Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

smaaen last won the day on September 17

smaaen had the most liked content!

Community Reputation

8,813

About smaaen

 • Rank
  Innridd
 • Birthday May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

1,934 profile views
 1. Hadde om dette i går på skolen (samme som hun som har skrevet blogposten over har gått på). Veterinæren her sier at kastraksjon vil føre til problemer før eller siden hos alle hester det gjøres på. Men med så mye annet så er det ikke nødvendigvis at eier merker dette, jeg ser mange problemer hos hester der eier ikke merker noe som helst før noen påpeker det. Og det at veterinærer som utfører kastraksjoner ikke kjenner til disse komplikasjonene gjør det jo ikke noe bedre. Symptomene er sjeldent i selve arret, men andre steder. Det kan være uforklarlige haltheter, stiv rygg, problemer med urinering, problemer med skikkelig ventilering (pusting) på grunn av at man påvirker diafragma. Det er et invasivt inngrep og kommer med komplikasjoner, det betyr jo ikke at man ikke nødvendigvis skal gjøre det, men man skal være oppmerksom på det og holde strukturene mobile. Det gjelder jo alle arr og skader.
 2. Det noe så kjedelig som respekt for hjelperne. Om hesten drar av gårde ute av kontroll så må du installere bremsen, så høyt som du må. Jeg lærer alltid hestene mine å stoppe på lydsignal, så UANSETT situasjon vil de tenke stopp/brems ved det signalet. Dersom hesten tar ut på egenhånd på tur så stopper jeg, kjapt og brutalt om jeg må , vanligvis trenger jeg kun å bruke stoppsignal. Hesten får ikke ta bittet å stikke, det kan bli veldig farlig. Husk også, dersom du rir på trinsebitt, oppfordrer dette bittet hesten til å legge litt press på det, drar du i det, drar hesten i det, den kampen "vinner" hesten.
 3. smaaen

  Dressurvideoer

  Driver å leker med terre a terre om dagen. Her fikk jeg en redop og noe som begynner å nærme seg mer mezair enn terre a terre, så det er moro. Så nå må vi bare få flyten framover i tillegg til samlinga så blir det bra
 4. Veldig fint å rygge i oppoverbakke ja, bare start forsiktig, hilsen Findus.
 5. Det Lisa skriver. Manken og hele brystkassen må løftes opp i ryggingen, ellers drar de seg bare bakover. Jeg tar begge bena godt tilbake, så går jeg bakbena bakover med hoftene, i stedet for å sende de frem. Så tenker jeg at jeg skal ri "manken over bekkenet". Er det et dårlig holdt, er det vanskelig å få god rygging, så kvaliteten på øvelsen man legger før er alfa omega for å få til en god rygging.
 6. Ikke noe problem å ri lett i rideskjørt, ikke samler det seg under rompa heller hvordan det beskytter mot regn kommer an på designet.
 7. smaaen

  Dressurprat

  Jeg synes også de to andre tyskerne red penere. Generelt synes jeg det er deilig å se at de endelig slipper hestene sine litt frem i økninger, et par av hestene hadde flotte travøkninger, men da ikke nødvendigvis hos vinnerne. Generelt synes jeg det er for mye hold og spark, mener det var på Gaal i specialen at stanga konstant lå i 90 grader. Flere av hestene i küren var så heite at de klarte ikke gjøre gangartene de skulle en gang, Hester gjorde passage i samlet skritt feks. Det er også ganske tydelig på en del av hestene at de er godt vant med å ha nesa myyye lavere og nærmere brystkassa, de bobber noe veldig til tider og vil helst dra seg ned og inn.
 8. smaaen

  Strømapparat

  haha ja, burde sikkert kjøpe en gjerdetester. Problemet her er at strømgjerdet er egentlig veldig veldig lite. Det er utenfor boksene så det er egentlig en liten utegang, stor boks med paddock. Så området er veldig lite. Og den siden vi har jordingsspydene er den siden med mest jord, minst stein. Det er jo en gammel hovedvei som går igjennom eiendommen med funn fra både 14 og 12 hundretall.
 9. smaaen

  Strømapparat

  Var jo jeg som fikk smellen da, kanskje like greit. Kjedelig å påføre noen hjertestans eller lignende på ferie
 10. smaaen

  Strømapparat

  Jeg dro tilbake, kjøpte ny tråd og apparat. Koblet på nytt apparat og fikk pappa til å teste tråden, han kjente ikke noe så jeg testa fra apparat til kobling, det smalt gitt. Så trakk om hele jævla gjerdet og nå spraker det om noe eller noen kommer borti Satte ut lillfisen i sultan sin paddock og han fikk seg kjapt en god karamell og ble selvsagt grådig fornærmet, men da er jeg trygg på at de holder seg inne foreløpig. Finorio hørte tikkinga da jeg satte på og skjønte det var game overLyser fortsatt rødt da så må nok fikse jordingen på en bedre måte. Er bare så ekstremt steinete i grunnen her.
 11. smaaen

  Strømapparat

  Nå har jeg byttet alt av ledninger og koblinger. Dro på vår versjon av FK og de mente det trolig var jordingen, så fikk med meg to skikkelige jordinsspyd, fikk etter mye om og men slått ned de (helvetes mye stein så det hjelper jo ikke på jordingen, men det har jo funka før med ett lite spyd som er kortere enn de jeg kjøpte nå). Funker fortsatt ikke så må vel tilbake for å shoppe nytt aparat og håpe at det fikser feilen. Findus brøt seg ut i natt og brakk ikke mer enn tre gjerdestolper, ikke spør meg hvordan han har gjort det. Heldigvis varslet den flinke gårdshunden meg kl 3.30 og sa at noen tuslet utenfor...
 12. smaaen

  Dressurprat

  Ja så det var postet nå fra fei global på twitter. Ikke bra.
 13. smaaen

  Dressurprat

  Er det sagt offisielt? på SVT har de vært veldig forvirret om det var munn eller spore.
 14. smaaen

  Dressurprat

  Hvordan man skal ta den litt hardere forholdningen kommer også litt an på hva slags bitt man har. Et pehlham feks kan du ta et litt mer markant tøyletak rett opp, ikke bakover! så vil rotasjonen i bittet løfte hesten på en annen måte og den vil bremse av seg selv. Gjør du dette på et trinsebitt, som er et direkte bitt vil du ikke få denne effekten og det å dra i tøylen i et trinsebitt der hesten allerede er sterk og legger seg på vil føre til press gir motpress og være litt kontraproduktivt. På den andre siden er den ekstra spenningen og motpresset hesten gir til et trinsebitt også det som kan hjelpe godt på å få en god "bascule" (av mangel på norsk ord) over hindrene. Så helt direkte i denne situasjonen ville jeg nok startet forholdningen de stegene før du trenger, altså tar det 2-3 ekstra steg før han går ned i gangart, så startet forholdningen 2-3 steg før dette igjen, og skrur opp volumet på hjelperne til hesten hører rett og slett. Så ville jeg trent med bommer hjemme selv og øvd på stopping mellom når hesten blir litt mer gira. Det er ikke så lett å trene på slike ting med en treg hest, det vet jeg alt om, så da må man oppsøke disse situasjonene litt og, for å få på plass hjelperne med litt mer faktorer som spiller inn. Litt som når jeg trener bikkja inne i dansesalen, for så å skulle ha de samme kommandoene til å sitte når det er mennesker og andre hunder til stede
 15. smaaen

  Dressurprat

  På hester som kaster på hodet, drar hodet ned eller prøver å ta bittet selv bruker jeg "passive resistance" , jeg lukker hånden om tøylen, strammer kjernemuskulaturen og sier "min tøyle" med kroppen. Når hesten da kaster seg på eller nøkker så nøkker den i seg selv. Man skal aldri dra eller nøkke tilbake, det gjør det bare værre, men ta kontrollen over tøylen igjen. Det er vanskelig nok Så rir jeg hesten til kontakten igjen, gjerne ved bruk av sidebevegelser. Ja det er litt utfordring når hesten er litt alle andre steder, men skikkelig tramp ned i annen hver bøyle har jeg funnet ganske effektivt, selv på de hestene. Selv om det tar kort tid før trippinga kommer tilbake. Gjerne også små volter og mye vendinger, mye å tenke på, uten for høye krav.
×
×
 • Create New...