Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  102

Everything posted by smaaen

 1. Jeg kjørte x1 I 3 år, elsket den. Var super på alt slags føre, langkjøring og div. Jeg slapp å betale service da og den var splitter ny, men elsk
 2. Den ene fordelen med å være sykepleier i en liten kommune. Ferdigvaksinert for lenge siden, men hjelper det meg noe? nope ikke enda. om det noen gang vil.
 3. smaaen

  Pixem eller Pivo

  Jeg fikk heller ikke mva for den da jeg bestilte. Og om jeg ikke husker feil var det ikke det da @Reaper og @Sivoya bestilte heller?
 4. Kapson.se har masse ulike typer, har alltid fått super kvalitet derfra. Bitt har jeg stort sett kjøpt fra markus holst, kommer litt an på hva man er ute etter.
 5. Jeg så det ble spurt om dette på fjasboka forrige dagen og det første som slo meg var Kraniosakralterapi/osteopati for å få hjulpet med spenninger i området som kan føre til at det ikke blir drenert skikkelig og igjen fører til betennelse. Jeg VET læreren min snakket om det med tanke på bihuler og tårekanaler osv.
 6. Hvor låsningene sitter vil gi en indikasjon i hvertfall.. Det er sånn jeg lærer å lete etter det, men teorien er vanskelig nok og veldig vanskelig å si noe konkret uten å se hesten.
 7. Haser over belastes gjerne ved feil vinkler på høver, is problematikk, feil bruk av muskler i bakpart, kastraksjonarr problematikk, feil spenninger I bakpart, nervebaner til organer i bekkenhulen samt baktarm. Diaphragma, sakrum, occiout/atlas, kjeve. Er ting jeg ville sett på. Og må innrømme at der du har en kropp der alt er fint, er jeg veldig skeptisk til. Vi har alle greier, om enn ikke store problemer, så ting å jobbe med. Alltid et rødt flagg for meg når jeg hører det. Selv om jeg har vært borti hester selv der jeg ikke har funnet noe særlig, det finnes jo, men ja da stoler jeg heller ik
 8. Hvilket ledd er sprøytet, og ble årsaken funnet? Grunnen til at ett ledd blir behandlet er jo fordi det leddet er overbelastet, det er ikke så ofte at det eksakte leddet er årsaken til problemet. Det er mer et symptom man ofte må smertelindre, men om man ikke gjør noe med årsaken til at hesten får vondt der, så vil det komme tilbake. Det at det blir borte ved oppvarming og særlig galoppering tyder på at det kan være muskulært å sitte høyere opp. Har du fått en behandler til å sjekke hesten?
 9. Hun jeg brukte sist har jo jobbet mye sammen med hovhelseteamet. Holder til litt forskjellige steder men kjører vel forbi en gang i mellom, kan være noe å sjekke ut.
 10. De spørsmålene forsvinner aldri, dessverre og heldigvis etterhvert vil du bli bedre og bedre kjent med hesten din så du ser fortere og fortere hva som plager den og når den er fornøyd.
 11. smaaen

  Kapsun

  På en sånn ville jeg hatt fastjern på, av sikkerhetsgrunner. Den su har der ser ut som en i kun lær eventuelt kjede, men ser veldig padda ut. De er fine hos hestene som ikke bør er igjennom det du har, kan fint bruke sånn på min på banen feks, men ut på tur er jeg nødt til å ha noe som snur han ved behov. Og da må jeg ha kontroll. Derfor har jeg fastjern. Jeg liker den jeg har, den er kjøpt på en tysk nettbutikk.
 12. Ganske interessant det dere sier med snublinga da. F har jo gjort det tidvis tidligere, er veldig lengesiden han har hatt den overtråkksnublinga nå. Men hadde jo vært interessant å se hvor landskapet ligger.
 13. @Ninahei heh det er festlig om blodprøve på hest koster mindre enn på hund var vel over 1000 sist jeg tok det.
 14. smaaen

  Kapsun

  Det kommer helt an på hesten, på min må jeg ha fastjern om han blokkerer ting ute. Andre trenger bare lær, mens andre trenger bare kjetting. Det jeg liker best med den faste er at den ikke sklir. Så se etter en med gode festemuligheter så den ikke sklir. Er det noen du kjenner som har en kapsun du kan låne for å sjekke? Min kjenner jeg på feks grime, at han ikke er spesielt var på neseryggen, mens andre kan være veldig vare.
 15. Nå har jeg ikke hatt forrytter siden @Reaper var forrytter for hundre år siden men jeg har egentlig ikke så strenge krav til forrytter så lenge jeg kan stole på personen. Da kan de få ri på banen, tur, bakkearbeid, tror kanskje ikke jeg hadde latt de ta han med på hengertur. Sprang gjør jeg lite av og vil derfor ikke nødvendigvis la noen forrytter gjøre det, men bomarbeid er ikke noe problem. Betaling alt ettersom hva de vil gjøre. Er det bare til hjelp for meg, ridende hestepasser så tar jeg ingenting. Er det mer konsekvent og jevnlig trening så syne jeg det kan koste noe. Arbeid, st
 16. De vanligste som rir dyst ligger vel rundt 120-140 kg ish. Men de har stort sett spesiallagde saler og da. Og stort sett rir de jo heldigvis ikke i rustning hverdag. Men sesongen kan være lang.
 17. Dere som gir selen, gir dere organisk eller kjemiskfremstilt? og sjekker dere etterpå om blodverdiene har gått opp? En venninne slet med ekstrem selenmangel på hesten sin, og måtte til slutt opp på 3-4dobbel anbefalt dose av organisk selen for å komme opp i riktig verdi. Selvsagt i samarbeid med veterinær. Men det var påfallende hvor vanskelig det var å få riktig verdi. Kjemisk fremstilt selen hadde null effekt.
 18. Hinthint!! Hvor kjøper du?
 19. Jeg kjenner flere hester på rundt 150 som går fulle sesonger med ryttere på oppimot 140kg med rustning. Og disse hestene holder på til godt oppi 20 åra og er friske og bein og rygg. Sjekket flere av de selv. De blir jo og trent for den jobben de gjør og er bygd kompakt.
 20. Hester er ikke frekke, de har ikke hjernekapasitet til det. De lever i nuet, reagerer der og da. En hest skal ikke trenge å få to tette og fem badehetter, da har den prøvd å kommunisere noe i forkant som vi som håndterer hesten ikke har sett eller lagt merke til. Helt enig at dersom hesten angriper må man gjøre det man kan for å få en trygg situasjon, men det har vært en foranledning før hesten gikk til det skritt at den angrep. Presis kommunikasjon er alfa omega i hestehåndtering, noe absolutt alle kan bli bedre på, slik at man unngår situasjoner der man må ty til vold for å holde seg trygg.
 21. En hest som blir sint når den får mat er heller ikke nødvendigvis innenfor hva jeg vil kalle normal atferd. Jeg har en hest som er sånn, og det tar jeg på alvor og tar hensyn til. Har han fri til gang på nok mat er han ikke sint, så det er veldig situasjonspreget. En hest som endrer atferd brått må man høre på, utelukke at det er smerter som forårsaker slik atferd og dermed se på kommunikasjonen i treningen. Veldig mange "snakker" altfor høyt i forhold til hesten og noen hester kan reagere veldig på dette, og det kan være andre ting. Men det er helt umulig å vite eksakt over internett og et pa
 22. Da bør treneren kunne oversette for deg hvorfor hesten oppfører seg som den gjør. Dette virker som en situasjon som har eskalert veldig raskt og bør tas tak i før det får utvikle seg videre.
 23. det høres ut som at dere trenger hjelp av en trener. Hvor holder du til?
 24. Jeg tenker jo at om veterinær sa hesten var øm, også har den blitt mer trykkete og uvillig etter skoing så kan det jo ligge noe mer bak det? Kanskje få vet til å se på det igjen? Jeg har hatt hest som har ømmet med sko jeg, tør ikke tenke på hvordan han hadde vært uten sko på det tidspunktet da. Selv er jeg midt i en prosess med å få fikset opp i høvene på egen hest og ser helt sykt mye på bein om dagen. Det er ekstremt mange hester der ute som går med feil vinkler og som behandler finner jeg igjen mange av de samme spenningene oppe i skulder, nakke. Hva kom først, høna? egget? alt
 25. smaaen

  Dressurprat

  Det er dette jeg forbinder med utrykket og.
×
×
 • Create New...