Jump to content

Anananas

Medlem
 • Content Count

  4,485
 • Joined

 • Days Won

  21

Anananas last won the day on May 11

Anananas had the most liked content!

Community Reputation

7,206

About Anananas

 • Rank
  Innridd

Recent Profile Visitors

1,533 profile views
 1. Anananas

  Fluemaske

  Jeg trenger tips til gode fluemasker, med og uten ører. Har en hest som må bruke fluemaske hver dag når det er fluer - så må ha en del å bytte på.
 2. Anananas

  Kontrakt

  Ugh ja, det med forsikring var skikkelig vanskelig
 3. Anananas

  Kontrakt

  Vi hadde ingen kontrakt, signerte bare eierskifte og sendte inn til DNT
 4. Anananas

  Utstyrstråden

  Tror ikke den strikken utvider seg så mye at det blir spesielt problematisk altså. Jeg har en med strikk og det har aldri vært noen problemer med den eller ubehag for hesten - på det grunnlag at den har noen få cm strikk. Jeg foretrekker å bruke y-bryst. De er enkle å feste, sitter godt, lett å justere (i alle fall de syntetiske som brukes i trav) og hemmer ikke bevegelsene til hesten. Hadde en med martingal før, funket bra til mitt behov (sal som skled bakover i bratte bakker og hest som steilet).
 5. Er det noen som har erfaring med uveitt på hest?
 6. Jeg fikk plutselig problemer fra i dag av
 7. Det er ikke uten grunn at hest har ryktet for å være dyrt, for det er det men det blir litt hva man gjør det til. Det er jo noe man alltid må regne med. Stallplass, fôr, forsikring, veterinær (vaksiner og tenner + litt ekstra til evt skader), hovslager/trimming av hover, utstyr. Så kommer luksuriøse ting ved siden av som ridetimer og stevner. stallplass kan være både dyrt og billig. Du kan stå på en plass med dugnad som gjerne er billigere men mye mer stress og mas. Eller en dyr plass hvor man ikke må gjøre så mye selv. De aller færreste har muligheten til å ha hest hjemme så det er noe man må regne med. Og uansett om den står hjemme eller ikke må man regne med utgifter som flis og fôr, så kommer jo alt annet man faktisk må holde selv da (gjerder, bøtter, strøm etc). Jeg har hatt hesten på dugnadstaller (betalte ca 3000 i leie hver måned) og på dyrere staller med alt inkludert (ca 6000 i måneden), og nå hjemme. Jeg regnet en gang på hvor mye jeg brukte på hest hvert år og det var skremmende Så man må ha jobb for å klare det, omtrent ingen fritid og mye arbeidsmoral.
 8. Nesten flokefri hale Brukte 1,5 time på det. Takk gud for tålmodig hest altså! Brukte kokosolje i den og løste opp så mye som mulig for hånd. Så brukte jeg en kam for å gre det opp med. Funket veldig bra! Skal vaske hele hesten i påsken tenkte jeg, så da får den en ny vask og skal få i litt (mye) showshine. Håper jeg klarer å børste den minst 1. gang i uken fremover så den holder seg. Mye mer krevende med så tykk og lang hale, kontra tynn varmblodshale
 9. Vasket den i går med shampo
 10. Halen til tinkeren har vært kaos litt for lenge. En god kombinasjon av ekstremt tung og litt rennaræv = klin. I går fikk vi vasket den og oppdaget at den faktisk var 50/50 hvit og svart. Jeg trodde den var gul med innslag av bæsj Problemet nå er at den er så utrolig flokete og jeg vet ikke hvordan jeg skal få børstet det ut. Jeg tviler på at showshine hjelper nok - ikke engang en hel flaske. Hva kan man bruke? Babyolje? Å gre ut bit for bit er greit og logisk. Men jeg vil jo helst få gjort det uten å rive av halve halen.
 11. Nja, i fjor pakket jeg det bort i juni og dro det frem i slutten av september
 12. Åh fuck off Her står M fortsatt med vinterdekken. Senest i går hadde vi snøstorm Litt pent i dag da så lar henne stå uten litt, men kan bare drømme om å pakke vekk noe som helst før i juni..
 13. Finnes jo tape og diverse greier man man kan stryke på klær. Jeg kjøpte masse reflekstape en gang (men fikk aldri brukt den på hesteting før den forsvant ), vi hadde det på noen stolper hjemme i innkjørselen og de lyste vanvittig bra
 14. Jeg plagdes mye med knærne for noen år siden og klarte ikke ha beina i stigbøylene. Hele foten fra ankel og opp til hofte stivnet og jeg klarte ikke gå etter jeg hadde hoppet av hesten. Det var så forferdelig vondt uansett hvilken lengde jeg hadde på bøylene. Jeg hadde skadet begge knærne på håndballbanen noen år før, og deretter knekt en ankel da jeg falt av en hest. Var generelt ustabil og dårlig muskulert i beina selv om jeg trodde at jeg hadde mye muskler. Jeg var jo sterkt - men ikke på rett sted. Jeg startet hos en utrolig dyktig fysioterapeut, og enden på viss var at jeg hadde dårlig og ekstremt overarbeidet muskulatur i lårene som dro i knærne. Vi trodde alltid det var knærne mine som var problemet - men da vi startet å grave i det viste det seg at det faktisk var lårmusklene (både de store og de dype) som var selve problemet. Og det tror jeg oppriktig er mye av problemet til mange som «sliter med knærne». Det er for dårlige muskler. Samme tror jeg gjelder ankler. Det er skjøre ledd og bein - men hvor mange trener for å styrke dem? Sikkert veldig få.
 15. Ja jeg liker det veldig godt
×
×
 • Create New...