Jump to content

GryCat

Medlem
 • Content Count

  1,885
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,227

About GryCat

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

1,263 profile views
 1. Svarte uten å ta høyde for at det var tre måneder - det var lenge ja. Tror ikke det er så vanlig, mente at det er ganske vanlig å betale fullt for en måneds oppsigelse.
 2. Mange staller praktiserer dette ja.
 3. GryCat

  Sal-snikksnakk

  @Sivoya Tusen takk! Din er jo også ganske rett, men spørs jo om anleggsflaten er lik på din modell og den jeg ser på. Vil ikke tro det, utfra bildene, men etter hva jeg leser rundt omkring på nett, høres det ut som Santa Cruz-salene er av typen som kan ligge greit på flere hester. Men jeg skal i så fall kjøpe fra Sverige, så jeg får ikke prøvd.
 4. GryCat

  Sal-snikksnakk

  Erfaringer med Santa Cruz Celine, kan den passe rett rygg og høy manke eller er den ganske svai? https://santacruzofscandinavia.se/varumarken/santa-cruz-colbert-brothers/celine-regular-line/
 5. https://www.hest.no/blog/?bid=25400&blid=856596
 6. GryCat

  Dressurprat

  @stinej Hvilket merke / hvilken type var det?
 7. @Kah, jeg ser gjerne også på bilde hvis du kan sende meg i pm. Har jo jobbet mye med sånt. Hvem tok bildene?
 8. Jo, selvsagt. Men tenker jo at det også er andre faktorer som kan øke / minske forekomsten av arrvev. Hvor mye bevegelse har å si, hva slags bevegelse osv, under tilheling.
 9. Ja, jeg opplever også at det er høy forekomst av dette, når jeg er ute og behandler. Har ikke lært å behandle fra innsiden, kanskje du vil svinge innom hvis du kjører mot Sverige en dag Det aller beste er selvsagt å unngå operasjon, men det virker som om flere har hatt god effekt av det også - med mindre arrvev enn fra selve kastreringen. Vet du forresten om noen flere / andre studier på dette, som har sett på årsakene til at enkelte får så mye mer arrvev enn andre?
 10. Er det noen som har erfaring med operasjon sædstrengfistel her inne,? Hvordan ble diagnose stilt? Hva var symptomene i forkant? Tanker og innspill? Jeg ser at det er vanligere å diagnostisere og behandle medisinsk i Danmark og Sverige, og en studie har vist at 13 av 20 obduserte vallaker hadde relativt store arrdannelser. Studien er liten, men gir kanskje en indikasjon på forekomst. Studien sier ikke noe om hvorvidt disse arrene var smertefulle for hestene (de var døde /avlivet av andre årsaker.) https://actavetscand.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13028-019-0479-8 Det er også en gruppe på Facebook for eiere med hester som har blitt operert (dansk), der det ligger ganske mye informasjon. https://www.facebook.com/groups/639451089502460/
 11. GryCat

  Dressurprat

  Noen som har lenke til GP? Ligger ikke på nrk, og på FEI er den sperret (har ikke abo). Finner ca alt annet på fei sin yt, men IKKE grand prixen
 12. Opplevelsen av smerte er relativ og personlig .. innen hunanforskning ser man jo at det som kan knekke en person i horrible smerter, ikke engang merkes av en annen person. Ang behandlingsløsningen Best Box er jeg redd det er mange som vil oppleve det som en veldig fin løsning ... er litt der hvor LisaFi er, jeg ser hvor lite behandling har å si, long term, på hester som ikke har skjelettproblemer, og får variert trening, riktig skoing, riktig fôring. Det blir heldigvis færre og færre av de andre.
×
×
 • Create New...