Jump to content

Reaper

Medlem
 • Posts

  2,180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Reaper last won the day on November 13 2019

Reaper had the most liked content!

Profile Information

 • Fra
  Vestfold
 • Hesterase
  Lusitano

Recent Profile Visitors

1,351 profile views

Reaper's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

1.9k

Reputation

 1. Reaper

  Pixem eller Pivo

  Det er en funksjon som gjør at dersom den mister deg, så vil den fortsette i samme retning som du var på vei. F.eks om den mister deg på en volte, så vil den fortsette å snurre i den retningen og den farten du hadde, mens den prøver å finne deg igjen. Og det kan jo være praktisk. Men om den mister deg fordi du plutselig har byttet retning og rir tilbake motsatt vei, så blir det jo fort litt feil Jeg har ikke kjøpt stativ. Jeg setter den enten på ridebanegjerdet, eller så har jeg satt den oppå en tønne jeg har, midt på banen og rir rundt den har også prøvd meg på rundball på jordet, men det blir fort litt ustabilt (om det skulle komme vind etc).
 2. Reaper

  Pixem eller Pivo

  Jeg har hatt min både i midten og langs gjerdet. man kan risikere at den snur seg motsatt vei som Elise sier, om den står på gjerdet. Men dette unngår man som regel ved å skru av funksjonen som heter "predictive follow". Den funksjonen har jeg hittil ikke brukt uansett. Har ikke opplevd at den har mistet meg og snudd seg i motsatt retning Ellers er jeg veldig fornøyd med min! Selv de gangene vi har vært 2 stk på banen, så har den foretrukket å følge meg, selv om den tidvis begynner å følge den andre rytteren. Det er noe i koden som gjør at den helst skal følge den hesten den følger når man starter den opp. Men selvsagt, er det 3 brune hester på banen, blir det vanskelig for den. Har ikke opplevd at jeg trenger å bruke noe med sterk farge/kontrast. Men det avhenger nok litt av øvrige lysforhold, bakgrunn, kvalitet på kamera etc.
 3. Hei! noen som vet hvor jeg kan få kjøpt slike ekstra plastikkgreier til gjordstroppene på rambo optimo dekken?
 4. Reaper

  Bitt-tråden

  Ja, det var vel det jeg leste. Men da virker det nokså trygt med ett som bare har en type metall.
 5. Reaper

  Bitt-tråden

  Har noen erfaring med sweet iron bitt? har sett meg ut et brukt et med et interessant munnstykke. Men jeg er ikke kjent med den legeringen. jeg søkte litt og fant noen innlegg som omhandlet batterieffekt, men såvidt jeg kunne forstå, så gjaldt det for bitt med flere ulike metaller?
 6. Hadde glemt avalanche. jeg opplever at de kan justeres til å passe godt på smale hester, men de kan også justeres ut såpass at de kan vokse litt i dem (det med halvhals). Det er først nå vinteren som var, at hesten har begynt å vokse en del i bredden, og det begynner å bli knapt. Men vi bruker fremdeles bucas med vanlig halsåpning, så der varierer passformen litt etter hvilken modell man har, er min opplevelse.
 7. Kingsland er smale og små i størrelsen. Og RBH (rider by horse?).
 8. Ulike typer kløver på de ulike beitene. Alsikekløver er jo den som gir fotosensitivitet kanskje noen av dem er mer glad i kløver enn andre også?
 9. Allier deg med en god barfottrimmer! om du skal ha barfothest, må du sørge for at det er noen som kan barfot, det er det dessverre ikke alle hovslagere som har nok greie på. Ikke ri den slik høvene er nå! Og du må nok regne med boots. Men jeg er ikke enig i at man kan si basert på disse bildene, at det ikke vil være mulig å ri på ett år. God oppfølging av trim og gode boots som passer vil hjelpe dere godt på vei! Og det er ingen skam i å sko om den ikke skulle fungere barfot
 10. Reaper

  Utstyrstråden

  Jeg har optimo i 145, og alle andre dekken i 145. Optimo sitter knall på han i den størrelsen!
 11. Vil tro ventilasjon/luftgjennomstrømming også vil ha noe å si der? For en hest som står i uteboks eller godt ventilert stall, kan det kanskje være bedre?
 12. Noen som har hatt oppkjøring på BE nå nylig? Det er en ting jeg er spesielt usikker på. Siste kjøretimen jeg hadde, så sa kjørelæreren min at de ikke lenger fikk gå ut av bilen for å se på oss rygge. Dette er fordi vi da er alene i bilen, uten førerkort. Og i praksis kjører ulovlig ( ). Spørsmålet er da, hva gjør jeg på oppkjøringen? Skal jeg be sensor om å gå ut av bilen??
 13. L har alltid vært barfot bak, men har hatt sko foran i 1,5-2 års tid. Før det var han barfot på alle 4, men svært lite trent på annet en skogbunn og ridehusunderlag. Det ble tydelig på frambena at han trengte sko/boots, da han ble øm på grus. Og siden jeg hadde begrenset erfaring med barfot hest i bruk, ble han skodd. Jeg så også et behov for boots bak, etter stallbytte nå nylig, hvor underlaget på tur var annerledes og han virket litt øm bak. Da jeg ba om hjelp til å finne boots som passet bakhøvene, ble det raskt etablert at bakhøvene hans ikke var spesielt bra mtp hovform. jeg har da de siste årene hatt 3 ulike faglærte hovslagere, og 2 ufaglærte. Hvor ingen av dem har kommentert de lave draktene, og den lange smale hovformen bak. Han har også hatt litt rar lend, og jeg har nå fått innspill på at den rare lenden, kan ha sammenheng med hovfasongen på bakbena. Så de siste ukene, har jeg med god hjelp, begynt å gjøre endringer på hovene bak. Og ser allerede en stor forbedring! Noe som gjør meg litt irritert, for hvorfor har ingen av hovslagerne mine sett og tatt tak i dette? Og så blir jeg irritert på meg selv. Jeg burde ikke hatt den tilliten til dem, og burde ha satt meg mye mer inn i det selv. Vi har nå begynt å bruke boots bak, og når det blir mer orden på bakhøvene, kommer jeg også til å ta av framsko, og prøve barfot der igjen. Men denne gangen skal jeg være klar med boots når skoene kommer av jeg vil helt klart anbefale å bruke noen som virkelig -kan- barfothest om man skal ha dem uten sko. Om de er fanatiker er mindre viktig (føler jeg), så lenge man er sikker nok på seg selv til å si at «dette funker ikke, vi må ha på sko igjen».
 14. Prøver å være litt i forkant av årets insektsesong, og trenger anbefalinger til insektdekken. Har aldri sett på det før. Hva er bra, og holdbart. Uten å koste en formue?
 15. Noen som har en anti-bit å anbefale? denne f.eks? https://www.horze.no/insektspray-til-hest/sectolin-anti-bit-spray-500-ml/315794.html Det er en hest som L står med, som tygger opp lugg, man og hale. Og det MÅ det bli en slutt på
×
×
 • Create New...