Jump to content

Dede

Medlem
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dede

 1. Har brukt det et 1~2 år.. bortsett fra mens han sto på beite. Så burde ha virket nå. Ser at han kun har fått `vedlikeholdsdose` siste tiden, men veksten er heller dårligere enn bedre i detsiste (men luftegården/utegangen er også mer gjørme i år så det kan også ha betydning.. Var innom xxl idag og der selger de ut alt hesteutstyr så tok med disse boksene (de 2 siste de hadde). En for vekst og en mot fuktighet. Vil prøve det i alle fall. Noen som vet hvor ofte ointment skal smøres på? lurer også på om noen har erfaring med ungulat fra st. Hippolyt eller det de selger på hooks? Evt kan jeg selvsagt forsøke ,ed vanlig biotin og multivitaminer fra felleskjøpet.. er gjerne verdt å forsøke noe `nytt` I alle fall.. hovslager sier hovkvalitet er fin (litt fuktig stråle) men veksten som er problemet
 2. Høvene til hesten min gror ikke "i det hele tatt". Noen som har noen gode forslag til tilskudd som kan gis for det? Jeg har gitt Farrier formula over lang tid men det hjelper ikke mot vekst i alle fall.. Hovslager er litt fortvilet for kan jo ikke gjøre noe annet enn å bytte sko omtrent..
 3. Står på utegang som er tilknyttet en rideskole men der privathester vel er en helt egen avdeling. Nå har vi fått endring av stall-leie - og jeg regner litt på hva dette innebærer. Men for å få til regnestykket lurer jeg litt på hvordan det er med MOMS på stalleie ift deres regnskap? Det heter seg at leien vi betaler er inkl. mva - men er det kun høyet vi betaler moms på eller gjelder det også selve stalleien? Noen som vet? EDIT Såvidt jeg finner ut i brønnøysundregistre er all virksomhet registrert som enkeltmannsforetak ?
 4. Jeg har brukt begge de første du linker til på stigbøyler i flere år. Genialt at de henger på bøylene hele vinteren så man alltidhar de med.. de første lyser mest i en retning og er mest holdbare. Nr 2 dingler mer (og synes bedre?j men går litt fortere i stykker. Fort gjort å tråkke på dem.. type 1 har jeg nå kjøpt på xxl for en 50 lapp. Da en rød ikke virekt lengre satte jeg på 2 hvite på stigbøyler og har en rød bak på salen. Er et poeng at hesten har på lys eller refleks om vi skulle skille lag..(tror ikke det skjer). Er ikke nok lys for at jeg skal se så godt - mest for at vi skal synes bedre for andre (joggere, biler etc)
 5. Re honning tenker jeg alltid at det er en dårlig ide på hester som står i flokk og gnager på hverandre.. De liker jo søtsaker - så tenker at med honning vil det bare bli mer gnaging. Samme med shampo jeg har (for hvite hester) med eplelukt. Er jo heelt feil siden de andre da tror han er en diger eplebit og dermed starter å gnage hull på ham (og han er litt tynnhudet så hender jo faktisk de klarer å gnage hull.. var særlig en hest som sto litt inne og ute av flokken - 2 dager etter at han hadde kommet inn sto hesten min med blødende hofte - hver gang.. vurderte wasabi - men ble dekken med antibit smurt inn på hoftene))
 6. Jeg har nok flere tuber med Norodine - tok bare ut en for bildet. Og har alltid brukt hele kuren når det gjelder antibiotika (både meg selv og hesten). er bare det at pakningene ofte er større enn kuren som dyrlegen har skrevet ut.. Men ser jo tipset om å kaste gamle medisiner - evt blir det stående og så hører jeg med dyrlegen neste gang (sukk) vi trenger noe sånt..
 7. Oi. Lang diskusjon - og interessant. Jeg som jo la ut bildet må bare si at jeg ikke husker bakgrunnen for hvorfor de ble brukt. Hesten hater penicillin (blir dårlig i magen?) så kamp å få det i ham. Jeg bruker dethelst ikke. Men var nok sår med klare infeksjonssymptoner som feks ‘pose’ med verk som ikke ga seg.
 8. Rydding i skapet og ser at jeg har hestemedisin som har gått ut på dato . En i 2014 og det andre i 2016/17. Er det bare å kvitte seg med det eller kan det kanskje fortsatt brukes (står jo kjølig og mørkt der det står). Er jo ganske dyrt å kjøpe igjen men virker det ikke tenkte jeg å bare levere på apotek for destruksjon (antibiotika skal vel ikke i vanlig søppel)
 9. Dekoren var fin. Mitt spørsmål er litt motsatt; Hva er beste måte å få dekor bort på? På min henger (som nå selges) star det nemlig 'Kim xx maskin' og så er det bilde av gravemaskin..
 10. HJELP - hvor får man tak I klistremerke med hest (eller dyretransport) på? Trenger nytt på hengeren siden det gamle er helt hvitt... Felleskjøpet? Hengerbutikk (som jeg nok ikke rekker innom..)? Hooks?
 11. Dede

  Taugrime

  Spørsmål er vel heller om det er nødvendig med taugrime om hesten oppfører seg fint i vanlig Grime. Leier gjerne hesten i med å holde skjegget under haka hadde det ikke vært for reglene på gården og kunne fint ridd i vanlig Grime om jeg ville longerer for det meste løst eller i vanlig Grime (kapsun kunne vært brukt til set men det er vel egen diskusjon)
 12. Dede

  Taugrime

  Ser mange bruker taugrime for "lek og longering". Jeg tenkte at det måtte jeg og få meg. Men så fikk jeg en kommentar fra ei om hvor skarpe de egentlig er og ser jo at hesten min absolutt ikke trenger dette. Vanlig grime funker jo egentlig helt ok - eller er det noe jeg ikke får med meg..? Er det mest uvitenhet - at en ser at det brukes og tror at en må ha det? Likte en kommentar jeg leste at den som holder I andre enden bør ha like tynt tau (og ikke de tykke deilige tauene som oftest brukes..) så en merker hvor skarpt det egentlig er.
 13. Dersom han trenger mer proteiner og fett kan en legge til linomega - eller for "bare proteiner" er soyapellets bra. Går jo å mixe med diamant. Jeg har fort med linomega- men trenger enda mer skikkelig protein så nå som overgang får han bade linomega og soya - og med diamant I bøtta så slukes foret:-) (faser ut linomega når tomt for det - øker da på med soya og diamant) (Jeg har sjekket med foranalyse av høyet så vet det er for lite protein idet)
 14. Dede

  Dekkentråden

  Tilbud på horze på horsware dekken nå. 20% så hjelper litt..jeg bestillte 5 februar og det skal komme om 1-2 dager, men haddekupong så fikk heldigvis rabatten da ellers hadde det vært litt surt.. dyrt nok..
 15. Dede

  Dekkentråden

  Superfornøyd med Amigo - men pass på - Hero er svakere enn Bravo så om mye herjing er Bravo best! Mine eldste bravo-dekkener er bedre enn det nyeste (wug) der foret revnet nesten med en gang og også noen småhull etc. Tar sjansen på å prøve den Nye herovarianten nå (Hero ACY) bare fordi det skal være lettere. På wugen måtte jeg sy inn gjordene - fikk skomaker til å gjøre det. Ellers lapper jeg dekken med sølvteip som jeg forsterker med lim når smårifter. Flokk på 15 hester året rundt gjør at det alltid er litt gnafsing.. Men med Nye dekken ligger vannet oppå istedetfor å trekke inn (selv om det ikke går igjenom - hesten er tørr selv om dekkenet er tungt)
 16. Noen som vet om det finnes "gammeldagse" halereimer å få kjøpt. Type de som I alle fall tidligere (og fortsatt?) fulgt med til Horseware dekken. Jeg ser bare elastiske reimer. Og da jeg forsøkte det så røyk den på en dag..
 17. Dede

  Dekkentråden

  Jeg lurer og på erfaring med nye hero dekken. Lite fornøyd med kvalitet på siste amigo bravo (wug) og et lettere dekken hadde også vært bra.
 18. Dede

  Dekkentråden

  Jeg har bare amigo til min nå etter å ha solgt /gitt bort alle andre som ikke passer eller går i stykker.. Så langt bravo siden han står i flokk. En wug som jeg ljøpte i 130 (de vanlige i 125). Kjøpte jo wug for å variere press på manken. Men er litt grinete siden wugen som er nyest er det som går i oppløsning... haleflapp har delvis løsnet og også feste til ringen foran. Er også revne i foret (er det tynneste med bare 0g for). Vil gjerne ha en wug til men er i tvil om jeg kjøper det samme selv om det ligger kjempefint på om det har dårligere stoff??! hadde en hrino som jeg solgte (fikk et lite hull) - mest fordi isbjørn i rogaland ikke trenger 200g for...(bruker kun dekken når det regner). alternativ er å prøve det nye hero dekkenet. Om det er mye lettere lager det gjerne ikke så mye gnag?? Noen som vet? Blir det tungt når det regner?
 19. Frakter jo ikke ofte, men har hittil gått foran med leietau og grime og bundet der, evt om andre tilstedelukker de bommen bak. Men ser jo at jeg bør prøve å sende ham inn selv. Sist vi var på tur til berven klarte hesten imidlertid det samme kunststykket som han har gjort en gang før; nemlig å tre grima ned på midtplata og henge fast der! Lett panisk og klarte heldigvis å vri seg ut av grima uten å ryke den (hadde jo ikke med ekstra og hadde vært surt å måtte droppe tannlegen når vi endelig var der). På hjemturen var han dopa så lot ham stå uten grime på, men er jo spent på om det blir traume neste gang jeg laster.. men kan jeg bare la ham stå uten grime på henger? Er jo en stødig hest (jeg brukte vel 1-2 minutter med klapping og kos før jeg tok på grima og leide ut etter at han hang fast, han var nok litt mer stressa enn normalt men ikke uhåndterlig..
 20. Til islandshest. Han er 17 år og har mistet litt muskler siden forrige høy hadde mindre protein og lavere energi. Noen kommentarer/forslag til tilleggsforing basert på dette? Han står på utegang så vet jo ikke helt hvor mye han spiser, tar for seg i lunch som fores ute men ser han vegrer seg litt om kvelden når de får maten i skuret (han går nok inn litt etter de andre - da har de fri tilgang hele natten og han og noen få andre står et par timer ekstra på formiddagen
 21. Dede

  Dekkentråden

  Så en som brukte skrittedekken (til bruk I skrittemaskin) som vanlig utedekken I luftegården. Så litt rart ut - men ser jo om poenget bare er å beskytte rygg etc. mot regn (alle hestene har jo hatt våteksem etter tidenes våteste år I Rogaland I fjor..). Noen andre som har forsøkt det? Tror ikke jeg ville gjort det - men ser jo poenget om en har mankegnag etc siden dekkenet blir mye lettere enn vanlige dekken. Men ser for meg at det ikke sitter så godt?
 22. Hva er standard størrelse for brodder? Ser skoies har 3/8 og 5/16? Må jo fylle opp til fri frakt.... og brodder trengs jo
 23. Dede

  Dekkentråden

  Amigo bravo har jo ganske sterkt ytterstoff så for meg holder de lengre enn hooks sine. Bedre passform og - ligger fint også uten beinsnorer. Men holder ikke helt evig.. @Sivoya her er bilder av min store islandshest (147?) med 130 i amigo bravo wug og 125 amigo bravo (vanlig) med 100g for. Litt møkkete hest.. hadde møkking og kveldsforing for 22 hester så ble ikke så mye stell av min egen..men han fikk stå å kose seg i utegangstallen med høy så var nok helt fornøyd for det..
 24. Dede

  Dekkentråden

  Har jo ikke bilder - kan se om jeg husker å ta - men jeg kjører Amigo standard og Amigo wug på min. De vanlige er 125 og wug kjøpte jeg 130 - og synes begge er fine på. Skulle gjerne brukt Wug litt mer siden de andre gir litt gnag siden alle sitter likt på manken.. MEN Wugen er ikke like tett som de andre??? Synes stadig innerforet er mer fuktig enn på de vanlige selv om de jo skal være like.. WUG hadde for lange reimer under magen. Tokden til skomaker for å få sydd de inn og han gjorde jo en liten tabbe og sydde de slik at de nå kun har en lengde (kan ikke justeres).. heldigvis er den lengden helt ok...
 25. Dede

  Dekkentråden

  bare for å fortsette om HW så har jeg ulike årganger og hos meg holder de gamle bedre enn de nyere. Det nyeste (Amigo Bravo Wug) er alltid fuktig I innerforet - det er ikke de andre bravo'ene så det tåler mindre regn. Og nå så jeg at innerforet var røket på et nyere dekken mens det skjer mindre på de elder (er typisk 2 og 5 år gamle?) Blir jo fiksing med sølvteip og superlim her... det som holder best har jeg funnet ut. Bucas dekkenet røk han halereimfestet på 2 ganger - og siste gangen var den skikkelig sydd på av skomaker så godt gjort..(star jo I flokk på utegang så mulig noen andre hadde smaken på den halereima?)
×
×
 • Create New...