Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

smaaen last won the day on January 21

smaaen had the most liked content!

Community Reputation

9,066

About smaaen

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

2,152 profile views
 1. smaaen

  Bom arbeid

  Kommer litt an på settingen. Er jeg borte på trening er hesten mer doinkadoink enn hjemme så da kan jeg ønske å ha litt mer beskyttelse på senene foran, er det vinter og broddføre kan jeg slenge på det og. Er det hjemme driver jeg mest bomarbeid i samarbeid med Working Equitation så da er det ikke fullt så stor fare for tråkk eller kløning så veldig sjeldent jeg bruker. Er det snakk om bakkearbeid/små sprang og slikt liker jeg å ha senebeskyttere foran.
 2. Stopper den på trykk bakfra? Jeg brukte mye sele i min hengertrening av Finorio. For han fikk jeg ikke i nærheten av hengeren en gang uten å ha hjelp bakfra. Jeg var/er avhengig av å kunne laste selv så jeg laget meg en sele bestående av et leietau, longeringsgjord og gamle ubrukelige glidetøyler. Etter å ha sett denne videoen (https://www.youtube.com/watch?v=BzlA5PFuhuw) Den hjalp meg å få han på, kunne sett for meg om hesten responderer litt på trykk bakfra så kan man kanskje avbryte når den kaster seg bakover? Ellers er jeg en tilhenger av at mengdetrening hjelper på det meste. Ellers har man jo frontutlastingshengere, men det er jo kanskje litt drastisk tiltak om man ikke har planer om å kjøpe ny henger med det første.
 3. smaaen

  Dressurprat

  Små detaljer som avslørte en del av de, og nå som jeg vet ser jeg jo klart forskjell på de to jeg bytta om på Fascinerende med forskjellen på bæringen i alle de der da.
 4. smaaen

  Dressurprat

  Haha ja jeg fikk tilsendt fasiten, var dog ikke overrasket over hvem jeg bytta om på men ser det nå når jeg vet.
 5. smaaen

  Dressurprat

  Kjapt over gjetter jeg 1 Anja Beran 2 Raphael Soto 3 Edward Gal 4 Anky Van Grunsven 5 Isabel werth 6 Nuno Oliveira 7 Laura Graves 8 Philippe Karl 9 Charlotte Dujardin Hvor er fasiten?
 6. smaaen

  Mirakel kur?

  PRE er avlet mer på "pene" trekk enn lusoen. Lusitanoen har jo vært mer arbeidshest, der PRE har vært show. Så generelt er det nok mer manprakt på de spanske, enn de portugisiske. Selv om du har mange lusoer med mye man også. Jeg tror nok også det er genetisk betinget så jeg har bare gitt opp min, så skal han vises frem må jeg bare prøve å flette den bort
 7. smaaen

  Mirakel kur?

  Min er mulig og bare en lost case
 8. smaaen

  Mirakel kur?

  Fjonet på denne ble ikke noe bedre
 9. smaaen

  Linomega

  Jeg har også blandet linomega i betfibergrøt, alt går i grisen hilsen Finorio
 10. Ellen Schmedling og to fra Troms. Som er påmeldt per i dag.
 11. Ja, er ca halvveis. Jeg er ikke veterinær så trenger hjelp med den interne justeringen (hestene må sederes) , men jobber opp et samarbeid nå med en venninne som er veterinær. Dette året starter 3 norske veterinærer på denne utdanningen
 12. Min har vokst opp på 170 mål beite med en innsjø. De fant aldri på å svømme og han bodde der i 5 år, ingen av de andre hestene eller kuene som har bodd der har svømt heller. De badet mye på sommeren, men svømte ikke sin vei Elv ville jeg vært mer bekymret for, det har de lett for å forsere uten å tenke for mye over det. Det kommer nok litt an på hestene hvor mye de vil utforske.
 13. smaaen

  Dressurprat

  Aro er dritskummel Jeg hadde og prøvd å matche hest mest mulig, så for meg hadde det blitt hvit. For en som fortsatt er ganske mørk kan svart og fungere fint. Brukt en del ørehette på F på somrene her nede i Tyskland for det er sykt mye små insekter som irriterer han, så med hette klarer han å ikke riste konstant på hode
×
×
 • Create New...