Jump to content

Reaper

Medlem
 • Posts

  2,180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Reaper

 1. Reaper

  Pixem eller Pivo

  Det er en funksjon som gjør at dersom den mister deg, så vil den fortsette i samme retning som du var på vei. F.eks om den mister deg på en volte, så vil den fortsette å snurre i den retningen og den farten du hadde, mens den prøver å finne deg igjen. Og det kan jo være praktisk. Men om den mister deg fordi du plutselig har byttet retning og rir tilbake motsatt vei, så blir det jo fort litt feil Jeg har ikke kjøpt stativ. Jeg setter den enten på ridebanegjerdet, eller så har jeg satt den oppå en tønne jeg har, midt på banen og rir rundt den har også prøvd meg på rundball på jordet, men det blir fort litt ustabilt (om det skulle komme vind etc).
 2. Reaper

  Pixem eller Pivo

  Jeg har hatt min både i midten og langs gjerdet. man kan risikere at den snur seg motsatt vei som Elise sier, om den står på gjerdet. Men dette unngår man som regel ved å skru av funksjonen som heter "predictive follow". Den funksjonen har jeg hittil ikke brukt uansett. Har ikke opplevd at den har mistet meg og snudd seg i motsatt retning Ellers er jeg veldig fornøyd med min! Selv de gangene vi har vært 2 stk på banen, så har den foretrukket å følge meg, selv om den tidvis begynner å følge den andre rytteren. Det er noe i koden som gjør at den helst skal følge den hesten den følger når man starter den opp. Men selvsagt, er det 3 brune hester på banen, blir det vanskelig for den. Har ikke opplevd at jeg trenger å bruke noe med sterk farge/kontrast. Men det avhenger nok litt av øvrige lysforhold, bakgrunn, kvalitet på kamera etc.
 3. Hei! noen som vet hvor jeg kan få kjøpt slike ekstra plastikkgreier til gjordstroppene på rambo optimo dekken?
 4. Reaper

  Bitt-tråden

  Ja, det var vel det jeg leste. Men da virker det nokså trygt med ett som bare har en type metall.
 5. Reaper

  Bitt-tråden

  Har noen erfaring med sweet iron bitt? har sett meg ut et brukt et med et interessant munnstykke. Men jeg er ikke kjent med den legeringen. jeg søkte litt og fant noen innlegg som omhandlet batterieffekt, men såvidt jeg kunne forstå, så gjaldt det for bitt med flere ulike metaller?
 6. Hadde glemt avalanche. jeg opplever at de kan justeres til å passe godt på smale hester, men de kan også justeres ut såpass at de kan vokse litt i dem (det med halvhals). Det er først nå vinteren som var, at hesten har begynt å vokse en del i bredden, og det begynner å bli knapt. Men vi bruker fremdeles bucas med vanlig halsåpning, så der varierer passformen litt etter hvilken modell man har, er min opplevelse.
 7. Kingsland er smale og små i størrelsen. Og RBH (rider by horse?).
 8. Ulike typer kløver på de ulike beitene. Alsikekløver er jo den som gir fotosensitivitet kanskje noen av dem er mer glad i kløver enn andre også?
 9. Allier deg med en god barfottrimmer! om du skal ha barfothest, må du sørge for at det er noen som kan barfot, det er det dessverre ikke alle hovslagere som har nok greie på. Ikke ri den slik høvene er nå! Og du må nok regne med boots. Men jeg er ikke enig i at man kan si basert på disse bildene, at det ikke vil være mulig å ri på ett år. God oppfølging av trim og gode boots som passer vil hjelpe dere godt på vei! Og det er ingen skam i å sko om den ikke skulle fungere barfot
 10. Reaper

  Utstyrstråden

  Jeg har optimo i 145, og alle andre dekken i 145. Optimo sitter knall på han i den størrelsen!
 11. Vil tro ventilasjon/luftgjennomstrømming også vil ha noe å si der? For en hest som står i uteboks eller godt ventilert stall, kan det kanskje være bedre?
 12. Noen som har hatt oppkjøring på BE nå nylig? Det er en ting jeg er spesielt usikker på. Siste kjøretimen jeg hadde, så sa kjørelæreren min at de ikke lenger fikk gå ut av bilen for å se på oss rygge. Dette er fordi vi da er alene i bilen, uten førerkort. Og i praksis kjører ulovlig ( ). Spørsmålet er da, hva gjør jeg på oppkjøringen? Skal jeg be sensor om å gå ut av bilen??
 13. L har alltid vært barfot bak, men har hatt sko foran i 1,5-2 års tid. Før det var han barfot på alle 4, men svært lite trent på annet en skogbunn og ridehusunderlag. Det ble tydelig på frambena at han trengte sko/boots, da han ble øm på grus. Og siden jeg hadde begrenset erfaring med barfot hest i bruk, ble han skodd. Jeg så også et behov for boots bak, etter stallbytte nå nylig, hvor underlaget på tur var annerledes og han virket litt øm bak. Da jeg ba om hjelp til å finne boots som passet bakhøvene, ble det raskt etablert at bakhøvene hans ikke var spesielt bra mtp hovform. jeg har da de siste årene hatt 3 ulike faglærte hovslagere, og 2 ufaglærte. Hvor ingen av dem har kommentert de lave draktene, og den lange smale hovformen bak. Han har også hatt litt rar lend, og jeg har nå fått innspill på at den rare lenden, kan ha sammenheng med hovfasongen på bakbena. Så de siste ukene, har jeg med god hjelp, begynt å gjøre endringer på hovene bak. Og ser allerede en stor forbedring! Noe som gjør meg litt irritert, for hvorfor har ingen av hovslagerne mine sett og tatt tak i dette? Og så blir jeg irritert på meg selv. Jeg burde ikke hatt den tilliten til dem, og burde ha satt meg mye mer inn i det selv. Vi har nå begynt å bruke boots bak, og når det blir mer orden på bakhøvene, kommer jeg også til å ta av framsko, og prøve barfot der igjen. Men denne gangen skal jeg være klar med boots når skoene kommer av jeg vil helt klart anbefale å bruke noen som virkelig -kan- barfothest om man skal ha dem uten sko. Om de er fanatiker er mindre viktig (føler jeg), så lenge man er sikker nok på seg selv til å si at «dette funker ikke, vi må ha på sko igjen».
 14. Prøver å være litt i forkant av årets insektsesong, og trenger anbefalinger til insektdekken. Har aldri sett på det før. Hva er bra, og holdbart. Uten å koste en formue?
 15. Noen som har en anti-bit å anbefale? denne f.eks? https://www.horze.no/insektspray-til-hest/sectolin-anti-bit-spray-500-ml/315794.html Det er en hest som L står med, som tygger opp lugg, man og hale. Og det MÅ det bli en slutt på
 16. Ja, jeg også ser en del av mine egne feil på film. Men går ofte litt i stå i forhold til hvordan det skal løses. Så jeg har fått en del gode tips jeg kan jobbe videre med
 17. Jeg har prøvd det nå med @Matilde B., og er skikkelig fornøyd! Jeg har jo verken airpods eller noen som kan filme meg slik at jeg kan ha trener på øret. Men jeg har filmet noen økter, og så har jeg snakket med henne om dem over telefonen etterpå. Det har vært veldig nyttig for meg altså! Så kan virkelig anbefale det Kan tenke meg at live online undervisning også funker bra!!
 18. kjøpt meg en grønn b vertigo ridetights på tilbud, som jeg har hatt lyst på lenge
 19. Reaper

  Dressurprat

  Red litt dressur på banen i går, for første gang på mange måneder. På forhånd hadde jeg sett en video med en praktisk øvelse, for å få tak i sitteknokene, samt kjenne på hvor lite man egentlig trenger å bevege bekkenet for å flytte vekten fra en knoke til en annen. Så prøvde det litt på banen, men jeg får ikke like god flyt der, som når jeg sitter inne på en stol (naturligvis). Men det som var interessant, er at jeg har en tendens til å stramme rumpemuskelen på den siden hvor jeg skal legge vekten av sitteknoken. Og da mister den kontakten med setet. Så fort jeg klarer å slippe muskelen, så får jeg ønsket effekt fra hesten. En veldig artig betraktning! Anbefaler å se på Ritter dressage sine gratis videoer. Den nyeste gruppa nå heter "How can Feldenkrais Help Riders?", der ligger det noen videoer og interessante diskusjoner
 20. Bruker dekken ved nedbør, men står uten om det er kaldt og tørt. Setter bra med pels, men blir fort øm i ryggen om han står uten dekken i vått vær. Ikke barbert Har foreløpig aldri brukt verken bandasjer eller belegg, men kan se for meg at jeg vil bruke belegg i sprang/working equitation trail og ved turer i litt røffere terreng.
 21. Reaper

  Dressurprat

  Har du noen tips til hvordan man kan finne riktig type/størrelse?
 22. Mål for 2019: - Ri alle gangarter og begynne med sideførende bevegelser Check - Ha flere ridetimer med @smaaen Check - Ta hengerlappen - Fikk ikke tatt hengerlappen. Og dermed ble det vanskelig å komme seg på kurs - Delta på Norah Kohle clinic - Fikk deltatt som teorideltaker - Delta på Arne Koets clinic om økonomien strekker til på høsten - Økonomien strakk ikke til - Kose oss masse på rideturer! Check Alt i alt er jeg egentlig fornøyd med året. Det var kjedelig å ikke få tatt hengerlappen, og de to clinicene jeg ikke fikk deltatt på er naturligvis i sammenheng med mangel på førerkort. Vi har byttet stall i 2019, men var ikke så fornøyd med det. Så i slutten av januar bytter vi tilbake til der vi sto, men denne gangen på utegang der. Det tror jeg blir veldig bra Ridemessig er jeg fornøyd med hesten! Vi har ridd en del på tur, og han er virkelig flink. Han viser gang på gang, at han klarer å holde seg kald og rolig. Selv når de andre hestene friker ut. Vi har også kommet lenger med baneridningen, og har ridd i alle gangarter der. Mål for 2020: - Ta hengerlappen ( ) - Flere ridetimer med @smaaen - Delta på Working Equitation trening - Ri masse på tur for å bygge kondis og muskler - Fortsette å trene på sideførende - Tømmekjøre mer - Være flinkere til egentrening
 23. Reaper

  Utstyrstråden

  Om du skal bytte skjørtet i noe annet, så ser de stierna buksene fine ut?
 24. På mine fakturaer er det kun regnet mva på høyet, ikke på stallplassen. Stalleier har ENK
 25. Ahh, kjekt å vite! Da får jeg vurdere det på sikt! Foreløpig kjennes stoppen veldig jevn og fin ut Takk for tips!
×
×
 • Create New...