Jump to content

Sawielb

Medlem
 • Content Count

  1,096
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sawielb last won the day on December 5 2016

Sawielb had the most liked content!

Community Reputation

1,165

About Sawielb

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 04/10/1994

Profile Information

 • Fra
  Bergen

Recent Profile Visitors

727 profile views
 1. Jeg bruker disse på min som tråkker av seg sko. Funker kanonbra på henne iallfall. https://www.hooks.no/hest/hesteutstyr/beinbeskyttere-bandasje/kopper-cadence-equixpert-1
 2. Ser jeg spurte etter stille, trådløs klippemaskin for 5 år siden. Har funnet den Heiniger Xplorer. Den er lett, trådløs, relativt stille og fungerer bra også på mammutpels. Veldig fornøyd med den.
 3. Har kjøpt et stalldekken, et skrittedekken og et fortøy brukt. Og så var jeg på hooks i dag og kjøpte: - Kodeleddsbeskyttere - Hals til fairfielddekken - B-vitamin
 4. Sawielb

  Sal-snikksnakk

  Noen som kjenner noe til Kieffer Norbert Koof sprangsal? Har fått i oppdrag å selge en sånn for noen jeg kjenner. Noen som vet hvilke rygger de ligger på? Og hva man kan få for en hel, men godt brukt en?
 5. Sawielb

  Bitt-tråden

  Må bare igjen si tusen takk for tips. Endte opp med å kjøpe Stübben EZ-control med D-ring, og hun elsker det. Fungerer kjempe bra!
 6. Sawielb

  Bitt-tråden

  Tredelt ja. Tusen takk for tips, skal sjekke ut!
 7. Sawielb

  Bitt-tråden

  Jeg trenger hjelp til å finne nytt bitt til kaldblodsen. Slet veldig før med at hun var skikkelig urolig i munnen, noe som gav seg når jeg begynte å ri på Sprenger Dynamic RS muffebitt. Og hun fungerer greit på det, men kan tidvis bli skikkelig sterk og tung. Hvilke bitt kan være verdt å prøve? Ut ifra de jeg har prøvd etter at jeg byttet til sprenger-bittet tolker jeg det som at hun trives best med bitt som buer fremover i munnen.
 8. Ble visst ice-vibe til hasene til kaldblodsdamen som har vært litt behandlet der nå
 9. Sawielb

  Ice Vibe

  Jeg har de, og er fornøyd med de. Jeg bruker de dog ikke på skade, men for å kjøle ned etter harde økter på min 19 år gamle sak. Beina kjennes bedre og kaldere ut etter bruk av disse med vibrasjon etter trening enn ved bruk av Woof Wear kjølebeleggene jeg brukte før. Hesten står også og gjesper, tygger koser seg, så føles tydeligvis greit også.
 10. Jeg bruker Cosequin og er veldig fornøyd med det. Har ikke andre produkter å sammenlikne med, men jeg merket iallfall veldig fort effekt på min i form av at han ikke lenger trengte så lang oppvarming. Kjøper via veterinær. Innhold: Virkestoffer pr måleskje (3,3 gram): Glukosamin HCL 1420 mg, Metysulfonylmetan (MSM)940 mg, Chondroitinsulfat 200 mg, ASU * 180 mg, Hyaluronsyre 20 mg. * Avocado/soya unsaponifiables (ikke forsåpbare fettsyrer)
 11. Vi sponset 250 kr av alle jakkene på de 4 - 5 første bestillingene vi sendte inn når vi ordnet nye klubbjakker i fjor høst. Etter det må alle som vil ha klubbjakke selv gå inn på den lokale Horze butikken og kjøpe. Der har vi logoen liggende, og de kan trykke den på selv.
 12. Som feil og stildommer (aspirant) trekker jeg ikke på flette hverken hos hest eller rytter. Hos rytter ser jeg etter at håret er flettet (det skal ikke være løst), men siden det i følge sprangreglene er lov å ri med flette trekker jeg ikke mer for det. Men jeg kjenner nå at jeg skal være litt mer obs på dette med mine egne elever, det er en sikkerhetsting jeg glemmer lett selv. Når det kommer til flette på hest lærte jeg på feil og stildommer-kurs at det kan være relevant å trekke for at hesten ikke er flettet hvis den har lang man som surrer seg inn i tøyler og skaper kaos. Utover dette synes jeg ikke hesten trenger å være flettet for å skape et godt helhetsinntrykk. Når vi først er inne på å diskutere feil og stil-karakterer har jeg selv reagert på andre ting det er blitt trukket for. Vi har hatt med oss fjordinger med lang pels (i lave klasser, 60 - 80 cm) og fått trekk for at hestene har for mye pels. Her har jeg selv lært at man kan trekke hvis hesten ikke ser ut som den er i stand til å gjøre den oppgaven den skal gjøre, eller ikke ser ut til å være klargjort for konkurranse. Men jeg synes ikke nødvendigvis at alle skal måtte barbere hestene sine for å kunne starte lave klasser på et sprangstevne. Noen andre som har tanker om dette? Jeg har også hatt elever som har fått trekk for å ri med dressursal i sprang (70 cm). Her er jeg litt delt, for en dressursal gir ikke ideell skulderfrihet for hest, og langt ifra ideell sprangsits for rytter. Her hadde jeg nok kanskje trukket og skrevet det var pga dressursal hvis dette gjaldt høyere klasser, men skal man virkelig kreve at alle som vil starte lave klasser i sprang skal ha to saler? Påvirker det sits trekkes jo dette på sits-karakter i mitt hode. Tanker?
 13. Sawielb

  Den gamle hesten

  Pluto har rukket å bli 19 år. Han holder seg godt, men er helt nødt til å holdes i gang for å ikke stivne. Går han hver dag er det ingen som helst problem, da er han sprekere enn han var for 10 år siden. Av tilskudd gir jeg Cousequin, men mindre dose enn det vekten hans tilsier, så der har vi masse å gå på enda. Ellers er jeg veldig forsiktig med beina hans. Han fyller litt i beina over natten, så jeg er nøye med å kjøle (IceVibe) etter hard trening. Har magnetbelegg også, men har ikke tatt de i bruk enda. Ser an til høsten etter beitesesong hvordan beina takler bokslivet igjen etter en sommer ute. De går heldigvis ute i flokk rundt 14 timer for dagen høst/vinter/vår, men det blir jo fortsatt ganske mange stillestående timer på boks. Håper han her varer for alltid, han er alt for bra
 14. - Amigo 50 g - Charles Owen Wellington Professional (brukt) - To nye høynett - Masse hestesnop - Belegg
 15. Sawielb

  Dressurprat

  Jeg synes også ofte det fungerer å tenke at jeg skal vippe lillefingrene ut (altså frem) for å oppfordre hesten til å ta kontakt lenger fram.
×
×
 • Create New...