Jump to content

KBE

Medlem
 • Content Count

  279
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

189

About KBE

 • Rank
  Unghest

Recent Profile Visitors

565 profile views
 1. KBE

  Dressurvideoer

  @julnil Jeg synes du rir et jevnt og nøyaktig program og du har ingen store feil. I mine øyne er dette et pent program med en stort sett avspent hest. Jeg tenker dere er på rett vei og gjør mye riktig. Personlig ville jeg nok hatt mer energi i hesten, særlig i trav og skritt. Tøylene kan også være litt kortere, men du er ikke alene om å ha litt for lange tøyler.
 2. De foretrekker hengere uten flis og som er relativt rene. Jeg kom med flis sist og beklaget det. Fikk til svar at de gjerne ville ha dem uten flis og kostet rene. Edit: Dette gjelder Oslo.
 3. Lite brukt Stubben Equi-soft gjord i str 55 cm med padding i lær selges for 2000 kr. Pris kan diskuteres ved hurtig avgjørelse. Gjorden er i Oslo.
 4. Stubben Hamanol er seigt lærfett som sikkert kan hjelpe. Om ingenting virker så kan det være verdt å se på sitsen?
 5. KBE

  Dressurprat

  Jeg fletter man, men ikke lugg. Det har jeg aldri fått kommentar på. Ikke en gang av en dommer som kommenterte at pannebåndet var skjevt. E Jeg har også snakket med en relativt god dressurrytter som kun flettet på L-stevner. Hun rir MB og har ikke fått kommentarer på det.
 6. KBE

  Dressurprat

  Du rir en halv 15 meters volte fra V, da kommer du til kvartlinjen mellom L og P. Når du har kommet dit så retter du ut hesten og rir en rett linje til S. Dete må vel bli slik?
 7. KBE

  Dine seiere!

  De fordømte galoppbyttene. Vi brukte to år på å få dem rene, så nye to år på å få dem pålitelige uten for mye forberedelser. Det siste året har vi gått fra gode bytter - ett av gangen- til å gå gode serier for hvert andre sprang. Nå snuser vi på bytter for hvert steg. Det løsnet til slutt, men det tok tid.
 8. KBE

  Dressur på tur

  Legger opp økten slik jeg gjør på banen. Traver først rolig, deretter legger jeg inn sjenkelvikninger, versader og traverer. Så litt skritt før jeg begynner med galopparbeidet. Avslutter med å samle travet og jobbe med å få mer luft og hvil i steget. Det eneste jeg ikke har gjort er piruetter fordi vi har ridd på is. Nå som det er snø kan jeg legge inn hel- og halvpiruetter.
 9. KBE

  Dressurprat

  @smaaen jeg var upresis, mente de ytterste leddene på bittet roterer rundt midten. Får sjekke med NRYF samt høre om tillatte bitt i FEI ikke lenger gjelder nasjonalt.
 10. KBE

  Dressurprat

  Dette bittet her låser seg så det ikke blir nøtteknekkereffekt, men sidestykkene roterer jo rundt midten. Sånn sett så blir det jo ikke likt som et uleddet bitt. https://www.skoies.no/hesteutstyr-rideutstyr/bitt/trinsebitt/harmony-blue-med-barrel-munndel Det var tillatt i fjor i hht FEI, så det passer litt dårlig om det må byttes ut i år.
 11. KBE

  Dressurprat

  Ser gjennom det nye KR IV og ble brått usikker på om bridonbitt med lock up fortsatt er godkjent? Det står: "Bridonbitt må ha ett eller to ledd og ellers være utformet som en trinsbitte. Leddene må ikke kunne låses slik at det fungerer som et uleddet trinsebitt." Noen som har tanker om dette? Hvor låst må det være for å sammenlignes med et uleddet trinsebitt? https://www.rytter.no/wp-content/uploads/kr-iv-2019-dressur-med-endringer.pdf § 426
 12. Jeg har fått testet Arcteryx Alpha SV denne høsten. Riktignok en svindyr skalljakke, men den har holdt tett hittil, og kan brukes til alt (riding, undervisning, jogging, gåturer, sykling etc). Den er ikke varm, men det har jeg løst med å ha flere lag under. Folk jeg kjenner med samme jakke har hatt dem i mange år, så jeg håper jo til slutt at pris per gang den er brukt forsvarer innkjøpsprisen.
 13. KBE

  Sal-snikksnakk

  Kent & Masters har det, kan være verdt å titte på. Jeanette Øyan har vel flyttet til Hamar (eller deromkring?), kan det være aktuelt?
 14. Min går tre dager krevende dressur på banen, har to dager på tur hvor hun koser seg og kobler ut (ofte tekniske stiturer), en dag med kondisjonstrening/dressur på tur og en dag helt fri. Hun er godt trent. I tillegg har hun gjerne to uker, tre ganger i året, der hun skrittes på tur som avkobling. Etter disse uken bobler hun over av energi og løper omtrent inn på banen for å trene litt. Brukes de variert, både underlagt og intensitet, så ser jeg ikke problemer med å la de gå seks dager i uken. Bomarbeid og kavaletter kan fin brukes flere dager i uken, synes jeg. Legge til: Hun står ute i flokk hver dag, fra omtrent 930-19.
×
×
 • Create New...