Jump to content

Bitten&Betty

Medlem
 • Content Count

  2,450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Bitten&Betty last won the day on November 27

Bitten&Betty had the most liked content!

Community Reputation

8,024

About Bitten&Betty

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 09/06/1983

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Rogaland

Recent Profile Visitors

1,367 profile views
 1. Husker ikke hvor gammel salen min er. Den stoppes om når saltilpasseren min mener det trengs. Stort sett er det bare justeringer og etterfylling som trengs, men tror hun har stoppet den helt om en gang også. Har saltilpasseren oppstallet, så hun holder styring for meg heldigvis
 2. Det går mye bedre, heldigvis Vi har ikke hatt mugg å stri med, men lymfangitt etter en del småsår. Belize er hellig overbevist om at hun er fjellgeit, og ikke poselenshest, så mens de andre står fint å tygger gress på beite klatrer hun oppi alle urer og kratt hun finner... Hun er uhyre sensitiv for lymfangitt og vi pleier å ha en runde og to med det i løpet av ett år, men denne her satt bare så innmari i. Vi ble ikke kvitt det. Hun fyller enda litt i foten, men det forsvinner når hun beveger seg, og hun er helt haltfri. Så vi har så smått begynt å trene Krysser alt for at hun holder seg skadefri en stund nå! Håper din også snart er kvitt sine problemer
 3. Enig med @Elisabeth E. Jeg har jo som du vet også jobbet mye med frykt de siste årene. Og jeg er fremdeles ikke helt over kneika, men det er blitt vanvittig mye bedre. Nå har du hatt Hektor ett års tid vel ca? Og dere har fått til utrolig mye på den tiden, men kan det likevel hende at du har hoppet over noen av de stegene som ligger i det å ha ham i rammen som Elisabeth beskriver? Og at dere kan ha nytte av å ta ting noen steg tilbake en periode, og jobbe med å finne ut av kommunikasjonen sånn skikkelig? Så sant du helst vil beholde, så kan det kanskje ha noe for seg å senke skuldrene, legge konurranser og slikt på hylla en periode og legge litt arbeid og fokus på kommunikasjon og tillit og se om du finner tryggehten med ham? Med Belize har jeg måtte legge alt av stevne og kursplaner helt på hylla og jobbe med alt basic. Veldig mye bakkearbeid, turer og annet som pusher meg til å måtte finne gode måter å kommunisere på, og stole på meg selv. Jeg har lett for å la andre ta jobben, men da kommer jeg ikke ut av grøfta selv, selv om hesten selvfølgelig kommer seg videre. Nå har jeg derimot takket nei til all hjelp, og tatt tak i absolutt alt på egenhånd, og et har i hvertfall hjulpet meg mye, det går uuutrolig seint, men det går framover, og akkurat nå er det det som betyr noe. Belize har hatt ett skadeopphold i hele høst, og den tiden har vi brukt til å jobbe mye med tillit og kommunikasjon, og jeg har hatt helt vanvittig mye igjen for det, mer enn jeg kunne forestillt meg faktisk. Nå når vi endelig er i gang med ridningen igjen er jeg mye mer selvsikker, hopper over longering/bakkearbeid før ridning (det turte jeg aldri i verden å gjøre før) og jeg tør å trykke til henne i situasjoner jeg var usikker i tidligere. Vi har jobbet mye fra bakken tidligere også, men nå i høst har ting endelig falt på plass, for meg i hvertfall. Belize er en veldig skvetten type, men ikke dum, så nå når jeg omsider har funnet ut at jeg nok overlever å ri på den, så klarer vi å fokusere vekk alt det skumle, og vi har mye mer glede av hver økt! Jeg har jo også solgt hest jeg ikke klarte å stole på, og noen ganger er det den rette avgjørelsen. Hest skal være gøy, og da må man ha en hest man kan trives sammen med. Men når du skriver at du helst ikke ønsker å selge så håper jeg dere finner ut av det sammen Det er forresten en mentalcoach i Egersund tror jeg. Liv Merete. Hun er jo sprangrytter og jobber en del opp mot hestemiljøet sist jeg hørte om henne.
 4. Bitten&Betty

  Bitt-tråden

  Godt ikke alle som rir moderne dressur sitter/rir sånn da Jeg har uhyre lite erfating med vektstangbitt til annet enn kjøring, så jeg synes denne type diskusjon er veldig interessant Spent på når vi kommer så langt at vi skal ut i nytt farvann med kandar på Belize. Døladyret vårt er forøvrig veldig fan av Kimblewick kontra f.eks liverpool og postkandar når det kommer til kjøring (uten tungefrihet), da har vi tømmene i den store ringen. Men aller best trives hun faktisk med ett tredelt bitt fra NS. De vet å si ganske tydelig ifra disse hestene noen ganger. Kibelwick er også vårt go to bitt når hun skal på full fart tur eller hoppe Jeg er forøvrig veldig glad i mitt rette Baucher til Belize, det er ett av våre favoritter Veksler på det og NS starter til henne.
 5. Jeg er litt både og på om jeg vil ri alene eller dele timen. Det kommer litt ann på hva jeg ønsker å oppnå på den aktuelle timen Rir jeg alene så kjenner jeg at mellom 30 og 40min er passelig tid, og stort sett er det alene jeg rir. Men jeg har ikke noe i mot å ha en klokketime f.eks som deles med en eller to til, så lenge instruktøren klarer å fordele tiden skikkelig. Jeg har hatt god erfaring med å få litt tid til å tygge på utfordringer/oppgaver litt uten å føle øyne i nakken hele tiden, så jeg kan helt fint ha god hjelp og nytte av en time som deles med andre Men det kommer som sagt helt ann på hvordan instruktøren disponerer tiden. Og ikke minst at de man deler timen er fornuftige ryttere som tar hensyn til at man er flere samtidig ute på banen. Værste jeg vet er nå folk ikke kan forholde seg til enkle ridebaneregler..
 6. Bitten&Betty

  Sal-snikksnakk

  Jeg tror sånn egentlig ikke det er dumt å gå for den som er tynnest. Da får du mer spillerom til å regulere Er den veldig tykk fra før har du mindre å spille på enn om den er litt tynnere
 7. @Mona og jeg er fra Egersund. Kjenner ikke til alle andre i miljøet sånn kjempegodt, men kan sikkert prøve å hjelpe
 8. Bitten&Betty

  Sal-snikksnakk

  En ny sal må jo tilpasses hesten den også, så sånnsett ville jeg gått for en brukt K&M så lenge den er i god stand Er jo ikke sikkert den må stoppes helt om, men etterfylles/tilpasses.
 9. Siste innkjøp her er ny pannereim. Den med vinrøde stener Båden den og resten er laga av flinkeste @mallilen
 10. Ja det var veldig surt, for jeg hadde sett fram til å få vist henne. Men men, ting går ikke alltid slik vi planlegger, det vet vi vel det meste om begge to Vi får se om hun er her til våren, så tar jeg henne med på unghestskue. Har enda ikke kommet til å skrive noen annonse, jeg liker henne så utrolig godt at det sitter veldig langt inne å skulle selge, men vi får se. Hun er for salg, men ikke offesiellt for salg, enn så lenge x) Lille Ellie er jo bare nydelig, så henne gleder jeg meg til å følge videre!!
 11. Nei dessverre. Det kolliderte med andre planer vi hadde, og det ble lagt ut informasjon for sent til at vi klarte å flytte på ting. Veldig surt, men lite å gjøre med..
 12. Har ikke lyst til å selge kjenner jeg, hun er bare så søt
 13. Min blir skikkelig mørkebrun. Lurer på hvilken farge hun ender opp med til slutt. Første bilde er tatt når hun var ett par uker, bilde to er tatt forrige uke.
 14. Uten pus eller noe ja, kjøpte i samme str som den jeg hadde. Fairfax gjordtene har gjennomgått testing med tanke på både trykk og passform, og fåes med både bred og smal bue. De er ekstra polstra fram mot skuldrene, og jeg superfornøyd med min!! Står mye om dem på Fairfax sine egne sider
 15. Min gamle fikk gnagsår forran gjordten. Viste seg at overskuddshuden la seg over gjordten og kom i klem i spenner. Bytta til godt polstret Fairfax gjordt og problemet kom aldri tilbake.
×
×
 • Create New...