Jump to content

Martehelene

Medlem
 • Content Count

  1,856
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Martehelene last won the day on January 25

Martehelene had the most liked content!

Community Reputation

6,451

About Martehelene

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 21/03/1990

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Lillehammer
 • Hesterase
  Dølahest

Recent Profile Visitors

1,073 profile views
 1. Jeg er jo en av de som skjønte at med min lønn hadde jeg kun råd til hest når det kun var mannen min og meg. Nå er jeg gravid , har igjen to mnd til termin og valgte for et par mnd siden å selge hesten. Selvsagt kjempe trist, for han var drømmehesten min - men på en annen side: - Med min lønn og der det kommer en baby i juni så ville jeg ikke hatt råd til å ta vare på hesten på en måte jeg mener man bør kunne som et minimum. - Jeg ville hele tiden slitt med å få endene til og møtes, og det ville nok gått utover både mann, barn og meg. - Jeg så at tiden kom til å bli vanskelig da jeg også har to hunder som krever sitt både i penger og i tid til trening, samt at jeg har to katter som ikke tar så mye tid, men også de skal ha god, næringsrik mat, de skal vaksineres og bli tatt vare på på en god måte. Med mine fire husdyr valgte jeg dermed å selge hesten, og selv om det er trist vet jeg at det er riktig både for hesten og for meg.
 2. Ikke no mer dramatisk enn at jeg er gravid og har tatt det voksne valget at verken pengene eller tiden kommer til å strekke til siden jeg også har to hunder og to katter som skal ha sitt av både oppmerksomhet og mat/ting I en sånn situasjon følte jeg at det eneste rette var å selge. Han står heldigvis i nabokommunen, og jeg får lov å komme å hilse på og ri når savnet blir for stort.
 3. Martehelene

  Utstyrstråden

  To på stallen jeg hadde Lillebror på brukte henne , begge hadde mindre trivelige oppgjør med henne der en av de gikk til retten. Forbrukeren vant forøvrig!
 4. Startet å håndgresse for tre uker siden, for en uke siden slapp jeg han på gressebeite: Mandag og tirsdag: 1 time onsdag og torsdag: 1,5 timer fredag-søndag: 2 timer mandag og i dag: 2,5 timer fom i morgen kommer han til å gå halve dagen på beitet. slipper han på 24 timers beite neste uke. Jeg har en hest som tåler overgang grovfor-gress veldig bra. Avføringen er veldig fin og ingen tegn til å være i nærheten av forfangen. Han er heldigvis godt trent så det minsker jo risikoen betraktelig
 5. Var på Ullared og har helt glemt å skrive her - 2 store flasker Ultrashield - 2 store flasker Showsheen - Svamp, stivbørste, gummikarde - 4(!!) ridetights (som jeg elsker) - Ridestrømper - 2 grimer - Helosan krem Tror det var det
 6. Jeg som Katrine har norsk hesterase og jeg er veldig fornøyd med min døl Nå er min riktignok ikke noe sprangtalent, men en dølahoppe jeg red for noen år siden fløy over 1 meters hinder lett som ingenting. Hun var av den virkelig lette typen. Som mange andre påpeker her er nok en allroundhest det beste når du ikke er heeelt sikker på hva du vil innenfor ridning. En som man kan hoppe litt med, man kan ri dressur med, som man kan kjøre med og en man kan kose seg på tur med. Og jeg mener ikke at døl er det eneste riktige, men jeg slår selvsagt et slag for dølahesten
 7. Jeg ser for meg at du RIR med hele kroppen nå asså, sånn overdrevent.
 8. Som tilnærmet selvlært og turrytter har jeg mange fæle uvaner - noen jeg er mer klar over enn andre - Jeg glemmer å lukke hånda rundt tøylene, plutselig har jeg en hest med nesa nedi bakken uten at jeg vet hvordan det skjedde - Jeg ser veldig mellom øra på hesten istedet for å se den retningen jeg skal. - Jeg glemmer noen ganger å ri på tur, og blir på merkverdigvis en slags potetsekk. - jeg strammer lårene og rumpa når hesten starter å kikke på noe, helt ubevisst også fordi jeg selv ikke er engstelig når han titter. og en HAUG med andre ting! Garantert.
 9. Som andre her sier - det å ha hest er dyrt. Engangssummen ved å kjøpe hest er egentlig bare en dråpe i havet i forhold til det å ha hesten. Kunne det vært en idè og hatt på helfôr først? Da får man jo sett hvordan det er å ha egen hest. Jeg hadde hest på helfôr i et år før jeg tok en ufrivillig pause i et år pga økonomi, før jeg i 2015 som 25 åring kjøpte min første egne hest. Jeg kjøpte en rase som ikke er blandt de dyreste, så kjøpesummen vakke så ille gæli, men det går jo ganske mange tusen hver mnd på hesten.
 10. Martehelene

  Fjordhesten

  Hvis man kjenner til og mener treningsmetodene er bra ville jeg valgt åringen. Men det er kun fordi jeg personlig synes at det første året kanskje er det «kjedeligste» . Har man en åring så kan man jo så smått begynne «treningen».
 11. Martehelene

  Sal-snikksnakk

  Hva angår det faglige kan jeg på ingen måte uttale meg da jeg selv aldri har brukt henne. Men, måten kunden behandles på, måten ting blir gjort og i et av tilfellene som jeg vet om der kunden har fått en HELT annen sal enn den hun betalte for og som passet hesten og da ikke får igjen pengene så ja, da er man ikke seriøs i mitt hode hvert fall.
 12. Martehelene

  Sal-snikksnakk

  Thale står jo på samme stall som meg. Vi er totalt 4 oppstallører (medregnet stalleier) og både Thale og stalleier har hatt problemer med dama, det er 50% på vår stall det. Jeg ble forøvrig matt over at en aktør svarer sine kunder så useriøst også.
 13. Da jeg var ung red jeg en katapult av en svensk halvblodsvallak. Hans måte å slenge meg av på? Hver gang vi galopperte raste han avgårde i stor fart, begynte en seriøs bukkeserie frem til han kasta meg av. Og med sine 175 i manken var det for store bukk til at lille meg på den gang 140 cm klarte å henge på . Men den gang var jeg også ung og dum så jeg syntes ikke det var så ille. I tillegg datt jeg av en rideskole hest da vi skulle hoppe en trippel kombinasjon. I voksen alder har jeg falt av Lillebror 2 ganger. Den ene gangen møtte vi en elg og han bestemte seg for å snu før jeg bestemte meg. Jeg trillet elegant av. I tillegg bukket han meg av da jeg skulle stige på og han starta å galoppere mens jeg slengte foten over. Jeg landa på rumpa hans og da bukket han meg av. Heldigvis har jeg etter en del år med den overnevnte svenske halvblodsen så har jeg lært å «lande riktig»
×
×
 • Create New...