Jump to content

Dede

Medlem
 • Content Count

  313
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

142

About Dede

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Stavanger/Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

739 profile views
 1. Dede

  Taugrime

  Spørsmål er vel heller om det er nødvendig med taugrime om hesten oppfører seg fint i vanlig Grime. Leier gjerne hesten i med å holde skjegget under haka hadde det ikke vært for reglene på gården og kunne fint ridd i vanlig Grime om jeg ville longerer for det meste løst eller i vanlig Grime (kapsun kunne vært brukt til set men det er vel egen diskusjon)
 2. Dede

  Taugrime

  Ser mange bruker taugrime for "lek og longering". Jeg tenkte at det måtte jeg og få meg. Men så fikk jeg en kommentar fra ei om hvor skarpe de egentlig er og ser jo at hesten min absolutt ikke trenger dette. Vanlig grime funker jo egentlig helt ok - eller er det noe jeg ikke får med meg..? Er det mest uvitenhet - at en ser at det brukes og tror at en må ha det? Likte en kommentar jeg leste at den som holder I andre enden bør ha like tynt tau (og ikke de tykke deilige tauene som oftest brukes..) så en merker hvor skarpt det egentlig er.
 3. Dersom han trenger mer proteiner og fett kan en legge til linomega - eller for "bare proteiner" er soyapellets bra. Går jo å mixe med diamant. Jeg har fort med linomega- men trenger enda mer skikkelig protein så nå som overgang får han bade linomega og soya - og med diamant I bøtta så slukes foret:-) (faser ut linomega når tomt for det - øker da på med soya og diamant) (Jeg har sjekket med foranalyse av høyet så vet det er for lite protein idet)
 4. Dede

  Dekkentråden

  Tilbud på horze på horsware dekken nå. 20% så hjelper litt..jeg bestillte 5 februar og det skal komme om 1-2 dager, men haddekupong så fikk heldigvis rabatten da ellers hadde det vært litt surt.. dyrt nok..
 5. Dede

  Dekkentråden

  Superfornøyd med Amigo - men pass på - Hero er svakere enn Bravo så om mye herjing er Bravo best! Mine eldste bravo-dekkener er bedre enn det nyeste (wug) der foret revnet nesten med en gang og også noen småhull etc. Tar sjansen på å prøve den Nye herovarianten nå (Hero ACY) bare fordi det skal være lettere. På wugen måtte jeg sy inn gjordene - fikk skomaker til å gjøre det. Ellers lapper jeg dekken med sølvteip som jeg forsterker med lim når smårifter. Flokk på 15 hester året rundt gjør at det alltid er litt gnafsing.. Men med Nye dekken ligger vannet oppå istedetfor å trekke inn (selv om det ikke går igjenom - hesten er tørr selv om dekkenet er tungt)
 6. Noen som vet om det finnes "gammeldagse" halereimer å få kjøpt. Type de som I alle fall tidligere (og fortsatt?) fulgt med til Horseware dekken. Jeg ser bare elastiske reimer. Og da jeg forsøkte det så røyk den på en dag..
 7. Dede

  Dekkentråden

  Jeg lurer og på erfaring med nye hero dekken. Lite fornøyd med kvalitet på siste amigo bravo (wug) og et lettere dekken hadde også vært bra.
 8. Dede

  Dekkentråden

  Jeg har bare amigo til min nå etter å ha solgt /gitt bort alle andre som ikke passer eller går i stykker.. Så langt bravo siden han står i flokk. En wug som jeg ljøpte i 130 (de vanlige i 125). Kjøpte jo wug for å variere press på manken. Men er litt grinete siden wugen som er nyest er det som går i oppløsning... haleflapp har delvis løsnet og også feste til ringen foran. Er også revne i foret (er det tynneste med bare 0g for). Vil gjerne ha en wug til men er i tvil om jeg kjøper det samme selv om det ligger kjempefint på om det har dårligere stoff??! hadde en hrino som jeg solgte (fikk et lite hull) - mest fordi isbjørn i rogaland ikke trenger 200g for...(bruker kun dekken når det regner). alternativ er å prøve det nye hero dekkenet. Om det er mye lettere lager det gjerne ikke så mye gnag?? Noen som vet? Blir det tungt når det regner?
 9. Frakter jo ikke ofte, men har hittil gått foran med leietau og grime og bundet der, evt om andre tilstedelukker de bommen bak. Men ser jo at jeg bør prøve å sende ham inn selv. Sist vi var på tur til berven klarte hesten imidlertid det samme kunststykket som han har gjort en gang før; nemlig å tre grima ned på midtplata og henge fast der! Lett panisk og klarte heldigvis å vri seg ut av grima uten å ryke den (hadde jo ikke med ekstra og hadde vært surt å måtte droppe tannlegen når vi endelig var der). På hjemturen var han dopa så lot ham stå uten grime på, men er jo spent på om det blir traume neste gang jeg laster.. men kan jeg bare la ham stå uten grime på henger? Er jo en stødig hest (jeg brukte vel 1-2 minutter med klapping og kos før jeg tok på grima og leide ut etter at han hang fast, han var nok litt mer stressa enn normalt men ikke uhåndterlig..
 10. Til islandshest. Han er 17 år og har mistet litt muskler siden forrige høy hadde mindre protein og lavere energi. Noen kommentarer/forslag til tilleggsforing basert på dette? Han står på utegang så vet jo ikke helt hvor mye han spiser, tar for seg i lunch som fores ute men ser han vegrer seg litt om kvelden når de får maten i skuret (han går nok inn litt etter de andre - da har de fri tilgang hele natten og han og noen få andre står et par timer ekstra på formiddagen
 11. Skulle gjerne hatt bedre pels og så det hadde vært superbra tilleggseffekt. Vi har fort på proteinfattig høy i hele vinter men litt bedre det vi får fremover. Og om holdbarhet på linomega er dårlig heller det mot soya (+olje?) siden det vel blir masse protein i vårgresset i starten av mai (bor i Rogaland så ingen sne som skal tine så satser på fin og tidlig vår). Fôr er vanskelig selv om det har gått bra med at Det enkle er ofte det beste til nå så har han plutselig for første gang mistet masse muskler i vinter
 12. Hesten min trenger for tiden masse ekstra protein og også litt ekstra fett - forexpert (med utdanning) og PC horse anbefalte soyapellets og olje - men jeg ser at kanskje linomega kan være greit også (tror hun hoppet over det siden det er Ganske nytt?). Noen som har erfaring om hester liker det ene bedre enn det andre? Har diamant så tenkte å blande med det (+farriers formula). Er jo kjipt å kjøpe sekk om ikke hesten vil ha.. skulle vært mulig med prøvepakke:-)
 13. samme her. Horseware ligger uansett:-) så ville I alle fall forsøkt det (om ikke de er prøvd) før jeg blir redd for skjevheter etc.
 14. I skogen (på grusvei market av kommunen som ridevei) traff vi en fyr som trakk på et dekk (trening til grønlandstur el?) og siden det ikke er så lett å trene på var jeg jo litt usikker på om min ellers bombesikre hest ville tåle det.. MEN I tillegg hadde han med seg hund som OGSÅ trakk dekk og I tillegg gikk løst noen meter foran mannen. Jeg ba ham kalle inn hunden sin - jeg så plutselig for meg en situasjon der tauet mellom hund og dekk kom iveien for bein på hest eller at Hest tråkker oppi dekket..noe som ville skapt farlig situasjon. Mannen mente at hesten burde tåle såpass for han hadde møtt en hest litt tidligere (ja dette var på en mye brukt ridesti..) som ikke hadde reagert. Ja,ja...
 15. Dede

  Dekkentråden

  Så en som brukte skrittedekken (til bruk I skrittemaskin) som vanlig utedekken I luftegården. Så litt rart ut - men ser jo om poenget bare er å beskytte rygg etc. mot regn (alle hestene har jo hatt våteksem etter tidenes våteste år I Rogaland I fjor..). Noen andre som har forsøkt det? Tror ikke jeg ville gjort det - men ser jo poenget om en har mankegnag etc siden dekkenet blir mye lettere enn vanlige dekken. Men ser for meg at det ikke sitter så godt?
×
×
 • Create New...