Jump to content

Dede

Medlem
 • Content Count

  329
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

168

About Dede

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Stavanger/Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

904 profile views
 1. Har brukt det et 1~2 år.. bortsett fra mens han sto på beite. Så burde ha virket nå. Ser at han kun har fått `vedlikeholdsdose` siste tiden, men veksten er heller dårligere enn bedre i detsiste (men luftegården/utegangen er også mer gjørme i år så det kan også ha betydning.. Var innom xxl idag og der selger de ut alt hesteutstyr så tok med disse boksene (de 2 siste de hadde). En for vekst og en mot fuktighet. Vil prøve det i alle fall. Noen som vet hvor ofte ointment skal smøres på? lurer også på om noen har erfaring med ungulat fra st. Hippolyt eller det de selger på hooks? Evt kan jeg selvsagt forsøke ,ed vanlig biotin og multivitaminer fra felleskjøpet.. er gjerne verdt å forsøke noe `nytt` I alle fall.. hovslager sier hovkvalitet er fin (litt fuktig stråle) men veksten som er problemet
 2. Høvene til hesten min gror ikke "i det hele tatt". Noen som har noen gode forslag til tilskudd som kan gis for det? Jeg har gitt Farrier formula over lang tid men det hjelper ikke mot vekst i alle fall.. Hovslager er litt fortvilet for kan jo ikke gjøre noe annet enn å bytte sko omtrent..
 3. Står på utegang som er tilknyttet en rideskole men der privathester vel er en helt egen avdeling. Nå har vi fått endring av stall-leie - og jeg regner litt på hva dette innebærer. Men for å få til regnestykket lurer jeg litt på hvordan det er med MOMS på stalleie ift deres regnskap? Det heter seg at leien vi betaler er inkl. mva - men er det kun høyet vi betaler moms på eller gjelder det også selve stalleien? Noen som vet? EDIT Såvidt jeg finner ut i brønnøysundregistre er all virksomhet registrert som enkeltmannsforetak ?
 4. Jeg har brukt begge de første du linker til på stigbøyler i flere år. Genialt at de henger på bøylene hele vinteren så man alltidhar de med.. de første lyser mest i en retning og er mest holdbare. Nr 2 dingler mer (og synes bedre?j men går litt fortere i stykker. Fort gjort å tråkke på dem.. type 1 har jeg nå kjøpt på xxl for en 50 lapp. Da en rød ikke virekt lengre satte jeg på 2 hvite på stigbøyler og har en rød bak på salen. Er et poeng at hesten har på lys eller refleks om vi skulle skille lag..(tror ikke det skjer). Er ikke nok lys for at jeg skal se så godt - mest for at vi skal synes bedre for andre (joggere, biler etc)
 5. Re honning tenker jeg alltid at det er en dårlig ide på hester som står i flokk og gnager på hverandre.. De liker jo søtsaker - så tenker at med honning vil det bare bli mer gnaging. Samme med shampo jeg har (for hvite hester) med eplelukt. Er jo heelt feil siden de andre da tror han er en diger eplebit og dermed starter å gnage hull på ham (og han er litt tynnhudet så hender jo faktisk de klarer å gnage hull.. var særlig en hest som sto litt inne og ute av flokken - 2 dager etter at han hadde kommet inn sto hesten min med blødende hofte - hver gang.. vurderte wasabi - men ble dekken med antibit smurt inn på hoftene))
 6. Jeg har nok flere tuber med Norodine - tok bare ut en for bildet. Og har alltid brukt hele kuren når det gjelder antibiotika (både meg selv og hesten). er bare det at pakningene ofte er større enn kuren som dyrlegen har skrevet ut.. Men ser jo tipset om å kaste gamle medisiner - evt blir det stående og så hører jeg med dyrlegen neste gang (sukk) vi trenger noe sånt..
 7. Oi. Lang diskusjon - og interessant. Jeg som jo la ut bildet må bare si at jeg ikke husker bakgrunnen for hvorfor de ble brukt. Hesten hater penicillin (blir dårlig i magen?) så kamp å få det i ham. Jeg bruker dethelst ikke. Men var nok sår med klare infeksjonssymptoner som feks ‘pose’ med verk som ikke ga seg.
 8. Rydding i skapet og ser at jeg har hestemedisin som har gått ut på dato . En i 2014 og det andre i 2016/17. Er det bare å kvitte seg med det eller kan det kanskje fortsatt brukes (står jo kjølig og mørkt der det står). Er jo ganske dyrt å kjøpe igjen men virker det ikke tenkte jeg å bare levere på apotek for destruksjon (antibiotika skal vel ikke i vanlig søppel)
 9. Dekoren var fin. Mitt spørsmål er litt motsatt; Hva er beste måte å få dekor bort på? På min henger (som nå selges) star det nemlig 'Kim xx maskin' og så er det bilde av gravemaskin..
 10. HJELP - hvor får man tak I klistremerke med hest (eller dyretransport) på? Trenger nytt på hengeren siden det gamle er helt hvitt... Felleskjøpet? Hengerbutikk (som jeg nok ikke rekker innom..)? Hooks?
 11. Dede

  Taugrime

  Spørsmål er vel heller om det er nødvendig med taugrime om hesten oppfører seg fint i vanlig Grime. Leier gjerne hesten i med å holde skjegget under haka hadde det ikke vært for reglene på gården og kunne fint ridd i vanlig Grime om jeg ville longerer for det meste løst eller i vanlig Grime (kapsun kunne vært brukt til set men det er vel egen diskusjon)
 12. Dede

  Taugrime

  Ser mange bruker taugrime for "lek og longering". Jeg tenkte at det måtte jeg og få meg. Men så fikk jeg en kommentar fra ei om hvor skarpe de egentlig er og ser jo at hesten min absolutt ikke trenger dette. Vanlig grime funker jo egentlig helt ok - eller er det noe jeg ikke får med meg..? Er det mest uvitenhet - at en ser at det brukes og tror at en må ha det? Likte en kommentar jeg leste at den som holder I andre enden bør ha like tynt tau (og ikke de tykke deilige tauene som oftest brukes..) så en merker hvor skarpt det egentlig er.
 13. Dersom han trenger mer proteiner og fett kan en legge til linomega - eller for "bare proteiner" er soyapellets bra. Går jo å mixe med diamant. Jeg har fort med linomega- men trenger enda mer skikkelig protein så nå som overgang får han bade linomega og soya - og med diamant I bøtta så slukes foret:-) (faser ut linomega når tomt for det - øker da på med soya og diamant) (Jeg har sjekket med foranalyse av høyet så vet det er for lite protein idet)
 14. Dede

  Dekkentråden

  Tilbud på horze på horsware dekken nå. 20% så hjelper litt..jeg bestillte 5 februar og det skal komme om 1-2 dager, men haddekupong så fikk heldigvis rabatten da ellers hadde det vært litt surt.. dyrt nok..
 15. Dede

  Dekkentråden

  Superfornøyd med Amigo - men pass på - Hero er svakere enn Bravo så om mye herjing er Bravo best! Mine eldste bravo-dekkener er bedre enn det nyeste (wug) der foret revnet nesten med en gang og også noen småhull etc. Tar sjansen på å prøve den Nye herovarianten nå (Hero ACY) bare fordi det skal være lettere. På wugen måtte jeg sy inn gjordene - fikk skomaker til å gjøre det. Ellers lapper jeg dekken med sølvteip som jeg forsterker med lim når smårifter. Flokk på 15 hester året rundt gjør at det alltid er litt gnafsing.. Men med Nye dekken ligger vannet oppå istedetfor å trekke inn (selv om det ikke går igjenom - hesten er tørr selv om dekkenet er tungt)
×
×
 • Create New...