Jump to content

Aquila

Medlem
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Aquila last won the day on July 19 2018

Aquila had the most liked content!

Community Reputation

600

About Aquila

 • Rank
  Føll
 • Birthday 12/02/1992

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Asker
 • Hesterase
  Araber

Recent Profile Visitors

695 profile views
 1. Jeg kjøpte det på ebay, fra en tysk selger. Det er lenge siden, så husker ikke mer, men det var billig og ordentlig.
 2. Ja, sånn som din er Rosario også, som har blitt 3 år nå. Han reagerer på det meste, men alle reaksjonene hans er heldigvis relativt små, så han er mer skeptisk enn panisk, og han har generelt en bedre psyke enn Enzo, så når han først får litt rutine på ting tror jeg han blir en veldig stødig hest. Enzo går mer mellom ingen reaksjon overhode til helt panisk over ingenting. Enzo er så trygg på trafikken her at han nærmest kastet seg ut i veien foran en lastebil når vi var på leietur, for plutselig var visst fortauskanten (som vi hadde gått ved siden av sikkert 40 meter..) dødsskummel og hestespisende... Rare hesten..
 3. Hi hi, ja han er virkelig litt klumsete til tider, men må si jeg er stolt av ham også altså. Han tar virkelig det meste på strak hov. Fra å slenge på salen første gang, til å sette meg på ham første gang og veiev og humpe litt rundt i salen kunne han ikke brydd seg mindre om. Trenger ikke ta noen ekstra hensyn, er som å sale på/sette seg på en gammal lærehest. Gruer meg dog litt til den dagen han gjør sin første flikk flakk araber-teleportering under rytter. Han gjør det hele tiden når jeg leier, men om han ikke tenker på den ekstra vekten av en rytter kan det godt hende vi går i bakken begge to.. Men han har vært kjempe flink til nå. Første gang vi red alene på banen var han helt stresset og bukket og tullet når jeg leide ham rundt, men så fort jeg satte meg på roet han seg ned og var bare så hyggelig å jobbe med. Blir ikke helt klok på den hesten, men han er gull.
 4. Red Enzo på vår første tur i forigårs. Kun tredje gangen han har hatt rytter på, så var noe spent på hvordan det skulle gå. Hadde med Rosario og fôrverten hans som støttekontakt, og det gikk så fint så. Han virket litt forvirret av at det ikke var noen som gikk foran å leide ham, så han var litt usikker på om det var jeg eller han som skulle bestemme tempo og plassering, men heldigvis er han ikke stri, så han fattet poenget relativt raskt. Har ikke noe skog her, så det ble rett ut i trafikken, men det var null stress. Ble bare en kort tur da selvsagt, og det eneste "problemet" vi hadde var da vi skulle snu å gå tilbake igjen, han tok en litt vel krapp vending uten å tenke på at han hadde litt ekstra vekt på ryggen, så holdt på å gå på tryne stakkars. Noe ustabil enda, men han prøver så godt han kan.
 5. Jeg har laget mine egne i biothane. De er lette og gode å holde i synes jeg, og så blir de ikke stive når det er kaldt. Og så slipper man vedlikehold. Win win.
 6. Det er helt krise her i Danmark også ja.. Vi har kappet ned nesten alle trærne på eiendommen så de har hatt litt a tygge på, men det er nesten spist opp nå. Intet gress, og 21 hester a fôre.. Vi slår ca halvparten selv, og kjøper resten fra en nabo, men sånn som det er nå ser det helt elendig ut for 2.slåtten. Har vel regnet én dag de siste to månedene. Og det føles helt feil å klage på godværet.. I fjor holdt vi jo på å regne bort, og hadde knapt ett par dager uten nedbør... Skulle ønske jeg kunne nyte 30 varmegrader og sol uten å måtte stresse over fôrsituasjonen.
 7. Nå har jeg kjøpt meg en komperdell sikkerhetsvest. Ballistic, dame modellen som er sort/rosa. Veldig fornøyd med den, så behagelig å ha på i forhold til de fæle greiene jeg har hatt på før. Føles mer som ett korsett enn en sikkerhetsvest. Tenkte det var lurt nå som jeg rir inn to unghester, og selv om den nok ikke er like sikker som de store klumpete, er den såpass behagelig å ha på at jeg faktisk kommer til å bruke den, og ryggraden virker beskyttet, som jo er det viktigste. Hjelper ikke om den er super safe om man ikke bruker den liksom.
 8. Denne lille hingsten ble nettopp født her. Ikke min, men stalleier sin. Han er så søt, håper alt går som det skal.
 9. Signerer Emsy. Araberdyret mitt sin største uvane er at han nekter å gå frem, og dette på leietur(vi rir ikke på tur enda, men regner med det blir det samme der). Jeg kan dytte og dra, vifte voldsomt med pisken, spørre om ett skritt av gangen og rose for det, gå sikksakk eller i sirkler, snu den å rygge... alt er prøvd uten at det virker overhode.... Eneste som virker ar å bare ha veeeldig god tid, å så bare stå der til hesten blir lei. Ikke la den gresse eller snuse på noe. Etter lang tid blir han så frustrert at han ikke klarer å stå stille lenger, og da kan man prøve å lede denne energien i riktig retning, altså fremover.. Akkurat slik var min forrige hest også, og det tok oss noen måneder med å bare sitte der å vente i 20 min, så prøve å be om at hun gikk frem, og om man ikke fikk svar, sitte der i 20 min til man spør igjen... Men etterhvert ble hun en fantastisk hest, som bare elsket å gå på tur. Det er det eneste som virker for oss. jo mer stressa og bestemt jeg blir(fort gjort å bli om man har dårlig tid dessverre!), jo mer anspent og limt fast i bakken blir dyret. For han er det usikkerhet som er grunnen, tror nok det er det det bunner i for de fleste. Tenker at om den går fint fram når den leies på tur, så er det nok bare usikkerhet for å måtte gå først, uten å ha ett menneske til å lede seg. Mange som blir ekstra usikre når de plutselig er "alene" der nede på bakken. Å ri med andre hester, eller ha med ett menneske på bakken er også ting som nok vil fungere. Eneste dumme med denne venteteknikken er at man ser ut som en inkompetent dust der man bare står/sitter å holder på hesten, mens andre i stallen stirrer rart på deg og lurer på hvorfor du ikke bare får den til å gå fremover når du ber den om det.
 10. Hvordan reagerer han på knekklyder når du først har fått tak i ham? Kan du leie han bort til en strømtråd som står å slår? Siden han er så redd for lyden, og det å bli fanget, hadde jeg nok prøvd å bryte det ned til mindre oppgaver, å kun fokusere på lyden til å begynne med, i situasjoner der han ikke blir fanget samtidig. Om du har, eller kan lage, et område der strømmen knepper høyt, og så ta det daglige stellet og kosen der(eller så nære du kommer). Til han venner seg til det, og forbinder det med kos og hygge. Gjerne ha noen kvister og liknende som du kan knekke i tide og utide, for å virkelig overeksponert ham. Og etterhvert gjøre det samme i paddocken, uten at du prøver å fange ham, bare klør og gir gulrøtter. Og så kanskje med halsring, eller kort tau som henger i grima, og bare fange og slippe ham flere ganger, uten å gjøre så mye ut av det. Håper det bedrer seg, ingen morsom situasjon å være i..
 11. Aquila

  Dressurprat

  Men om man har har lært hesten tømmekjøring eller liknende, så vil den jo allerede ha lært seg å svinge og stoppe for tøylen, og da blir det jo naturlig å bruke det hesten allerede kan i en overgangsfase, der man til slutt (ideelt) styrer med kun setet..?
 12. Jeg håper det bare er ulydighet/test av domminans, men da skulle man jo tro at det ble bedre med konsekvent trening. Jeg har alltid vært påpasselig med å overse, eller sette ham på plass når han blir for voldsom, og avslutte treningen når han går rolig, for å belønne ham for det, men jeg synes ikke det har bedret seg i det hele tatt.. Det blir jo litt annerledes med hodelag som ligger stille enn et som blir dratt litt hit og dit når man tar kontakt, tenker at det siste kan stimulere blodomløpet eller andre ting, som igjen gjør at det klør mer, men det er jo bare tanker fra min side. Ja arabere er vel ofte litt mer følsomme en andre hester, men jeg håper jo på å kunne bruke vanlig utstyr på ham til slutt... Har helt gitt opp kapsunen, men micklemen må jeg kunne bruke, da jeg trenger den ringen på nesa for å kunne jobbe ham sånn som jeg vil. Vi er i gang med bittilvenning nå, og kun hatt det i munn i tillegg til grime , så har enda ikke hatt mulighet til a prøve noe uten nesereim, men det kunne vært interessant å prøvd.
 13. Ja jeg håper det ikke er slike nevrologiske problemer, men han reagerer ofte voldsomt på lite stimuli, så jeg håper og tror det er mer kløe eller mildt ubehag som utløser reaksjonene hans. Jeg skal forhøre meg rundt om veterinærer her, for å se om jeg kan finne noen med kunnskap på dette området. @julnil, han står ikke med grime på ute annet enn i spesielle tilfeller, men har ikke lagt merke til at det har plaget ham.
 14. Ja, men det er det som er så rart, at det er ikke én spesiell tid på året han reagerer.. Med mindre han reagerer på noe som er i luften hele året, men vet ikke hva det skulle vært. Jeg synes det kan virke som det er noe nevrologisk ja, at reimene presser på noen ubehagelige punkter, selv om jeg jo håper at det er mentalt. Hvordan oppleves det? Og hvordan I allverden kan man få utredet en hest for noe slikt? Han går på løsdrift, men om jeg bare setter på micklemen ute virker det ikke til å plage ham veldig. Det er først med 10-20 minutter med av og på kontakt i hodelaget han begynner å reagere, som om trykket da til slutt stimulerer kløe eller ubehag. Han rister dog muligens litt mer på hodet ute enn de andre, spesielt når han leker og bukker rundt, eller "rister av seg spenninger", men det er ikke i nærheten av så mye som under trening, og har egentlig bare sett på det som at han er ung og har litt mye energi som kommer ut i rykk og napp.
 15. Enzo har hele tiden hatt et problem med at han begynner å klø voldsomt i ansiktet når vi trener. Han er ung, så trodde først det hadde med tannfelling å gjøre, men alle tenner er felt for lengst, helt problemfritt, og tennene er perfekte, så det kan nok utelukkes. Har også tenkt røyting eller insekter, men han plages med dette hele året. Oppdaget det først med kapsunen hans, den irriterer ham fryktelig. Nesedelen lå veldig løst og ustabilt, så tenkte at det var grunnen. Nå har vi byttet ut kapsunen med en Micklem(med tauet i ringen på nesa), og det tar litt lengre tid før han begynner å klø, men også den irriterer vettet av ham etter litt tid med kontakt i tauet. Det blir spesielt plagsomt når jeg leier ham på tur, da jeg stadig må gi og ta i kontakten for at han skal holde seg rolig å gå i mitt tempo, da han helst vil gå mye fortere enn jeg klarer å henge på. Han reagere så fint på signaler til å begynne med, men så virker det som om han begynner å klø mer og mer, og da begynner han å reagere voldsomt, kaster hodet hit og dit, prøver å klø seg på frambeina sine, bakken eller meg, eller begynner å småbukke og småsteile i et forsøk på å stoppe kløen i ansiktet, og virker generelt fryktelig ukomfortabel. Han er vanligvis en svært høflig og forsiktig hest som vet å holde avstand til meg, men når han først klør så virker det som at han glemmer all respekt og oppdragelse, og braser inn i min sone og frantiskt slenger hodet sitt på meg for å prøve å klø, gjerne så voldsomt at det fort kan bli farlig. Jeg må virkelig bruke store bokstever for å få han til å stoppe, og bakke ham vekk fra meg. Det varer uansett bare til vi begynner å gå frem igjen og jeg må ta litt kontakt i tauet, så er vi på'n igjen. Det virker også som at den nervøse spenningen han ofte bygger opp når vi går alene på tur er med på å gjøre reaksjonen ekstra kraftig på tur. Han er også ekstremt overreagerende når det kommer til smerte(man trenger ikke lure på om han har vondt for å si det sånn, det viser han veldig tydelig), så det virker som samme type frustrasjon fra hans side, selv om jeg ikke helt kan fatte hvordan en relativt løs micklem kan være så plagsom.. Taugrime er det samme. han har ikke hatt fullt så store reaksjoner i vanlig grime, der er jo nesedelen tykkere og sikkert mer behagelig, men det blir jo så upresist, så har ikke trent med like mye kontakt i den. Jeg vil jo uansett ha mulighet til å bruke hodelag og liknende, så han må jo bare venne seg til det. Det virker som han virkelig er plaget av det, så føler meg litt slem som må bruke så store bokstaver for å holde ham under kontroll, men samtidig kan han jo ikke få oppføre seg farlig. Noen andre som har vært borti hester som klør ekstremt i ansiktet? Jeg prøver å bremse og stoppe ham med for det meste kropsspråk og pisk-signal så jeg slipper å ta i hodelaget, men han må jo bare venne seg til at jeg har litt kontakt. Skal jeg bare fortsette som før, og håpe at han venner seg til det etter hvert (han blir 5 i år, men er fortsatt veldig ung i hodet.)? Har hørt om head shaking syndrome, noen som har vært borti det og vet om det kan være noe sånt? Alt av tips blir satt veldig pris på.
×
×
 • Create New...