Jump to content

stinej

Medlem
 • Content Count

  2,857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

stinej last won the day on December 12 2019

stinej had the most liked content!

Community Reputation

2,660

About stinej

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 11/07/1987

Profile Information

 • Kjønn
  f

Recent Profile Visitors

1,218 profile views
 1. Mens min hest har hatt alle sykdommer man kan få omtrent. Neida, ikke alle, men i alle fall mer enn vår andel. Alt fra øyebetennelser til forfangenheter, flere kolikktilfeller, luftveisproblemer, PPID, kissing spines, polynevropati, ulike infeksjoner, hull i tennene, ørten hovbyller, brudd i kjeven og diverse sårskader. Bank i bordet så har vi vært forskånet for seneskader og leddproblemer i beina. Men enig med de andre om at kolikk er viktig å kjenne tegn på, og å ringe veterinær med en gang da det fort kan bli verre. Det viktigste er å kjenne hestens normalstatus godt og legge merke til endringer i hesten raskt, og så få hjelp av veterinær. Så lærer man etterhvert som problemene dukker opp. Heller ringe veterinær en gang for mye enn en for lite om man er i tvil.
 2. Har heller ikke så mye troa, magneter og sånne ting har jo dårlig dokumentasjon for effekt på mennesker i alle fall. Men jeg har også et bot dekken liggende likevel, det gjør jo i alle fall ikke skade. Brukte det endel i en periode, men merker lite forskjell på hesten, og dessuten upraktisk på utegang, og dårlig passform, så det er lenge siden det er brukt nå.
 3. Jeg tar avføringsprøver en gang i året og gir ivomec comp en gang i året. Lavt smittepress hos meg med bare mine to hester som ikke reiser noe særlig. Også møkker jeg hele området to ganger daglig hver dag, og de spiser opp fra bakken.
 4. Denne kanskje?https://borjes.no/stall-skotsel/stallinredning/stalltillbehor/no-bite-cream/901032 De har weatherbeeta på Jarlsberg hestesport og (men de har vel ikke noe særlig til nettbutikk tror jeg).
 5. stinej

  Sal-snikksnakk

  Jeg har en kent & masters som skal tilsvare t8 til thorowgood (men jeg har til normal manke). Synes den er veldig god! Stor oppgradering fra Santa cruz arthur deluxen han hadde fra før for meg. Hvis du er på let er det verdt å sjekke bruktmarkedet etter K&M også. Jeg kjøpte min for 7000 kr og den var så godt som ubrukt, Stoppen hadde ikke satt seg, så trengte ikke gjøre noe med det engang.
 6. stinej

  Dressurprat

  Har aldri vært borti bosal, hvordan blir det å ri på i forholdt til hackamore? Blir vel også et slags vektstangeffekt, og regner med det ikke funker så bra å bruke en tøyle av gangen? Er det selve nesedelen som er tilpasset den enkelte hest? Fortell gjerne mer om hvordan Findus opplevdes på dette vs andre ting @smaaen. Spennende å høre mer om.
 7. Fikk luftet mannen og hestene samtidig. Skikkelig holkeføre på grusveiene og veien etter underkjølt regn, så da fikk vi kjørt inn et nytt par broddeboots.
 8. Jeg kunne se mine to, man må bare legge inn begge hestene, og i kalenderen bytter du hvilken hest du ser treningene på oppe i venstre hjørnet. Da får du alt som er logget på den hesten. synes det kjipe med equilab er at man ikke kan legge inn arbeid fra bakken osv som jeg gjør mye med den ene.
 9. Da er det fare for botulisme: https://www.nationen.no/verden/dod-rev-funnet-i-for-35-melkekyr-dode/ Dog skal det være lavere risiko ved tørt fôr enn ved vått. "Vi vet at døde dyr kan inneholde Klostridier, der Klostridium Botulinum kan forårsake Botulisme med sine toksiner. Dette er også en fryktet sjukdom med dårlig prognose for hesten. Dersom fôret har mindre enn 50 % fuktighet, vil ikke klostridiene kunne formere seg og danne toksiner, så i høysilasje er faren svært liten dersom små dyr som mus og rotter er blitt pakket inn." https://m.fkra.no/nyheter/hygienisk-kvalitet-i-grovfor-article7688-1089.html Jeg ville for sikkerhets skyld kastet hele ballen hvis jeg fant større dyr som rev og rådyr, og i alle fall området rundt ved mindre som mus og frosk..
 10. Prøver ztable jeg og, og får opp alle liggende treningsøkter i kalenderen og statistikk uten pro..
 11. stinej

  Sal-snikksnakk

  Har finnes en thorowgood t3, men ikke hørt om Santa Cruz t3. Hadde en Arthur deluxe, men den passet ikke meg så godt (og etterhvert ikke hesten heller..).
 12. Jepp, hodelag med lange tøyler. Han hater kapsun og andre former for nesereimer som sitter etter og blir bare gående og gni hodet mot forbeina med sånne ting på hodet. Prøvde lenge å venne han til å bruke den fine kapsunen sin til longering og arbeid fra bakken, men det ble aldri noe bedre, så den har kompisen arvet. Han er en veldig skvetten type som kan finne på å få panikk for noe langs veien, og da føles hodelag tryggere og mer kontrollert enn bare grime. Med mindre han skvetter for noe går han veldig pent ved siden eller rett bak uten noe slags drag i tøylene, så da er det jo heller ikke noe problem å ha bitt. Hodelaget ville nok også røket lettere om han hadde kommet seg løs og tråkket i tøylene enn en taugrime eller grime også. Men vi har gått masse sånn her på tur de siste to og et halvt årene og so far so good så har det gått kjempefint. Tror kanskje det er større sjanse for at jeg detter av han og mister han når jeg rir han alene på tur, for da er verden mye skumlere.
 13. Grått vær i dag, men helt vindstille. Ikke så lett å få fine bilder av Mahjiino som er med som håndhest mens man holder kontroll på alle tøyler
 14. Det med regnvær stemmer veldig godt på min også. Det er litt så det føles meningsløst å prøve å ri i dårlig vær, for da blir det bare tull og ikke noe gøy for noen av oss. Da er det best å senke lista litt og gjøre noe han synes er gøy. På "fritida" står han stort sett bare inne i utegangshuset om det regner, har ofte tørre dekken til tross for drittvær. Han kan jo på andre måter også bli påvirket av været, som at han blir slappere på varme sommerdager og koko når det blåser, men sånn mer generell "vinterdepresjon" som det høres ut som du opplever har jeg ikke vært borti. Blir jo litt irritabel om det regner i mange dager og uker på rad og sånt, men er blid og glad på fine vinterdager så lenge han er godt påkledd.
×
×
 • Create New...