Jump to content

Tindrepiloten

Medlem
 • Content Count

  718
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Tindrepiloten

 1. De som hadde Agria Liv, Agria Bruksverdi og Agria utvidet veterinær fikk automatisk alle tilleggsforsikringene på halthet o.l. når det systemet kom.
 2. Det der flattbrødet av en bomløs sal fra Høøks, med pad, gjordt og stigbøyleremmer til (som var det jeg skulle ha) og et rett kimblewick-bitt, en faske fluespray og en flaske showshine fordi det stod Tindra på dem .. ;-)
 3. Har bare positivt å si om Agria ifm. halthet og beinskader. Har fått dekket alt som har hatt med Tindras ørten skader å gjøre (griffelbeinsbrudd, diverse sprekker, beinhinnebetennelse, gaffelbåndsskade osv). :-)
 4. Jeg dekket det forrige gang hesten var ute på helfôr, da det også var i min interesse å få det sjekket (helfôrtaker hevdet salen min var skjev og hadde vært det fra hun fikk den, noe jeg visste var feil). Dersom nåværende helfôrtaker skulle ønske noen form for saltilpasning/sal, så er det hennes regning. Hun fikk hesten vel vitende om at den da ikke hadde noen sal. :-)
 5. Da må enkelte (flertallet?) av hesteeiere som ønsker seg en betalende fôrrytter til "å ri på tur" eller "kanskje aktuelt med dressurtrening senere" tenke seg om. Om man leser et lite (eller stort) knippe fôrhestannonser så ser man at realiteten ikke er slik. Realiteten ser ut til å være at flertallet ønsker seg det du kaller en hestepasser, som i tillegg betaler for det.
 6. @KatrineH : Jeg betaler barnehagen for å passe på det aller kjæreste jeg har fem dager i uken. :-) (Og hva da med de fôrryttere som tidligere har eid hest selv? De vet jo hva det innebærer, og trenger ingen trening. Gratis for dem, men ikke de som ikke har eid hest?)
 7. Jeg forundres av de som tilsynelatende ser ut til å mene at de gjør verden en stor tjeneste ved å stille hesten sin til disposisjon for andre. For jeg får meg ikke til å tro at noen bare stiller hesten sin til disposisjon til andre, uten å ha et (skjult) motiv for det - for eksempel et ønske om å slippe stallarbeid, få mer fritid, avlastning eller annet. Stiller man bare hesten til disposisjon fordi man synes en annen rytter skal få ri og å ri er det eneste personen gjør, så greit, da ser jeg helt den med å betale. Da kunne jo vedkommende ha leid en rideskolehest for eksempel, men er det fordi man trenger hjelp i den ene eller andre formen, synes jeg personlig det er snodig å kreve betaling av den som gjør deg en tjeneste. Det skulle nesten være omvendt, - og da blir ridningen betaling. Bare noen (veldig lettantennelige?) tanker fra sidelinja.
 8. Har kun tatt betalt for fôrrytter den gang jeg fikk beskjed om at jeg måtte av daværende stalleier, fordi det skulle være "rettferdig" i stallen. Stønn. Har ikke tatt betalt etter at jeg fikk bein i nesa og klarte å ta avgjørelser selv. Kunne ikke falle meg inn å ta betalt igjen heller. Min hest, mine regler. Men som @hofdi vil jeg at mine "medryttere" skal ri på timer. Det er egentlig et krav. Innen hva spiller liten rolle (gangarter, dressur, sprang), så lenge noen har litt oversikt og kontroll på ekvipasjen. :-) Har aldri betalt når jeg har blitt bedt om å ri en hest av eieren. Har også konsekvent unngått fôrhester der eiers eneste ønske er at noen med bedre kompetanse skal trene opp hesten - og betale for det. >.<
 9. Har aldri hatt det problemet, for jeg har hatt sal med hele ringer. Gikk fint å falle av for det. ;-)
 10. Den var grusomt stygg, men den sprekken der vil jeg tro kunne være midt i blinken for sånne som meg f.eks, som er litt mer enn litt skada i det området der (jeg kan ikke ri i harde sadler, så om det ikke hadde vært noe annet alternativ, ville jo denne vært genial).
 11. "Vinterføre" er tida mellom 14. oktober og 14. april.
 12. Nei, det gjør det ikke. :-)
 13. Man er pliktig til å kjøre med bjeller når man kjører på vinterføre på offentlig vei.. "Bjelle på hesten er etter gammel skikk obligatorisk i tiden 14. oktober til 14. april, som er vinterhalvåret. Denne regelen er ikke trått ut av kraft, og den gjelder således ennå." (Fra pensumhefte til forberedelser og avsluttende prøver for kusker som vil ta sertifikat for kjøreoppdrag)
 14. Snoka litt på finn.no i dag og dro et søk på "læremester". Der kom det opp alt mellom hummer og kanari, fra 6000 til 150 000-kroners hester, sunne hester, skadede hester, unge hester med kapasitet, eldre hester med kapasitet, utdannede hester og uutdannede hester ... Hva mener DU er en læremester? Hvilke kriterier må være til stede for å være en læremester?
 15. Tror ikke samtlige ni prøver var feil. Var flere hester som slet med diffuse greier som ble borte når ormekurene ble gitt (lav vekt eller oppblåst, for det meste). Både NVH, Bjerke og enkelte andre veterinærer var interesserte i dette tilfellet ..
 16. Tja.. Vi sendte prøver til ParaLab, og to av ni hester ble anbefalt å ta en kur for en eller annen liten og ubetydelig orm. Ni uker senere krøyp det fullt utviklede spolorm rundt i mengder av møkk. En livssyklus når egget har klekket er 9-10 uker for spolorm, så det burde ha vært rikelig med egg i de prøvene. Måtte intensiv ormekuring til på alle hestene, og troen på ParaLab er svært svekket ..
 17. Tindra skadet forbeinet i april, med ymse brudd og brister. I juni skadet hun bakbeinet, med gaffelbåndsskade. Hun kunne skrittes helt uten krav (leies, håndhest eller ris) i 20 minutter daglig fra sent i august. Hun stod dermed i .. 5 måneder. Først i desember ble hun helt friskmeldt. Vi hadde 2 uker med 20 minutter skritt, 2 uker med 25 minutter, 2 uker med 25 minutter og 50 meter trav, 2 uker med 30 minutter og 50 meter trav, deretter begynte vi med ubegrenset skritting og 5 minutter trav, der mengden trav ble økte med 5 minutter hver annen uke.
 18. Ahahahahah. Det tok sin tid før jeg skjønte at de krussedullene nederst ikke er tegninger av "tilfeldig slengt tau". Hoho, tror jeg skal holde meg laaaangt unna det der.
 19. Jeg rir barbak med dress uten problemer, balanse er cluet, hehe. ;-)
 20. Hva slags hormonbehandling? Om det var Regumate, og behandlingen hjalp, så er problemet hormonelt.
 21. Ikke bland røntgenbilder og ultralydbilder da. Bjerke sender røntgenbilder kjapt, men ultralydbildene har jeg aldri fått. ;-)
×
×
 • Create New...