Jump to content

GryCat

Medlem
 • Content Count

  1,857
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,222

About GryCat

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

1,026 profile views
 1. GryCat

  Dressurprat

  Jeg har sett langt verre hender .. som har vunnet både det ene og andre. Lokalt, nasjonalt og internasjonalt ser jeg ryttere som er langt mindre sympatiske enn det som vises her, uten at det betyr jeg mener dette er "fint" ridd. Enig med @smaaen, samtidig tror jeg denne ekvipasjen (og mange andre som driver med den type ridning) har grunntrent MYE, bare ikke på den måten jeg tenker er oppbyggende for hesten. Hva er forhistorien her, har rytteren blitt avslørt for uetiske treningsmetoder elns?
 2. Kjøper rundt fem meter da Tror det er en stor fordel at de ikke veier så mye, når de blir såpass lange. For min del i alle fall Langt ned om jeg skulle kløne det til såpass at jeg sklir av
 3. Er det noen som har prøvd vanlige action kameraer? Som dette feks https://www.japanphoto.no/sony-as200vr-med-live-view-fjernkontroll-4548736000988-007 ?source=japanphoto_priskelkoo&utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Sony+ActionCam+AS200VR&referer=kelkoo_no
 4. Herlig! Så flinke Vi har én hest som vi gjerne skulle prøvd dette med .. @smaaen - hvor lang garrocha måtte vi ha til Lillen sa du?
 5. De Schleese-videoene er fine ja (9 steps)! Eneste negative for min del med å se på dem, er at jeg så innmari mye raskere saler som ligger litt ugreit og skyldte raskt på salen når ekvipasjer fikk problemer i kroppen eller i ridningen. Nå har jeg blitt flinkere til å se forbi salproblemer - så lenge en sal ikke er helt håpløs, bør hesten klare å gå med den. Men det krever mer av rytteren, og jeg tror mye av grunnen til at mange (inkludert meg selv) raskt får salproblemer, har ned hvor godt man klarer å ri hesten. Noen er raske til å bytte sal når hesten går opp/ ned i vekt også, når det hadde vært en bedre løsning å bruke pengene på å ordne fôrsituasjonen.
 6. Horze / Fpssum fører vel Bates tror jeg?
 7. Det finnes flere hybrider nå enn tidligere i alle fall. Nå er jeg ekstremt dårlig på å vite merker og navn på alt mulig, men komposittbommer, lærbommer og justerbare bommer er det mange av. Er feks Bates utelukket for dere?
 8. Kvinner og menn er ulike i bekkenet, og det fører blant annet til at kvinner langt oftere får korsbåndskader som følge av idrett, enn menn. https://sml.snl.no/korsbåndskade Det er fysioterapeuter på forumet som helt sikkert kan dette bedre enn meg, men jeg vil tro at anatomien til en kvinne gjør knær og ankler langt mer utsatt for slitasje og smerte enn menn sine, dersom sitsen er feil. Jeg tror også det er vanskeligere rent fysisk for en kvinne å sitte riktig på hesten, enn en mann - spesielt i sprangsaler. Sitstrening er undervurdert. Og å bytte stigbøyler er symptombehandling - samtidig kan det å avhjelpe på symptomet, lette årsaken (men ikke fikse den).
 9. Takk for gode innspill
 10. Er det noen som har fôret på havrehøy denne sesongen, og kan dele evt erfaringer?
 11. Jeg ville prøvd med ekstra gjerde, som foreslås. Heller det, enn skadet hest Hvor lenge står dere der?
 12. Nanna Luthersson har hatt et prosjekt på dette. Usikker på om det ligger noe ute, da hun snakket om det sist var det ikke publisert pga det ikke møtte alle kravene til publisering. Men hennes erfaring var at avføringstransplantasjon oralt var den desidert beste kuren for hester med kronisk diaré.
 13. Ja. Min sto fint på det, spes han som får råtne høver av ubalanser
 14. Eikebark og kalk er ålreit symptombehandling. Haylage Balancer og GNF også. Aldri hatt effekt av verken probiotika eller yeasacc. Vedr probiotika er diskutert hvorvidt det har noen positiv effekt på mennesker. Noen studier viser at det har negativ effekt. Om det fungerer bedre på balansering av tarmflora hos hest, vet jeg ikke, men jeg har aldri opplevd noen effekt av det. Har også lært at de probiotika man får til hest er såpass lavspektret at det i seg selv gjør at effekt uteblir - noe som stemmer med min erfaring (men hører jo enkelte rapportere effekt, så hvem vet - bare har aldri funket på mine).
×
×
 • Create New...