Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,709
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  92

smaaen last won the day on April 5

smaaen had the most liked content!

Community Reputation

9,181

About smaaen

 • Rank
  Innridd
 • Birthday May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

2,219 profile views
 1. Noen hester er sånn, min er eksempel på det. For et par år siden stod han på boks og i flokk ute og alt var fint, så flyttet vi hestene ut for sommeren, og jeg merket at hver dag jeg tok han inn for å gjøre han klar til å trene så sovnet han i krysstauet, så han hang i grima og sov. Jeg løste det da med å ta han inn flere ganger i uka og lot han ha en natt inne i ny og ne for å slappe skikkelig av. Nå mens vi har vært i Tyskland har de stått i paddockbokser, ikke spesielt store, men han har aldri slappet av så godt som han gjorde der. Det ble som en veldig liten utegang, for lite uteområde for meg, men det fungerte ok. Nå står han på full utegang og jeg har egentlig ikke peiling på om han hviler nok, men er forsiktig mtp trening om han er veldig trøtt, men virker helt fin foreløpig. Jeg ville prøvd å ha de ute og se om de endrer seg noe mtp trening, om de ikke gjør det så går det helt fint. Prøv og se, så kan dere vurdere om en par-tre ukers tid. Og så lenge de har boksene er det jo bare å ta inn ved behov.
 2. smaaen

  Børster

  Jeg fant nå ut at fjården min kom med en pussekasse med nudelige nye borstiq børster. De er digg! Dog nå røyter han fjåtten min såpass at det eneste som funker er svetteskrape
 3. smaaen

  Børster

  Jeg er sånn kjedelig og bruker nesten utelukkende magic brush funker på alt av gjørme og møkk, så har jeg en annen børste jeg kan bruke for å dra av støv. Svetteskrape til røyting. Har hvit hest så enten er det lite å børste, eller full vask, så stort sett funker magic brushen til det meste.
 4. Det kommer litt an på avtalen. Det vanlige er at man betaler alle utgifter for hesten man har på helfor, ofte har eier forsikringen fortsatt på seg. Så løpende kostnader er stort sett det samme på egen hest og hest på helfor. Forskjellen er startprisen, innkjøpspris på hesten må man jo regne på og se at man har råd til. En hest man har på helfor kan man også levere tilbake om noe skulle skje, men man kan også oppleve at eier plutselig vil ha igjen hesten. Så det er pluss og minus med begge.
 5. Jeg vil gjerne komme å se på, må bare klaffe med jobb!
 6. Minn meg på sølvbandasje torsdag/fredag så skal jeg se hva jeg finner i sårskuffen i tyskland!
 7. smaaen

  Dressurprat

  Fasiten bare bytt om Anky og Laura
 8. smaaen

  Noen gode råd?

  Den jeg leste var Dancing with horses - Klaus Hempfling. Det finnes nok mange bøker innen samme tema, små man kan få med seg ulike innfallsvinkler. Av folk som jobber med slikt synes jeg det er vanskelig da jeg har ikke så mye erfaring med sånn problematikk og hvordan andre jobber med det. Min var nokså snill og grei, men spesielle utfordringer som ble litt ekstra når han fortsatt var hingst men som også er der nå som vallak. Og når jeg synes han oppførte seg ufyselig fikk jeg skryt av veterinær som gjorde vetsjekk fordi han var så snill. Det var veterinær med MYE erfaring med varmblodshingster og min var visst en engel i forhold
 9. smaaen

  Noen gode råd?

  Hva er slemt mot en hest? det er å bli sint og straffe en hest unødig. En hest lærer mye bedre av positiv forsterkning, helt klart, MEN er det snakk om sikkerhet så må man faktisk reagere. Og reaksjonen man kommer med er det viktig å være kontant, presis, og helt uten følelser. Man må ikke bli sint, bare ta plassen. Slik du skriver det høres han i tillegg ganske oral ut, har han ting å tygge på? tenk litt som med valper, de klør i tennene så vi gir de ting å tygge på, noen hester trenger mulig dette også, for å klare å bruke opp det behovet uten å la det gå utover deg. I utgangspunktet, slik det er nå kan det virke som at han er litt mer enn du klarer å håndtere, der ville jeg kanskje prøvd å søke hjelp fra noen som har gode tips til slik trening. Selv hadde jeg en episode der min hingst beit meg i armen så jeg ble lagt inn på sykehus og måtte ha 5 operasjoner. Eksakt årsak til hvorfor det skjedde, vet jeg ikke. Men alle timene jeg hadde å bruke på sykehuset brukte jeg i noen bøker og testet litt etterpå. Jeg likte veldig godt måten Hempfling brukte med helt grønne, uhåndterte hingster. Testet det på min og etter 5 min var han mentalt utslitt. Og han var ikke vanskelig, han fikk bare andre krav. Så hadde jeg hatt et slikt problem hadde jeg prøvd å ta kontakt med noen som hadde god erfaring med slike hester, god på kroppspråk, klar og tydelig uten å være urettferdig. Veldig ofte er det at vi som trenere ikke er presise nok.
 10. Kan nok være lurt å bare fortsette som dere gjør, gi oppmerksomhet og ha det fint på hengeren, så vil han etterhvert skjønne at ingenting skjer om han går ut. Da pleier de jo å roe seg.
 11. Jeg bruker masse godbiter, alle hestene våre får det, og synes det er mye flere positive effekter av det enn negative bivirkninger. Så funker det så funker det, hesten tenker ikke noe mer over det. Så har vi jo også litt ulikt nivå av hva vi synes er irriterende uvaner og hvor stort problem det er. Forrige hesten min var nok værre enn min nåværende Min kan tigge ved å dulte lett i armen, og får han ingenting så slikker han på meg akkurat som bikkja, ikke uten grunn jeg kaller han den store hvite hunden.
 12. Skjønner ikke helt hvorfor det ikke skulle være korrekt. Oppmerksomhet og gulrøtter er jo hesten gjerne veldig fornøyd med, og problemet er borte så da fungerte det jo slik dere ønsket
 13. Ja det kan jeg skjønne, det jeg liker med denne er at du kan selv regulere veldig kjekt trykk og ettergift. Men du ser vel fort om den responderer med stress eller ikke. Blir det stress er det jo bare å ikke gjøre det.
×
×
 • Create New...