Jump to content

Anna

Medlem
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

115

About Anna

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Fra
  Troms

Recent Profile Visitors

471 profile views
 1. Anna

  Utstyrstråden

  Har allerede kjøpt tråden, blæh. Vet du hvor jeg kan få kjøpt slike bruddhylser?
 2. Anna

  Utstyrstråden

  https://www.felleskjopet.no/butikk/gjerdemateriell/elektrisk-gjerde/gjerdetraad-20mm-1025m-t-44800902/ Jeg har kjøpt denne til vintergjerdet. Har noen formeninger om denne blir for høy bruddstyrke til hest og om den vil ruste raskere enn alutråd?
 3. Anna

  Unghest født 2016

  Har en åring som er veldig lett i ræva, her om dagen sparket hun helt plutselig skikkelig etter mannen min med begge bakbeina og holdt på å treffe han i ansiktet. Hun har alltid vært et skikkelig kosedyr, men samtidig er hun skikkelig tøff, når hun først har bestemt seg for noe kjører hun på, hun er nok en dominant type. Hun stod litt for lenge med moren sin som lot henne brøyte seg frem og oppføre seg litt dårlig, og nå står hun sammen med vallaken min som kan være ganske grinete men som ikke gidder å sette grenser i lengden, så hun er litt uredd for grenser nå, hun trenger å få stå i en stor flokk med både unge og voksne hester for å få mer oppdragelse. Sparkingen kan komme ganske ut av det blå, men alltid i forbindelse med en plutselig irritasjon eller humørsvingning som jeg mistenker kan ha med hormoner å gjøre, normalt er hun skikkelig blid. Hun får et skikkelig spark eller jages når hun sparker eller prøver å sparke, men synes det er en dårlig løsning i lengden fordi hun ikke er redd for å "ta en kamp", hun kan bli farlig av det. Når grensen virkelig er der gir hun seg, hun protesterte fryktelig da hun lærte å stå bundet, men ga seg da hun plutselig ved et uhell satt bom fast med leietauet over nakken, har derfor vurdert sparkesele for at hun skal få merke det å bli hindret i å sparke, men det er en dårlig løsning i lengden det også. Vi arbeider med håndtering og gjensidig respekt og det holder å se strengt på henne når hun blir i dårlig humør og vil sparke, så lenge man er observant nok. Planen var at hun skal være kjørehest, men merker jeg har lagt den planen til side, orker ikke ha en kjørehest som har en personlighet der sparking er en del av reaksjonsmønsteret i utgangspunktet. Hun er altså litt merrete til tider, og det er første gang jeg oppdrar en hoppe. Hvordan hadde dere håndtert en slik hest, og hvordan håndtere sparking spesifikt?
 4. Anna

  Utstyrstråden

  Fant denne i grei prisklasse, og den fungerer med begge batteritilkoblingene. Var kanskje litt uheldig da jeg handlet, fant bare de til flere tusenlapper da. https://www.felleskjopet.no/butikk/gjerdemateriell/elektrisk-gjerde/gjerdeapparat-e2b-47247417/
 5. Anna

  Utstyrstråden

  De som produserer skjønte vel at det var mer penger å tjene slik. Fant faktisk oppladbart gjerdebatteri, men det er 12v og det må kjøpes med spesialkabel, og de fleste apparatene i vanlig prisklasse passer bare 9v batterier.. Dvs man må kjøpe enten kjempedyrt gjerdeapparat som passer slikt batteri eller dyre batterier som blir tomme. De jeg har sett før har funket med oppladbare bilbatteri (?) og de har fungert i tiår, ønsker meg et slikt. :-)
 6. Anna

  Utstyrstråden

  Har kjøpt meg gjerdeapparat på batteri til sommergjerdet, skal kjøpe batteri npå men det ser ikke ut til at slike batterier er oppladbare? Trodde slike batterier fungerte på samme måte som bilbatterier...
 7. Om solbleket svart betyr akkurat det, tror jeg ikke hun er det, den brune pelsen var der under vinterpelsen og har ikke blitt bleket mye av solen så i måte. Vært minimalt med direkte sol her. Men om det er mer uavhengig ytre faktorer kan det være. Hun har gulaktige tupper i hale, og mer røde i man. Tenk at en så brun hest kan være svart, fascinerende! Får teste bare for å stille nysgjerrigheten. ;-)
 8. Nei, konklusjonen basert på ren synsing. :-) De ufargekyndige som har synset om fargen mener hun må være brun eller gulsvart. Hvor får man gentestet?
 9. Var nok brun. Plutselig har jeg en brun hoppe, skulle aldri ha brun hest og aldri hoppe.
 10. Høye plaststolper til sommerbeitet på FK på tilbud og kjempefine ridesko til bare 200,-
 11. Noen som vil anbefale et batteridrevet gjerdeapparat? Ikke svært gjerde.
 12. Forsøker å finne ut hvor det går an å få tak i smijerndekorasjoner og bokstaver til å henge på stallen?
 13. Nei, låner bare. :-) Kjenner du henne?
 14. Far er Igelson og mor er Eng Fly. Mor er nok riktig registrert:
 15. Er dette en svart eller brun kaldblods? Har hele tiden sett svart ut hos meg i vinter med litt rødlig skjær men ser nå plutselig veldig brun ut, vinterpelsen som felles blir lysere, ser brunere ut rundt øyne og på mule og hun har fått lyse tuster i man og hale. Far ser svart ut med mye rødt i man og hale, mor er mørk brun med pangare. Kan hun være smokey black? Er det det som heter gulsvart på norsk? (Jeg har virkelig ingen kunnskap om farger..) Høst. Høst. Vår. Vinter.
×
×
 • Create New...