Jump to content

TheaOgRonja

Medlem
 • Content Count

  277
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

375

About TheaOgRonja

 • Rank
  Bildegal
 • Birthday 29/01/1991

Profile Information

 • Fra
  Skotselv
 • Gren
  Akademisk Ridekunst

Recent Profile Visitors

377 profile views
 1. Min sin åring på bursdagen hans 8.juni
 2. Nå er hesten min endelig kjørt inn Sååå stolt!!
 3. Åhhh her var det mye sikleverdi... Den gang jeg skal bygge eget, fyttirakkern det skal bli bærrelækkert
 4. Jeg er veldig fornøyd med utegangen på stallen vår! To "leskur" hvor den ene har dør rett inn til stallen. Halm som underlag, grusa i midten også vanlig jordsmonn videre på utearealet. Vi møkker halmen og den grusa firkanten også får de holde på som de vil resten av området! De koser seg verre her hvertfall!
 5. TheaOgRonja

  Bitt-tråden

  Takk for mange gode svar! Jeg rir til vanlig bittløst uansett så det har ikke vært så viktig for meg, men liker å ha muligheten til å gjøre begge deler! Gummibitt var nok et veldig godt tips, skal absolutt prøve det!
 6. TheaOgRonja

  Bitt-tråden

  Jeg har en gamp som faller bak lodd og gjerne i rollkur når han får bitt i munnen. Når vi rir bittløst skjer dette ikke i det hele tatt. Noen som har tips til hvilket bitt jeg kan prøve som kan hjelpe han å strekke nesa mer frem? Han har ingen problemer med tenner eller lignende, men har nok endel minner om hard bittbruk fra rideskoletid.
 7. Æsj, det meste jeg finner er minst 3år gammelt, men om man går på Bent sin egen videoside; http://www.bentbranderupshop.com/videos.html Kan man se trailere til alle de forskjellige filmene der. Det er ikke mye, men noe! Hvertfall viktig å huske at alle prøver å utvikle seg og bli bedre. Ikke sikkert de "på død og liv" SKAL sitte nede, men at man tror at det kanskje var greit. Jeg trodde jo jeg satt flott jeg også, men når jeg innså hvor feil det var skjønte jeg det - og da utviklet jeg meg litt. Elsker diskusjonen, om ryggsvingen og i det hele tatt - kjempe spennende. Men hater nedslåing på folk
 8. Vel, personlig ble jeg så drillet på lodrett sits og hvordan alt skulle se ut at det med løse hofter og avslappning forsvant fullstendig - aldri nevnt. Noe som endte med - selvfølgelig - at jeg kneip meg fast og for et utrent øye så det nok ut som om jeg satt riktig så stille på hesten i nedsits, men skal love dere at det ikke var med bevegelsene akkurat. BB er den første som har fått meg til å forstå løse hofter og avlsapning i setet for å følge hestens bevegelser.Synes det er litt urettferdig å bruke en 10år gammel video av han, dere skulle sett han live idag så hadde dere sett noe helt annet. MEn alle må vi lære og alle må vi forstå, vi kan ikke bare tro at det kommer til å falle ned i hodet på oss en dag. Man må søke kunnskap. Hvis instruktører kunne få litt mer input i dette med avlsappet sete tror jeg mye hadde vært bedre fort. Sånn som jeg trodde jo at jeg gjorde det helt riktig, ikke en sjel som fortalte meg hvor galt det der var før jeg rei for BB. Så ja. Informasjon er vel en nøkkel ingrediens.
 9. Video nr 2 der var utrolig spennende å se ja! Og den SVÆRE forskjellen på skyve og bærekraft. Spennende! Ja til fler videoer
 10. Det er helt vilt at de har klart å avle hesten fra byttedyr til å angripe en okse... Men ja, ikke noe fan av tyrefekting akkurat.
 11. Da har jeg sett det og! *sjokka*
 12. Men, øver disse i det hele tatt på samling tenker jeg da. Som Wilisia sier, den første er jo bare triksetrening. Den andre... er det noe western greier? Uansett, er ikke sikkert målet deres er samling og da ser jeg ikke helt sammenhengen?
 13. Aaah, skjønner at jeg ikke har fått med meg alt her. Blir litt mye tekst på en søndag hehe. Men enig med MobaB om at elastikk er en nøkkel, alltid variere for å bygge opp på flere kanter enn å kun fokusere på en ting. Sant at det akademiske miljøet har større vekt på samling, men det betyr ikke at vi starter så utrolig "tidlig" med det. Tror alle som driver med akademisk vil være enige om at vi tar det fra starten og bygger rolig oppover, noe av hovedfokuset er jo at hesten skal være klar for oppgavene vi gir, både mentalt og fysisk. Om alle praktiserer like bra er såklart ikke like lett å svare på, men jeg har tro på at de med god basis kunnskap i teorien vet hva de driver med. Det er heller de veldig unge nyfrelste som kan skremme litt, men det gjelder vel alle grener?
×
×
 • Create New...