Jump to content

Lykke

Medlem
 • Content Count

  1,265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Lykke last won the day on June 5 2018

Lykke had the most liked content!

Community Reputation

6,291

About Lykke

 • Rank
  Indy-gal
 • Birthday 05/07/1993

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Asker
 • Gren
  Distanse

Recent Profile Visitors

779 profile views
 1. Er ganske håpløst ja... Er plaststolper (Dvs, ikke sånne tynne hvite men skikkelige hardplast), så vi får ikke spikret på noe. Helt ærlig så er jeg ikke veldig interessant i å bruke masse penger på en stall jeg neppe står på igjen. Stalleier er heller ikke interessert i å hjelpe, så da blir det ekstra kronglete å drive med sånt alene.
 2. Hei dere! Nå vet jeg ikke mine arme råd - håper noen smarte hoder her kan hjelpe! Kareem og jeg står på en stall midlertidig, før vi flytter til Sverige. Han går i egen paddock, med en shettis som selskap, resten av hestene går i en flokk på er større område. I flokken er det en ponni, som virkelig hater Kareem. Kareem er ikke en hest som oppsøker krangel, han slåss ikke, men trekker seg unna. Litt mye fluer i hodet og presses han blir han redd. Nå driver den andre hesten og jager Kareem gjennom gjerdet... Det er dyp, tung snø som Kareem syns det er skummelt å gå i. Den andre hesten kommer i hundreogfemti med ørene klistret fra motsatt side i paddocken, for så å stå og slå gjennom gjerdet. Han får så grunnet snøen (Er bare sti langs kortsiden av paddocken som er inntil paddocken til de andre) jaget Kareem inn i et hjørne, står og sparker helt til Kareem går gjennom gjerdet og løper inn i stallen, livredd. Vi har prøvd alle paddockene vi har tilgjengelig, men de er jo alle inntil hverandre. Det er såpass mye snø at det ikke er mulig å måke (prøvde, brukte 5 timer og på å måke inngangen)... Får ikke inn traktor og har ikke snøfreser. Det er ikke noen som har noen ide om hva mer som kan forsøkes? Dette tar fra meg nattesøvnen, jeg er helt utslitt, samt redd det går utover Kareem...
 3. Ånei, så utrolig trist Håper det går riktig vei! Skikkelig drittsykdom, krysser fingrene for dere!
 4. Trillet nok av godt over 50 ganger før jeg ble 18. Alltid vært liten, og dårlig til å si nei, så jeg ble jo satt opp på ALT av gærne hester, iblant klarte jeg å klamre meg fast, iblant klarte jeg det ikke. Husker en shettis som kastet meg av 6 ganger på en time. Merkelig nok ble jeg aldri redd - og skadet meg bare skikkelig en gang. Kareem har jeg kun falt av en gang, og det er vel det jeg har falt av de siste 5 årene. Jeg var nylig operert (Kom ut fra sykehuset søndag - falt av tirsdag), og han ble redd fordi vi møtte villsvin. Eneste jeg tenkte var "Du lander faen ikke på skuldra", så jeg landa på beina. Egentlig rart jeg ikke har falt av han mer, for han har litt av noen moves. Testet balansen med sånn rodeo-okse for to år siden, og den fikk meg ikke av, selv på øverste hakk. Etter 5 min kjedet jeg meg og hoppet elegant av. Så jeg tør å påstå at jeg har ganske så greit med lim i rumpa!
 5. Kareem må ha kjetting på - da går han rett inn. Er overhode ikke nødvendig å ha tauet stramt, den må bare være på. Leier han inn, legger tauet over bommen foran, og kan gå bak og lukke, han står som en påle. Iblant går det greit å leie på uten kjetting dersom han er litt sliten (men vi snakker fra 80km ritt oppover ).
 6. Barberer hesten og ignorerer at enkelte områder mister hår Neida. Joda. Hesten tolererte striphair, men jeg syns den var mindre effektiv enn Sleekez. Kareeme er sensitiv og har omtrent ikke fett, så Sleekez, svetteskrape, furminator, hovrasp og røytestein liker han ikke. Bruker kun myke børster, og de er håpløse for røyting.
 7. Ja, akkurat sånn jeg kjenner det også! Han sier gjerne ifra om jeg spør med for store ord, eller om jeg sitter dårlig. Etter-skvett-bukk er mer kenguru-tendenser. Da kommer han nok til å gjøre det for alltid - han er jo kronisk sprek. Desto nærmere 120km-formen han kommer, desto verre blir han. Alltid morsomt når jeg leverer han på eksamens-pass, og spørsmålet "hvilken klasse kunne han gått i morgen" brukes for å evaluere hvor plagsom han kommet til å være
 8. Fader, hadde håpet på en grei løsning Men regnet egentlig med det. På en måte godt at andre sine også gjør det! Miljø trening driver vi stadig med, egentlig uten resultat. Han kan fint gå forbi skumle ting en dag, neste dag er hinderstøtten i ridehuset kjempesuksess og vi må bli redde hver gang vi rir forbi Jeg syns det er greit, blir litt oppgitt når jeg må bruke en hel økt på å klare å få han til å skritte innimellom, men han er drømmehesten, så stort sett bare ler jeg. Har ikke pleid å låne han mye ut, bare innimellom, men evaluere rytterne mer. Selv om hun som fløy påsto hun hadde ridd vanskelige hester i "alle år" og jeg ga beskjed om vanen..
 9. Trenger litt idemyldring.. Så lenge jeg har kjent Kareem, har han, etter å skvette for noe, bukket et par ganger. Situasjonen er som regel følgende: Vi skritter/traver/galopperer, han ser f.eks en stubbe han er redd for på høyre siden. Hopper så til venstre, og så kommer det en serie på et par bukk. Ikke veldig høye, jeg er såpass limt på alt det ikke får meg ut av balanse. Han stikker ikke, bytter ikke gangart. Skjer både på tur, bane og i ridehuset. Han er selvsagt sjekket fra mule til haletipp uten funn. Sal er tilpasset og holder seg der den skal selv uten gjord. Går med muffebitt, tredelte eller rett, martingal, eller hack. Det virker ikke smerterelatert, og det skjer ikke hver gang, men ofte. Desto bedre form han er i, desto mer spøkelser ser han, og desto mer skjer det. Han er en sensitiv hest, "typisk" heit araber. For min del har det lite å si at han gjør dette, men etter å ha sett ei venninne fly pent av, har jeg konkludert med at det er greit å få bukt med. Har dere noen tanker hva denne atferden kan bety - årsak bak det, og problemløsning?
 10. Jeg har ikke mobilnett dekning i ridehuset her, men det er nødnett, så ambulanse hadde jeg fått ringt. Men sett helt bort i fra det. Her har vi stall på begge sider med dør fra ridehuset inn. Hadde i første omgang dratt med meg min hest, og sjekket pasientens ABC, for å få en kjapp vurdering. Da får jeg sikret frie luftveier og vurdert om det bør legges i stabilt sideleie. For å sikre skadestedet, hadde åpnet døra til ene stallen, dratt av hesten min hodelaget og slengt hesten min inn dit, der er den trygg inni stallen og utgjør ingen risiko i forhold til pasienten. Så kunne jeg åpnet døra til andre stallen, så den andre hesten kan gå dit, de trekker alltid til vennene sine om de er alene i ridehuset. Når jeg har sikret både pasient og skadested, kan jeg få ringt etter hjelp. Jeg har alltid mobilen i lomma, og som sagt, tilgang til nødnett. Har jeg en stabil pasient, får jeg også funnet dekning om jeg må lengre unna.
 11. Min får fort mugg, jeg har funnet to ting som fungerer per nå, og en del forebyggende ting.. 1) Vasking av bein - Dersom mulig, etter hver gang den har vært ute og stått i gjørme. 2) God ernæring - Unngå høy med for høyt proteininnhold 3) Ikke bruke neoprenbelegg på lange turer (Men det er nok bare min som er sensitiv) 4) Unngå dype underlag på steder der det er mange forskjellige hester. (F.eks Øvrevoll) Behandling: Jeg barberer alltid beinet, luft må få komme til, det gjør det lettere å tørke beina også. Vasker med Lactacyd, jeg har hatt hesten stående i bøtte med lactacydvann, og stått der i gode 20min. Da faller skorpene av seg selv også. Viktig å tørke beinet skikkelig etterpå - Jeg har faktisk stått og tørket med hårføner.. Smørt på zinksalve, har også med hell brukt Vetericyn, men det er nok ikke noe som er lett å få tak i med mindre man har tilgang på veterinærbutikker. Sist hadde han bare litt, da var det nok å vaske beina med Klorheksidin-shampoo hver dag i en uke. Vasker, lar trekke inn i 10min, og skyller av. For min del er det viktig å bruke ting som ikke er på karenslisten, Har prøvd Blue Horse Skin healer, som er et flott produkt, men karens...
 12. Samme regler, ja. Inngangen til EU, liksom Du trenger forresten ikke kjøre innom alle grenseovergangene, du får transit-papirer
 13. Du går under den regelen, ja. Hester som "Trenes i utlandet" er hester som settes bort til trener/berider, og har forandret verdi når de skal innføres til Norge igjen. I Tullen i sverige må du nok legge igjen et depositum, det får du igjen når hesten kommer tilbake til Norge, blir ført rett tilbake til din konto. Ellers trenger du besøk av mattilsynet. Det koster vel en 1200kr. (Var gratis før), men enkelte mattilsyn tillater at du kommer til dem med hesten på hengerne, de sjekker den, og det gjør hele saken mye billigere. (Jeg var på besøk hos MT på kløfta før vi dro til polen nå). Så, det går veldig fint å ha med hest på ferie! God tur!
 14. Det var ikke så ille Kan absolutt være et alternativ når jeg er hjemme igjen, muligens i kombinasjon med betfiber/lucerne, og mash.
 15. Skjønner. Hva koster det per sekk? Jeg har egentlig måtte gi opp å se på pris.. Bruker fort 3 sekker i måneden, og det blir dyrt uansett hva jeg gir..
×
×
 • Create New...