Jump to content

stinej

Medlem
 • Content Count

  2,998
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

stinej last won the day on June 26

stinej had the most liked content!

Community Reputation

2,794

About stinej

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 11/07/1987

Profile Information

 • Kjønn
  f

Recent Profile Visitors

1,387 profile views
 1. Skulle ønske jeg hadde noen i livet mitt som overrasket meg med henger!
 2. Hvor lang oppsigelsestid du har avhenger jo egentlig av den muntlige avtalen deres så lenge dere ikke har noen kontrakt. Men det er vanlig med en måned fra den første i mnd på de fleste staller jeg har stått på også, så da blir det ut august ja. Jeg ville nok ringt og eller snakket personlig med stalleier for å si opp, det virker litt mer ryddig synes jeg. Det er jo fint å fortsatt ha et godt forhold til stalleier, man vet jo aldri om man kan komme til å ville tilbake til samme sted i fremtiden. Så kan man evnt levere skriftlig oppsigelse samtidig som man snakkes, eller bekrefte med en sms i etterkant hvis man har snakket på telefon og man eller stalleier ønsker det skriftlig. Men når det er sagt er nok bare en sms også gyldig som oppsigelse, så lenge du får bekreftet at mottakeren har sett den.
 3. Å gjøre hesten til barfot hest er ikke så lett som å bare ta av skoene og forvente at det skal fungere umiddelbart nei.. I starten (og for noen langvarig) trenger man å beskytte høvene med boots (ikke kopper, men hovboots med såle), særlig på grovere underlag. Også er det viktig med riktig hovtrimming. Man kan med fordel eie en rasp selv og runde av kanter ved behov, for å unngå at de fliser seg. Det burde hovslageren eller gjerne en barfottrimmer vise dere hvordan man gjør. Den burde ha fri til dere har fått noen til å hjelpe dere med høvene, og dere har skaffet boots som kan brukes ved trening nå i starten, så unngår dere at det skjer igjen. Barfottrimmere er gjerne gode på å veilede på type og størrelse man trenger i boots. Så lenge man tar hensyn til slitasjen og beskytter høvene har de godt av bevegelse og blir sterkere over tid.
 4. Ja, det er vel på grunn av varmen. Har ikke villet ta på insektsdekken når det er nærmere 30 grader hele tiden, de blir så varme. Men nå er det heldigvis meldt litt kjøligere fra i morgen, så da kan de få på det. Kan jo håpe på at det hjelper på insektsmengden også.
 5. Vi har fått plagsomme mengder med klegg, i tillegg til endel hestebrems eller kuklegg eller hva de store monstrene er. Hva bruker dere mot sånt? Sprayer med ultrashield, men synes ikke det engang hjelper noe særlig mot disse plageåndene. De fikk begge en dose med coopersect i dag, skal det hjelpe mot klegg? På flaska står det bare lus og fluer. Er det ellers noen insekstspray som fungerer bedre enn ultrashield på markedet nå?
 6. Hvis du har plagsomt store blødninger finnes det også piller (cyklokapron) man kan få for å redusere blødningene, om du ikke vil ta primolut kan det være et alternativ. Du må ha resept, så du kan jo snakke med legen om hva som er best. Går du på p-piller er det ikke farlig å utsette mens. Det kan til og med være tryggere å ikke ha det (https://forskning.no/medisin-om-forskning-sex/det-er-tryggest-a-droppe-mensen-nar-du-gar-pa-p-piller/1314686). Ellers er du som Eva sier helt sikkert ikke den første til å ha mensen på rideleir. Hvis det er for lite muligheter til å få skiftet kan du kanskje snakke med de som arrangerer om problemet, så finner de sikkert en løsning for at du skal få tid til å gå på toalettet, det har de sikkert forståelse for. Også kan du jo for sikkerhets skyld dobbeltsikre med både bind og tampong så du ikke går og er redd for å blø gjennom hele tiden.
 7. Hva er deres erfaringer ift hest som stresser endel på henger, blir det bedre med en kompis på hengeren? Eller verre, og mer fare for at det skjer noe?
 8. På hardt eller mykt underlag? Har opplevd sårbeinte hester som snubler mye, i så fall vil det jo gjerne være verre på hardt underlag av grus f eks enn på gress.
 9. Du får sikkert ikke kamuflert smaken, men kanskje du kan tilvenne situasjonen ved å fylle en sånn sprøyte med eplejuice eller melassevann og gi det ørten ganger før du sniker inn en med norodine i? Hvis det er vanskelig å nærme seg bare, så bare hold norodinen i nærheten mens du kjører på med gulrøtter og ros. Verdt et forsøk, men siden den må ha medisinen nå er det ikke sikkert det går. Må du ty til å bruke brems eller liknende hadde det sikkert vært lurt å prøve å tilvenne å få noe godt i en norodinesprøyte i munnen over noen uker når du er ferdig med medisinene, så kanskje det blir lettere neste gang.
 10. stinej

  Sal-snikksnakk

  Har ikke erfaring med noen av de modellene, men ville bare gi en liten varsko på at bomstørrelser varierer voldsomt fra merke til merke, så selvom 32 i Stubben passet, så er det ikke sikkert at samme størrelse i Prestige passer. Også er det jo mer enn sete og bom som må passe, salens utforming varierer mye fra modell til modell. Det er fint å kjøpe brukt, men man burde ha en saltilpasser til å se om den passer og om den f eks burde stoppes om. Sist jeg kjøpte sal på litt budsjett hadde jeg en saltilpasser innom som ga meg tips til hvilke saler jeg kunne se etter brukt og hvilken størrelse i de ulike salene, også skaffet jeg en av de foreslåtte, og hun kom innom igjen og så at den passet, og om den trengte ny stopp.
 11. Snakket med noen andre som fikk dekket undersøkelsen, men ikke behandlingen. Vet ikke hvilket selskap det var, da.
 12. Så leit @Bitten&Betty. Du har sikkert sjekket ut behandlingsmuligheter, men jeg kom til å huske på et innlegg på fb siden til Ellen schmedling der hun hadde suksess med behandling på en hest med headshaking. Vet ikke hvordan effekt det hadde på lang sikt da, men det går det jo evnt an å høre med henne om. https://m.facebook.com/groups/149351395091648?view=permalink&id=2520554987971265
 13. Lykke til med operasjon @Josefine! Krysser fingrene for at alt går bra!
 14. Det blir spennende ja! Lykke til, håper det går knirkefritt!
 15. stinej

  Magnet duppetitter

  Sånn forskningsmessig er det dårlig med støtte for at magneter har noen effekt, blant studier gjort på mennesker.
×
×
 • Create New...