Jump to content

smaaen

Medlem
 • Posts

  4,961
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

smaaen last won the day on September 15

smaaen had the most liked content!

About smaaen

 • Birthday May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

3,120 profile views

smaaen's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

9.4k

Reputation

 1. Det anbefales en tykkere matte enn ikea matten til trening med hest vet jeg, men har ikke testet selv. Har kun testet de surefoot padsene og det skjer mye når hesten står på de i hvertfall. Kan og skrive under på at det skal veldig lite til å utfordre de små muskelgruppene, hilsen ankelen min så selv om de tråkker det litt flatt blir det fortsatt en effekt.
 2. Ja, bare enklere for hesten å justere seg på en matte enn en pute eller de der klossene som jo er kjempefine. Men mange trenger å justere seg og veksle hvilket ben de legger vekt på. Mattene kan man også bruke til å gjøre øvelser på for å øke effekten av ulike øvelser og.
 3. Propriocepsjonstrening. Rekalibrering av nervesystem.
 4. Jeg tenker umiddelbart at du holder litt for mye med knærne og derfor blir støl. Ville også testet å ha kortere stigbøyler som nevnt over, samt de øvelsene med å stå i stigbøylene jeg viste deg for å utvikle balansen i salen. Jeg blir kun støl i lysken når jeg rir med barbaksal og hesten går i høyere tempo enn normalt og jeg blir sittende å holde meg mer fast enn jeg burde.
 5. Åsne Moe er vel den eneste veterinæren som er ferdig utdannet fra den ene skolen jeg vet om som lærer det bort, men er litt usikker hvor mye hun jobber med dette, hun jobber mest med tenner. Vi er flere ikke-veterinærer som har utdannelsen, men vi kan ikke gjøre interne behandlinger. Jeanette Adler kommer jevnlig til Norge når grensene er åpne så om det går riktig vei utover høsten er det fult mulig at hun snart kommer igjen. Hun er veterinær fra Danmark. Ellen Schmedling er under utdanning, men er vel ikke i gang med de kursene før til neste år. Jeg skal prøve å få med meg en veterinær når jeg skal ha praksisen nå i høst så vi kan samarbeide med innvendig og utvendig behandling. Tonje Lund Næss har vel ikke samme utdanning, men jobber og innvendig og kjenner flere som har hatt veldig gode resultater med behandling fra hun, og jeg mener da jeg har hørt at hun reiser rundt og? Jeg ville hørt med henne tror jeg, for å sjekke om hun kan komme?
 6. En karperygg kommer ofte av at psoas er overspent og drar de ryggvirvlene i den retningen. Det er alltid en grunn til at psoasen er overspent, men er gjerne vanskelig å finne den umiddelbare årsaken. Det viktige er jo at resten av hesten er fin og mobil, jeg har kunder med hester som har karperygg og resten av kroppen står i helsepenn, og andre som har karperygg, men resten av kroppen ikke er så ekstremt påvirket. Man ønsker jo ikke at de har karperygg og jeg ser jo på det som et tegn på at noe ikke stemmer, men det er grader av hvor mye hesten blir påvirket.
 7. Jeg har uten strikk og den er stort sett så folk kommenterer at det er mye luft. Merker ikke at salen sklir noe særlig heller.
 8. Jeg kjørte x1 I 3 år, elsket den. Var super på alt slags føre, langkjøring og div. Jeg slapp å betale service da og den var splitter ny, men elsk
 9. Den ene fordelen med å være sykepleier i en liten kommune. Ferdigvaksinert for lenge siden, men hjelper det meg noe? nope ikke enda. om det noen gang vil.
 10. smaaen

  Pixem eller Pivo

  Jeg fikk heller ikke mva for den da jeg bestilte. Og om jeg ikke husker feil var det ikke det da @Reaper og @Sivoya bestilte heller?
 11. Kapson.se har masse ulike typer, har alltid fått super kvalitet derfra. Bitt har jeg stort sett kjøpt fra markus holst, kommer litt an på hva man er ute etter.
 12. Jeg så det ble spurt om dette på fjasboka forrige dagen og det første som slo meg var Kraniosakralterapi/osteopati for å få hjulpet med spenninger i området som kan føre til at det ikke blir drenert skikkelig og igjen fører til betennelse. Jeg VET læreren min snakket om det med tanke på bihuler og tårekanaler osv.
 13. Hvor låsningene sitter vil gi en indikasjon i hvertfall.. Det er sånn jeg lærer å lete etter det, men teorien er vanskelig nok og veldig vanskelig å si noe konkret uten å se hesten.
 14. Haser over belastes gjerne ved feil vinkler på høver, is problematikk, feil bruk av muskler i bakpart, kastraksjonarr problematikk, feil spenninger I bakpart, nervebaner til organer i bekkenhulen samt baktarm. Diaphragma, sakrum, occiout/atlas, kjeve. Er ting jeg ville sett på. Og må innrømme at der du har en kropp der alt er fint, er jeg veldig skeptisk til. Vi har alle greier, om enn ikke store problemer, så ting å jobbe med. Alltid et rødt flagg for meg når jeg hører det. Selv om jeg har vært borti hester selv der jeg ikke har funnet noe særlig, det finnes jo, men ja da stoler jeg heller ikke på meg selv . Spesielt når hesten er sprøytet. Det ER en grunn til at den har smerter i det leddet, man må så bare gjøre detektivarbeid til å finne ut hva førte til den overbelastningen.
 15. Hvilket ledd er sprøytet, og ble årsaken funnet? Grunnen til at ett ledd blir behandlet er jo fordi det leddet er overbelastet, det er ikke så ofte at det eksakte leddet er årsaken til problemet. Det er mer et symptom man ofte må smertelindre, men om man ikke gjør noe med årsaken til at hesten får vondt der, så vil det komme tilbake. Det at det blir borte ved oppvarming og særlig galoppering tyder på at det kan være muskulært å sitte høyere opp. Har du fått en behandler til å sjekke hesten?
×
×
 • Create New...