Jump to content

Issa

Hovedadministrator
 • Content Count

  14,007
 • Joined

 • Days Won

  90

Issa last won the day on January 18

Issa had the most liked content!

Community Reputation

11,371

About Issa

 • Rank
  Skogstroll
 • Birthday 25/11/1978

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Akershus

Recent Profile Visitors

2,662 profile views
 1. cornucrescine bør smøres på i kronranden hver dag i følge hovslager.
 2. Høres litt ut som den har låst seg i lenden - hvorfor sier ikke sagaen noe om, men det kan jo forklare både halthet og halen. Og den manglende bevegeligheten. Så kan det jo ha låst seg fordi det sitter "noe" et annet sted eller at hesten har hatt vondt under salen.
 3. Ta den med på klinikk. Kan være en sene eller et ledd. Ul og bedøve ut ledd for ledd er vel vel det som funker best. Man klarer ikke å utelukke brudd ved røntgen. Kan også sitte i ryggen da siden det varierer litt.
 4. https://www.bbhorses.no/products/catago-ulldekken?variant=31422995333257 https://www.horze.no/svette-og-fleecedekken/eskadron-svettedekken-ull/991254.html#color=DB
 5. Issa

  Trav bra/dårlig

  Du sier noe der.
 6. Issa

  Trav bra/dårlig

  Hadde aldri kjøpt en paint annonsert med "godt trav" uansett hvor taktren og parallell den måtte være i alle vinkler godt trav for meg er noe helt annet enn for en som driver med konkurranser med andre kriterier.
 7. Issa

  Trav bra/dårlig

  Takt, ja. Men artikkelen tar jo for deg hva som bør avles på ut fra et.. Dressur? perspektiv? Er ikke uenig i det de skriver, men likevel tar man hensyn til litt andre kriterier om man vil hevde seg i en spesifikk gren
 8. Finnes jo mange slike lister på nett, ville Googlet og funnet den som passer for dere.
 9. Issa

  Trav bra/dårlig

  Vel.. Vil heller si hver gren ser etter "sitt" trav? En westernrytter ser etter et helt annet trav enn en dressurrytter eller en travtrener. Jeg vil jo ha en trav som naturlig har mye luft og spenst i med høye knær. Så øker man kvaliteten med å få mer ryggaktivitet, manken opp og løse skuldre. En westernrytter vil ha så flat og sakte trav som mulig, altså det totalt motsatte.
 10. Kolikk og halthet - begge med mange årsaker, er det jeg har vært borti. Kolikk har jo kjente symptomer og ikke alltid heldig utfall, mens halthet kan jo komme av alt mulig, alt fra brudd til stein i skoen.
 11. Hvordan ser man om det funker eller ikke? Hvis man legger vekk all placebo
 12. Issa

  Dekken og belegg???

  Dekken ja, mine står med dekken hele vinteren. Orker ikke våte og kalde hester, med masse gjørme eller sand på den ene er helklippet så han står med litt mer dekken enn de to andre som er halvklippet. På våren og høsten går de med tynne dekken om det er vått og gjørmete og på sommeren stort sett uten. Det kommer an på nedbør og insekter. Jeg bruker aldri mange dekken oppå hverandre og sjeldent dekken når jeg rir. Da skal hesten være nyklippet eller været utrolig dårlig. Stallen min er såpass varm at ingen av hestene står med dekken inne. Den helklippede sto med stalldekken da pelsen hans var kortere men nå trenger han ikke. Varierer etter behov mellom dekken med hals og halvhals både ute og inne
 13. Issa

  Dekken og belegg???

  Jeg bruker "aldri" noe på beina annet enn klokker. Kunne brukt bandasjer om hesten hadde fylt i beina eller hadde en seneskade. Bruker også sånne nepprenbelegg med hardt skall om jeg skal ri sprang. Brukte lette belegg over et overbein hesten fikk seg i fjor ooog om jeg skal trene pass ikke glad i bandasjer på trening, det gjør mer skade enn gagn - hvilket er forsket på, men belegg med god ventilasjon må jo brukes ved behov. Det finnes jo hester som er mer høyt og lavt enn mine som bare løper fort rett fram og ikke har så mye armer og bein hit og dit.
 14. Issa

  Fatte Galopp

  Og ikke blokker den med innvendig tøyle selv om du vil holde den tilbake for at den ikke skal trave fortere så gi litt ut på innvendig tøyle akkurat i det du fatter.
 15. Litt sent å gjøre om på nå, men sånn til neste gang... Kanskje bedre å ha to smalere døråpninger, én I hver ende, enn en stor på midten? Da kan hesten med lav rang løpe ut den ene døren om den med høy rang kommer inn den andre
×
×
 • Create New...