Jump to content

Hanna

Medlem
 • Content Count

  5,157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Hanna last won the day on December 24 2017

Hanna had the most liked content!

Community Reputation

8,343

About Hanna

 • Rank
  Gamp

Profile Information

 • Fra
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,122 profile views
 1. Ingrid Klimke sine "Cavaletti for dressage and jumping" og "Basic training of the young horse" liker jeg godt "Dressage in Harmony" av Walter Zettl "The Balanced Horse" og "The Classical Seat" av Sylvia Loch Anja Beran har jeg ikke lest noe spesifikt bøker av selv, bare artikler på nett, men "Classical Dressage with Anja Beran" og "The Dressage Seat" ser bra ut
 2. Min er vel fortsatt en cm eller to lavere enn meg, og jeg er 1.70 håper han ikke vokser mer, han er stor nok nå! Har heller ikke turt å måle!
 3. Topper sin svake side er definitivt den venstre. Han vil helst sette venstre bakbein inn på innsiden av volta (i stedet for å bære innunder tyngdepunktet sitt), og sette ut høyre skulder på utsiden av volta. Det er nok en svakhet i det venstre bakbeinet. For ham er det jo ikke noe krise eller overraskende siden han er så ung, men jeg jobber bevisst med å få ham til å rette seg ut på den siden, og har f.eks. begynt å ri en del med bøyning (stilning? hm) mot utvendig side for å få på plass den utvendige skulderen, samt snuse litt på versader og liknende for å få på plass det bakbeintet. Ellers er det jo "bare" å prøve å korrigere med andre hjelpere, f.eks. vekt og sjenkel, for å oppmuntre ham til å jobbe mer balansert. Jeg pleier å begynne på den "lette"/sterke siden, og kanskje også avslutte der, for å kunne varme opp på en grei måte og avslutte på en god tone. Men jeg prøver å få jobbet ca like mye på hver hånd. Føler ikke jeg trenger å jobbe mer på den svake siden egentlig, den er jo svakere, så den samme mengden jobb vil på en måte være tyngre for den svake siden (hvis det gir mening)...
 4. Hanna

  Deltaker på kurs

  Dette synes jeg er kjempeviktig både som arrangør og deltager. Man må ha kontroll på tida. Når jeg arrangerer kurs legger jeg inn pauser innimellom så vi får hentet inn litt forsinkelser, men sånn generelt prøver jeg som arrangør mitt beste å "holde instruktøren i øra" så vi holder skjema. Greit å bli enige om et "system" med personen på forhånd, så klart.
 5. Det er jammen sant. Jeg pleide å ha en sånn liten "tag" som man gjerne har på nøkkelkniper og sånt, med navn og telefonnummer, festet til D-ringen på salen. Det har jeg helt glemt bort. Det er jo en veldig enkel måte å merke hesten på, mye enklere enn en sjabrak! (med mindre man vil ha en unnskyldning til å kjøpe ny sjabrak da )
 6. Min har ihvertfall tre overbein på ulike steder... Mye herjing der ute ja! Og han er en kløne. Jeg bekymrer meg ikke, han har ikke vondt, men jeg skal jo ikke på utstilling da.
 7. Dette er jo veldig interessant. Hvor trekker man grensen for hva man skal bevare i forhold til biologisk mangfold? Som sagt så synes jeg personlig at mennskeskapte dyreraser stiller littegrann svakere her, men selv hvis man ser bort i fra det, så er det jo veldig interessant å tenke på hva man skal bruke ressurser på å bevare av biologisk mangfold. I praksis, altså - Riokonvensjonen er jo veldig viktig, men i praksis kan vi jo ikke bevare alt genetisk mangfold. De norske rasene er jo ikke arter. Skal man bevare alle underarter (raser) av alle arter som finnes? Alle populasjoner? ...alle individer? Alt som ikke er kloner bidrar jo til biologisk (genetisk) mangfold. Er noen viktigere enn andre? Mange trekker vel en strek ved biologiske arter som (i teorien......) ikke parer seg med hverandre, og at det viktige er at vi ikke mister artsmangfoldet, men det er jo mange gråsoner der, og man kan jo fint argumentere for at det er viktig å bevare mangfold på lavere "nivå" også.
 8. Akkurat samme skjedde her Jeg har imidlertid valgt å ta av skoene en periode på sommeren når det passer seg, slik at han fikk gå litt uten sko. Når han viste tegn på å være sårbeint, fikk han sko igjen. Tror det er bare sunt med noen perioder uten sko.
 9. Det der er jo faktisk en debatt som er relevant på et litt større plan. Jeg mener jo at vi som mennesker har et kollektivt ansvar for å ta vare på biomangfold, uavhengig av hvor "nyttig" hver art er for hver enkelt person. Men så er jo disse hesterasene menneskeskapte. Og da tenker jeg at vi i prinsippet *ikke* har et slikt moralsk ansvar for å ta vare på disse typene, som vi har for arter/mangfold som er oppstått gjennom naturlige prosesser. Jeg mener vel at de som har ansvar for å ta vare på disse hesterasene, er de menneskene som er interessert i dem. Og det kan jo være mange grunner til at folk er interessert i dem. I utgangspunktet vil vel det være hestefolk som liker rasen, og gjerne vil at de skal være tilgjengelige i framtiden også slik at de kan eie dem og bruke dem, mens hestefolk som ikke er interessert i å ha fjordhest ikke har noe ansvar for å ta vare på dem. Men så er det jo andre grunner til å ta vare på slike raser. For eksempel er det jo et argument for at de er en del av vår tradisjonelle kultur, og derfor bør bevares på linje med arkeologiske objekter. Hvis man mener det, er det vel også rimelig å forvente at man også får støtte til bevaring av rasen via staten, for eksempel.
 10. Lynne/personlighet er i ganske stor grad genetisk bestemt, det er godt bevist i mange arter. Så at det er forskjell i lynne mellom ulike genetiske varianter (les: raser) er ikke særlig kontroversielt, og det er jo logisk også. Men så kan man jo argumentere i hvilken grad dette gjelder for spesifikke raser, det tror jeg ikke det har blitt forsket spesielt på. Men at noen raser er mer "fyrrige" enn f.eks. dølahesten er vel kanskje relativt logisk for de fleste hestefolk, uten at det betyr at alle døler er sånn, eller at de ikke kan være hyggelige og høflige hester likevel.
 11. En ting som kan være verdt å tenke på på forhånd er "hvor man er". Hva er addressen til ridesenteret/stallen? Er det lett å finne hvis ambulansepersonellet må google navnet på stallen? Hvis det er vanskelig å finne er det definitivt verdt å ha den 113-appen installert (og vite hvordan den ser ut i app-lista), og ringe via den, da den oppgir GPS-posisjon til sentralen. Samme hvis man er ute på tur. Forresten, det kan være greit å åpne appen en gang når man har lastet den ned, jeg prøvde nå og den kom med noen pop-ups om epost-lister og sånn som man sikkert ikke har lyst til å deale med i en krisesituasjon.
 12. Til en viss grad er det jo bare smak og behag også. Jeg synes fjordinger er kule, men de er ikke min type hest. Nå er det litt fordi jeg vil drive med feltritt og det er lettere med en mer langbeint hest, men en god fjording hadde sikkert også passet fint til mitt bruk, jeg trenger ikke ri feltritt internasjonalt heller. Men jeg bare har ikke lyst på en. De er ikke min greie. Og jeg føler ikke at jeg trenger å forsvare det på noe vis, selv om jeg jo kan finne på "grunner", så er det jo bare en subjektiv greie. Døl vil jeg ikke ha fordi jeg liker sprang, og jeg tror det belaster beina deres for mye å hoppe mye. Den mest anvendelige og pålitelige og hyggelige ponnien jeg kjenner er forøvrig en nordlandshest, men jeg har også vært borti en nordlandshest som var et "sportsemne" som trengte en fast hånd - jeg likte den godt, men den var ingen barneponni. Mitt hovedproblem med nordlandshester er rett og slett at jeg synes de er for små til meg.
 13. Hanna

  Utetid for hest

  Våre hester har heller ikke skjønt det der!!
 14. Jeg klarer ikke helt å forstå at det skal være mulig å ha 80kg trykk i tøylen, annet enn i et realt krafttak. Jeg tror ikke jeg hadde klart å løfte 80 kg engang? Jeg tror jeg tar de tallene med en stor klype salt altså...
×
×
 • Create New...