Jump to content

Grovegroven

Medlem
 • Content Count

  1,320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Grovegroven last won the day on January 5 2018

Grovegroven had the most liked content!

Community Reputation

1,179

About Grovegroven

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 03/09/1993

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Hesterase
  Knabstrupper

Recent Profile Visitors

1,420 profile views
 1. Grovegroven

  Carrot stick

  Nei, det er litt langt for en carrotstick gitt! Bare send en mail til kapson, de svarer kjapt og er veldig hyggelige.
 2. Grovegroven

  Carrot stick

  Kjøpte min fra kapson.se til 265,- , men jeg bestilte den til grensa så jeg slapp ekstra kostnader og tok det som en harrytur.
 3. Bruker sprangbelegg både foran og bak de få gangene vi leker oss over hindre i tilfelle han slår/stryker seg. Har nå kjøpt dressurbelegg til bakbena da han har begynt å kløne litt når vi har jobbet med samlende øvelser (ren takt er ikke hesten min sin sterkeste side... ) Han stryker seg innimellom og blir da litt over the top, så forhåpentligvis trenger vi det bare for en liten periode.
 4. Grovegroven

  Sommer 2019

  Holdt på med tilvenning i 2-3 uker før ponni fikk komme på fulltidsbeite for akkurat én uke siden. I fjor brukte han hele sommeren på å komme i fint hold, allerede nå begynner han å bli litt småtjukk, så spørs om jeg ikke må grave frem gressemaska igjen til hans store fortvilelse. Trener som normalt igjennom hele sommeren med mindre jeg er bortreist. Beitet ligger i tilknytning til utegangen, så tilvenninga går lett ved at vi har gjerda inn den nederste delen av beitet og bare åpner opp for dem en times tid om dagen og øker derfra. Største utfordringa så langt er at de _alltid_ velger å stå på toppen når jeg skal hente hesten, men får til gjengjeld trent rumpa ganske bra opp den bakken.
 5. Grovegroven

  Fluemaske

  Har noen ganger opplevd fluer på innsiden av maska om den ikke har sitti tett nok.
 6. Nå har ikke Felixen trengt maske de siste årene da han får stå på utmarksbeite sommeren og i fjor som i år, så trenger han å legge på seg litt til en forandring. Dog brukte jeg gressemaska fra Bole i xfull. Klipte hull til nesebor og måtte binde på litt ekstra siden han alltid klarte å dra den av seg på merkelig vis. Hvis du har planer om å bruke den i perioder, så sørg for godbiter når han skal ha den på. Kjørte på med samme opplegget med min og etterhvert vek han unna meg når jeg kom inn på beitet siden han alltid trodde han skulle få på maska igjen.
 7. Grovegroven

  Fluemaske

  Sverger til Cashel. :)
 8. Vil nok si at min nåværende hest VAR en enmannshest, jeg ser på det som en negativ ting. Sur og gretten mot alle, utenom meg, men han har en utrolig sær personlighet jeg ikke har sett på noen annen hest. Andre kunne håndtere ham, men man måtte være veldig obs da han kunne finne på å bite eller gå deg ned. Det gjorde han aldri med meg, da var han som regel blidfis. Spesielt utrivelig når hovslager var på besøk og skulle trimme beina, fikk som regel ikke gjort så mye da han helst stod og steila på stallgangen. Da var hesten 8 år gammel... i alt grunner det i veldig dårlig oppdragelse. Har hatt ham i over 6 år nå og har latt mange venner håndtere og ri ham så han skal bli mer avslappa og vandt til håndtering av andre (han har stått på utegang de siste 5 åra, så han blir jo faktisk ikke håndtert overhodet med mindre jeg er i stallen.) Igjen har han sine greier, så jeg har noen "regler" ved håndtering av ham for å gjøre det trivelig for begge parter, men han har nå blitt en mye hyggeligere hest. Under ridning har man måttet lese ham litt etter dagsformen og humøret, men så lenge man er rettferdig, så er han verdens snilleste kontra før hvor han bukka hver gang man ga ham en oppgave. Og nå står han stødig og løfter beina av seg selv, uavhengig om det er meg, en venn eller hovtrimmer som skal fikse.
 9. Mye mulig det er synet ja! Var bortreist i helga og dro oppom stallen søndag kveld. Han var litt sketchy når jeg satt ham ut etter å ha gitt ham kraftfôr og slikt, men siden mandagen har han nå vært helt seg selv igjen. Kan trene som normalt og trenger ikke være påpasselig med hvordan jeg er rundt ham lenger. Veldig merkelig hele greia.
 10. Veldig merkelig... klarer liksom ikke helt å tyde hva som kan være galt heller, annet enn at et eller annet dritskummelt har påvirket ham som gjør ham livredd alle tobeinte. Dette er noe ordentlig dritt.
 11. Høres jo veldig ut som slik Felix er nå. Kan jo såklart være noe med fôret, han får frøhøy fra Danmark, men er ingen unormale verdier på det. Han får dog en del kraftfôr ved siden av så han skal klare å holde vekta si og det er jo mer stivelse i det enn hva han vanligvis har fått før, men dette har han gått på i et halvt år nå. Men denne var/er helt normal ute når det ikke er mennesker til stede?
 12. Ja, iallfall mtp. at vi har måttet kjøre måltidsfôringer i år på hester som er vant til fri tilgang og har måttet øke kraftfôrmengden betraktelig for å gi nok FeH, så er det den eneste plausible forklaringen jeg har hittil. Får veterinær til å sjekke ham, så kjører vi rett på kur for magesår om vet mener det kan være det. Lysing gidder jeg ikke en gang.
 13. Må nesten det om det ikke er noen forbedringer. Ser liksom ut som smerter i det ene øyeblikket, men har jo også studert ham inne fra stallen uten at det er noen ute og da spiser han høyet sitt som normalt og slapper av i sola som vanlig. Kun når det kommer mennesker til stede han blir stressa... frustrerende og fryktelig trist å såvidt kunne røre hesten jeg har hatt i så mange år.
 14. @Matilde B. Skal høre med stalleier imorra om han kan sjekke opp just in case, men hesten han står med er helt seg selv og reagerer ikke på noe. Min er barfot, utegangskompisen har sko. Tenker jo at om det hadde vært noe med jordinga, så hadde den andre hesten også vært uttafor, men han bryr seg ikke en gang når min pruster i nesa og blir nervøs (og kompisen er til vanlig den mest reaktive av dem.) @Kah Ingen overvåkningskameraer dessverre. Begynner jo nå og tenke at det er noe alvorlig galt med hesten min da han var like nervøs i kveld... fikk tatt på ham grime og inn på stallgangen, ekstremt nervøs når det kommer mennesker, både foran og bak. Han er forøvrig ikke redd når jeg leier ham ut av porten eller for gjerdet generelt. Står gjerne ved porten og "presser" når vi kommer, både med og uten høy. Han ser definitivt mer pjusk ut og har mista mer vekt, veldig oppspent i buken med mye bevegelse. Tenkte han hadde problemer med magen, kolikk eller lignende, men hørte magelyder med stetoskop. Temperatur fikk jeg ikke lov av ponni å ta. Vet ikke om dette er normalt når hester generelt er spent og nervøs? Min har liksom aldri vært den typen. Leide ham rundt i ridehuset, uten tvil urolig da han bare strena av gårde. Til vanlig er han den som aller helst bare vil stå stille og slappe av. Reagerer ved å gå sidelengs når jeg prøvde å ta på ham. Fikk venninna mi til å leie ham, da slappet han mer av. Tok over, og da hadde han ingen problemer med å vise spanske steg og smile på eget initiativ. Plutselig snur han om og blir stressa igjen. Avslutta når han slappet av og gikk tilbake til stallgangen for å gi ham kraftfôrbøtta. Noe nervøs, men spiste opp all maten. Problemet kom når jeg skulle legge på dekken. Null stress å legge det over og gå bak for å fikse ved halen, men når jeg kom under magen for å sette på magestroppene, så holdt han på å meie meg ned... Måtte få venninna mi til å prøve, da gikk det greit mens jeg ga ham gulrøtter. Sånn ellers er han seg selv når han er ute, men så fort det kommer et menneske inn, så blir han ekstremt vàr og følger nøye med på hvor han har eventuelle personer hen så han kan holde avstand. Plutselig switcher han om og er hesten som ikke gidder og flytte seg selvom man dytter trillebåra på ham. Edit: Har en liten feeling på at det kan være magesår eller noe siden han ikke viser noe særlig endring i atferden.
 15. Synes hele greia er veldig merkelig. I går var han helt normal når ei i stallen tok av han dekken på formiddagen og dro rundt 13 etter å ha gitt dem lunsj. Jeg var i stallen rundt halv fire, så må ha skjedd noe i tidsrommet mellom der, men hva det er aner jeg ikke. Fikk kontakt med ham i kveld igjen, fikk ta på grime og dekken, samt. gitt ham kraftfôr. Han var seg selv når jeg kom inn i utegangen og leide ham rundt, ikke noe tegn til å være nervøs overfor meg eller noe annet. Når jeg derimot satt ham ut igjen og ga dem kveldshøyet, så ble han merkelig igjen ved å hele tiden ha kontroll på hvor han hadde meg og vek unna når jeg kom nærme. Fortsetter dette er det lite annet jeg kan gjøre enn å sitte i utegangen og vente på at han skal ha tillit nok til å komme til meg. Virker som om det er en knapp i hodet hans som har blitt skrudd på. Han er vanligvis ganske "hard" og er vanligvis den som er kulest i alle situasjoner, men nå er han den rake motsetningen av seg selv. Jeg begynner jo å tenke det kan være noe nevrologisk om dette går over lenger tid ...
×
×
 • Create New...