomspissen eller om det finnes en sånn løkke der som man kan flytte gjordstroppen til. Men vil tro den kan passe ryggen.
 2. kineba

  Sal-snikksnakk

  Men så vidt jeg har skjønt er de bygget på samme bom? og det er det viktigste sånn egentlig, da vet jeg at den kan tilpasses min hest så lenge putene/panelene ikke er for små eller grunne. Alle jeg har sett er veldig like i setet også. Og kne/lårputene er såpass høyt oppe at selv om de kan ha litt forskjellig utforming vil de ikke ha såå mye å si.
 3. kineba

  Sal-snikksnakk

  Ja det er de to salene, Paul fielder og Frank baines Omni (de er mulig å finne til grei pris på bruktmarkedet) som er mest aktuelle for meg og dyret med høy bred manke og rett ganske flat rygg. Problemet er å finne de i wide, som han må ha, de aller fleste er MW har jeg sett.
 4. kineba

  Sal-snikksnakk

  Lånte en Paul fielder og prøvde på P i dag. Den var smack på, bare bittelitt lav over hele ryggen. Denne salen var ikke blitt stoppet opp på lang tid, så med litt stopping tilpasset P vil en sånn være perfekt regner jeg med. Skal prøve å ri med salen neste gang jeg rir, så får vi sett den under arbeid, og jeg får testet om jeg sitter godt i den også. Veldig kjekt å vite hva man skal lete etter når man skal leite i saljungelen... Edit: ser at det ser ut som den ligger litt i bakvekt på bilde, det gjorde den ikke live.
 5. kineba

  Ridestøvler

  Har Petriestøvler, men en annen modell enn padova. Elsker de, og de er like fine etter 5-6 år. Nå har de fått være stevnestøvler de siste par årene da. Men jeg kan absolutt anbefale Petrie som merke.
 6. kineba

  Ridestøvler

  Så lenge det er strikk hadde jeg tatt sjansen. Jeg holder på å gå inn mine nye støvler, de er på samme måten stram, ble levert med ekstra påtrekkere og en egen lapp om at det skulle være vanskelig å få de på den første tiden. De går seg mye ut altså.
 7. kineba

  Ridestøvler

  Er det noe strikk i de?
 8. kineba

  Ridestøvler

  Teiping av utsatte områder er uunnværlig i prosessen å ri inn nye støvler har brent meg på å glemme å teipe ordentlig rundt toppen/knehasen før, og det var en dyrekjøpt erfaring
 9. kineba

  Ridestøvler

  Ja jeg syns svarte går til alt. (Jeg har nettopp kjøpt brune støvler og har svart dressursal så jeg lever vilt ) Men jeg er mest nøye på at hesten må ha matchende utstyr. Brun sal-brunt hodelag, og samme med svart. Viktige ting!!
 10. kineba

  Utstyrstråden

  Sprangbelegg (frambein) er oftest «åpne» foran sånn at hesten kjenner om den treffer bommen, og vil gjerne ikke gjøre det igjen mens de ofte er helstøpt bak, for å beskytte mot slag mot senene. Bakbeinsbelegg til sprang er forskjellige i høyde og utforming, men stort sett korte stryksokkvarianter. Jeg bruker selv et billig sett fra horze som jeg er veldig fornøyd med. Kopper kan være greit om man har brodder på hesten, om den har tendenser til å tråkke på seg, eller om den skos med mye mye sko bak/utenfor hoven og det blir lett å hekte (som er grunnen til at min bruker kopper foran) Jeg bruker selv belegg som billig forsikring mot slag. Bruker i både sprang og dressur etter å ha vært med på situasjoner der belegg har gjort hele forskjellen på uskadd-skadet hest. Tar heller et ødelagt belegg enn et ødelagt bein. Det er jo alltids dette med varme, men jeg personlig har kommet fram til at jeg vil bruke belegg evt bandasjer den timen jeg rir, og så går han uten resten. Forstykke har jeg et tre-punkts forstykke som jeg syns funker bra. Det kommer ikke i konflikt med skuldre men har mulighet å stoppe salen om den skulle skli bakover. Mitt har fast martingal da, det har mest med pris å gjøre. Løs martingal blir ofte litt dyrere.
 11. kineba

  Ridestøvler

  Polostøvler har glidelåsen midt foran. Dressurstøvler har glidelåsen foran, men litt på innsiden. Gjør mye for holdbarheten på glidelåsen og man får ikke sånne gnagsår bak på hælen. Min erfaring da, jeg kommer aldri til å ha glidelås på baksiden igjen!!
 12. kineba

  Ridestøvler

  Jeg syns det er som natt og dag å ri med støvler. Er litt hypermobil så anklene går i alle retninger hvis jeg ikke har støtte, så jo stivere støvler jo bedre for min del Men uansett så gir støvler hjelp til å ri mer med hele undersjenkelen og ikke så mye med hælen syns jeg. Jeg har Petrie dressurstøvler til konkurranse og har hatt de polostøvlene fra høøks til trening. De fra høøks har funket greit i ca to år, men de er nå ganske så utslitt. Petriestøvlene er 5-6 år gamle og like fine. De ble brukt hver dag fram til for to år siden da de fikk bli stevnestøvler. Så prisen har nok mye å si for varigheten på støvler. Jeg bruker støvler bare akkurat når jeg rir, aldri til å gå med eller stallarbeid. Nå har jeg akkurat fått nye som er polostøvler fra MH. De er mer dressurstøvler og er mye stivere enn høøksstøvlene så passer nok meg bedre til daglig trening. Høøksstøvlene får være sprangstøvler fra nå av (sånn en gang i skuddåret )
 13. De nye støvlene mine kom i går mens jeg var på jobb på horze. De var enda finere live enn jeg trodde Kommer til å måtte gå de litt inn da, var en ganske tight fit å få opp glidelåsen!! Litt dårlig sirkulasjon i leggen sånn til å begynne med men de var perfekt i foten og så var de høye nok. Skikkelig fornøyd (ikke særlig stilig med slapp joggebukse oppe på knærne dog, men det var nå engang det jeg hadde på meg da jeg prøvde dem )
 14. Siden min elskede sal går mer og mer mot slutten av sitt liv må jeg begynne å tenke ganske snart på ny sal. Og derfor prøver jeg å få litt oversikt over hva som finnes der ute av aktuelle saler. Hesten har kjempehøy og bred manke, breeed og forholdsvis rett rygg. Dette krever bred kanal, bred tvist og høye puter bak foruten plass til den store manken så det er ikke fryktelig mange saler som passer. Og så har ikke min økonomi akkurat nå rom for de største utskeielsene, så jeg må nok ut på bruktmarkedet. Han går rett inn i Kent and masters for høy manke, så de vet jeg om, men det er ikke fryktelig mange av dem på bruktmarkedet så jeg lurer på om noen vet om andre merker og modeller som kan passe?
×
×
 • Create New...