Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

smaaen last won the day on May 1

smaaen had the most liked content!

Community Reputation

8,532

About smaaen

 • Rank
  Innridd
 • Birthday May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

1,770 profile views
 1. Har noen her vært borti BEST BOX? Ser flere jeg kjenner i Sverige har brukt dette, uten at jeg har skjønt hva det er. Fikk en quote fra en svensk side med link til den engelske manualen, som jeg ikke har fått tak i før. Jeg synes det høres veldig som en løsning på alle verdensproblemer og blir da med ett litt skeptisk. Noen som har hørt om, prøvd eller kjenner noen som har testet?
 2. smaaen

  Bitt-tråden

  De er tykke på siden, ikke på midten. Så de som ser veldig tykke ut er tykke utenfor der kjevebeinet går, for det er ganske smalt. Det ene hadde veldig lange sjenkler, og jeg synes det gjorde det hele litt ustabilt, men lengden på de andre virket å være ganske ok. Det er jo forholdet mellom over og undersjenkel som har innvirkning på hvordan vektstangen fungerer. Av egen erfaring virker det som at jo tyngre bittet er jo mer trives hesten med det. Det vil jo selvsagt være en viss øvre grense der, men de er ganske fornøyde med god tyngde på bittet. Annen fun fact. Hvert bitt er verdt 10 000 EURO
 3. smaaen

  Bitt-tråden

  Ja, det var ganske spennende hvor mye de små tingene har å si. og hvor mye man merket når man red. Det kjentes veldig ut som at man red med et mye mer sofistikert verktøy enn med de bittene vi rir med til vanlig. Må jo det, det er så spennende med bitt og se hva man tror stemmer og hva som var helt forskjellig fra hva vi trodde. Jeg trodde ikke de delte stangbittene var noe særlig, men hestene trivdes veldig godt på de som var kjempetykke på enden.
 4. smaaen

  Bitt-tråden

  De tilpasses de ulike hestene så de legger seg riktig på den enkelte hest. Den første vi prøvde passet perfekt til ferrante, det var ganske snedig. Bilde nr 9 oven i fra er det som var for hestene som var harde i munnen, ja, det andre som også er litt samme stilen er også det, men det hadde en smoothere overflate og hesten synes det var bedre, men ikke riktig bitt for den hesten.
 5. smaaen

  Bitt-tråden

  Tenkte jeg skulle legge ut litt om hva vi gjorde. Vi hadde 6 bitt fra 1550-1650 ca, alle var stangbitt, alle var leddet, men på ulik måte. Vi testet noen av bittene på flere hester, noen på kun en, særlig to av de som kun passet til den minste. Generelt gav det oss mye flere tilbakemeldinger enn vi trodde. Måten bittene har blitt beskrevet i kildene stemmer veldig med vår opplevelse. To av bittene trivdes hestene godt med, et par av de var litt både og, men de hadde litt høy port så når tungen kom for høyt opp i porten, ble det veldig rart for hestene. De bittene vi ser på som kjempestore og tykke nærme sjenkelen, var de bittene de trivdes best med. Stikk i strid med hva vi ofte ser med trinsebitt så vi at med litt økt trykk på tøylen (vi rir optimalt sett på kun vekten av tøylen) fikk vi bedre kontakt og respons i bakbeina. Dessuten var det lettere å få tak i ryggen og løfte midt under salen, i det segmentet der vi vanligvis sliter med å få med når vi rir vanlig. Utrolig fascinerende og et nytt verktøy det også tok litt tid å bli kjent med, men veldig spennende og lærerikt. Vi har tre smeder her nå som alle vil rett i smia og begynne å eksprimentere ut i fra funnene. Ett av bittene var også beskrevet som et typisk bitt for hester som var harde i munnen, det er jo ikke våre, men reaksjonen til hesten som testet det tilså at det hadde en ganske signifikant effekt i munnen, sammenlignet med de runde bittene. En annen ting er også de digre kinnkjedene, de har en spesifikk effekt på bittet, og de bittene som ikke hadde originale kjettinger fikk ikke riktig effekt. De vi hadde her er ikke de tyngste de har i samlingen, men de ligger på rundt 250gram. Alt av leketøy og kjeder inne i munnen var det lite problemer med, det var kun en ting som det kom ordentlig protester mot og det var tungefriheten, som vi også forventet. Et av bittene med tungefrihet har leddet port, den andre ikke.
 6. smaaen

  Bitt-tråden

  Prøver å oppdatere insta story's! Vi har 6 bitt, av ulike munnstykker. Mellom 10 og 12,5 cm munnstykker med ulik utforming
 7. smaaen

  Bitt-tråden

  jeg har en liten følelse at dette er litt once in a lifetime greie. Er ikke mange som får teste museumsdeler
 8. smaaen

  Bitt-tråden

  Denne uken har vi spennende ting på kalenderen. På onsdag kommer kuratoren fra museet i Coburg med originale renessanse og barokk bitt som vi skal få prøve på hestene. De har en ganske stor samling med bitt fra de periodene og det er en del av bittene som fortsatt er i god stand som vi skal få teste. En bittsmed fra Sverige kommer også for å se og diskutere, samt en annen smed fra Tyskland som skal starte å lage custom made bitt. Jeg er veldig glad jeg rekker hjem til at de kommer, så får vi håpe bittene passer de moderne hestene våre (de er litt større enn hva de var back in the day)
 9. smaaen

  Dressurprat

  Jeg vil si at hender ikke er det største problemet med de videosnuttene der, selv om de ikke er spesielt empatiske, spesielt med den siste hesten. Er en del grunnridning som mangler der og hester som kaster seg frem og henger seg på bittet, som for meg tilsier litt hardere ridning når de ikke er innenfor railen.
 10. Sårbeinthet kan være så mangt. Selv sliter jeg med å ikke finne puls på hester, fingrene mine har lett etter puls så lenge og jeg jobber med vev på hester nå så jeg kan ikke si jeg kan huske mange ganger jeg har kjent på hest uten noe puls, det man skal merke seg er styrken på pulsen og eventuell forskjell høyre til venstre. Jeg vil heller si at det å snuble ikke er normalt heller, en hest som ikke løfter bena ordentlig og subber, snubler og blir sår på grus ville jeg fått sjekket kroppen litt bedre. Sist jeg var med å behandle hesten til en god venninne (hun er behandler selv) så så hesten sår og kort ut i steget på vei inn, vi jobbet litt med han og fikk løsnet på mye i kroppen og spesielt mellom manke-brystben og bak til bekken, og hesten så ny ut da vi tok han ut etterpå. Langa ut med store steg, ikke tegn til noe sårhet eller sutt gange. Kan være verdt å ha i bakhodet også.
 11. Jeg brukte den på bole, kjøpte xfull for å få god nok plass, første runden med forstørret hull jeg klippet til. Når de får teken kan det være lurt å ha en uten ekstra stort hull F spiste planker gjennom gressmaska. Jeg hadde ingen slitasje på tennene, og vet at Ellen S ikke har hatt noe problemer med sine hun har hatt ute med gressmaske, men da er det ikke 24 timer med den på, men periodisk på de værste tidene på døgnet og variering av beiter.
 12. smaaen

  Sal-snikksnakk

  Når jeg kan få sal tilpasset meg og hesten for en brøkdel av prisen så gjør jeg heller det gitt. Har ikke vært så imponert over disse super dyre salene heller.
 13. Årets høydepunkt! Og i år fikk jeg endelig møtt ett par jeg ikke har møtt før men kjent til i over 10 år, så det var gøy!
×
×
 • Create New...