Jump to content

Fancy

Medlem
 • Content Count

  983
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Fancy

 1. Fancy

  Dressurprat

  Sender deg en melding. Er ikke noe hast.
 2. Fancy

  Dressurprat

  Er det noen her som er god på biomekanikk som har tid til å være litt sparringspartner? @smaaen?
 3. Har jobbet mye med dette i høst. For oss har det handlet om å aktivere bakbein, slik at hun faktisk bærer nok til at hun er i balanse. Har jobbet mye med traverser og sideførende, og virkelig vært etter den innvendige bakfoten i galopp før overgangene ned. Vi har fremdeles et langt stykke igjen før jeg er fornøyd. Du skriver at dere jobber med helt basic. Det første jeg tenker er at du må være 100% i balanse. Ikke gyng i galoppen, men pass på at du får både kraften i innvendig hofte og skyvet på utsiden. Når du får han til å støtte seg mer til den utvendige, ri en 15m volte (om han er sterk nok), ri rett, bøy inn, flytt to steg ut, ri rett igjen, bøy inn og overgang ned. Fortsett øvelsen i trav. Finn balansen, fatt ny. Jobb på samme måte. Hver konsekvent på hva du ber om, og hvorfor. Galopp/skritt og skritt/galopp er blytungt, så det ville jeg unngått til den er sterk nok til å bære seg gjennom overganger.
 4. Fancy

  Dressurvideoer

  Dette må seriøst prøves. Er veldig imponert over at han holder hodet kaldt jeg altså. Vil du fortelle helt kort hvorfor du rir den, hva den gjør og hva du ønsker å få ut av den?
 5. Er det noen som har peiling på Zilco som vet om man kan bruke elite-gjorden (den som er paddet) med classic-saletten?
 6. Fancy

  Fjordhesten

  Hallo! Det er ikke teit. Du skal være skikkelig, skikkelig stolt.
 7. Fancy

  Fjordhesten

  Så spennende! Gleder meg til å se hvordan hun utvikler seg denne våren.
 8. Fancy

  Fjordhesten

  Hva skulle jeg gjort uten deg? (Ikke si les KR1 ). Hvordan ligger dere an i løypen?
 9. Fancy

  Fjordhesten

  Takk! Jeg tenkte helst mtp oppstalling, at det kun var de som var med i mesterskapet som måtte bli hele uken. Men dette var oppfølgingsspørsmålet, så takk! Skal gå inn og lese statuttene en gang til.
 10. Fancy

  Fjordhesten

  Dere som har mer peiling på NM enn meg (hinthint, @KatrineH). Det er vel egentlig kjørt mtp. grenmesterskapet for vår del, men har jeg forstått det riktig at dersom de arrangerer åpne klasser så kan vi dra ned og starte det som et vanlig stevne?
 11. Fancy

  Kjørebilder.

  Smashing, Hanne!
 12. Fancy

  Dekkentråden

  Samme her. Er kjempefornøyd med mitt! Og det har opplevd mye vestlandsregn. Men om jeg må velge sverger jeg til Amigo bravo.
 13. Fancy

  Bilder i dressur

  Blir så selvkritisk etter å ha sett alle disse fine store brune her i tråden. xD Selv om stevnemålene våre (mine) går rett til hel* i år så går iallfall treningen fremover om ikke annet. Føler jeg tørr å trykke til mer og mer for hver uke - nå må jeg bare klare å få hoftene til å henge med og. Er så deilig å kjenne at jeg ikke trenger å gå tilbake når treneren kommer, men at hjemmeleksene faktisk fungerer.
 14. Fancy

  Bilder i dressur

  Han holder seg godt @Elisabeth E!
 15. Fancy

  Dressurprat

  Tenkte jeg skulle se om jeg får tankeballen til å rulle litt her nå. R blir bare sterkere og sterkere, og det er fint å kjenne på hvor mye fremgang hun (og jeg) har hver måned. Men jeg ser at hun er veldig flink til å bruke magemusklene (det er få hester på stallen som har såpass med magemuskler som henne), men løfter ikke ryggen skikkelig. Hun løfter den litt, og får manken på plass, men jeg blir litt sånn.. Hæh? Hun trakker godt innunder seg, bærer seg, er helt løs og ledig, pruster og jobber godt, men hun får liksom ikke med seg ryggvirvlene (i mangel på en bedre forklaring). Er det noe biomekanisk jeg har misset totalt ut på her? Salen passer og behandlerne finner ingen vondter eller plager. Dette er ikke noe jeg har reflektert over tidligere. Og vi fikk ikke tid til å gå gjennom det mer på treningen i helgen, så jeg må vente til neste måned - men dere kjenner jo meg, jeg klarer jo ikke vente. Lenge leve tålmodighet. Og nysgjerrighet!
 16. Den var ikke dum. Skal høre med noen av ponni-eierne om de har noe liggende jeg kan prøve. Takk!
 17. Etter at jeg barberte frøkenen sklir alt av belegg av henne. Har ikke prøvd bandasjer og vil helst unngå det. Har noen, noe gode tips til belegg som kan funke? Jeg har Catago sine dressurbelegg, Back on track og professional choice. Det har aldri vært noe problem før, og jeg strammer dem helt på grensen til hva jeg er komfortabel med, men ja.
 18. Fancy

  Bilder i dressur

  Takk! Takk! Hun er min favoritt også. <3
 19. Fancy

  Bilder i dressur

  Vårt tredje stevne. Er så deilig å kjenne på at de fæle nervene slipper litt hver eneste start og at jeg faktisk klarer å puste. Nå skal vi øve masse i sommer, og kanskje klarer jeg å ri programmet i slutten av august uten nerve-anderumpen og bremsene på.
 20. Prøvde det på min, men hun kokte over, så måtte bare kaste hele sekken. Har hørt at mange er fornøyd og gir i stedet for betfiber.
 21. Fancy

  Bilder i dressur

  Sur sitron. Som jeg skrev på insta. Han blir bare finere og finere den der!
 22. Vet du hvem som forhandler dem utenom travbutikkene?
 23. Takk dere! Skal sjekke dem ut.
 24. Jeg har bestemt meg for at når R og jeg skal ri vår første LA så skal jeg endelig kjøpe er skikkelig dressurhodelag. Jeg er ekstremt svak for de med hvit padding, gjerne litt bred nesereim og. Har funnet dette, og vil egentlig ikke bruke mer enn 1500kr. Har noen erfaringer? Evt. andre å anbefale? http://www.horze.no/hodelag/sd-design-zo-divine-kandar/315082.html?color=BL%2FBL Vi har fått tilbud om dette kiefferhodelaget (beklager dårlige bilder, og jeg ser selv at nesereimene kan være litt lavere). Men jeg tror egentlig hun hadde vært finere med bredere nesereim? Den nederste trenger vi ikke. Så det beste er et uten feste til det! Nå bruker vi dette. Men det begynner å bli veldig slitt.
 25. Fancy

  Dressurprat

  Takk dere! Tror vi bare hopper i det. Målet er jo at jeg klarer å samle meg selv såpass at vi rir godkjent LA i løpet av året, så det er vel bare å jobbe på.
×
×
 • Create New...