Jump to content

carambee

Medlem
 • Content Count

  4,381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by carambee

 1. Det er en veldog rar hest som hadde fått dette lakenet til å se ut som et dekken. Ekstremt kort i ryggen og syyykt mye kropp "nedover" samtidig som den ermeget smal forsn. Irriterer meg at jeg ikke får samme passform som det forrige dekkenet med samme nsvn
 2. Når de endrer hvordan de syr et dekken er det HW sin feil.
 3. Hva skjer med HW? Kjøpte meg et nytt Amigo 50 g (fordi det forrige lakk), og passformen er jo helt jævlig. Kunne like gjerne vært et biltemadekken ellerno
 4. carambee

  Dressurprat

  Da må du få sjekket kroppen din da. Om du bruker ene siden din mer. Evt se på filmer av deg se. Jeg rir lett fra høyre til venstre. Altså hvis jeg hadde en hvit prikk bakpå rumpa ville den laget en skråstrek fra hver gang jeg reiser meg i lettridning. Jeg løfter mer med høyre bein/rumpe/hofte. Venstrebeinet mitt er bare til pynt. (Og hesten er svakest i venstre. )
 5. carambee

  Dressurprat

  Da gjør du det jo tyngre for det andre bakbeinet. Enten rir du det bakbeinet dårligere frem enn det andre eller så er alle du rir like svake. Eller du er skakk såklart Anne G har bedt noen av de som har ridd for henne om å bytte diagonal hvert 5 steg på storvolte. For å se om hesten jobber likt bakfra og hvis ikke, oppmuntre den til det. Den ene hesten som var der på time fikk seriøse problemer med å trave videre når rytter satt på feil diagonal noen steg.
 6. carambee

  Dressurprat

  Hva spør du om? Er det de to stegene du sitter ned? Eller snakker du om å bytte til "feil" diagonal og lettri der?
 7. carambee

  Sal-snikksnakk

  Den er ofte for bred i kanalen har jeg hørt. Altså putene er plassert så langt ut at de vil skli utenfor ribbenshyllen.
 8. Det kommer jo mye fint fra der Mikkel er oppdrettet. Men hun selger stort sett bare unghest. welshcob.no Meltvedt kjører jeg forbi hver dag til og fra jobb. Masse søte pånniser der (og en grisefeit hingst). Har alltid lurt på om de "gjør noe" med ponniene der, jeg klarer ikke se noe ridebane eller annet der. Kun beiter og utegang mot veien, men de har jo kyr på løsdrift innenfor der og sikkert mye plass å lage treningsbaner på Si fra hvis du skal dra og kikke da, jeg vil gjerne dit og se på pånniser
 9. Følsomme. Mikkel har vært en håndfull, skal innrømme det. Men han blir tydelig påvirket av hvordan han er oppstallet og stemingen/energien på stedet. Mye utegang er viktig, så er han ikke heit. Han er så følsom og kritisk til alt jeg gjør da, så enkel er han ikke selv om han ikke er heit Du får alltid hva du ber om på godt og vondt. Det finnes visstnok noen linjer som er avlet mer mot show, da er de gjerne helt ubrukelige i topplokket, da shower de så fint vet du Men de som er av brukslinjer er mer fornuftige, men likevel energiske hester
 10. Hvorfor ikke Welsh Cob? Det var en del New Forest i mitt hjemområde når jeg var yngre. De gikk stort hest som spranghester og var helt RÅ i den sporten. Generelt er de nok gode brukshester, men innbiller meg at de kanskje kan ha litt lett for å koke over?
 11. carambee

  Sal-snikksnakk

  Skulle egentlig ta bilder uten hest under, men så ble jeg akutt lat og tok bilder jeg har tatt for å vurdere om salen passet hesten min eller ikke Får ta nye bilder i morgen (sånne jeg helst vil se selv i en annonse). Legge sal lenger bak sånn isisfolk gjør mener du? Fått masse respons nå. Nina har visst lagt den i de rette gruppene Foreløpig bare skambud, får ha litt is i magen.
 12. carambee

  Sal-snikksnakk

  Ja får vurdere det evt. Men da skal den ligge en stund tror jeg.
 13. carambee

  Sal-snikksnakk

  Tusen hjertelig Ja det er nok litt samme greia med saler. Enten så kjøper man nytt eller så vil man betale under halv pris bare den har ligget på en hest. Ja tenker at jeg må nok tåle å gå ned mot 16 muligens, men da venter jeg litt. Nå har jeg ingen ny sal enda, så er forsåvidt greit å kunne bruke denne når jeg skal ri lengre turer og galoppintervaller og slikt. Ikke helt 12 år og bekymringsløs barbakrytter lenger Idioten meg kjøper jo ny hver gang fordi jeg er utålmodig og ikke orker styret med å leite etter brukte saler som kanskje muligens kan passe og som jeg da må tigge om å få på prøve
 14. carambee

  Sal-snikksnakk

  Tusen takk Skulle kanskje lagt litt mer energi i bildetaking, men trodde den skulle være lettsolgt http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=82256680
 15. carambee

  Sal-snikksnakk

  Tips til realistisk pris på sal som kostet 28000 ny og er brukt sparsommelig et år? (hest har vært ute av drift en periode osv). Jeg tenkte at jeg kan jo begynne på 20 og dermed være åpen for pruting, men det har kun vært en (noe useriøs) person som har vist interesse. Ellers har det vært helt dødt. Vet salmarkedet er overfylt, men det er eneste av sitt slag som ligger ute og det er en rimelig kjent sal, så syns det er rart jeg ikke har fått en eneste mail.
 16. Stemmer at iberer ofte bør anses som nøysom rase fôringsmessig Gry. Det er mye EMS og lett for å få de typiske fettdepotene. PRE på stallen fôres enda mer sukker/stivelse-forsiktig enn min welsh cob.
 17. carambee

  Sprang-prat

  Hvis en hest er så rutinert at den går konkurranser på eurosport syns nå jeg det er snodig med "ungdommelige byks" mellom hvert hinder. (Ikke sett dem altså)
 18. carambee

  Sprang-prat

  Mikkel responderte godt på en linje på diagonalen med cavalett bom bom cavalett. Kan jo gjøre det med bare cavalettis hvis du er redd for bomtråkk. Jeg ønsker meg myke bommer av samme grunn. Måtte ta volte tilbake etter hvert hinder/bom og komme på linjen igjen, så to hinder og så volte osv. Var kun ett steg mellom så han måtte høre kjapt. Etter noen forsøk (første gang stakk han rett og slett og hoppa alt i vill fart) ble han rund og rolig og kjemperesponsiv.
 19. Er det stort også på brede hester som strengt tatt er mellom 140 og 145 i amigo?
 20. carambee

  Dressurvideoer

  Jeg pleier å tro at jeg faktisk klarer å sitte som Charlotte. Helt til jeg ser meg selv på video
 21. carambee

  Dressurvideoer

  Know the feeling...
 22. carambee

  Sal-snikksnakk

  Jeremy rudge horizon. Slik jeg forstår det den eneste modellen de har som ikke er custom made. Saldame som kom med den har brukt samme på sin cob. Den ble egentlig lånt ut på prøve til ei på stallen, men passet ikke på hennes hest. Så jeg la den på min. Og den virker som den er laget til han. Men nå er jeg redd jeg igjen skal være litt for kjapp og kjøpe noe jeg angrer på. Skal prøve å ri med den i morgen.
 23. carambee

  Sal-snikksnakk

  Den følelsen... når man setter seg i en sal og nesten begynner å grine... Langt bedre form på bommen i forhold til Mikkels rygg. Men usikker på om den er flat nok. Mangler nok littebitt..
 24. carambee

  Sal-snikksnakk

  Skjønner. Da er jo vår sal et dårlig speilbilde... søren. Men vil ikke ha kent&master cob. Den ser helt grusom ut. Blæ
×
×
 • Create New...