Jump to content

stinej

Medlem
 • Content Count

  2,670
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

stinej last won the day on June 1

stinej had the most liked content!

Community Reputation

2,570

About stinej

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 11/07/1987

Profile Information

 • Kjønn
  f

Recent Profile Visitors

1,002 profile views
 1. stinej

  Sprang-prat

  Blåser litt liv i sprangpraten med et spørsmål jeg! Jeg er jo ikke noen sprangrytter og har heller ingen spranghester.... Jeg pleide i blant å hoppe over småtteri med araberen, som er av den hysteriske typen som enten overhopper eller stopper, og fant liksom en slags ut av det med den problematikken. Men så har jeg jo en hest nr to, som er helt annerledes. For eksempel gjelder det når jeg prøver meg med litt bommer og kavaletter. Han tråkker ofte på og gjennom bommer (enten de er opphøyd eller ei) uten å bry seg om det. Vi kommer oss over også, altså, men det virker som det er samma for han om bommene blir liggende eller ei. Men han har jo masse pågangsmot og stopper aldri da. Har ikke planer om barring eller noe annet fælt så klart, men er det noen lure treningstips for å gjøre hesten mer bevisst på bommer? Kanskje det er for lavt til at han ser poenget?
 2. stinej

  Fjordhesten

  Hvis du får den gratis og bare har tenkt til å legge den rett til salgs med nye sko, vaksine og tenner på stell uten noe mål om å få den trent i form først må det vel gå litt i pluss. Ser ikke mange hester for under 10 000 på finn nå, det er vel så å si bare travere og en og annen shettis som går billigere enn det. Skal man legge mye jobb i å trene og slanke den fin kan det jo ta månedsvis med flere skoinger og stalleier, og da koster det vel fort mer enn man får igjen. Hvis den er frisk og grei er det vel god sjanse for at noen vil gi 10-15000 for en kose/turhest, hvis den egner seg til det.
 3. Fikk i gave en sånn her insektsfelle: https://www.bole.no/fluemiddel-h-trap-bremsfelle# Monterte den for en times tid siden, og allerede 5-6 klegg og et par fluer i beholderen. Spennende å se om det blir merkbar forskjell på kleggbestanden!
 4. Jeg har også holdt av uten å høre om pris. Men han pleier være real, da. For min del er analysen mer spenningsmoment enn prisen. Lurer på å kjøpe inn litt tørrhøy også. Hadde det første året, og av en eller annen grunn mugner det på låven vår. Antakelig for høy luftfuktighet deler av året, Det er en sånn luftig låve med enkeltpanel sånn at det lufter gjennom, så luftfuktigheten inne blir jo som ute. Og på ett eller annet tidspunkt fikk alt tørrhøyet svarte muggprikker på det ytterste laget, altså det som var ut mot luft. Inni ballene var det helt fint, og de som lå under/bak andre baller var helt fint. Så lurer på å eksperimentere litt med noen få baller, og å pakke de inn i f eks fiberduk sånn at de ikke er direkte mot luften. God idé? Dårlig? Bør jeg bare holde meg til ensilasje? Hører med til historien at den ene hesten er litt ustabil i magen på ensilasje og kanskje hadde hatt godt av en kg eller to med tørrhøy om dagen.
 5. Vil vel kanskje tro det jevner seg noe ut når alt er på markedet. Det er vel endel som venter på analyser og sånt enda. Burde bli nok til alle i år, vel. I alle fall hvis andreslåtten også blir bra.
 6. 50 tonn sand og grus. Tror jeg snart må kjøpe meg et helt pukkverk. Mine skattepenger har ikke tikket inn på konto som jeg hadde planlagt. Da kommer de vel ikke før til høsten.
 7. Takk for info @Stelpa, skal høre med vet her neste gang jeg har besøk om det kan testes.. Man får tatt blodprøver for pollenallergi? Tenker det er sannsynlig at allergi er en faktor hos min ettersom pusten blir mye verre i vår/sommer halvåret og bedre på høst og vinter. Varme og støv bidrar sikkert også..
 8. Spennende med cetirizin @Stelpa, fikk høre at det ikke var noe vits med vanlige allergimedisiner på hest da jeg spurte vet for noen år siden. Tror jo min også reagerer på pollen. Hvor stor dose bruker man på hest? Vanlige "menneske"piller bare fler?
 9. Ser ut som hun greier seg fint med bandasje og skinne på! Hvor lenge må hun gå med det?
 10. Bruker ingenting og tenker det ikke er behov med mindre man har hester som stryker eller slår seg, eller ved sprang eller kanskje turriding i svært ulendt terreng med tanke på beskyttelse. Man vet at sener blir svekket av overoppheting, så ville vært veldig nøye med hvilke belegg og hvilken temperatur man bruker de i... Så lenge man gjør en gradvis progresjon så muskler og sener bygger styrken som trengs kan jeg ikke tro de har behov for ytre støtte i samlede øvelser. Problemer med overbelastning kommer hvis man gjør for mye for raskt, før kroppen har rukket å tilpasse seg til belastningen.
 11. Har til gode å se en hest på fri tilgang som er for tynn tror jeg. og luso er vel en snake nøysom rase som har en tendens til å bli litt runde? Så antakelig trenger du ikke kraftfor for å holde vekta, men en analyse kan jo si noe om du trenger f eks mer protein enn hva grovforet gir hvis det er lavt. Vitaminer får man ikke på analysen, men mineraler er lurt hvis man har tenkt å ta hensyn til mineralbehovet når man velger tilskudd.
 12. Ikke noe alternativ å hormonbehandle en annen hoppe så den får melk? Så noen hadde gjort det med suksess. Aner ikke hva det koster, eller hvor stor sjansen er for at det funker.
 13. stinej

  Dressurprat

  Må man velge enten eller da? Jeg bruker en kombinasjon. Legger jeg bare til utvendig sjenkel blir det jo vanskelig å skille fra travers og hesten kan plassere bakparten inn fordi den tror det er det jeg ber om. Men utvendig sjenkel litt bak, innvendig litt fremme og innvendig hofte opp og frem sammen blir galopp. Hvilken podcast var det?
 14. stinej

  Utstyrstråden

  De jeg har er normale i størrelsen vil jeg si. Romslige i leggen i forhold til dressurstøvler som jeg må ha vide og med glidelås for å få plass til leggene, disse skal jo ikke være like ettersittende. Jeg tok sjansen på å bestille på nett da jeg kjøpte de og det gikk i alle fall bra.
 15. stinej

  Utstyrstråden

  Jeg har disse som likner @AstridN: https://www.horze.no/stallsko/dublin-river-country-boots-iii/326932.html#color=TBR På salg i noen kombinasjoner av størrelser og farger (typisk horze...) nå! Liker de godt, både rir med de endel og de er fine å gå i også. Tåler litt vær og vind, men tar heller gummistøvler om det plaskregner altså.
×
×
 • Create New...