Jump to content

Inemor

Medlem
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Inemor last won the day on August 13 2012

Inemor had the most liked content!

Community Reputation

105

About Inemor

 • Rank
  Føll
 • Birthday 09/07/1981

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Hakadal
 1. Jeg er generelt ikke en bastant person. Jeg har klare meninger, men jeg er alltid åpen for andre inspill og tanker. Det har skjedd at jeg har endret meninger, men i og med at de aldri har vært bastante i utgangspunktet, har jeg ikke følt at det har skjedd noen store meningsendringer hos meg de siste årene. Eneste bastante meningen jeg har, og som ikke har endet seg med tiden, er at vold og trusler aldri fungerer på sikt! Hverken på hester eller folk!
 2. Jeg låner gjerne bort mine til folk jeg kjenner, stoler på og som kan ri, er bare glad for at de blir brukt! Har en fast hestepasserordning med 2 jenter som kommer hver torsdag og i helger, og de får som regel velge fritt hvem de vil ri. Det er ingen spesielle beskjeder eller rare ting som gjelder hestene mine. De kan fint brukes av alle, og er både bedagelige og kloke individer som sjeldent lar seg hersje med på noen måte. De er og kose/turhester, hvor eneste ambisjon er at de skal få komme seg ut på tur! Jeg sjekker såklart ut folk før jeg sender de alene på tur. Har sett alt for mange skryte på seg ferdigheter de ikke har gjennom da jeg jobbet på et turhestesenter. Jeg er og opptatt av at kjemien stemmer godt mellom hest og rytter før jeg sende de til skogs på egenhånd. Her får de heller ikke ri alene, man skal alltid være minst to som rir. I starten er jeg med selv, så sender jeg de på egenhånd når de kjenner hestene og terrenget.
 3. Dimmbrá, islandshest, 6 år ved kjøp, 1995: 30.000 kr Elding, islandshest, 16 år ved kjøp. 1997: 15.000 kr Kolruni: selvalvet,sønn av Dimmbrá født 1999: 5000 i sprangavgift Anastasia, shettis/welsh blanding, 3 år ved kjøp 2005: 15.000 kr Lill Conny, shettis, 6 år, byttet inn med Anastasia 2006, solgt for 20.000 i 2008 Gledi, islandshest, 11 år (?) ved kjøp, 2008: 25.000 kr Evita, shettis, 18 år ved overtakelse, 2008: 0 kr Odin, dølehest, 18 år ved kjøp 2009: 20.000 kr Jane, tinker, 18 år ved kjøp 2010: 15.000 kr Forøverig er nok Evita som jeg fikk gratis den dyreste hesten jeg har hatt til nå! Snakker rundt 50.000 i behandlings- og veterinærutgifter de årene hun har vært her. :o
 4. Men ER noe faktisk bevist? Eller er det bare vi som trekker slutninger om hva en hest kan/ikke kan tenke og føle? I mange hundre år har man jo ment at dyr hverken har følelser eller sjel. Nå er vi jo kommet litt lengre enn dette, men jeg tror fortsatt vi har en lang vei å gå i hva en hest/et dyr faktisk kan tenke og føle. Jo mer jeg er med hestene mine, desto mer undrende blir jeg til deres komplekse og spesielle personlighet og følelsesregister. At en hest beviselig ikke kan være sjalu er for meg bare helt ufattelig, for her er de virkelig sjalu på hverandre til tider! Og at de kan ha en baktanke ved handlinger de gjør innimellom, det tror jeg også. Er dette virkelig bevist, så må jeg jo ta en runde med meg selv og spørre meg hvorfor jeg oppfatter slike ting når de ikke skal være der.
 5. Jeg bare lurer, hvilke følelser er det bevist at en hest ikke kan ha?
 6. Inemor

  Læringsteori

  Jeg klikkertrener under innlæring, men når singal/kommando sitter så slutter jeg. Kan og hente frem litt godbiter dersom hesten er umotivert for jobben som skal gjøres. Hestene her forstår klart forskjell, og jeg er sikker på at man kan kombinere mange typer trening og innlæring, det somer viktig er at man er klar på hva man har som mål, og at respekten og kommunikasjon er i fokus. Jeg er tilhenger av en genial metode, som jeg anbefaler alle andre også. Denne metoden heter KISS. KISS står for "Keep It Simple, Stupid"
 7. Tja...begynnende øyekatarr? Ville holdt øye med det og vasket det rent med øyeskyllevann
 8. Inemor

  Mugg

  Ja, men når huden er harde klumper av sprukken hud og mugg, må den fuktes for å få vekk klumpene og få gro bedre. Når de harde klumpene er borte, lar jeg det være og ser om det gror fint. Hvis ikke er det ny runde med vask og smøring.
 9. Inemor

  Ridebaneleie

  50 kr gangen her og
 10. Så spennende! Jeg ville helt klart vektlagt individ! Enorme hester kan fort virke skremmende, og små ponnier er det få som kan bruke, så jeg ville nok ikke hatt hester mindre enn type islandshest/lyngshest. Fjordinger er som regel helt knall i både lynne og størrelse. Aldersmessig ville jeg helt klart gått for voksne hester, heller gamle enn unge. De må ha livserfaringen og være trygg på å gjøre rette valg og følge lederen (deg). Hestene må og være vennlige og like andre dyr og folk. Sette pris på stell, kos og håndtering. Jeg ville økt nulltoleransen på sparking osv til å gjelde hele tiden, også hestene i mellom. Spesielt når det er mennesker inn i bildet, eks ri i rævva på hverandre, hente hestene ute i luftegården osv. I tillegg bør de være lettridde, med grei gass og god brems. For å finne slike hester, kan det nok hende du innimellom får inn noen som ikke passer optimalt. Noen sjanser må man ta, og man kan jo evt. selge igjen om det ikke skulle fungere med en hest. Mange samarbeider med steder som for eksempel har fjellridning om sommeren og setter vekk hestene om vinteren. Jeg tror og livskår, flokksammensetning og trivsel generelt har mye å si. En lykkelig hest er en snill hest. Når hesten selv føler seg tatt vare på både psykisk og fysisk, kan den ta vare på andre – både 2 og 4 beinte. Det så jeg utallige eksempler på i nord. Vi kunne få inn hester som var ”håpløse” bare for å se de forvandle seg til perfekte terapihester når de fikk leve godt og være hest. Eks. lyngshesten Rasken som både steilet, sparket og bet, men etter 1 år var den godmodige gamle gampen 5 barn kunne klatre på mens han hang midt på ridebanen med toppede ører og smør i øynene. Eller min Jane, som var full av issues og traumer, men etter en stund var alles favoritt på rideleir og gjorde alt man kunne finne på å be om – innen rimelighetens grenser.
 11. 2-300 kroner....det var ikke mye! Her ligger satsene fra rundt 800 kr per dag og opp, avhengig av størrelsen på stevnet. I tillegg får vi gratis mat og drikke samt kjøregodtgjørelse etter statens satser EDIT: også får vi dekket evt andre reiseutgifter, evt sponset reise, og overnatting er også gratis!
 12. Jeg synes ikke noe om det, aller helst bør dommeren være nærmere banen og ekvipasjene, og kunne ta inn med flere sanser enn kun synet inne i en bil. Som oftest står jeg selv utenfor bilen om det er "dømming i bil", men noen ganger når været virkelig er ufyselig, kan jeg være "gal" og sitte i bilen. Som regel benker jeg skriveren inn i bilen og sveiver ned vinduet. Har ikke så mye med å holde varmen å gjøre, men vær og føre generelt.
 13. Inne har de sagflis Ute har de flis og halm om jeg har
×
×
 • Create New...