Jump to content

GryCat

Medlem
 • Content Count

  1,990
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

GryCat last won the day on October 12

GryCat had the most liked content!

Community Reputation

1,299

About GryCat

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

1,433 profile views
 1. GryCat

  Dressurprat

  Ja, hun har vel hatt det som en greie å forsøke å rydde opp i kommunikasjonen i rideundervisningen.
 2. GryCat

  Dressurprat

  Enig. Jeg har vært vant med at enten går snakkingen i en jevn strøm full av forklaringer, lignelser og visualiseringer (Per Waaler og Arne Koets), eller så er det mer konkrete beskjeder som er lette å forstå (mer kontakt på ytter, styr litt ut på volten, balansere litt på ytter, og lede med inner - Helene Waaler) eller at jeg både får konkrete oppgaver, men også blir kalt inn for en pause mens ting forklares (tidligere ridelærer og eier på Høgås - som også var Waaler-elev selv + Gerd Heuschmann). Det synes jeg er nyttig.
 3. GryCat

  Dressurprat

  Må innrømme at det er så mange diffuse uttrykk i hestesporten, at det i seg selv nok har forhindret mange i å klare å utvikle seg som ryttere. Enda verre er det at de færreste trenere som bruker den type uttrykk, kan forklare hva de mener hvis du spør dem rett ut. De er ikke vant til at elever stopper opp og sier "kan du forklare hva det betyr", fordi det (for mange) er flaut å spørre om noe man ikke forstår. Jeg har blitt utsatt for ganske stygge hersketeknikker da jeg stilte en trener et sånt spørsmål, og vedkommende viste seg å ikke egentlig ha noe godt svar. Det ble med den ene
 4. Jeg har Trinity og er veldig fornøyd med det
 5. Fylte sener er noe helt annet enn fylte seneskjeder ja. Som nevnt, skal en hest i den alderen tåle å gå to dager på ridebane hvis baneunderlag, skoing og trening er fornuftig. Hvis den ikke tåler det, må man se på både skoingen og treningen, og gjøre endringer som gjør at den fungerer. Ser ikke om du har svart på hva slags underlag det er på banen?
 6. GryCat

  Sal-snikksnakk

  Har ridd i Bates Bates Innova, Bates Isabell, Bates WIDE (dressur). Har hatt en Butterfly (tror det var Carmen) på prøve, og har sett på flere - men ingen av den har paneler / puter som passer hesten. Ideal har jeg ikke prøvd, tror jeg
 7. Enig med de som har svart før meg. Vil bare legge til at dersom balansen i høvene ikke er bra, fører det lett til seneskader, selv ved vanlig bruk. Det samme vil manglende oppvarming. En hest bruker pluss / minus 40 minutter på å bli varm inn på senenivå. Det betyr selvsagt ikke at du må skritte i 40 minutter som oppvarming på bane eller tur, men det bør gå minst en halvtime før du belaster den med noe mer enn det som er vanlige belastninger for den (mindre volter, hinder / bommer, fart på tur i ulendt terreng / nedoverbakke osv). Det er like viktig å bruke lang tid på
 8. Det eneste som fungerer for å slanke, er å redusere kaloriinntaket. Sikkert helt greit å gi et slikt tilskudd, men det er ikke det i seg selv som slanker hesten.
 9. GryCat

  Sal-snikksnakk

  Bates funker ikke for meg - ikke Butterfly heller. Passier har vi hatt før - Optimum. Liker den, men den passet ikke hesten lenger, så byttet til KN fra den. Men takk for tips, de andre må jeg sjekke. Apelles har jeg aldri hørt om Skal lese meg opp!
 10. Så bra det har gått fint for dere! Ang vinter; vi har blitt overrasket av is som kommer brått på hvert år. Jeg har ikke boots til Lillen, så da har vi måttet være kreative. Det som fester best på hard is, er faktisk tisseflis og bæsj. Fikk tips om det fra Anne hovtrimmer, som har hatt barfotinger på utegang i mange år. Vi har laget stier med dette, så han kan gå trygt mellom mat, vann og hvileplasser. Det er litt drit å møkke vekk senere, men jeg har gladelig tatt den jobben i bytte for at han kan gå trygt ute. Man kan selvsagt bruke ren flis og vanne over også, men det er mye mer
 11. GryCat

  Sal-snikksnakk

  Jeg har innsett at jeg må ha ny sal (til dansken). Den jeg har nå, er en KN Symphonie. Den ligger forsåvidt fint på han, men klemmer litt bak skuldrene. Hovedårsaken til at jeg vil bytte er mest fordi den ikke passer så bra til meg lenger. Den er litt bred i setet til meg, og litt for hard mtp skaden min. Bommen ligger godt til ryggen hans, så lurer på om noen her inne har tips til saler som er ca like rette / buet? Jeg kan ikke ha sal med høy baksvissel eller store klosser.
 12. GryCat

  Dressurprat

  Enig - dette er ureint skritt. Synes den ser svak ut i høyre bak - og den drar seg litt fram med frambena både under rytter og når den leies. Nesten mer uttalt når den leies, faktisk.
 13. Kommer veterinær i dag? Håper det går bra med den Hold oss gjerne oppdatert!
×
×
 • Create New...