Jump to content

Dede

Medlem
 • Content Count

  322
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

152

About Dede

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Stavanger/Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

805 profile views
 1. Re honning tenker jeg alltid at det er en dårlig ide på hester som står i flokk og gnager på hverandre.. De liker jo søtsaker - så tenker at med honning vil det bare bli mer gnaging. Samme med shampo jeg har (for hvite hester) med eplelukt. Er jo heelt feil siden de andre da tror han er en diger eplebit og dermed starter å gnage hull på ham (og han er litt tynnhudet så hender jo faktisk de klarer å gnage hull.. var særlig en hest som sto litt inne og ute av flokken - 2 dager etter at han hadde kommet inn sto hesten min med blødende hofte - hver gang.. vurderte wasabi - men ble dekken med antibit smurt inn på hoftene))
 2. Jeg har nok flere tuber med Norodine - tok bare ut en for bildet. Og har alltid brukt hele kuren når det gjelder antibiotika (både meg selv og hesten). er bare det at pakningene ofte er større enn kuren som dyrlegen har skrevet ut.. Men ser jo tipset om å kaste gamle medisiner - evt blir det stående og så hører jeg med dyrlegen neste gang (sukk) vi trenger noe sånt..
 3. Oi. Lang diskusjon - og interessant. Jeg som jo la ut bildet må bare si at jeg ikke husker bakgrunnen for hvorfor de ble brukt. Hesten hater penicillin (blir dårlig i magen?) så kamp å få det i ham. Jeg bruker dethelst ikke. Men var nok sår med klare infeksjonssymptoner som feks ‘pose’ med verk som ikke ga seg.
 4. Rydding i skapet og ser at jeg har hestemedisin som har gått ut på dato . En i 2014 og det andre i 2016/17. Er det bare å kvitte seg med det eller kan det kanskje fortsatt brukes (står jo kjølig og mørkt der det står). Er jo ganske dyrt å kjøpe igjen men virker det ikke tenkte jeg å bare levere på apotek for destruksjon (antibiotika skal vel ikke i vanlig søppel)
 5. Dekoren var fin. Mitt spørsmål er litt motsatt; Hva er beste måte å få dekor bort på? På min henger (som nå selges) star det nemlig 'Kim xx maskin' og så er det bilde av gravemaskin..
 6. HJELP - hvor får man tak I klistremerke med hest (eller dyretransport) på? Trenger nytt på hengeren siden det gamle er helt hvitt... Felleskjøpet? Hengerbutikk (som jeg nok ikke rekker innom..)? Hooks?
 7. Dede

  Taugrime

  Spørsmål er vel heller om det er nødvendig med taugrime om hesten oppfører seg fint i vanlig Grime. Leier gjerne hesten i med å holde skjegget under haka hadde det ikke vært for reglene på gården og kunne fint ridd i vanlig Grime om jeg ville longerer for det meste løst eller i vanlig Grime (kapsun kunne vært brukt til set men det er vel egen diskusjon)
 8. Dede

  Taugrime

  Ser mange bruker taugrime for "lek og longering". Jeg tenkte at det måtte jeg og få meg. Men så fikk jeg en kommentar fra ei om hvor skarpe de egentlig er og ser jo at hesten min absolutt ikke trenger dette. Vanlig grime funker jo egentlig helt ok - eller er det noe jeg ikke får med meg..? Er det mest uvitenhet - at en ser at det brukes og tror at en må ha det? Likte en kommentar jeg leste at den som holder I andre enden bør ha like tynt tau (og ikke de tykke deilige tauene som oftest brukes..) så en merker hvor skarpt det egentlig er.
 9. Dersom han trenger mer proteiner og fett kan en legge til linomega - eller for "bare proteiner" er soyapellets bra. Går jo å mixe med diamant. Jeg har fort med linomega- men trenger enda mer skikkelig protein så nå som overgang får han bade linomega og soya - og med diamant I bøtta så slukes foret:-) (faser ut linomega når tomt for det - øker da på med soya og diamant) (Jeg har sjekket med foranalyse av høyet så vet det er for lite protein idet)
 10. Dede

  Dekkentråden

  Tilbud på horze på horsware dekken nå. 20% så hjelper litt..jeg bestillte 5 februar og det skal komme om 1-2 dager, men haddekupong så fikk heldigvis rabatten da ellers hadde det vært litt surt.. dyrt nok..
 11. Dede

  Dekkentråden

  Superfornøyd med Amigo - men pass på - Hero er svakere enn Bravo så om mye herjing er Bravo best! Mine eldste bravo-dekkener er bedre enn det nyeste (wug) der foret revnet nesten med en gang og også noen småhull etc. Tar sjansen på å prøve den Nye herovarianten nå (Hero ACY) bare fordi det skal være lettere. På wugen måtte jeg sy inn gjordene - fikk skomaker til å gjøre det. Ellers lapper jeg dekken med sølvteip som jeg forsterker med lim når smårifter. Flokk på 15 hester året rundt gjør at det alltid er litt gnafsing.. Men med Nye dekken ligger vannet oppå istedetfor å trekke inn (selv om det ikke går igjenom - hesten er tørr selv om dekkenet er tungt)
 12. Noen som vet om det finnes "gammeldagse" halereimer å få kjøpt. Type de som I alle fall tidligere (og fortsatt?) fulgt med til Horseware dekken. Jeg ser bare elastiske reimer. Og da jeg forsøkte det så røyk den på en dag..
 13. Dede

  Dekkentråden

  Jeg lurer og på erfaring med nye hero dekken. Lite fornøyd med kvalitet på siste amigo bravo (wug) og et lettere dekken hadde også vært bra.
 14. Dede

  Dekkentråden

  Jeg har bare amigo til min nå etter å ha solgt /gitt bort alle andre som ikke passer eller går i stykker.. Så langt bravo siden han står i flokk. En wug som jeg ljøpte i 130 (de vanlige i 125). Kjøpte jo wug for å variere press på manken. Men er litt grinete siden wugen som er nyest er det som går i oppløsning... haleflapp har delvis løsnet og også feste til ringen foran. Er også revne i foret (er det tynneste med bare 0g for). Vil gjerne ha en wug til men er i tvil om jeg kjøper det samme selv om det ligger kjempefint på om det har dårligere stoff??! hadde en hrino som jeg solgte (fikk et lite hull) - mest fordi isbjørn i rogaland ikke trenger 200g for...(bruker kun dekken når det regner). alternativ er å prøve det nye hero dekkenet. Om det er mye lettere lager det gjerne ikke så mye gnag?? Noen som vet? Blir det tungt når det regner?
 15. Frakter jo ikke ofte, men har hittil gått foran med leietau og grime og bundet der, evt om andre tilstedelukker de bommen bak. Men ser jo at jeg bør prøve å sende ham inn selv. Sist vi var på tur til berven klarte hesten imidlertid det samme kunststykket som han har gjort en gang før; nemlig å tre grima ned på midtplata og henge fast der! Lett panisk og klarte heldigvis å vri seg ut av grima uten å ryke den (hadde jo ikke med ekstra og hadde vært surt å måtte droppe tannlegen når vi endelig var der). På hjemturen var han dopa så lot ham stå uten grime på, men er jo spent på om det blir traume neste gang jeg laster.. men kan jeg bare la ham stå uten grime på henger? Er jo en stødig hest (jeg brukte vel 1-2 minutter med klapping og kos før jeg tok på grima og leide ut etter at han hang fast, han var nok litt mer stressa enn normalt men ikke uhåndterlig..
×
×
 • Create New...