Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,788
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

smaaen last won the day on June 9

smaaen had the most liked content!

Community Reputation

9,252

About smaaen

 • Rank
  Innridd
 • Birthday May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

2,310 profile views
 1. Når du sier games ponni og welsh er det lett å tenke mye spenninger og stress i ridningen. Så for at hesten skal klare å gå games godt, må den trenes til å fungere godt og avslappet i kroppen. @Siv har gode tips, skritte på tur er kjempegod trening, i kuppert terreng så lenge hesten er avslappet og bruker seg riktig. Fokus på at hesten ikke er spent under trening, overganger, vendinger, 8 tall, volter, sidebevegelser for å få hesten myk og smidig i kroppen. Når man beskriver en hest som har lite muskler i bak er det gjerne gluteus man ser på, altså hvor rund rompa er. Når Gluteus er underutviklet eller liten er det gjerne i kombinasjon med store hamstrings (bak på bakbeina). Dette er skyvemuskulatur, det du ønsker å trene opp er bæringsmuskulatur. Typiske øvelser for dette er overganger og sidebevegelser, volter og vendinger, få hesten mer selvbærende. Det beste er å få hjelp fra en instruktør som kan gi deg direkte input på hva du og hesten trenger å trene på.
 2. Kjenner ikke til noen i Norge nei, kjenner en som har en høyt utdannet en, men hun bor i Sveits da
 3. Hvis hun blir større en min dino skal jeg bake deg en kake.
 4. Det er ingen ponni det der
 5. Det er så gøy med sånne hester. Det tenker jeg også er det positive med hopper, at når de først har den roen har de en annen trygghet i seg enn valakkene som ofte blir pysete av kastrering. Kjempemoro å se utviklingen hennes!
 6. Et spørsmål som bør rettes til veterinær, regner med du må ha resept?
 7. smaaen

  Connemara

  De ligger jo ofte rundt 148-155 de jeg kjenner til i hvertfall, så det er jo helt fint for en normal voksen person. Så lenge salleie og sete på rytter passer i samme sal osv.
 8. smaaen

  Connemara

  Flotte fine fornuftige hester er mitt inntrykk. Film størrelse for oss som ikke er så høye. Hva tenker du på med vektbærende? Kommer ofte mer an på individ enn rase. Hvordan hesten er trent og hvordan den bærer seg selv. En stor hest kan knekke sammen av lite vekt, en liten kan bære mye.
 9. Min har fortsatt ingen problemer med sitt ben som har en Adams hook. Bank i bordet Er 10 år og går relativt avanserte øvelser.
 10. smaaen

  Sal-snikksnakk

  Det jeg da synes er interessant er at man kan få komplett utstyr, sal, hodelag, fortøy, stigbøyler, fortøy og halerem, håndlaget spesielt til deg og din hest i portugal for under 2000 euro. I hvertfall sist jeg sjekket. God kvalitet og pent laget. Men portugisisk stil da selvfølgelig. Kjenner også fol som lager replikasaler fra middelalderen til rundt 1000euro, også spesialtilpasset deg og hesten. Helt enig i at sakprisene har tatt helt av. Den jeg har er dyr nok ny, rundt 30k, og jeg kjenner folk som skryter av hvor fantastisk salene til 60 k er, og at de kan tilpasses alle hester og bladibla. Har sett flere av de som ikke passer og blir ubehagelige de og.
 11. Litt det aspektet også, men siden jeg har brukt en av de trådgjordene til damesalen synes jeg det var kjekt å fortsette med det inntil videre. Den salen må byttes ut ganske kjapt uansett.
 12. Ja jeg liker de og godt, brede og fine. Ikke minst, lette å fine å bære på salen Dessuten nærmeste man kommer historisk korrekte såvidt jeg vet.
 13. Er sikkert en sånn greie som omtrent bare selges i England Jeg vet folk har spurt masse hver gang de ser stridssalene med trådgjordtene.
 14. Hah, her har de, det står det er stubben, men stubben har de ikke på egne sider https://www.bettersaddles.co.uk/shop/stubben-trevira-cord-girth
×
×
 • Create New...