Jump to content

kineba

Medlem
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

kineba last won the day on June 29

kineba had the most liked content!

Community Reputation

1,850

About kineba

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Bergen/sveio

Recent Profile Visitors

601 profile views
 1. Har vært innom en butikk i Aalborg i dag og kom ut med; Sjabrak fra fair play, i brun og mørkeblå. Så veldig fin ut i passformen til fjellmanke. Pisk fra döbert FirTek nakkebeskytter tredelt trinse med tungefrihet hvite kopper med pus støvleblokker bates webbers. (I brunt da, så de må jeg farge. Men de var såpass billige, og etter at agenturet har skiftet eier er de jo ikke mulig omtrent å få tak i i Norge, så jeg tok de bare for de er de beste webbersene jeg har vært borti ) pisk med korkhåndtak til hun som passer hunden kl sommerhansker til hun som passer hesten. Beleggene som jeg gikk der for å kjøpe hadde de selvsagt ikke, så de må jeg se om jeg kan bestille et annet sted
 2. kineba

  Dressurvideoer

  Takk Silje Jeg syns det er så gøy å se at vi begynner å bli mer stabile i øvelsene. Har jo føltes veldig bra men nå fikk jeg se det Og så må jeg jo bare jobbe med kjernemuskulaturen (det har jeg fått beskjed av kiroen også å gjøre da ) sånn at jeg ikke faller sammen i overkroppen stadig vekk.
 3. kineba

  Dressurvideoer

  Jeg og P har lekt oss i solen i dag. Blir så glad av fine hesten min Jeg var jo ute av salen i over to mnd pga hoftebetennelse og er blitt en smule svakere i kjernen spesielt. Det, sammen med at hoften fremdeles ikke er fryktelig bevegelig gir litt rom for misforståelser. Men jammen hadde vi det gøy i dag måtte legge på litt vakker blomstervalsmusikk for det var veldig mye prat i bakgrunnen
 4. kineba

  Sal-snikksnakk

  I dag var salmakeren her og så på hest og saler. Hun begynte med å gå over hesten, og var kjempefornøyd med ryggen hans. En av de fineste ryggene hun hadde sett sa hun, ikke noe å sette fingen på hverken smerter, muskelmessig eller noe som helst Så så hun på den nye Idealen min (den var jo litt i bakvekt) og etter at jeg hadde fortalt om mine hofteissues kom hun fram til at hun ville ta ut endel stopping framme og legge en pad under med innlegg bak nå først. Men hun mente at vi skulle ende padfrie etterhvert. Jeg er skikkelig lykkelig for at hun godkjente salen min. Det er den salen som har passet meg best noen sinne, jeg jeg får jo ikke vondt i hoften når jeg rir i den Så tilpasset hun hestepasseren sin sal, der måtte også endel stopping ut foran. Så var det ut i hallen og ri mens hun så på og så en siste tilpassing. Veldig fornøyd med at vi har fått en så flink og nøye dame her på disse kanter, og ikke må belage oss på tilreisende og sende saler fram og tilbake osv
 5. Blå RBH greenline sjabrakk Sort lyddempende ørehette i XF () Sporebeskyttere i lær Cowboy magic sjampo og «showshinegele» og så har jeg bestilt Acavallo opera stigbøyler og Pessoa hjulsporer som er ekstra brede i hjulene.
 6. Jeg har akkurat fått en sal laget for små ryttere (eller «petite» som det heter på fint ) En helt ny opplevelse faktisk. Kommer ned og rundt hesten på en helt annen måte, og kan bruke setet mye bedre til å påvirke. Kappene er også mindre og kortere og jeg kommer derfor bedre til med sjenkelen. Og nå er ikke salen helt tilpasset hesten ennå heller, så den er litt i bakvekt. Likevel trenger jeg å «sloss» mye mindre med salen enn jeg har gjort tidligere. Jeg visste ikke at det skulle ha så mye å si, og har derfor nok alltid ridd med for store saler for meg. Jeg er ikke såå lav heller, men er liten i kroppen.
 7. Ja er bare utenlandske butikker jeg også finner. Hadde håp om å finne i Norge.
 8. Noen som vet om noen lyddempende ørehetter med stoore ører? P har ikke så forferdelig lange ører, men de er ganske brede så de jeg har er sånn som jeg må tre på og feste godt under hodelaget, ellers så popper de rett av Og så leter jeg etter webbers fra bates? finner ikke noen butikker som har de lenger. Det er de beste og fineste webbersene jeg har vært borti, har prøvd andre typer men de er ikke like fine, og er ikke i nærheten av å vare så lenge som de jeg har fra bates som er ca ti år nå.
 9. kineba

  Sommer 2019

  P kan ikke gå så mye på beite dessverre. Han er mer opptatt av å passe på de ander enn å spise, så han blir fort tynn. Men håper været blir noenlunde gjennom sommeren sånn at han kan få noen helger på beite på gården hos min bror og svigerinne. De har ikke så veldig mye beiter (bare innmark) så de vil ikke ha dem tråkket helt i stykker (svigerinnen min har gartnermor så er litt over gjennomsnittet opptatt av å holde marker og beiter fine ) Men nå til helgen håper jeg at det blir noen dager med beite hvis det ikke regner kattunger. Ellers blir det paddockliv på grus i sommer. Helt normal trening utenom beitehelger. Kunne ønske meg dagbeite men det har vi dessverre ikke mulighet til.
 10. kineba

  Sal-snikksnakk

  Jeg har inntrykk av at det er et forholdsvis vanlig problem for hester med høy/lang manke ihvertfall. Da kommer det dypeste punktet/salleiet lenger bak og derfor gjordleiet lenger framme. Sånn er det på min ihvertfall. Jo mer manken har kommet opp, jo lenger foran virker gjordleiet. Jeg har løst det med prestige rp gjord på min, har også sal med gjordfeste helt foran. Det er mange saler som har det, eller ihvertfall mulighet for å flytte framste gjordstropp fram. Feks Kent and masters, Frank baines reflex og PF er saler jeg tenker på med den ryggprofilen. Edit. Kn allegro vet jeg ikke ift gjordstropp, men det er bare å se på bilder om framste stropp kommer ned fra bomspissen eller om det finnes en sånn løkke der som man kan flytte gjordstroppen til. Men vil tro den kan passe ryggen.
 11. kineba

  Sal-snikksnakk

  Men så vidt jeg har skjønt er de bygget på samme bom? og det er det viktigste sånn egentlig, da vet jeg at den kan tilpasses min hest så lenge putene/panelene ikke er for små eller grunne. Alle jeg har sett er veldig like i setet også. Og kne/lårputene er såpass høyt oppe at selv om de kan ha litt forskjellig utforming vil de ikke ha såå mye å si.
 12. kineba

  Sal-snikksnakk

  Ja det er de to salene, Paul fielder og Frank baines Omni (de er mulig å finne til grei pris på bruktmarkedet) som er mest aktuelle for meg og dyret med høy bred manke og rett ganske flat rygg. Problemet er å finne de i wide, som han må ha, de aller fleste er MW har jeg sett.
 13. kineba

  Sal-snikksnakk

  Lånte en Paul fielder og prøvde på P i dag. Den var smack på, bare bittelitt lav over hele ryggen. Denne salen var ikke blitt stoppet opp på lang tid, så med litt stopping tilpasset P vil en sånn være perfekt regner jeg med. Skal prøve å ri med salen neste gang jeg rir, så får vi sett den under arbeid, og jeg får testet om jeg sitter godt i den også. Veldig kjekt å vite hva man skal lete etter når man skal leite i saljungelen... Edit: ser at det ser ut som den ligger litt i bakvekt på bilde, det gjorde den ikke live.
 14. kineba

  Ridestøvler

  Har Petriestøvler, men en annen modell enn padova. Elsker de, og de er like fine etter 5-6 år. Nå har de fått være stevnestøvler de siste par årene da. Men jeg kan absolutt anbefale Petrie som merke.
 15. kineba

  Ridestøvler

  Så lenge det er strikk hadde jeg tatt sjansen. Jeg holder på å gå inn mine nye støvler, de er på samme måten stram, ble levert med ekstra påtrekkere og en egen lapp om at det skulle være vanskelig å få de på den første tiden. De går seg mye ut altså.
×
×
 • Create New...