Jump to content

Ronja

Medlem
 • Content Count

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ronja last won the day on April 6 2013

Ronja had the most liked content!

Community Reputation

1,941

About Ronja

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Møre og Romsdal

Recent Profile Visitors

310 profile views
 1. Utgjør 50 kg den helt store forskjellen i en trekk-situasjon, da? Vogna vil jo ikke være like tung å trekke som den er å "starte". Jeg er uvitende altså, så det er ikke surt ment.
 2. Det må jo være noe psykisk eller fysisk som trigger anfallene hos hesten, kan være greit for hestens del å slippe også..
 3. De to gule har pleid å holde seg rolige, og i dag tror jeg Jenka har passet litt ekstra på Stelpa. Sistnevnte var nemlig noe nervøs og oppkavet da vi kom for å sette dem inn. Jenka var eneste hest oppe ved porten, og hun humret høyt da vi kom. Hun pleier være sistemann og skal i aallefall ikke være pratsom (furt for lite oppmerksomhet for tiden), men slett ikke redd. Var akkurat som om hun ville få sagt fra om at ikke alle var like rolige. Satte dem inn med litt ekstra mat, ellers ingen spesialbehandling. Gått fint med dem alle Vi har en idiotnabo som sikkert kommer til å skyte raketter i 2 uker til, dog..
 4. Jeg opplevde det flere ganger den tiden jeg hadde islandshest på fôr. Er ingen fan av kroker.
 5. Ronja

  Dekkentråden

  Angående våteksem, så var det iallefall veldig lett å oppdage på mine to i fjor.. kjente skorpene bare man strøk dem over halsen (kjentes ut som gamle sårskorper). Eldste hadde real mammutpels også, men eksemen merket man godt.
 6. Synes det høres ut som en vel så god løsning som sommerbeite, jeg! Så lenge utegangen tilfredsstiller krav og deres behov, ser jeg ikke noe problem med en sånn løsning. Et fullpensjons-tilbud inkluderer kanskje eventuelle dekken(skift) også? Det vil vel i såfall kunne være med på å forenkle overgangen til utegangslivet dersom hestens behov tilsier dekkenbruk. En frisk og rask hest med normal og fungerende pels bør duge på utegang
 7. Har heller ikke noen tro på at denne type avhengighet er bra for dem. Jeg ville gått rett på sak; skilt dem når de er inne, og gitt den gjenværende parten grovfôr mens den andre ble trent. Er gjenværende part for hard på gjerdene, kan det kanskje hjelpe å ha den inne (med selskap av annen hest) i en overgangsperiode? Det blir jo noe roping og stress til å begynne med, men etter tid vil det nok roe seg som i de fleste tilfeller av avvenning.
 8. Jeg tok altså ut "gjeteren" av de på jobb, og lot denne stå i singelpaddock for en periode.
 9. Du har ikke mulighet til å få skilt dem for en periode? Så de kan lære på hver sin side at strømmen er der, og ligge unne gjerdet fremover. Yngstehoppa her ble gjetet på samme viset i fjor sommer, og to av pøblene på jobb har tidligere hatt samme tendenser. Der var løsningen større områder, så de som ble gjetet hadde mulighet til å komme seg unna uten å druse gjennom gjerdet. Men på små shettiser er det jo ganske heftig vinterpels på disse tider, det kan jo være at de rett og slett ikke merker strømmen?
 10. Ronja

  Dekkentråden

  Et større mysterium for meg er hvorfor tynnpelsa hestelester blir barbert. Det gir bare ikke mening i mitt hode. Ved sykdom/våteksem forstår jeg, men ikke ellers. Det må da være bedre at de blir litt varme den ene timen de blir ridd for dag, enn at de skal måtte kompensere for det manglende pelslaget med et ekstra vinterdekken..? Tynnpelsa hestelseter tilsvarer da altså ikke alt av ride- og travhester, men hester som rett og slett ikke setter så satans med vinterpels. De som ikke blir teddybjørner, bare litt mer lodne enn de er sommerstid.
 11. Ronja

  Dekkentråden

  Synes dekkenbruk er vanskelig jeg også. Jenka ble barbert i slutten av august, men har jo satt mye pels igjen siden den gang. Veldig vanskelig med de temperaturene vi har nå! Søndag var det -15 grader, i dag har vi hatt +14.. Jeg lar henne stå uten noe inne, og har ingen bekymringer i den forbindelse. Det er ute jeg blir usikker. Har pelsen hennes noen funksjon nå mtp nedbør? Hun blir varm med mye klær på, og når det er sånn som nå (mange plussgrader og regn), blir jeg så usikker. Ufôret regndekken? Ufôret regndekken med ull under? Saga herpet det eneste fôra regndekkenet jeg hadde, så det står liksom mellom Amigo-dekkenet uten fyll, vinterdekken med 200g fyll, vinterdekken med 300g fyll, eller en kombinasjon av disse sammen med ull eller stalldekken. Hun går naturligvis ikke med vintedekken nå som vi har "sommertemperaturer", nå går hun kun med Amigo-dekkenet. Men har forstått det sånn at ufôra regndekken ikke nødvendigvis er noe godt alternativ? Er det tørt/ikke nedbør, lar jeg henne gå uten så mye som mulig. Hun fryser jo ikke, selv om det blir noen minusgrader. Så så lenge det ikke kommer nedbør, er saken så mye enklere. Dog er jo ikke det hverdagskost for oss på vestlandet.. Det er så mye enklere med Stelpa, hun har jo bamsepelsen sin Der legger jeg kun på dekken hvis de skal stå ute over en lengre perioder hvor det er meldt en del nedbør og gradstokken kryper nedover. Ellers ser hun ut til å ha det som plommen i egget. Dessuten funker hun så godt mtp det å tørke, som jo var grunnen til at jeg tok Jenkas pels i utgangspunktet (satt for mye pels i fjor, konstant varm og fuktig, førte til våteksem..).
 12. Ronja

  Fjordhesten

  Jeg for min del vil beholde selv, siden Elvar-avkommet gikk til min mor. Meen det var jo dette med 16 år gammel hoppe da, som kun har dette ene avkommet (2011). Frisk og rask, dog, så hun har jo ingen hindringer sånn sett. Nei, får gruble litt mer! Heldigvis en stund igjen før noen avgjørelse må tas, selv om jeg nok heller mot å bidra til et ekstra tall på neste års bedekningslister Hvilke hingster har du i tankene, @KatrineH?
 13. Ronja

  Fjordhesten

  Ser at Sofin holder til i Førde, og kan ta imot hopper etter fjordhest NM. Da må jeg langt inn i tenkeboksen igjen og gruble på bedekking eller ei. Synes fremdeles det er synd hoppa mi gikk tom det året hun var hos Sofin, og skulle veldig gjerne hatt et føll etter dem.
 14. Alternativt finnes det kanskje en hest til på stallen som kan settes ut samtidig som din, hvis du slipper ut før jobb? Kanskje ikke en varig løsning, dog.
×
×
 • Create New...