Jump to content

Aquila

Medlem
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Aquila last won the day on July 19 2018

Aquila had the most liked content!

Community Reputation

605

About Aquila

 • Rank
  Føll
 • Birthday 12/02/1992

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Asker
 • Hesterase
  Araber

Recent Profile Visitors

738 profile views
 1. Jeg kjøpte det på ebay, fra en tysk selger. Det er lenge siden, så husker ikke mer, men det var billig og ordentlig.
 2. Ja, sånn som din er Rosario også, som har blitt 3 år nå. Han reagerer på det meste, men alle reaksjonene hans er heldigvis relativt små, så han er mer skeptisk enn panisk, og han har generelt en bedre psyke enn Enzo, så når han først får litt rutine på ting tror jeg han blir en veldig stødig hest. Enzo går mer mellom ingen reaksjon overhode til helt panisk over ingenting. Enzo er så trygg på trafikken her at han nærmest kastet seg ut i veien foran en lastebil når vi var på leietur, for plutselig var visst fortauskanten (som vi hadde gått ved siden av sikkert 40 meter..) dødsskummel og hestespisende... Rare hesten..
 3. Hi hi, ja han er virkelig litt klumsete til tider, men må si jeg er stolt av ham også altså. Han tar virkelig det meste på strak hov. Fra å slenge på salen første gang, til å sette meg på ham første gang og veiev og humpe litt rundt i salen kunne han ikke brydd seg mindre om. Trenger ikke ta noen ekstra hensyn, er som å sale på/sette seg på en gammal lærehest. Gruer meg dog litt til den dagen han gjør sin første flikk flakk araber-teleportering under rytter. Han gjør det hele tiden når jeg leier, men om han ikke tenker på den ekstra vekten av en rytter kan det godt hende vi går i bakken begge to.. Men han har vært kjempe flink til nå. Første gang vi red alene på banen var han helt stresset og bukket og tullet når jeg leide ham rundt, men så fort jeg satte meg på roet han seg ned og var bare så hyggelig å jobbe med. Blir ikke helt klok på den hesten, men han er gull.
 4. Red Enzo på vår første tur i forigårs. Kun tredje gangen han har hatt rytter på, så var noe spent på hvordan det skulle gå. Hadde med Rosario og fôrverten hans som støttekontakt, og det gikk så fint så. Han virket litt forvirret av at det ikke var noen som gikk foran å leide ham, så han var litt usikker på om det var jeg eller han som skulle bestemme tempo og plassering, men heldigvis er han ikke stri, så han fattet poenget relativt raskt. Har ikke noe skog her, så det ble rett ut i trafikken, men det var null stress. Ble bare en kort tur da selvsagt, og det eneste "problemet" vi hadde var da vi skulle snu å gå tilbake igjen, han tok en litt vel krapp vending uten å tenke på at han hadde litt ekstra vekt på ryggen, så holdt på å gå på tryne stakkars. Noe ustabil enda, men han prøver så godt han kan.
 5. Jeg har laget mine egne i biothane. De er lette og gode å holde i synes jeg, og så blir de ikke stive når det er kaldt. Og så slipper man vedlikehold. Win win.
 6. Det er helt krise her i Danmark også ja.. Vi har kappet ned nesten alle trærne på eiendommen så de har hatt litt a tygge på, men det er nesten spist opp nå. Intet gress, og 21 hester a fôre.. Vi slår ca halvparten selv, og kjøper resten fra en nabo, men sånn som det er nå ser det helt elendig ut for 2.slåtten. Har vel regnet én dag de siste to månedene. Og det føles helt feil å klage på godværet.. I fjor holdt vi jo på å regne bort, og hadde knapt ett par dager uten nedbør... Skulle ønske jeg kunne nyte 30 varmegrader og sol uten å måtte stresse over fôrsituasjonen.
 7. Nå har jeg kjøpt meg en komperdell sikkerhetsvest. Ballistic, dame modellen som er sort/rosa. Veldig fornøyd med den, så behagelig å ha på i forhold til de fæle greiene jeg har hatt på før. Føles mer som ett korsett enn en sikkerhetsvest. Tenkte det var lurt nå som jeg rir inn to unghester, og selv om den nok ikke er like sikker som de store klumpete, er den såpass behagelig å ha på at jeg faktisk kommer til å bruke den, og ryggraden virker beskyttet, som jo er det viktigste. Hjelper ikke om den er super safe om man ikke bruker den liksom.
 8. Denne lille hingsten ble nettopp født her. Ikke min, men stalleier sin. Han er så søt, håper alt går som det skal.
 9. Signerer Emsy. Araberdyret mitt sin største uvane er at han nekter å gå frem, og dette på leietur(vi rir ikke på tur enda, men regner med det blir det samme der). Jeg kan dytte og dra, vifte voldsomt med pisken, spørre om ett skritt av gangen og rose for det, gå sikksakk eller i sirkler, snu den å rygge... alt er prøvd uten at det virker overhode.... Eneste som virker ar å bare ha veeeldig god tid, å så bare stå der til hesten blir lei. Ikke la den gresse eller snuse på noe. Etter lang tid blir han så frustrert at han ikke klarer å stå stille lenger, og da kan man prøve å lede denne energien i riktig retning, altså fremover.. Akkurat slik var min forrige hest også, og det tok oss noen måneder med å bare sitte der å vente i 20 min, så prøve å be om at hun gikk frem, og om man ikke fikk svar, sitte der i 20 min til man spør igjen... Men etterhvert ble hun en fantastisk hest, som bare elsket å gå på tur. Det er det eneste som virker for oss. jo mer stressa og bestemt jeg blir(fort gjort å bli om man har dårlig tid dessverre!), jo mer anspent og limt fast i bakken blir dyret. For han er det usikkerhet som er grunnen, tror nok det er det det bunner i for de fleste. Tenker at om den går fint fram når den leies på tur, så er det nok bare usikkerhet for å måtte gå først, uten å ha ett menneske til å lede seg. Mange som blir ekstra usikre når de plutselig er "alene" der nede på bakken. Å ri med andre hester, eller ha med ett menneske på bakken er også ting som nok vil fungere. Eneste dumme med denne venteteknikken er at man ser ut som en inkompetent dust der man bare står/sitter å holder på hesten, mens andre i stallen stirrer rart på deg og lurer på hvorfor du ikke bare får den til å gå fremover når du ber den om det.
 10. Hvordan reagerer han på knekklyder når du først har fått tak i ham? Kan du leie han bort til en strømtråd som står å slår? Siden han er så redd for lyden, og det å bli fanget, hadde jeg nok prøvd å bryte det ned til mindre oppgaver, å kun fokusere på lyden til å begynne med, i situasjoner der han ikke blir fanget samtidig. Om du har, eller kan lage, et område der strømmen knepper høyt, og så ta det daglige stellet og kosen der(eller så nære du kommer). Til han venner seg til det, og forbinder det med kos og hygge. Gjerne ha noen kvister og liknende som du kan knekke i tide og utide, for å virkelig overeksponert ham. Og etterhvert gjøre det samme i paddocken, uten at du prøver å fange ham, bare klør og gir gulrøtter. Og så kanskje med halsring, eller kort tau som henger i grima, og bare fange og slippe ham flere ganger, uten å gjøre så mye ut av det. Håper det bedrer seg, ingen morsom situasjon å være i..
 11. Aquila

  Dressurprat

  Men om man har har lært hesten tømmekjøring eller liknende, så vil den jo allerede ha lært seg å svinge og stoppe for tøylen, og da blir det jo naturlig å bruke det hesten allerede kan i en overgangsfase, der man til slutt (ideelt) styrer med kun setet..?
 12. Så morsomt å se deres 2015 modeller, noen av dere har jo virkelig kommet langt i treningen alt! Får legge inn Rosario her også. Kjøpte ham i fjor høst, en Welsh cob. Han har ikke blitt håndtert mye, så vi jobber med leietrening og å venne ham til verden utenfor løsdriften, og det tar han på strak hov. Vi får ikke gjort så mye for tiden desverre, da vi legger ny bunn på ridebanen, som ikke har gått som planlagt, og har siden romjula vært ubrukelig.. Håper vi får fikset det denne måneden.. Begynte så vidt på tømmekjøring i desember, og det håper jeg vi snart kan fortsette med. Enn så lenge tusler vi på tur, og venner ham til stall og hovrens. Fineste gullhesten
 13. Aquila

  Sal-snikksnakk

  Hvor tykke er de egentlig? Og vet du hvor mye plass de har for ryggraden?
 14. Aquila

  Sal-snikksnakk

  Jeg har kjøpt meg en barefoot London til Enzo, og er nå på leting etter et godt trykkfordelende underlag, med ryggradsfrihet. Hvordan er disse physiopaddene til grandeur og barefoot, har de god plass til ryggraden? Enzo har karperygg, så ryggraden står litt opp, så det gjør det litt vanskelig å finne noe som passer. Noen som tror det kunne ha gått an å tatt en tykk saueskinnsvoilock, og bare shavet en kanal til ryggraden?
 15. Gjelder disse reglene fortsatt? Her i Danmark har stalleier akkurat bestilt ormekur til alle hestene her, selv om vi ikke tok eggtelling. Hun sier man pleier å te eggtelling før ormekurene, men at det er anbefalt å ta en kur en gang i året uansett, bare for å renske ut evt orm som ikke synes på prøvene. Har dog ikke spurt henne om reglene rundt det hele.
×
×
 • Create New...