Jump to content

smaaen

Medlem
 • Content Count

  4,563
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  83

smaaen last won the day on January 16

smaaen had the most liked content!

Community Reputation

9,037

About smaaen

 • Rank
  Innridd
 • Birthday May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Lusitano
 • Gren
  Dressur og riddersport

Recent Profile Visitors

2,106 profile views
 1. smaaen

  Dressurvideoer

  Mer snedige øvelser fra oss. Etter å ha blitt kjeftet på nok av Wolfgang har jeg endelig fått skuldrene mine godt nok tilbake og plutselig ble det litt lettere å få løft i front i mezair. Klarte også å gjøre overganger mellom terre a terre,/mezair, carriere, galopp, terre a terre/mezair (nesten falcade) og holdt. Når det blir godt kontroll på det blir det veldig moro!
 2. Hakke peiling prøving og feiling?
 3. Noe interessant jeg lærte på skolen var at mange av disse dekkene jobber med elektromagnetisk puls. For at det skal fungere så må den matche hestens egen puls som er som et fingeravtrykk. Det er årsaken til at det fungerer for noen men ikke for andre. Noe jeg fant ganske interessant. Ellers har jeg ingen erfaring med de ulike typene selv, har gått for varme når jeg har brukt dekken på den måten selv.
 4. Søker selskapshest!Fra og med ca mars måned er jeg på utkikk etter en selskapshest. Jeg har ingen penger til å kjøpe per i dag, men ser etter en på helfor/gisbort/lån, til å stå sammen med Finorio i Odalen. Skogsbeite med skjul og bokser inne ved behov.Kan være hest som kun er selskapshest, eller som kan ris og trenes også.Snill og grei med vet, hovslager og transport. Foretrekker vallak da Finorio kan bedekke ved brunst. Og som fortrinnsvis kan stå alene om vi reiser på trening.
 5. smaaen

  «Stolsits»

  Feil sal til rytter er en gjenganger hos mange av elevene mine som har slitt med stolsits. Og feil vekt, at midtpunktet ligger forlangt frem eller tilbake.
 6. Tabasco? Eventuelt beitemaske på biter'n.
 7. smaaen

  Fatte Galopp

  Det er det utvendige benet du vil gi impulsen til å starte galoppen, så utvendig sjenkelt starter gnisten, så fanger du det opp i innvendig hofte og sender hesten frem i galopp. Skuldrene godt tilbake, spesielt i fatningen, trolig mye mer enn du tror. Det lærte jeg denne uka selv
 8. smaaen

  Fatte Galopp

  En veldig vanlig feil er at man gir "galoppsjenkel" som for mange betyr, utvendig sjenkel tilbake, innvendig frem eller ved gjordten, klemmer med begge beina og prøver å galoppere. Det som ofte skjer er at man skviser med begge beina, lener seg frem og dermed kjører setet bakover. Gir du beskjed med begge beina samtidig ber du begge bakbeina gjøre noe samtidig, som oftest vil det være forvirrende for hesten om den ikke skal gjøre totaktige gangarter. Når man lener seg frem vil det resultere i en av to ting, nr 1 hesten stopper fordi du bremser ryggen med setet, nr 2. hesten løper fordi du lener deg frem. Ulike hester responderer litt ulikt på å lene seg frem, uansett legger du mer vekt på framparten og som du sier, gir raskere og raskere trav. For at hesten skal fatte galopp med en gang man gir beskjed må man trene på at hesten er presis og var for signalene, jeg jobber mye "galopparbeid" i skritt for å få til dette. Samtidig som jeg nesten utelukkende fatter galopp fra skritt slik at hesten ikke kan bare øke farten i trav. Det kan også være lurt å ha en muntlig kommando for gangarten, det gjør det enklere for hesten å skjønne hva vi ønsker at den skal gjøre.
 9. Det kan nok ha noe å si for den som blir jaget ja, at det er god nok plass også utenfor huset. De kommuniserer masse på store avstander, så det kan nok være hun synes det fort blir for trangt utenfor ja.
 10. Ja jeg tenkte mer på gjerdet utenfor, litt vanskelig å se perspektivet på bildet om det danner en litt lenger korridor eller ikke?
 11. Er det så smalt foran inngangsdørens om det ser ut også? det kan vel også bidra tenker jeg. at man kan ikke komme til siden når man går ut, man må ganske langt ut for å komme seg unna og komfortsonen for noen hester er veldig stor. Ser det mye når vi fekter med usikre hester, har de en hest som er vendt i feil retning 20 meter unna kan de kaste seg vekk for de føler seg truet.
 12. smaaen

  Dressurprat

  @stinej nå er ikke jeg den beste til å forklare, bare så det er sagt men Finorio er jo litt snedig, og kaster fort på hodet, av erfaring så har det mest med sits, sal, hvordan bakparten brukes. Så når jeg da rir for nye instruktører tenker de automatisk at det er hva enn jeg har på hodet, derav synes Wolfgang at jeg skulle teste Bosal. Jeg har testet bosal før og synes det tidvis var veldig veldig bra, men jeg er ikke utdannet innen bosal så jeg prøvde meg jo bare frem. Det er jo også ulike typer, ulikt lær, hvor stive de er osv som virker inn. De har en slags hevstangeffekt i tillegg er de gode til neckreining når man har en skikkelig mecate av hestehår, den gir mer friksjon på halsen, så du får utvendig skulder bedre med. Jeg har lenge villet ha et bittløst alternativ å variere med og kapsun, sidepull, grime, halsring, mekanisk hack har ikke funka, men bosalen hører han på uten å legge seg på. Forskjellen er at jeg kjenner godt at Bosalen er mer sofistikert og man kan gjøre mye mer med den enn mange andre av de bittløse alternativene.
 13. smaaen

  Dressurprat

  Jeg har kontakt med et par her i Europa som også lager, har ingen penger for øyeblikket dessverre. Mulig Jeff Sanders hadde noen liggende som kunne passe, må bare måle nesa. Jeff er praktisk da han er god kompis og man da kan finne lure betalingsløsninger
 14. smaaen

  Hvilket bitt?

  Kommer jo an på hvor man fester tøylen. Jeg har alltid hatt tøylen på nederste hullet for litt stangeffekt så jeg har snakket ut i fra det. Det kan man jo prøve seg litt frem på, på egen hest, hvilket hakk man synes funker/ikke funker. For min blir kimblewicken litt for lik trinse så han legger seg mer på bittet på kimblewick enn pelham, men hadde jeg hoppet ville jeg jo hatt litt mer av det enn de kenguruhoppene vi kan få når jeg har prøvd å hoppe på stang
×
×
 • Create New...