Jump to content

LivSH

Medlem
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

114

About LivSH

 • Rank
  Føll
 • Birthday 03/05/1991

Recent Profile Visitors

592 profile views
 1. Takk for tips om tabell, Eva. Den stod ikke i den brosjyren jeg har. Ja, jeg må øke på nå. Han liker diamant godt, så da tror jeg at jeg forsøker å øke på med det i første omgang. Har en ganske nøysom blandingshest som har hatt veldig lett for å bli feit tidligere, men nå behøver han mer mat tydeligvis. Han er halvt lipizzaner og halvt knabstruper.
 2. Jeg sliter litt med å forstå helt forskjellen på de to fórtypene. Jeg gir ca. en halv liter diamant nå, sammen med 2 dl. betfiber (før det er oppbløtt). Hesten min går på høy med lite næring, og har tatt av seg litt muskler, særlig i overlinjen. Litt typisk "vommete". Går på fri tilgang. Hva er egentlig forskjellen mellom diamant og luserne med omega 3 fra FK? Hva ville dere gitt mer av for å gi mer proteiner/fett?
 3. Hvordan gjør folk det utegangshestene sine og bruk av dekken? Jeg forsøkte å la hesten min stå uten dekken i fjor høst/vinter, men han sliter med bekkenet sitt og litt spenninger i kroppen, og jeg fikk beskjed om at han ikke må fryse av equiterapaut. Han får ikke noe særlig tykk vinterpels. Problemet nå er bare at han og den ene utegangskompisen leker og herjer, og ødelegger dekkenet hans nesten hver eneste dag.. Jeg har prøvd Horze, Skoies, Rambo osv., men det går ikke, de ender i filler hele gjengen. Nå er det mest fristende å la han gå uten dekken, iallfall om dagen i håp om at det er mindre sjanse for at det blir ødelagt når han har det på seg i færre timer om dagen. Det er ikke så stor forskjell på temperatur dag og natt nå om vinteren (bor i Vestfold), har det noe for seg å ha dekken på om natten og ikke dagen, tenker særlig med tanke på muskelspenninger i rygg og bakpart? Hva tror dere? Jeg har rett og slett ikke råd til å fortsette å kjøpe dekken etter dekken, og samtidig vil jeg helst ikke flytte fra utegang heller. Hører gjerne hvordan andre løser det, eller om noen har andre erfaringer med dekkenspisende hester.
 4. Jeg hadde en Daw-mag dressursal til forrige hesten som jeg dessverre solgte.. En utrolig god sal synes jeg. Er det noen som vet om noen forhandler disse salene i Norge nå?
 5. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Noen som har tips til sal det er verdt å prøve på denne ryggen? Han er utrent nå, så tjukk og lite muskler..
 6. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Globus clic dressursal - hvor bred er egentlig 36 i bom? Hvitt bomjern (x-vid) ble sånn akkurat på min, er det noe vits å prøve en 36 i globus da eller blir det alt for bredt? Noen som vet?
 7. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Noen som har erfaring med dressursal fra Ideal? Hvilke rygger de ligger godt på, passer de til kortere hester?
 8. LivSH

  Dekkentråden

  Er det noen som vet om HW Rambo med halvhals har lik passform i de gamle modellene som de nyere? Har mulighet til å kjøpe et, men tror det er eldre da det har to gjorder istedet for tre.. Har mulighet til å prøve et av nyere modell for å se om dekkenet ligger ok på hesten, men det hjelper jo ikke stort hvis de har endret passformen mye fra den eldre modellen. Noen som har peil?
 9. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Er det noen her som vet noe som passformen på de nye wintec dressursalene? den gamle modellen av Isabell er vel rettere i bommen enn gamle 500 serien tror jeg. Men er nye wintec rettere enn alle sammen? Lurer litt på forskjellen mellom wintec Isabell og de nye andre dressurmodellene. Noen som har peil? Sent fra min D5803 via Tapatalk
 10. Noen som vet om det går an å kjøpe knestøtter til sal, med borrelås? Har funnet wintec sine, men synes 5-600 kroner er litt dyrt.. Sent fra min D5803 via Tapatalk
 11. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Fikk akkurat en Globus sprangsal i posten, den kan bøyes på midten, og knirker tydelig. Da er vel bommen knekt? Håper jeg får pengene igjen av selger, men det er vel ikke sikkert det er så lett... Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 12. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Noen som har erfaring med Heimer sprangsal? Hvordan er den i kvalitet, hva slags rygg den ligger best på osv..
 13. Har sett den, men synes den er litt dyr.. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 14. Vanlig engelsk nesereim, uten aachen - feste, eventuelt til å ta av. Uten pull-back, ikke så veldig tykk og bred, men likevel litt paddet under, med vanlige spenner i "sølv" og i svart lær. Ikke så bred rem som går over nakken.. Noen som vet hvor man får tak i? Som ikke koster så alt for mye.. Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 15. LivSH

  Sal-snikksnakk

  Hvor mye skal du ha for den wintec salen?
×
×
 • Create New...