Jump to content

Grovegroven

Medlem
 • Content Count

  1,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Grovegroven last won the day on January 5 2018

Grovegroven had the most liked content!

Community Reputation

1,178

About Grovegroven

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 03/09/1993

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Hesterase
  Knabstrupper

Recent Profile Visitors

1,228 profile views
 1. Grovegroven

  Fluemaske

  Sverger til Cashel. :)
 2. Vil nok si at min nåværende hest VAR en enmannshest, jeg ser på det som en negativ ting. Sur og gretten mot alle, utenom meg, men han har en utrolig sær personlighet jeg ikke har sett på noen annen hest. Andre kunne håndtere ham, men man måtte være veldig obs da han kunne finne på å bite eller gå deg ned. Det gjorde han aldri med meg, da var han som regel blidfis. Spesielt utrivelig når hovslager var på besøk og skulle trimme beina, fikk som regel ikke gjort så mye da han helst stod og steila på stallgangen. Da var hesten 8 år gammel... i alt grunner det i veldig dårlig oppdragelse. Har hatt ham i over 6 år nå og har latt mange venner håndtere og ri ham så han skal bli mer avslappa og vandt til håndtering av andre (han har stått på utegang de siste 5 åra, så han blir jo faktisk ikke håndtert overhodet med mindre jeg er i stallen.) Igjen har han sine greier, så jeg har noen "regler" ved håndtering av ham for å gjøre det trivelig for begge parter, men han har nå blitt en mye hyggeligere hest. Under ridning har man måttet lese ham litt etter dagsformen og humøret, men så lenge man er rettferdig, så er han verdens snilleste kontra før hvor han bukka hver gang man ga ham en oppgave. Og nå står han stødig og løfter beina av seg selv, uavhengig om det er meg, en venn eller hovtrimmer som skal fikse.
 3. Mye mulig det er synet ja! Var bortreist i helga og dro oppom stallen søndag kveld. Han var litt sketchy når jeg satt ham ut etter å ha gitt ham kraftfôr og slikt, men siden mandagen har han nå vært helt seg selv igjen. Kan trene som normalt og trenger ikke være påpasselig med hvordan jeg er rundt ham lenger. Veldig merkelig hele greia.
 4. Veldig merkelig... klarer liksom ikke helt å tyde hva som kan være galt heller, annet enn at et eller annet dritskummelt har påvirket ham som gjør ham livredd alle tobeinte. Dette er noe ordentlig dritt.
 5. Høres jo veldig ut som slik Felix er nå. Kan jo såklart være noe med fôret, han får frøhøy fra Danmark, men er ingen unormale verdier på det. Han får dog en del kraftfôr ved siden av så han skal klare å holde vekta si og det er jo mer stivelse i det enn hva han vanligvis har fått før, men dette har han gått på i et halvt år nå. Men denne var/er helt normal ute når det ikke er mennesker til stede?
 6. Ja, iallfall mtp. at vi har måttet kjøre måltidsfôringer i år på hester som er vant til fri tilgang og har måttet øke kraftfôrmengden betraktelig for å gi nok FeH, så er det den eneste plausible forklaringen jeg har hittil. Får veterinær til å sjekke ham, så kjører vi rett på kur for magesår om vet mener det kan være det. Lysing gidder jeg ikke en gang.
 7. Må nesten det om det ikke er noen forbedringer. Ser liksom ut som smerter i det ene øyeblikket, men har jo også studert ham inne fra stallen uten at det er noen ute og da spiser han høyet sitt som normalt og slapper av i sola som vanlig. Kun når det kommer mennesker til stede han blir stressa... frustrerende og fryktelig trist å såvidt kunne røre hesten jeg har hatt i så mange år.
 8. @Matilde B. Skal høre med stalleier imorra om han kan sjekke opp just in case, men hesten han står med er helt seg selv og reagerer ikke på noe. Min er barfot, utegangskompisen har sko. Tenker jo at om det hadde vært noe med jordinga, så hadde den andre hesten også vært uttafor, men han bryr seg ikke en gang når min pruster i nesa og blir nervøs (og kompisen er til vanlig den mest reaktive av dem.) @Kah Ingen overvåkningskameraer dessverre. Begynner jo nå og tenke at det er noe alvorlig galt med hesten min da han var like nervøs i kveld... fikk tatt på ham grime og inn på stallgangen, ekstremt nervøs når det kommer mennesker, både foran og bak. Han er forøvrig ikke redd når jeg leier ham ut av porten eller for gjerdet generelt. Står gjerne ved porten og "presser" når vi kommer, både med og uten høy. Han ser definitivt mer pjusk ut og har mista mer vekt, veldig oppspent i buken med mye bevegelse. Tenkte han hadde problemer med magen, kolikk eller lignende, men hørte magelyder med stetoskop. Temperatur fikk jeg ikke lov av ponni å ta. Vet ikke om dette er normalt når hester generelt er spent og nervøs? Min har liksom aldri vært den typen. Leide ham rundt i ridehuset, uten tvil urolig da han bare strena av gårde. Til vanlig er han den som aller helst bare vil stå stille og slappe av. Reagerer ved å gå sidelengs når jeg prøvde å ta på ham. Fikk venninna mi til å leie ham, da slappet han mer av. Tok over, og da hadde han ingen problemer med å vise spanske steg og smile på eget initiativ. Plutselig snur han om og blir stressa igjen. Avslutta når han slappet av og gikk tilbake til stallgangen for å gi ham kraftfôrbøtta. Noe nervøs, men spiste opp all maten. Problemet kom når jeg skulle legge på dekken. Null stress å legge det over og gå bak for å fikse ved halen, men når jeg kom under magen for å sette på magestroppene, så holdt han på å meie meg ned... Måtte få venninna mi til å prøve, da gikk det greit mens jeg ga ham gulrøtter. Sånn ellers er han seg selv når han er ute, men så fort det kommer et menneske inn, så blir han ekstremt vàr og følger nøye med på hvor han har eventuelle personer hen så han kan holde avstand. Plutselig switcher han om og er hesten som ikke gidder og flytte seg selvom man dytter trillebåra på ham. Edit: Har en liten feeling på at det kan være magesår eller noe siden han ikke viser noe særlig endring i atferden.
 9. Synes hele greia er veldig merkelig. I går var han helt normal når ei i stallen tok av han dekken på formiddagen og dro rundt 13 etter å ha gitt dem lunsj. Jeg var i stallen rundt halv fire, så må ha skjedd noe i tidsrommet mellom der, men hva det er aner jeg ikke. Fikk kontakt med ham i kveld igjen, fikk ta på grime og dekken, samt. gitt ham kraftfôr. Han var seg selv når jeg kom inn i utegangen og leide ham rundt, ikke noe tegn til å være nervøs overfor meg eller noe annet. Når jeg derimot satt ham ut igjen og ga dem kveldshøyet, så ble han merkelig igjen ved å hele tiden ha kontroll på hvor han hadde meg og vek unna når jeg kom nærme. Fortsetter dette er det lite annet jeg kan gjøre enn å sitte i utegangen og vente på at han skal ha tillit nok til å komme til meg. Virker som om det er en knapp i hodet hans som har blitt skrudd på. Han er vanligvis ganske "hard" og er vanligvis den som er kulest i alle situasjoner, men nå er han den rake motsetningen av seg selv. Jeg begynner jo å tenke det kan være noe nevrologisk om dette går over lenger tid ...
 10. Det hele starta i går når jeg skulle ta ut hesten min fra utegangen. Han virka litt merkelig når vi kom inn og var skeptisk til porten. Så fort jeg prøvde å legge på grima, så beinflyr han ut av porten og sprader rundt på stallområdet. Følger rolig etter ham før han til slutt ender opp på utebanen og vi er flere mennesker som prøver å få tak i ham. Etter én time kommer vi endelig i nærheten av ham og får lurt en grime over hodet på ham. Da blir han plutselig skummel og svinger bakparten mot oss. Irettesetter ved å legge på press så han flytter seg bort og tar ham ut på longen i alle gangarter frem til han hører. Får ta på ham, gi ham mat og signaler uten noe videre tull før jeg setter ham ut igjen. I dag er han likedan... Kommer ut i utegangen, han er ekstremt varsom på hvor han har meg og så fort jeg begynner å nærme meg ham, så viker han unna. Prøvde med flere andre som var i stallen i dag og han reagerer likt på alle sammen. Pruster og skvetter unna. Ekstremt forsiktig når vi setter oss på huk. Prøvde å få tak i ham en times tid i dag, men det nærmeste jeg kom var at han spiste litt gulrøtter ut av hånda mi mens jeg satt på huk frem til han ble for skeptisk, bråsnur og går sin vei. Har hatt denne hesten i over 6 år nå og har aldri sett ham være skeptisk til mennesker på denne måten. De andre hestene er helt rolige og verken stalleier eller noen av de ansatte har lagt merke til at noe rart har skjedd som gjør at han er som han er. Så ja... frustrert hesteeier som ikke kommer i nærheten av hesten sin en gang.
 11. Grovegroven

  Dressurprat

  Uten tvil! Spesielt når jeg er flink til å trene styrke, føler jeg har mye bedre kroppsbeherskelse.
 12. Ikke særlig bevisst på det da jeg ikke konkurrerer, men vet jeg bruker et tilskudd for ledd det er 72-96 timer karenstid på. Er dog streng på hva andre vil putte i munnen på hesten min.
 13. Synes ikke det funka sånn kjempebra i lengden til tross for at jeg var nøye med å alltid hente fersk bæsj fra samme ponnifisen. Nå prøvde jeg bare en ukes tid da, kan hende jeg burde ha gitt ham det lenger. Han ble jo merkbart bedre etter få dager, men mot slutten av uka var han like dårlig igjen, så da ble jeg lei av å vente på ferske pærer. Nå tester jeg litt kli i kraftfôret for å se om det kan stabilisere noe.
 14. Jeg slår også et slag for brynje, funker like godt i salen i mange minus som når jeg går på fjellet i drittvær.
 15. Ja, synes det er ganske interessant, iallfall når jeg ser tydelig effekt av det! Prøvd alt av tilskudd og remedier fra veterinærer og forskjellige fôrprodusenter tidligere uten særlig effekt, så om dette funker bedre er det bare gull! Og veldig mye billigere (gratis.) Til nå har jeg ca. 3-4 hestepærer som jeg løser godt opp i varmt vann. Har måttet øke kraftfôrmengden noe for å få ponni til og spise det, rynka kraftig på nesa og ble veldig fornærma når han fikk første servering, haha.
×
×
 • Create New...