Jump to content

Chiquita

Medlem
 • Content Count

  1,376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Chiquita last won the day on June 6 2019

Chiquita had the most liked content!

Community Reputation

2,415

About Chiquita

 • Rank
  Innridd
 • Birthday October 23

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Vennesla
 • Hesterase
  PRE
 • Gren
  dressur

Recent Profile Visitors

1,206 profile views
 1. Den ene siden kommer man ut på, mens på andre siden går det rett frem. Men kan prøve å lage større åpning med gjerdet der
 2. Det er bredere enn det ser ut som, men jeg innser at det kanskje er noe smalt. For sent å gjøre noe med det nå @CruVal gjerdet er absolutt en mulighet å flytte på, kan teste ut
 3. La det ut på facebook hvor samtlige råd var å dele av skuret, med en lavere åpning til ponnien. Hadde virkelig håpet å slippe det. (Akkurat laget skur til 23K, så føles "litt" teit å allerede måtte moderere det ) Et tips var forøvrig å henge et stort dekk midt i, slik at de må gå rundt det. Det var vel det letteste tiltaket å prøve, så tenker å teste det ut.
 4. Hei! Nå har jeg (endelig) fått opp utegangsskuret mitt de to hestene mine. Skuret er på 18,5 kvm (5 x 3,7), med en noe smalere åpning på langsiden. Utfordringen er at Chiquita (største hesten) sjefer mye i området rundt skuret. Frida (ponni, eldre dame) får dermed ikke en gang komme inn i skuret, utenom når chiquita trenes. Det er egentlig ikke det at Chiquita er så voldsom med henne, men hun er litt voldsom, og Frida er veldig konfliksky og tar ikke opp kampen, og tør dermed heller ikke å nærme seg... Har noen tips til hva som kan gjøres? For ordnes skyld er begge vandt til å gå sammen, begge har alltid vært i flokk, men chiquita har hatt en del utfordringer knyttet til seperasjonsangst og er generelt litt mer nevrotisk enn mange hester. Jeg håpte det skulle gå seg til, men nå er det gått to uker, hvor det er lite endringer...
 5. Chiquita

  Bilder i dressur

  Fikk mannen til å ta litt bilder i dag. Ble ei grei økt, men hadde egentlig håpt å få noe bilder fra typ samlet trav/galopptravers/bytter/piruett etc, men det fikk han ikke tatt noen gode av derimot ble det fine bilder fra nedtravingen, og nå ser jeg virkelig hvor mye bedre strekkingen og bakbeinsaktiviteten er blitt!
 6. Ei vennine har en veldig god utegang i øvrebø. Dog litt liten ridebane. Den ligger ute på finn☺ er og en til utegang på tveit som er ute på finn. Flott utegang, litt vel mykt ubderlag på ridebanen. Desverre var det dårlig kvalitet på foret da jeg stod der, men forhåpentligvis er det bedre. Ellers er det dårlig med gode utegangsstaller i området.
 7. Chiquita

  Bilder i dressur

  Ny time for Rodrigo i dag, og fikk bekrefta at mye har skjedd siden sist☺ kjempefornøyd! Øvd masse på galloppbyttene, for første gang mere enn «bare for å teste», og gikk supert. Litt vanskeligere fra venstre til høyre galopp, men hun forstår iallefall hva jeg vil. Kommentaren hans til sist var: «Now all the hard work is done, its just the fun left» alt av hjelp er instalert, nå er det «kun» finpuss som gjenstår. Masse morro som gjenstår altså!
 8. Hmm, alltid lastet på venstre side, det har jo vært «regelen» før? Aldri helt tenkt over det, men det gir jo mening at det er bedre på høyre side...
 9. Chiquita

  Bevare man

  Fletter funker dårlig på mi, syns det kjosser seg fort. Masse showshine har vært det beste, og gre igjennom med hendene med jevne mellomrom. Fletter alltid spansk flette når vi rir, siden manen ellers tuster til alt av tøyler
 10. Chiquita

  Kjørebilder.

  Frida (og jeg) debuterte i DMP i helga Så fornøyd med at gamlemor på 22 år er mer en nok sprek til å fullføre dette! Dressuren kom på 56%. Fikk trekk på en del ulydighet (Hun begynner å løsne opp en del i skuldre, men det gjør også at hun ikke balansere seg på underhalsen, så hun er ikke særlig ærlig til kontakten, og unnviker en god del, enda), men ellers fullførte vi greit synes jeg. Presisjon reiv vi en ball, og fikk litt tidsfeil (jeg ville heller går for en rolig og grei runde) og i maratonen synes jeg det gikk supert Hun er mer enn klar for farta, og virker som hun synes det er kjempegøy! Storfornøyd med å ha fullført, selv om vi kom på nest sisteplass (av de fullførte)
 11. Spør videre ang. Veggen i hengeren her. Det er ikke råte igjennom veggen, men på det værste er det råte 3/4 igjennom. Fikk tips om å forsegle med fett, men bør det ikke og tørkes skikkelig opp før det tettes? Eller stoppes det uansett? Men altså, plate utenfor og tette med silikon? Eller?
 12. Jeg bruker generelt lite belegg, hovedsakelig fordi jeg er redd for økt varmeproduksjon, samt at jeg har barfote hester som ikke slår seg noe. (Som jeg legger merke til) Bruker vanlige sprangbelegg når vi hopper, men har da ikke tatt på noe i dressur. Men merker jo selv stor effekt av å bruke varmebandasje e.l i trening, og begynner da å tenke om det bør brukes mer (for min del). Kanskje spesielt nå som treningen begynner å intensivere seg en del, og vi jobber ganske tungt samlet. Derfor syns jeg det hadde vært fint å høre forumfolkets mening og erfaring rundt dette! Hva gjør dere? Hvorfor? Er det noe forskjell på de ulike hestene, alder osv, som gjør at det har vært større behov? Hvilke belegg til ulike typer treninger?
 13. Chiquita

  Dressurprat

  Skjønner, takk for svar Er jo piaffen her og som sitter lettere. Har en gang jobbet frem noe som kunne ligne noen steg i passage, da kortet jeg først ned til piaff (ish), før jeg løftet og økte traven, fikk da mer hvil i steget, og mer løft i manken. Men har ikke vært i nærheten av det siden. (Ekstremt med energi den dagen) Blir ikke til å jobbe særlig med det alene, er redd for å gjøre ting galt så blir vel å se mer på det i neste omgang.
 14. Chiquita

  Dressurprat

  Er førøvrig, om muli, enda mer stolt og fornøyd over den lille hesten min i dag. Går så godt fortiden. Jobbet mye samlet i dag, både gjennom samlet trav, travers i gallopp, og også mot en piruett i galopp. Sistnevnte har vi «lekt» oss mye med, men i dag satt hun seg godt, og rundet seg godt for innvendig setebein. Ble spesielt obs på, etter å ha sett film fra forrige time, at jeg mister fort albuene, og mister tøylene. Har sovet mye på det siden, og i dag ble det mye bedre. Går så mye bedre når jeg får passet på albuene, og holder mye kortere tøyler. Morro morro
 15. Chiquita

  Dressurprat

  Kan jeg spør hvordan dere jobber frem passagen? Rodrigo mente vi skulle begynne å arbeide med den, men syns vi gjør det «samme» som ved piaffarbeidet. Hun har veldig lett for piaff, men passagen har vi aldri snus på. Er det strengt tatt mest taktendring det er snakk om? Aldri ridd passage før selv, så er litt på dypt vann.
×
×
 • Create New...