Jump to content

stinej

Medlem
 • Content Count

  2,789
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

stinej last won the day on June 1

stinej had the most liked content!

Community Reputation

2,629

About stinej

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 11/07/1987

Profile Information

 • Kjønn
  f

Recent Profile Visitors

1,139 profile views
 1. Har også hatt god effekt av den. Det er noe parafin og svovel tror jeg i alle fall, kanskje noe mer og. Noen år siden jeg har sett den, men kan godt hende de fortsatt mekker det.
 2. stinej

  Dekkentråden

  Noen som har kjent på dette fra bucas? Tror det skal være bedre (glattere) innside enn stay-dry fôret i smartex dekkenene, og bedre ytterstoff enn i bucas freedom, så kanskje akkurat den gylne kombinasjonen jeg hadde trengt. Men skulle gjerne kjent på innsidestoffet.. https://www.horze.no/overgangsdekken-vinterdekken/bucas-atlantic-utedekken-200-gram/330162.html#color=DB&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUaOMZbTwkvWCZdQSl6fYxhdPPsDApcG1BtyVWmk6XlFVx3kBRpcNpkaAr7tEALw_wcB Og en annen ting. Har amigo bravo 12 til den ene hesten her, men det har gammel lukkemekanisme med to t-kroker. Det er for stort i bogen for araberen. Noen som vet om den nye patenten med sånn disc gjør at det passer bedre på smalere hester enn den gamle løsningen? Det ser liksom sånn ut på bildet, men det er så kjipt å bomkjøpe, returnere osv... Sånn: https://www.horze.no/regndekken/horseware-amigo-bravo-12-plus-bundle-utedekken-disc-lukking/327002.html#color=DB/EB/DB Pleier de (amigo bravo) å holde seg vanntette?
 3. Jeg bruker pulver fra equimins (advanved formula). Endel dyrere enn FK sitt da. Vitafor strong som de selger hos norgesfor er også granulat. Må blandes i grøt for at de skal få det ned.
 4. stinej

  Bitt-tråden

  Har lest flere steder at NS bitt er så små i størrelsen, men hvor mye bør man opp? Bruker de ikke mm som alle andre?
 5. Alene. Liker ikke dele, særlig fordi jeg da har opplevd endel at tiden ikke blir så jevnt fordelt og det er ekstremt irriterende når man betaler like mye. Lengde kommer an på hesten, hva man jobber med og hvor effektivt det er, men ofte er 45 min fint for meg.
 6. stinej

  Dekkentråden

  Må jo være fint å stå uten dekken inne hvis det går, så får man litt pause fra dekken, får lufta huden litt. Spørs hvor varmt det er inne da. Min sto alltid uten dekken inne i stall hvor det jevnt over var rundt 10 grader på vinteren, ubarbert men han får ikke noe særlig vinterpels etter at han fikk ppid. Nå på utegang blir det dessverre dekken hele tiden på vinteren. Skulle gjerne latt han gå uten litt, men pels og temperaturregulering funker bare ikke lenger. Lot han stå uten på dagtid her en dag det var plussgrader og sol, men da jeg gikk ut etter middag var sola gått ned og han skalv voldsomt over hele kroppen. Så han får heller ha på dekken litt for mye enn litt for lite, selvom han ender opp med litt hårløse flekker uansett hvor mye jeg bytter på dekken og passform.
 7. Hadde veldig rask virkning av optima ph hudspray et par ganger daglig på den ene her, som hadde våteksem på ørene.
 8. Jeg har et av dette lendedekkenet, men til å kalle det refleksdekken er det ikke så mye refleks, bare noen striper på hjørnet. Har glatt innside og litt fôr da. https://www.horze.no/refleks-hest/horze-supreme-dark-reflective-safety-ridedekken/29328.html#color=BL Har også dette her, som jeg liker godt, men det går rundt foran salen da. Glatt innside i alle fall, og god refleks. https://www.horze.no/refleks-hest/horze-bzeen-refleks-ridedekken/29326.html#color=OR
 9. Stått på mange staller og har nå hester hjemme rett ved siden av dyrka mark, og har aldri hørt om å ha tank ute til å fange opp urin. Ville ikke signert på at hestene ikke skal gå der med mindre kommune eller andre høyere makter mener det må til. Tanken vil fylles av regnvann hver gang det kommer en skur omtrent hvis den skal drenere hele uteområdet. Eventuell urin den også fanger opp vil jo bli rimelig utvanna.
 10. stinej

  Dressurprat

  Spennende dette her også! https://www.hippson.se/artikelarkivet/forskning/boot-eller-fotlank-pa-det-svagaste.htm Bare ved å ha på et belegg på det ene bakbenet endret de bevegelsesmønster. Den ene her subber høyre tå mer enn venstre, spennende å se om noe så enkelt kan bidra til å endre noe av det.
 11. Klart du kan starte opp igjen med hest! Men jeg er enig med de andre i at jeg ikke ville startet med egne hester hjemme. Kanskje begynne med å være fôrrytter og gjerne få litt undervisning, eventuelt hest oppstallet. Det er mye støtte i gode stallkamerater. Jeg har to hester hjemme selv, og elsker det, men hadde nok følt meg ensom og usikker i det hvis jeg ikke hadde erfaring fra mange år med å ha hest andre steder. Bare sånt som å bestemme hvor mye og hvilket fôr man skal ha, hvor ofte og hvordan man skal trene hesten, hva slags utstyr den trenger, hva det kan være hvis den feiler noe.... og tusen andre ting.. Kan være veldig fint å ha stallkamerater å spørre om når man eier egen hest for første gang... Å eie egen hest er jo veldig tidkrevende også, hvis man ikke står på en stall hvor man betaler for mye tjenester og har fôrryttere. Kanskje det er litt voldsomt inngrep i hverdagen å gå fra null til 100% hest. Det blir noen timer om dagen! Lykke til med å ta opp igjen interessen, kos deg med den!
 12. stinej

  Dressurprat

  Blir vel en balansegang ja, skjønner litt mer nå! Mahjiino er helt sykelig stresset i alle nye situasjoner og når han føler han ikke har god nok oversikt, så å lære "slapp av" som en kommando hadde vært veldig hendig. Men det er nok veldig vanskelig å overstyre han når han er sånn, da lukker han av og enser meg ikke, er helt uinteressert i godbit og andre forsøk på å nå inn. Men kanskje noe å eksperimentere med når han bare er halvstresset og ikke helt borte.
 13. stinej

  Dressurprat

  Enig med Nimbus i det. Jeg har lært M til å gjøre spanske steg fra bakken, og jeg opplever vel at jeg kan gradere "trikshjelperne" (lydsignal og peking med pisk) og slik be om mer. Jeg bruker ikke klikker og ikke kun lydsignal, så det gir jo mer spillerom som Nimbus sier, men jeg har forsåvidt sett på det som "trikstrening". Men synes også at skillet mellom hva som er triks og ikke er vanskelig å definere. All trening av hest er jo på et nivå en blanding av positiv og negativ forsterkning når hesten responderer som man ønsker.. Han kan forresten også være en skraper og har heller ikke blitt verre på det, har inntrykk av at han skjønner at det ikke er belønning når han ikke blir bedt om det, så da gjør han det heller ikke utenom trening på det. Spennende med å stå stille som "default behaviour" når man ikke skjønner, @Sivoya - tenkte først at det hørtes veldig kjekt ut, men så tenkte jeg at kanskje det er litt hemmende for læring av nye ting? Hvis man skal prøve noe nytt og hesten ikke forstår er det jo en fordel om de ikke står stille, men heller prøver litt. Da prøver de jo kanskje litt feil, men plutselig er de innom noe riktig, og så må man forte seg å belønne så de skjønner at det var det riktige? Hvis de er trent til å stå stille får man kanskje ikke den utprøvingen og ender aldri opp på det man ønsket? Eller misforsto jeg hva du mente?
 14. Jeg har det i netting. Er nok ganske normal passform på det. Stort i fronten til min, men han er smal.
 15. Har BoT dekken, og synes vel kanskje ikke at jeg merker så mye til eller fra av det.
×
×
 • Create New...