Jump to content

duredilla

Medlem
 • Content Count

  3,542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

duredilla last won the day on December 20 2019

duredilla had the most liked content!

Community Reputation

10,031

About duredilla

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Lillehammer

Recent Profile Visitors

3,902 profile views
 1. Om det er enk eller AS er forøvrig uvesentlig så lenge leietaker er privatperson.
 2. Moms på hest er vanskelig. Stalleie er utleie av fast eiendom, og egentlig momsfritt. Jeg har hatt det slik i fire år, inntil i høst - dog utegangsplasser. Har snakket med skattekontoret og regnskapsfører, samt andre som leier ut - dersom det er en fastsatt «pakke» som selges, kan hele greia momses. Hos meg er det dermed utegang, med det det inkluderer av grovfor, flis og tjenester. Man kan ikke velge bort noen av elementene (feks ha eget for), som er en av forutsetningene for å kunne momse hele driten. Jeg selger tjenesten utegangsplass inkludert for og flis, på en måte, som kun én alternativ «vare». Jeg driver med andre ord ikke utleie i så måte. Ingen har fast boks hos oss, og selv om de disponerer bygningsmasse og bokser, er det ikke noe de har råderett over. i tradisjonell oppstalling, hvor man hae sin faste boks, skal denne være momsfri, og både kontrakt og faktura skal spesifisere hvor stor andel av prisen som er momsfri og hvor stor andel som er momspliktig. Man kan registrere seg som momspliktig for utleie også, men dette kan man kun gjøre dersom leietaker også er momspliktig. regnskapsmessig er det mye enklere for meg å kjøre alt med moms, det er hovedgrunnen til at jeg gjør det, samt at jeg kan skrive av moms på ting som har med bygning å gjøre, fordi dette er vesentlig for varen jeg selger. Dette er, nest etter grovfor, den største utgiftsposten i min drift.
 3. Åh det slo meg ikke engang at du skulle bruke støvler til
 4. Veldig glad i denne! Ganske tynn, men virker solid (brukt kun i sommer, kjøpt i vår), veldig elastisk og myk, med silikon. https://www.abrideudstyr.dk/shop/euro-star-jodhpurbuks-39443p.html
 5. Akkurat den kommentaren der, Issa, er det såååå mange som bør tenke over! Vi skaper så fryktelig mye behov for både dyrene våre, ungene våre og oss selv som er heeeeelt unødvendig!!
 6. ...: må bare få understreke at det ikke var noe sinne eller noe som førte til den brukne tanna, bare at hingsten var litt vel ivrig i leken og en av de andre ble litt lei, og smokk, tann i 7 deler. Min er ekstremt grei og håndterbar, men skader er like vonde (og dyre) samme om det er bevisst eller ubevisst.
 7. Har treårig hingst med vallaker. Står med tre stykker nå, skal i utgangspunktet på beite med totalt 10 vallaker i sommer. Ble satt med den andre gjengen et par timer for en mnd siden, endte med brukket tann og flenge i leppa på hingsten. Er litt spent på dette prosjektet kjenner jeg, og vurderer å evt bare ta ballene på han kjapt. Men han fungerer veldig fint med de han står med nå. Skal slippe han ned igjen til den andre gjengen når alle brodder er borte neste uke, og tar avgjørelsen etter det. Har ikke mulighet for å skille dem på beite.
 8. Tror kanskje Johann kjøpte et på Island i vår, som han bestemte seg for at hesten ikke trivdes på etter en tur. Kan høre med han neste gang jeg ser han, om du vil?
 9. Her skal de vaksineres i mars etter vanlige 12 mnd, jeg holder på den. Ingenting tyder på at noen av hestene skal noe sted/det kommer nye hester innen den tid. Fremskynder kanskje om noe slikt skulle komme opp n
 10. Flott at du spurte om det Merkur, for her er det også bygghalm i år hadde det som strø i fjor, og havrehalm som supplement, men syns det virket som de spiste mer av strøet enn av foret?
 11. Har ingen problemer med å låne bort hestene mine. Da de var unghester var jeg mer striks, fordi de var i innlæringsfase. Nå er de så velutdannede at det ikke er noe problem, men jeg tar hensyn til deres personligheter i sammenheng med rytters erfaring. Jeg merker også på hestene når jeg har lånt dem bort, noen knapper må hhjerne justeres, men jeg syns vel strengt tatt at en godt innridd hest med litt erfaring på baken bør tåle andre ryttere en gang iblant uten å ta skade av det verken psykisk eller fysisk. Tenker at de som faktisk måtte slite med det hadde hatt godt av litt variasjon. Er hesten godt innridd bør det heller ikke være behov for veldig mye «fiksing» fra eiers side før den er tilbake der den var.
 12. Hun har Embla, ja, jeg har vel... husker ikke i farta
 13. Jeg har 17,5 i Draupnir, opplever ikke den som mindre enn Hrafnen jeg har i 17,5
 14. Magga har vel i hvert fall 17,5, kan kanskje prøve den i helga?
×
×
 • Create New...