Jump to content

Tindrepiloten

Medlem
 • Content Count

  718
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Tindrepiloten last won the day on November 21 2012

Tindrepiloten had the most liked content!

Community Reputation

583

About Tindrepiloten

 • Rank
  Pilot i Tindretingen Airways

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Lillestrøm

Recent Profile Visitors

561 profile views
 1. De som hadde Agria Liv, Agria Bruksverdi og Agria utvidet veterinær fikk automatisk alle tilleggsforsikringene på halthet o.l. når det systemet kom.
 2. Det der flattbrødet av en bomløs sal fra Høøks, med pad, gjordt og stigbøyleremmer til (som var det jeg skulle ha) og et rett kimblewick-bitt, en faske fluespray og en flaske showshine fordi det stod Tindra på dem .. ;-)
 3. Har bare positivt å si om Agria ifm. halthet og beinskader. Har fått dekket alt som har hatt med Tindras ørten skader å gjøre (griffelbeinsbrudd, diverse sprekker, beinhinnebetennelse, gaffelbåndsskade osv). :-)
 4. Jeg dekket det forrige gang hesten var ute på helfôr, da det også var i min interesse å få det sjekket (helfôrtaker hevdet salen min var skjev og hadde vært det fra hun fikk den, noe jeg visste var feil). Dersom nåværende helfôrtaker skulle ønske noen form for saltilpasning/sal, så er det hennes regning. Hun fikk hesten vel vitende om at den da ikke hadde noen sal. :-)
 5. Da må enkelte (flertallet?) av hesteeiere som ønsker seg en betalende fôrrytter til "å ri på tur" eller "kanskje aktuelt med dressurtrening senere" tenke seg om. Om man leser et lite (eller stort) knippe fôrhestannonser så ser man at realiteten ikke er slik. Realiteten ser ut til å være at flertallet ønsker seg det du kaller en hestepasser, som i tillegg betaler for det.
 6. @KatrineH : Jeg betaler barnehagen for å passe på det aller kjæreste jeg har fem dager i uken. :-) (Og hva da med de fôrryttere som tidligere har eid hest selv? De vet jo hva det innebærer, og trenger ingen trening. Gratis for dem, men ikke de som ikke har eid hest?)
 7. Jeg forundres av de som tilsynelatende ser ut til å mene at de gjør verden en stor tjeneste ved å stille hesten sin til disposisjon for andre. For jeg får meg ikke til å tro at noen bare stiller hesten sin til disposisjon til andre, uten å ha et (skjult) motiv for det - for eksempel et ønske om å slippe stallarbeid, få mer fritid, avlastning eller annet. Stiller man bare hesten til disposisjon fordi man synes en annen rytter skal få ri og å ri er det eneste personen gjør, så greit, da ser jeg helt den med å betale. Da kunne jo vedkommende ha leid en rideskolehest for eksempel, men er det fordi man trenger hjelp i den ene eller andre formen, synes jeg personlig det er snodig å kreve betaling av den som gjør deg en tjeneste. Det skulle nesten være omvendt, - og da blir ridningen betaling. Bare noen (veldig lettantennelige?) tanker fra sidelinja.
 8. Har kun tatt betalt for fôrrytter den gang jeg fikk beskjed om at jeg måtte av daværende stalleier, fordi det skulle være "rettferdig" i stallen. Stønn. Har ikke tatt betalt etter at jeg fikk bein i nesa og klarte å ta avgjørelser selv. Kunne ikke falle meg inn å ta betalt igjen heller. Min hest, mine regler. Men som @hofdi vil jeg at mine "medryttere" skal ri på timer. Det er egentlig et krav. Innen hva spiller liten rolle (gangarter, dressur, sprang), så lenge noen har litt oversikt og kontroll på ekvipasjen. :-) Har aldri betalt når jeg har blitt bedt om å ri en hest av eieren. Har også konsekvent unngått fôrhester der eiers eneste ønske er at noen med bedre kompetanse skal trene opp hesten - og betale for det. >.<
 9. Har aldri hatt det problemet, for jeg har hatt sal med hele ringer. Gikk fint å falle av for det. ;-)
 10. Den var grusomt stygg, men den sprekken der vil jeg tro kunne være midt i blinken for sånne som meg f.eks, som er litt mer enn litt skada i det området der (jeg kan ikke ri i harde sadler, så om det ikke hadde vært noe annet alternativ, ville jo denne vært genial).
 11. "Vinterføre" er tida mellom 14. oktober og 14. april.
 12. Nei, det gjør det ikke. :-)
 13. Man er pliktig til å kjøre med bjeller når man kjører på vinterføre på offentlig vei.. "Bjelle på hesten er etter gammel skikk obligatorisk i tiden 14. oktober til 14. april, som er vinterhalvåret. Denne regelen er ikke trått ut av kraft, og den gjelder således ennå." (Fra pensumhefte til forberedelser og avsluttende prøver for kusker som vil ta sertifikat for kjøreoppdrag)
 14. Snoka litt på finn.no i dag og dro et søk på "læremester". Der kom det opp alt mellom hummer og kanari, fra 6000 til 150 000-kroners hester, sunne hester, skadede hester, unge hester med kapasitet, eldre hester med kapasitet, utdannede hester og uutdannede hester ... Hva mener DU er en læremester? Hvilke kriterier må være til stede for å være en læremester?
×
×
 • Create New...