Jump to content

Dede

Medlem
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

169

About Dede

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Stavanger/Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

939 profile views
 1. Smertestillende smaker nok bedre enn antibiotika ja.. Jeg tok av korken til norodine med tennene og fikk litt i munnviken og det smakte ikke godt... Jeg endte med å gi sammen med kraftfor (og ungulat) som han vanligvis får - men tok i litt honning og eplejuice for å skjule smaken (honningen blandet oppå norodine). Da gikk det meste ned. Siden jeg var alene i stallen om morgenen og ikke alltid så lett med hjelp om kvelden heller så var dette tryggeste måten. Men infeksjonen er i alle fall ute av kroppen nå og lykkelig hest er satt på beite:-) så da blir det nok å øve på å spise ‘snop’ fra sprøyter over Sommeren..
 2. Ta tunga er umulig med norodinen. Vi kan forsøke brems men da må det gjerne være en laang stokk - den lille klarer vi det ikke helt med tror jeg. Igår tidlig fikk jeg hjelp til medisinen - tok den først før hesten ble for urolig. Sto 2 stk og pratet rolig med pastasprøyte på ryggen. Men Hr oppdaget den så ble litt kamp før den gikk inn. Tok honning på den etterpå for å se om han ville smake men gikk ikke helt. Igår kveld og i dag tidlig ble det med kraftfor og tillegg samt honning og eplejuice i. Men det tror jeg han skjønner nå - spiste ikke helt opp idag.. En på jobb som har hest pleier å dynke brød med noe godt og legge medisin inni brødet (!) - kan prøve det også. Og kanskje også horselyx slikkeboks siden han er veldig glade i sånt:-) Og så kom hovslager for tidlig igår(hesten før min skulle ikke skos likevel), så hun ble med på rensing. Hun har skodd ham i snart 9 år så de kjenner hverandre godt. REnsing og salve ble etterhvert en kosestund... når hun først fikk lov å ta på øyet roet han seg helt etterhvert!En kjølig klut som bare kunne ligge litt når først kom til var bare deilig - og da ble de neste klutene lettere og lettere og salve til slutt gikk som en lek:-) (hun burde ta på seg sånne oppdrag som ekstrajobb:-)) Kan hende hun hadde klart engangsprøyte med saltvann og? I dag var hesten helt rolig etter at jeg fikk den første kluten på så der har vi knekt koden:-) Veldig gode tips om å øve på Norodinesprøyter med noe godt i til en annen gang. Håper jo det blir lenge til!
 3. Hesten har fått et lite sår på øyelokket (sukk) som det har gått infeksjon i. Ble dyrlege og gir smertestillende/febernedsettende, og skal rense (helst saltvann rett i øyet men det går ikke uten doping så vi spyler med vannslange (og det liker han faktisk nå selv om redd for den tidligere!j. også skal han ha norodine antibiotika morgen og kveld.. men den er han hysterisk redd for/hater smaken av. Smertestillende og zoolac(?) (for å ordne magen som blir dårlig av antibiotika) gir jeg med litt kraftfor/tilskudd og han spiser det meste. Men norodine er umulig. Forsøker å sprøyte inn i munnen men han blir helt hysterisk. Noen som har tips? Kan jeg feks forsøke å gi eplejuice og kraftfor med norodine for å se om jeg klarer å kamuflere smaken eller andre tips? i dag hang en hestevant stor og sterk mann (190cm?j i grima (litt stor kraftig islandshest) mens vi forsøkte - fikk det i ham til slutt.. men kan jo ikke fortsette sånn. kan ikke godt dope hesten 2x per dag heller? (Neste gang tror jeg det må bli sprøyter om det går selv om dyrere er det i alle fall ikke farlig!)
 4. Har brukt det et 1~2 år.. bortsett fra mens han sto på beite. Så burde ha virket nå. Ser at han kun har fått `vedlikeholdsdose` siste tiden, men veksten er heller dårligere enn bedre i detsiste (men luftegården/utegangen er også mer gjørme i år så det kan også ha betydning.. Var innom xxl idag og der selger de ut alt hesteutstyr så tok med disse boksene (de 2 siste de hadde). En for vekst og en mot fuktighet. Vil prøve det i alle fall. Noen som vet hvor ofte ointment skal smøres på? lurer også på om noen har erfaring med ungulat fra st. Hippolyt eller det de selger på hooks? Evt kan jeg selvsagt forsøke ,ed vanlig biotin og multivitaminer fra felleskjøpet.. er gjerne verdt å forsøke noe `nytt` I alle fall.. hovslager sier hovkvalitet er fin (litt fuktig stråle) men veksten som er problemet
 5. Høvene til hesten min gror ikke "i det hele tatt". Noen som har noen gode forslag til tilskudd som kan gis for det? Jeg har gitt Farrier formula over lang tid men det hjelper ikke mot vekst i alle fall.. Hovslager er litt fortvilet for kan jo ikke gjøre noe annet enn å bytte sko omtrent..
 6. Står på utegang som er tilknyttet en rideskole men der privathester vel er en helt egen avdeling. Nå har vi fått endring av stall-leie - og jeg regner litt på hva dette innebærer. Men for å få til regnestykket lurer jeg litt på hvordan det er med MOMS på stalleie ift deres regnskap? Det heter seg at leien vi betaler er inkl. mva - men er det kun høyet vi betaler moms på eller gjelder det også selve stalleien? Noen som vet? EDIT Såvidt jeg finner ut i brønnøysundregistre er all virksomhet registrert som enkeltmannsforetak ?
 7. Jeg har brukt begge de første du linker til på stigbøyler i flere år. Genialt at de henger på bøylene hele vinteren så man alltidhar de med.. de første lyser mest i en retning og er mest holdbare. Nr 2 dingler mer (og synes bedre?j men går litt fortere i stykker. Fort gjort å tråkke på dem.. type 1 har jeg nå kjøpt på xxl for en 50 lapp. Da en rød ikke virekt lengre satte jeg på 2 hvite på stigbøyler og har en rød bak på salen. Er et poeng at hesten har på lys eller refleks om vi skulle skille lag..(tror ikke det skjer). Er ikke nok lys for at jeg skal se så godt - mest for at vi skal synes bedre for andre (joggere, biler etc)
 8. Re honning tenker jeg alltid at det er en dårlig ide på hester som står i flokk og gnager på hverandre.. De liker jo søtsaker - så tenker at med honning vil det bare bli mer gnaging. Samme med shampo jeg har (for hvite hester) med eplelukt. Er jo heelt feil siden de andre da tror han er en diger eplebit og dermed starter å gnage hull på ham (og han er litt tynnhudet så hender jo faktisk de klarer å gnage hull.. var særlig en hest som sto litt inne og ute av flokken - 2 dager etter at han hadde kommet inn sto hesten min med blødende hofte - hver gang.. vurderte wasabi - men ble dekken med antibit smurt inn på hoftene))
 9. Jeg har nok flere tuber med Norodine - tok bare ut en for bildet. Og har alltid brukt hele kuren når det gjelder antibiotika (både meg selv og hesten). er bare det at pakningene ofte er større enn kuren som dyrlegen har skrevet ut.. Men ser jo tipset om å kaste gamle medisiner - evt blir det stående og så hører jeg med dyrlegen neste gang (sukk) vi trenger noe sånt..
 10. Oi. Lang diskusjon - og interessant. Jeg som jo la ut bildet må bare si at jeg ikke husker bakgrunnen for hvorfor de ble brukt. Hesten hater penicillin (blir dårlig i magen?) så kamp å få det i ham. Jeg bruker dethelst ikke. Men var nok sår med klare infeksjonssymptoner som feks ‘pose’ med verk som ikke ga seg.
 11. Rydding i skapet og ser at jeg har hestemedisin som har gått ut på dato . En i 2014 og det andre i 2016/17. Er det bare å kvitte seg med det eller kan det kanskje fortsatt brukes (står jo kjølig og mørkt der det står). Er jo ganske dyrt å kjøpe igjen men virker det ikke tenkte jeg å bare levere på apotek for destruksjon (antibiotika skal vel ikke i vanlig søppel)
 12. Dekoren var fin. Mitt spørsmål er litt motsatt; Hva er beste måte å få dekor bort på? På min henger (som nå selges) star det nemlig 'Kim xx maskin' og så er det bilde av gravemaskin..
 13. HJELP - hvor får man tak I klistremerke med hest (eller dyretransport) på? Trenger nytt på hengeren siden det gamle er helt hvitt... Felleskjøpet? Hengerbutikk (som jeg nok ikke rekker innom..)? Hooks?
 14. Dede

  Taugrime

  Spørsmål er vel heller om det er nødvendig med taugrime om hesten oppfører seg fint i vanlig Grime. Leier gjerne hesten i med å holde skjegget under haka hadde det ikke vært for reglene på gården og kunne fint ridd i vanlig Grime om jeg ville longerer for det meste løst eller i vanlig Grime (kapsun kunne vært brukt til set men det er vel egen diskusjon)
 15. Dede

  Taugrime

  Ser mange bruker taugrime for "lek og longering". Jeg tenkte at det måtte jeg og få meg. Men så fikk jeg en kommentar fra ei om hvor skarpe de egentlig er og ser jo at hesten min absolutt ikke trenger dette. Vanlig grime funker jo egentlig helt ok - eller er det noe jeg ikke får med meg..? Er det mest uvitenhet - at en ser at det brukes og tror at en må ha det? Likte en kommentar jeg leste at den som holder I andre enden bør ha like tynt tau (og ikke de tykke deilige tauene som oftest brukes..) så en merker hvor skarpt det egentlig er.
×
×
 • Create New...