Jump to content

miriam

Medlem
 • Content Count

  1,998
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

miriam last won the day on October 28 2018

miriam had the most liked content!

Community Reputation

6,163

About miriam

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 21/10/1991

Contact Methods

 • Website URL
  http://equinik.no

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Drammen

Recent Profile Visitors

1,353 profile views
 1. Stewardene har ingen makt når hesten er inne på banen - der er det dommerne som styrer. Man kan selvsagt si ifra til dommeren, men alt som skjer i ringen er utenfor stewardens område. Når det er sagt - hvis man rir sånn innenfor railen har det umulig sett mye penere ut på oppvarmingen..!
 2. miriam

  hest HJELP

  Jeg maste også hull i hodet på foreldrene mine, men fikk aldri hest. Herregud så glad jeg er for det! Skaffet meg min første hest da jeg fylte 20, hadde fast jobb og leilighet. Som 14-15 åring hadde jeg langt i fra nok kompetanse til å kunne ivareta en hest på samme måte jeg kan idag, for mine foreldre kunne ingenting om hest. Jeg gikk også lei av hest en periode, og da var det veldig greit å kunne bare slutte å ri framfor å ha en hest som fremdeles trengte stell og trening hver dag. Jeg red riktignok 7 dager i uka på 3 forskjellige staller, så bli fôrrytter, finn en travstall eller liknende hvor du kan jobbe litt med hest, bli hestepasser - og vent til du har spart opp nok penger og har en framtidsplan for denne hesten så du ikke ender opp i ei skikkelig knipe når du skal studere og ikke får døgnet til å gå opp i opp. Og hest ER vanvittig dyrt. Tør ikke begynne å regne på hvor mange hundre tusen jeg brukte på hesten de 4 årene jeg hadde henne.
 3. Ja, veldig dumt! Er jo medlem av en stewargruppe på FB, og der er det ukentlig spørsmål ang dette og litt varierende svar fordi det er så mye forskjellig info som har kommet det siste året-halvannet om dette. VG1-merkingen er jo også kun en midlertidig merking, så etterhvert må det komme en permanent merketype og da må vi gjennom alt en gang til.
 4. Stemmer, fra 01.01.2018 skal alle hjelmer være VG1 merket. Det var opprinnelig ingen tilbakevirkende kraft på dette (dvs du kunne bruke hjelmen ut hjelmens levetid så lenge den ble kjøpt før 01.01.2017. Nå har de gått tilbake på dette og man kan kun bruke EN-hjelmer ut året i stevnesammenheng. Fra neste år skal da alle hjelmer brukt på stevneplassen være VG1-merket.
 5. miriam

  Dekkentråden

  Jeg liker at han ikke bare har kledd det av seg og revet det i fillebiter, men han har søren meg driti på det og
 6. Det kommer litt an på kvaliteten på neglelakken og hva slags stener man lakker på. Nå syr jeg stort sett mine egne og har - bank i bordet - ikke opplevd at stener har falt av, så da får de være naturelle. Men jeg har sølt lim på noen stener, de blir tåkete.
 7. Ja, flere lakker med klar neglelakk for å få stener til å sitte. Jeg ville aldri i verden smurt på verken neglelakk eller lim (spesielt ikke lim) ettersom du ofte mister mye av "blingeffekten" av det. Stenene er jo kuttet for å reflektere lys, og når du smører noe på toppen blir det ikke samme effekt som "nakne" stener. Lim bør man aldri smøre på, da blinger de ikke i det hele tatt
 8. miriam

  Sal-snikksnakk

  Tenkte ikke over at det produseres samme modell etter mange år
 9. miriam

  Sal-snikksnakk

  Et merke kan ha et utall modeller med forskjellig kanalbredde. Heldigvis er det vanligere nå med over 4-5 cm kanalbredde, men man finner fremdeles en drøss med saler som er mindre. Samme modell har derimot samme kanalbredde. Ingen sammenheng mellom kanalbredde og bomvidde etter min erfaring. Og ang saler med utskiftbare bomjern er den eneste variasjonen setestørrelse (evt kappestørrelse, kneputestørrelse etc om man går for litt dyrere merker). Jeg har forøvrig vært veldig fornøyd med å ha utbyttbare bomjern på hest i vekst, spesielt hvis de kun vokser/minker i bredden framfor å skifte fasong over hele ryggen.
 10. miriam

  Dekkentråden

  Litt små i størrelsen, men ellers har kundene vært veldig fornøyde. Nå er det også en frieser det ligger på på produktbildene, de er jo kjente for å ha ganske massivt nakke/brystparti. Ellers har kundene vært veldig fornøyde så langt med alt jeg har av globus-dekken, de ligger godt på det aller meste pga halvhalsen. Eneste er skikkelig massive shettiser hvor gjordene har en tendens til å bli litt korte og bringen litt trang.
 11. Det finnes jo flere typer polypads ifht tykkelse - single, plus one og double. Jeg har single og plus one, og merker godt til den ekstra tykkelsen når jeg bruker de. Men jeg bruker mine mest under galoppsalen (og da med to stykker - oftest en single og en plus one). Polypads er jo noe galoppfolket har brukt i lange tider for å unngå for mye press på ryggen til hestene, de fleste bruker enten to litt tynnere pader (single eller plus one) eller èn enkelt tykk pad (double). Jeg er på det stadiet at jeg synes polypad plusone og double er for tykk for en sal tilpasset hesteryggen alene, så det sier jo litt om hvor tykke de er.
 12. Æsj da, sånn skal det jo ikke være. Om du vil prøve et nytt som erstatning får du si ifra, så sender jeg! Sendte en mail til Globus om det, de hadde ikke fått andre henvendelser på liknende tilfeller, så det kan være du har hatt maks uflaks!
 13. miriam

  Dekkentråden

  Jo faktisk, har dette i 135 cm i 100g: http://www.equinik.no/products/globus-bourgogne-overgangsdekken God passform pga halvhalsen, ligger bra på alt fra føll til brede ponnier og hester (dog, veldig brede må kanskje opp en størrelse). Mange gode tilbakemeldinger fra kundene så langt!
 14. Har det i butikken selv, det er tykkere enn et vanlig bomullsleietau.
 15. miriam

  Dekkentråden

  Det er litt frekt ja! Jeg oversetter mine selv, men kan se på andres som "hjelp" (jeg har lagt merke til at jeg sjelden husker det norske navnet på ting når jeg oversetter - google translate er ikke alltid så behjelpelig med hesteuttrykk ). Greit det er kjipe greier å skrive masse produkttekster altså, men å direkte kopiere fra andre? fysj!
×
×
 • Create New...