Jump to content

GryCat

Medlem
 • Posts

  2,105
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

GryCat last won the day on September 18

GryCat had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

1,741 profile views

GryCat's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

1.4k

Reputation

 1. Signerer Torhild over her. Det er aller viktigst å få trent mage- og bekkenmuskulatur (kjernemuskulatur). Skritteturer i variert terreng, der du går av i perioder, er lurt. Ville ikke nødvendigvis sittet på hesten hele turen i begynnelsen, ettersom det vil føre til at hun lettere kan bruke kroppen feil og kompensere når hun blir sliten. Jeg hadde ikke satt meg en skjematisk plan, men heller sett an dagsformen hennes. Ved all trening av hest, og spesielt under opptrening, er det viktig å huske på at én dags hardt arbeid (hardere enn normalt altså) , krever to dagers restitusjon. To dagers arbeid, krever fire dagers restitusjon, og så videre. Og restitusjon er ikke fullstendig hvile, nødvendigvis, men har du vært på en tur i variert terreng, der hun har båret rytter en del, kan det være fint å gå en kortere leietur dagen etter. Har du tilgang på bane, er longering i alle gangarter supert for å bygge kondisjon. Og galopp i longe styrker kjernemusklene.
 2. Så moro! Min er jo for det meste en utemt ettåring - så jeg regner med at for oss blir det mye leietrening framover. Han skal nok ikke flettes, for han er en døl Oooog tror jeg skal la hovskjegget hans være
 3. Den Ikea-matten kan brettes til ulike tykkelser, jeg ville ikke forventet stor effekt av ett lag med min kjempe selv om jeg også har erfart enorme effekter av veldig lite selv.
 4. GryCat

  Sal-snikksnakk

  Noen som har erfaringer med denne? https://smartstall.no/nettbutikk/29-saler/362-bletchley-syntetisk-monoflap-dressursal---svart---medium-bomjern/
 5. Ja, det var det - og de fra Ikea hadde litt finere pris! Men usikker på om yttermaterialet tåler like mye som de litt tyngre mattene.
 6. Se der ja! Har vært inne på siden der, men ikke tenkt på at det kunne hete lekematter. Takk!
 7. Noen som vet hvor jeg kan ha en sjanse til å få tak på slike gammeldagse gym-matter som man hadde på skolen, de turkise / grå? Eller noe lignende.
 8. Jeg er også nysgjerrig på panikkløsningen deres @LillianK, kan du beskrive nærmere hva som er festet hvor, og hvordan?
 9. Hvordan gikk det? Jeg må begynne å forberede min også, så har mange av de samme spørsmålene som deg
 10. Ville hørt med smeden om hen kan komme tidligere. Hvis ikke, hadde jeg kjøpt boots.
 11. Ja. Vi korrigerte en som sto i trening og behandling hos oss i fjor vinter, og burde ha filmet prosessen. Karperyggen ble borte foran øynene på oss, ettersom K irsten (T ones kollega) rettet opp vinklene i hht røntgen. Det er helt utrolig å se på.
 12. Karperygg oppstår som regel av spenninger i lendryggen. Det kan være ganske smertefullt, litt avhengig av graden av spenninger. Det kan oppstå som resultat av feilbalanserte høver eller feil sal, så ville sjekket de tingene først og fremst. Hester med karperygg bør trenes løsgjørende og i lav form, gjerne i longe slik at de slipper å bære ryttervekt. Det pleier ikke å gå over av seg selv.
 13. Enig med sun salutation-en. Men kan det være du har litt lange stigbøyler? Det gjør meg alltid veldig støl, fordi jeg ender med å bruke lyske / innside av lår til å stabilisere sitsen. Jeg merker det ikke når jeg rir, bare i dagene etter. Når jeg har de i riktig lengde, som er noen hakk kortere enn den "tradisjonelle" dressurlengden, blir jeg aldri støl på den måten
 14. Har du bilder av karperyggen?
 15. Ooog her er vi, en måned senere - og han er fortsatt under opplæring i flokken. Jeg har jobbet ekstremt mye, og med to andre hester har det vært nok å henge fingrene i. Derfor har han verken blitt bundet opp eller jobbet med andre ting, på noen uker. Jeg regner med at han husker det godt, de fleste dølahester har elefanthukommelse og det satser jeg på at han også har, så jeg er ikke veldig bekymret for å ta det opp igjen Flokken er kjempeflinke med han, da. Nå flytter han seg enkelt for både direkte og indirekte press. Og vi jobber selvsagt hver dag ved inn og utslipp med å øke vanskelighetsgraden for å vente, vende rundt oss og respekt for boksdør mv, sånne småting som vi ønsker skal være på plass i en "oppdratt" hest.
×
×
 • Create New...