Jump to content

Sawielb

Medlem
 • Content Count

  1,092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sawielb last won the day on December 5 2016

Sawielb had the most liked content!

Community Reputation

1,162

About Sawielb

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 04/10/1994

Profile Information

 • Fra
  Bergen

Recent Profile Visitors

648 profile views
 1. Sawielb

  Bitt-tråden

  Må bare igjen si tusen takk for tips. Endte opp med å kjøpe Stübben EZ-control med D-ring, og hun elsker det. Fungerer kjempe bra!
 2. Sawielb

  Bitt-tråden

  Tredelt ja. Tusen takk for tips, skal sjekke ut!
 3. Sawielb

  Bitt-tråden

  Jeg trenger hjelp til å finne nytt bitt til kaldblodsen. Slet veldig før med at hun var skikkelig urolig i munnen, noe som gav seg når jeg begynte å ri på Sprenger Dynamic RS muffebitt. Og hun fungerer greit på det, men kan tidvis bli skikkelig sterk og tung. Hvilke bitt kan være verdt å prøve? Ut ifra de jeg har prøvd etter at jeg byttet til sprenger-bittet tolker jeg det som at hun trives best med bitt som buer fremover i munnen.
 4. Ble visst ice-vibe til hasene til kaldblodsdamen som har vært litt behandlet der nå
 5. Sawielb

  Ice Vibe

  Jeg har de, og er fornøyd med de. Jeg bruker de dog ikke på skade, men for å kjøle ned etter harde økter på min 19 år gamle sak. Beina kjennes bedre og kaldere ut etter bruk av disse med vibrasjon etter trening enn ved bruk av Woof Wear kjølebeleggene jeg brukte før. Hesten står også og gjesper, tygger koser seg, så føles tydeligvis greit også.
 6. Jeg bruker Cosequin og er veldig fornøyd med det. Har ikke andre produkter å sammenlikne med, men jeg merket iallfall veldig fort effekt på min i form av at han ikke lenger trengte så lang oppvarming. Kjøper via veterinær. Innhold: Virkestoffer pr måleskje (3,3 gram): Glukosamin HCL 1420 mg, Metysulfonylmetan (MSM)940 mg, Chondroitinsulfat 200 mg, ASU * 180 mg, Hyaluronsyre 20 mg. * Avocado/soya unsaponifiables (ikke forsåpbare fettsyrer)
 7. Vi sponset 250 kr av alle jakkene på de 4 - 5 første bestillingene vi sendte inn når vi ordnet nye klubbjakker i fjor høst. Etter det må alle som vil ha klubbjakke selv gå inn på den lokale Horze butikken og kjøpe. Der har vi logoen liggende, og de kan trykke den på selv.
 8. Som feil og stildommer (aspirant) trekker jeg ikke på flette hverken hos hest eller rytter. Hos rytter ser jeg etter at håret er flettet (det skal ikke være løst), men siden det i følge sprangreglene er lov å ri med flette trekker jeg ikke mer for det. Men jeg kjenner nå at jeg skal være litt mer obs på dette med mine egne elever, det er en sikkerhetsting jeg glemmer lett selv. Når det kommer til flette på hest lærte jeg på feil og stildommer-kurs at det kan være relevant å trekke for at hesten ikke er flettet hvis den har lang man som surrer seg inn i tøyler og skaper kaos. Utover dette synes jeg ikke hesten trenger å være flettet for å skape et godt helhetsinntrykk. Når vi først er inne på å diskutere feil og stil-karakterer har jeg selv reagert på andre ting det er blitt trukket for. Vi har hatt med oss fjordinger med lang pels (i lave klasser, 60 - 80 cm) og fått trekk for at hestene har for mye pels. Her har jeg selv lært at man kan trekke hvis hesten ikke ser ut som den er i stand til å gjøre den oppgaven den skal gjøre, eller ikke ser ut til å være klargjort for konkurranse. Men jeg synes ikke nødvendigvis at alle skal måtte barbere hestene sine for å kunne starte lave klasser på et sprangstevne. Noen andre som har tanker om dette? Jeg har også hatt elever som har fått trekk for å ri med dressursal i sprang (70 cm). Her er jeg litt delt, for en dressursal gir ikke ideell skulderfrihet for hest, og langt ifra ideell sprangsits for rytter. Her hadde jeg nok kanskje trukket og skrevet det var pga dressursal hvis dette gjaldt høyere klasser, men skal man virkelig kreve at alle som vil starte lave klasser i sprang skal ha to saler? Påvirker det sits trekkes jo dette på sits-karakter i mitt hode. Tanker?
 9. Sawielb

  Den gamle hesten

  Pluto har rukket å bli 19 år. Han holder seg godt, men er helt nødt til å holdes i gang for å ikke stivne. Går han hver dag er det ingen som helst problem, da er han sprekere enn han var for 10 år siden. Av tilskudd gir jeg Cousequin, men mindre dose enn det vekten hans tilsier, så der har vi masse å gå på enda. Ellers er jeg veldig forsiktig med beina hans. Han fyller litt i beina over natten, så jeg er nøye med å kjøle (IceVibe) etter hard trening. Har magnetbelegg også, men har ikke tatt de i bruk enda. Ser an til høsten etter beitesesong hvordan beina takler bokslivet igjen etter en sommer ute. De går heldigvis ute i flokk rundt 14 timer for dagen høst/vinter/vår, men det blir jo fortsatt ganske mange stillestående timer på boks. Håper han her varer for alltid, han er alt for bra
 10. - Amigo 50 g - Charles Owen Wellington Professional (brukt) - To nye høynett - Masse hestesnop - Belegg
 11. Sawielb

  Dressurprat

  Jeg synes også ofte det fungerer å tenke at jeg skal vippe lillefingrene ut (altså frem) for å oppfordre hesten til å ta kontakt lenger fram.
 12. Sawielb

  Dekkentråden

  Bucas har 50g innedekken https://www.horze.no/stalldekken--og-dyner%2Fliners/bucas-irish-stalldekken-light/24770.html?color=DB%2FSI
 13. Sawielb

  Forsikring

  Eldste er forsikret i If. Den har pappa kontroll på, for han har så mye forsikret der at han får rabatter, så den vet jeg faktisk ikke hva ligger på. Den dekker standard veterinærbesøk, tror ikke den dekker halthet. Han er uansett for gammel til at jeg får flyttet forsikringen hans. Nyinnkjøpet er reservert i agria. Betaler 2000 kr i året for kun vanlig veterinærforsikring. Planen er å øke til halthet, men foreløpig har vi reservasjon på halhet fordi hesten ikke er 100% i kroppen.
 14. Horze og felleskjøpet. Men de er dyre... 80 kr pr stk på Felleskjøpet her
 15. Veldig forskjellig for de to mine. For superponni: Akkurat nå for tiden har det vært litt avvik fra dette, men planen er å komme tilbake til systemet vårt igjen, som kan se noenlunde sånn ut, uten at det på noen måte følges slavisk. Omrokkerer gjerne litt så vi får ridd på tur i dagslys f.eks. Dag 1 - Jogge i banen Dag 2 - Hard økt i banen Dag 3 - Jogge i banen Dag 4 - Tur Dag 5 - Hard økt i banen Dag 6 - Jogge i banen Dag 7 - Tur Joggeøkt betyr økt hvor han kun jogges lang og dyp. Dagen før hardere økter kan de være opp mot 30 min og hvor jeg krever litt mer av han, dagen etter hard økt er de som regel kortere og lettere med mindre krav. Når han er i bedre form legger jeg gjerne inn to harde økter etter hverandre, men aldri mer. Turene er som regel hardere enn joggeøktene, med klatring og gjerne også kondistrening. Hender også jeg bytter ut en joggeøkt med longering, men uansett hvor variert jeg gjør det synes han det er gørrkjedelig, så jeg prøver å ikke gjøre det for ofte. Han kan gjerne få fri en dag i løpet av en uke hvis jeg har det travelt eller det kjennes ut på han som han trenger det, men som regel snapper jeg dette opp tidligere og rir heller lettere økter i noen dager. Helt fri over perioder har han aldri, kroppen hans trenger å holdes i gang, hvis ikke stivner han. For nye damen ser timeplanen ganske annerledes ut. Hun er under opptrening, og går gjerne bare 3 - 4 dager på rad før hun får fri. Hun longeres en eller to dager i uken, går maks to baneøkter med meg på ryggen, og gjerne mye tur. Dag 1 - Banen Dag 2 - Tur Dag 3 - Longere Dag 4 - Fri Dag 5 - Tur Dag 6 - Banen Dag 7 - Tur Bare et eksempel, har ikke noe system på henne, slik jeg har på den andre. Hun fungerer fint med variasjon, og ved å bare se henne an og hva som passer der og da. Hvis jeg longerer henne to økter på en uke er den ene som regel med én line hvor jeg har mye fokus på galopp-fatninger, mens den andre er med to liner og mer fokus på skritt og trav, og få henne til å jobbe korrekt.
×
×
 • Create New...