Jump to content

GryCat

Medlem
 • Content Count

  1,934
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GryCat last won the day on May 25

GryCat had the most liked content!

Community Reputation

1,255

About GryCat

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

1,357 profile views
 1. Hvordan går det med den nå? Hva sa veterinæren?
 2. Min erfaring er den samme som de sier over. Har de skygge og vann, tåler de nesten "alt" av temperaturer. Hvis det lufter litt / er drag i lufta, hjelper det masse. Våre hester (to kaldblodige, en varmblodig) tåler faktisk ganske høye temperaturer, alle tre. Men vi trener dem ikke når det er over 25. De står i alle fall som regel ikke ute 24/7
 3. GryCat

  Sal-snikksnakk

  Ser ikke etter akkurat dette selv, så deler den her i tilfelle det er aktuelt for noen andre. Prestige Modena D 18/37 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=179686437
 4. Usj .. Hvordan var fôrhøsten rundt omkring i landet i fjor? Her var det fine forhold, ikke spesielt vått.
 5. Jeg får høre om en og to hester her og der som overkoder nå. Ellers stille, så langt i år. Hvordan er det i resten av landet?
 6. Ofte går det bra at de går og småspiser spirene. Fordel at de står på utegang, det er verre med dem som står inne på boks og slippes rett på frossent gress om morgenen for eksempel. Om det er god nok beitetilvenning er vanskelig å si. Kommer an på mengdene de har spist per nå, og hva slags beite de skal på.
 7. Noen som klarer å dekode serienummeret på denne? Prøver å finne ut alder på salen, men den serienummer-veiledningen som det var lenket til her før, passer ikke. I alle fall tror jeg ikke salen er laget i '61 https://hastnet.se/sv/annons/prestige-sydney-hoppsadel-1424041
 8. Jeg har hatt barfot, skodd, boots og alt i mellom de siste 15 årene. Synes du får veldig gode svar allerede, og du stiller relevante spørsmål. Flere burde stilt seg disse spørsmålene før de bestemmer seg for det ene eller det andre. Det aller viktigste for at en hest skal fungere, skodd eller ikke, er at eier følger med på hesten - og ikke følger en ideologi (barfot er best / skodd er best). Det er for mange variabler i et hesthold, til å si at det som funker for én, funker for alle. 1. Høvene sprekker opp, fliser opp, det slås av for store biter. Hesten får ofte hovbyll eller knusninger., og er utsatt for separasjoner Blir sårbeint fort, sliter for mye hov. Innledningsvis, gjerne i opptil seks måneder eller mer, vil mange hester ha en overgang der de slår av biter og fliser opp, spesielt der sømmene har sittet. Det er normalt. Men hvis det fortsetter etter at hovveggen har vokst forbi sømhullene bør man ta en vurdering. Eller bytte hovtrimmer / hovslager. 2. De kan bli ømme i både såle og stråle. Lillen har enorme stråler som gjerne holder seg bedre enn hovveggen. Når strålen tar mer vekt enn hovveggen, blir han stråleøm. Såleømme hester opplever jeg mest hvis de har for mye sukker og stivelse i dietten, og / eller er overvektige. I noen tilfeller har hestene tynn såle, men det er sjelden og bør i så fall vurderes ved røntgen før man konkluderer med at det er årsaken til at de er såleømme. Hester som har hatt synk blir veldig fort ømme i tåa. Hester som har dårlige / komprimerte hovballer blir ømme lenger bak på hoven, mot draktene. 3. Jeg foretrekker barfottrimmer til barfothestene, men kan ikke bruke trimmere som er negative til skoing. Jeg skor mine ved behov, for eksempel om vinteren. I overgangsperioder er noen skodd framme og ikke bak. 4. Det er nok vanligst å bruke boots bare framme, hvis man bare bruker to. Frambeina tar mer vekt og kan trenge mer beskyttelse fra underlaget. Samtidig vokser de ulikt, for eksempel trimmer jeg framhøvene til Lillen ca en gang i måneden, og bakbeina halvparten så hyppig. Til de andre spørsmålene dine; dette må du nesten vurdere selv. Vi går mest der hvor det er mykt i bakken hvis vi kan, i overgangsperiodene.
 9. GryCat

  Tynn hest.

  Enig med @LisaFi over her, men jeg mener å huske at den er høy på stivelse. Hvis ikke hesten er vant med å gå på korn, ville jeg heller beholdt lucerne (evt byttet til graspellets og se om den tar opp det bedre), og gitt tilskudd med olje. Litt tilleggsinfo hvis du vil fôre med olje: - 3 dl olje tilsvarer 1 kg bygg. Men den gir bedre energi/kaloriutnyttelse for hesten, enn stivelse gir. - Vanlig rapsolje kjøpt på butikk fungerer bra, og er et rimelig alternativ til heste-produktene som selges. - Gi maks 1 dl per 100 kg hest. Maksdose 5 dl uavhengig av størrelse på hest. - MÅ TILVENNES forsiktig ettersom hesten ikke har galleblære. Start med 0,5 dl/døgn og hold på den dosen i fem dager før du øker til 1 dl per døgn. Øk aldri med mer enn 0,5 dl. Hvis den reagerer på oljen med diaré, skal du vente med å øke til avføringen er normal. - For å klare å ta opp oljen, trenger hesten tilskudd av E-vit. Alternativt kan du bruke oljen fra Felleskjøpet, som er beriket med E-vit. Hvis du har mulighet til å holde hesten litt unna grovfôret i perioder, kan det bidra til å øke fôropptaket. Det høres kanskje rart ut, men hesten har en så liten magesekk at fôret raskt dyttes videre ut i tarmen. Jo raskere fôret reiser gjennom tarmsystemet, jo mindre næring tar den opp av fôret. Hester som spiser mye grovfôr, har ofte avføring der man fortsatt kan se stråene tydelig. Hvis magetarmsystemet er fullstendig fylt opp med næringsfattig grovfôr, har kraftfôret du gir liten effekt fordi det dyttes videre gjennom systemet for raskt. Det er derfor man ikke bør gi mer enn 2.5 kg fôr (tørrstoff) per måltid.
 10. GryCat

  Tynn hest.

  @Annie85Fikk ikke svar på om den har fått ormekur
 11. Angående hjelm - glemte å skrive at jeg må ha rund form på hjelmen. Oval funker ikke. Har en Jackson fløyelshjelm som egentlig er riktig størrelse, men som blir for trang pga den er oval i formen.
 12. Okei, får kanskje legge fra meg den ideen da Hvilken størrelse er du?
×
×
 • Create New...