Jump to content

Anananas

Medlem
 • Content Count

  4,848
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Anananas last won the day on March 9

Anananas had the most liked content!

Community Reputation

7,411

About Anananas

 • Rank
  Innridd

Recent Profile Visitors

1,991 profile views
 1. Anananas

  Drektig?

  Ja, og når det nærmer seg følling blir den hvit og ja.. melk. Det burde i alle fall ikke komme noe ut av juret på ei hoppe som ikke er drektig. Det skal være slappe og tørre svisker som bare henger der.
 2. Anananas

  Drektig?

  Det er gjerne slik før melka kommer. Du burde virkelig ta kontakt med veterinær og få undersøkt om hun er drektig. Er kjekt at de får f.eks ekstra vitaminer, oppdrett og ormkur før følling.
 3. Vi stoppet med kraftfôr i en ukes tid, og melket for å lette trykket. Må bare være forsiktig med å ta for mye slik at produksjonen ikke fortsetter Tror ikke det var mange dagene jeg melket, men du merker det jo når produksjonen stopper da. Dog var ikke M drektig igjen da jeg gjorde dette.
 4. Det er bare å prøve, så ser man hvordan hestene trives med det Så man kan jo ta de inn når været er tufs eller de virker til å trenge det.
 5. Uveitt kalles også for måneblindhet. Det det ut som de har en måne inne på øyet.. https://no.point.pet/manedblindhet-i-hester/
 6. Lurer mest på hvordan andre gjør det når hesten viser ubehag til f.eks sol og vind på vinteren. Det er jo ingen fluer så betennelsen blusser ikke opp - men ubehaget er der (kniper med øyet, hovent og rennende). Også på sommeren når solen skinner. Har på fluemaske, men er det nok? Finnes det enkelte fluemasker/produkter som er bedre enn andre til hester som er sensitiv for vær og vind jeg har skikkelig lyst til å kjøpe solbriller til henne. Men det er 1) skikkelig dyrt og 2) lite nødvendig når vi ikke trener.
 7. Selv om det er vanlig praksis, så syntes jeg det er ganske kjipt å betale for noe som ikke brukes. Betaler GJERNE for selve boksen for å fortsatt ha den, men jeg betaler ikke for fôr, flis etc som ikke brukes. Når det gjelder oppsigelsestid så er det i alle fall veldig fint å gi beskjed om at du blir å flytte dersom det er aktuelt. Spesielt hvis det bare er 2 hester eller utleier er en du fortsatt vil kunne se direkte i øynene senere. Men du kan også være kjip å bare flytte hesten på dagen
 8. Fortsatt ingen som har erfaring det?
 9. Sånn her tenker jeg litt da. 50-100g er for sure sommerdager/tidlig høst. 100-200g er sein høst/tidlig vinter. 200-300g er det som brukes mest på vinteren. Har en tinker med mye og god pels som bruker 200g på regnfulle dager f.eks. 300-400g er for fryspinner/hester uten pels. 400-500g er lite sannsynlig at må brukes hvis du ikke har en hest med spesielle behov. Jeg vil tro at horseware med disk ligger fint på en friser. Fordelen med de dekkene er også at finnes liner så du kan bytte på/legge til fylde ved behov og bruk MEN jeg ville også hatt de mest brukte tykkelsene i «vanlige» dekken, er alltid lurt med reserve og ekstra når ting blir vått/ødelagt.
 10. Skal nedover til oslo om en måned, så håper kanskje jeg finner noe i butikkene da som jeg kunne tenkt meg. Bare en liten ting liksom for å få kontroll over denne følelsen og la fornuften styre igjen. «Nei nå har du faktisk kjøpt noe så da trenger du ikke mer» Veg jeg trenger fluemasker da, men det vil jeg ikke kjøpe før det blir litt mer sommer da.
 11. Jeg har ikke kjøpt noe siden i sommer (bortsett fra nødvendigheter som flis og fôr), kjenner jeg får helt kløe etter å kjøpe NOE I jula ville jeg kjøpe dekken, men realiteten er at jeg trenger ingenting. Niks og nada.. ikke en børste, refleks, pleieprodukt eller så mye som en hanske til meg selv engang. Noe så frustrerende Jeg kan se på utstyr i timevis men ikke legge noe i handlekurven.
 12. Jeg hadde tatt gjerde hele veien rundt, hadde ikke ville risikert noe annet Naboen har sitt beite ned mot havet og jeg er overlykkelig for at han gjerdet hele veien rundt (vil IKKE ha hestene hans løse her ). Her er det jo hav da, så blir flo og fjære også.
 13. Jeg har en særing av en hest når det kommer til kraftfôr, og hun elsker lucernepellets beste ut vet. En periode da jeg var fri for det spiste hun ikke grøten, men ellers kaster hun seg over det på kvelden.
×
×
 • Create New...