Jump to content

stinej

Medlem
 • Posts

  3,173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

stinej last won the day on October 9

stinej had the most liked content!

About stinej

 • Birthday 11/07/1987

Profile Information

 • Kjønn
  f

Recent Profile Visitors

1,706 profile views

stinej's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

2.9k

Reputation

 1. Innmari stort i fronten! Har også hatt en sånn ryggplate, som jeg heller ikke merket noen effekt av, så den er også solgt videre.
 2. Har hatt et og endte med å selge det videre. Merket ingen vidundereffekt av det på hesten, og dessuten hadde det dårlig passform.
 3. Tone er flink! Har fått god hjelp i forbindelse med forfangenhet av henne. Ellers har de også tverrfaglig samarbeid med hovslager på Bjerke. Har ikke erfaring med det, men god erfaring med Bjerke generelt. Du kan høre om samarbeidet i to episoder av hestenes klan podcasten:
 4. Ja, det kan du bruke
 5. Jeg fôrer tre ganger daglig. Kl 7, 13 og 21. De får i tillegg noen munnfuller grovfor før trening på ettermiddagen, og litt grøt med tilskudd på kvelden. Har to hester som hadde vært trill runde på fri tilgang med fôr, og en som lett blir tynn og gjerne kunne hatt det. Sånn er de jo forskjellige. For å forlenge spisetiden får de måltidene sine i finmaskede nett. Enig i at halm er fint som "mellommåltider" som erstatter for noe av grovforet, særlig hvis grovforet er næringsrikt. Havrehalm skal være best til det. Sjekk nettsiden til eurofins for info om hvordan analysere. Du kan jo legge ut analysen her når du får den, så kan vi hjelpe med å beregne mer riktig grovfor mengde ut fra det faktiske innholdet i grovforet.
 6. Du kan nok droppe alt kraftfor, eventuelt bare gi en liten håndfull hvis det er nødvendig for å gi tilskudd sammen med eller for å få noe når de andre får. Fri tilgang på grovfor har en tendens til å føre med seg overvektige hester ja. Har du analyse på rundballene? Det beste ville vært ganske næringsfattig fôr. Med tanke på mengde skal det være greit å gi 1,5 kg tørrstoff per 100 kg hest i forbindelse med slanking. For 500 kg hest blir ca 7,5 kg tørrstoff per dag. Hvis fôret er tørt blir det rundt 8-8,5 kg, mer hvis det er vått. Med tanke på trening er all trening bedre enn ingen trening, men hesten bør helst i alle fall få opp pulsen og bli litt andpusten. Turer med variert tempo, i bakker osv er jo supert og mulig å gjennomføre på vinteren og uten bane også.
 7. Spørs om ikke magen er for stor for UFOen her Får prøve å slanke litt, men det er ikke så lett når de står i flokk og har ulike behov.
 8. Hmja, kanskje det. Vil vel sikkert få det samme problemet med at det blir mest trykk bakerst på plata der magen er størst når stroppene strammes like mye i alle fall.
 9. Noen som har noen gode gjord erfaringer til bred og rund hest med lite manke, litt for mye mage og gjordleiet langt frem? Salen sklir fremover, og det virker som det er gjorden som trekker på den. Svingt gjord hjelper litt, men det blir mye trykk i bakkant, og hesten er ikke super happy med den. Tenker kanskje jeg må prøve noe annet. Ser denne fra Eric le tixerant lover å hjelpe på skliing. Noen som har erfaring med den? https://skoies.no/eric-le-tixerant-dressurgjord-svart-1 Ellers har jeg lest at noen har god effekt av wow sin H- gjord, men den ser ikke ut til å finnes i noen nettbutikk, så aner ikke hva den koster. Evnt equi soft eller noe liknende? Noen som har hatt samme problem og løst det med "spesialgjord"? Disse gjordene er jo nokså kostbare, så det er så kjedelig med bomkjøp... Har tenkt å få saltilpasser innom, men hører her i tillegg..
 10. Har ikke erfaringer med det samme, men hvis du lurer på om det er allergi er det jo mulig å ta en allergiprøve. Da får man svar på hva den eventuelt reagerer på.
 11. Det beste for å diagnostisere luftveier med er vel, såvidt jeg har skjønt, skylleprøve? Hvis ikke det er gjort kanskje det er lurt å dra til klinikk som kan få gjort det i neste omgang hvis ikke de nye medisinene hjelper? Angående medisiner vet jo veterinærene best. Jeg har en med RAO ("astma"), som har fått ulike inhalasjonsmedisiner i perioder. Da kommer medisinene til riktig sted, og det er også mindre fare for bivirkninger. Jeg vet ikke om det brukes til mer akutte sykdommer eller om det er mer de med kroniske ting det er aktuelt for. Krysser fingrene for at behandlingen han får nå hjelper. Med astma er det viktig med miljøtiltak for å hindre støv i luftveiene, vet ikke om det gjelder i din situasjon, men det skader i alle fall ikke. Å la høyet ligge i vann ca 15 minutter, unngå å feie stallgangen mens hesten står inne, mye utetid, evnt fukte flisa i boksen osv...
 12. Så typisk, akkurat når jeg har tenkt å kjøpe henger og har rukket å tenke at gaupen sin NG modell virker lovende har de sluttet å produsere den. Kjører ikke nok til å helt greie å forsvare å kjøpe de dyre hengerne, så tråler finn.no og synes det er dårlig utvalg der i hengere som ikke enten er splitter nye og for dyre for meg eller eldgamle. Men noen få er det jo. Har sett litt på en humbaur som ser veldig fin ut, men den har tregulv med støpt gummi oppå. Er det bare meg som bekymrer meg for lett, eller høres det litt farlig ut? Da får man jo ingen sjanse til å se hvordan gulvet ser ut? Og hvis det skulle komme ned noe fukt under gummien likevel tørker det vel ca aldri?
 13. Har også agria premium og har egenandel på 1800. Det er jeg glad for, for hesten går på dyre faste medisiner, så jeg bruker forsikringen hver gang jeg henter ut. I tillegg til stadig vekk behov for blodprøver og andre veterinærtjenester som ville gått under egenandelen hvis den var høyere. Har en lav livsforsikring uten bruksverdi (Medium Liv). Hvis jeg skulle kuttet noe hadde det vært livsforsikringen, det er vel ikke helt usannsynlig at han dør av noe som ikke dekkes av den uansett, den har ganske mange begrensninger.
 14. stinej

  Pixem eller Pivo

  Hvis du swiper fra venstre siden av skjermen mens du har appen åpen får du opp en meny, og nede i høyre hjørne av den er det et tannhjul. Hvis du trykker på det kommer du videre til innstillinger og kan velge beta.
 15. Har prøvd mye forskjellig på ridehesten. Han blir fort tung og stum på rett trinse, men på leddede bitt blir han innmari urolig i munnen og mer ustabil i kontakt. Hat landet på tredelt stubben ez controll med d-ringer på han etter mye prøving og feilkjøp, da blir det et kompromiss mellom rett og delt på en måte med den lock up effekten. Araberen er ikke så komplisert når det gjelder bitt, og har en rett trinse, men funker egentlig på alt.
×
×
 • Create New...