Jump to content

stinej

Medlem
 • Content Count

  2,922
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

stinej last won the day on February 1

stinej had the most liked content!

Community Reputation

2,709

About stinej

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 11/07/1987

Profile Information

 • Kjønn
  f

Recent Profile Visitors

1,300 profile views
 1. Synes tre måneder er veldig lang oppsigelse på en stallplass og at det er urimelig å betale for forbruk av fôr og flis når man ikke får brukt det. Men kontrakten er vel fasiten ja. Synes det er ryddigst der man har spesifiserte regninger og betaler for bruk av høy og flis og eventuelt tilleggstjenester etter bruk, men mange kjører vel "pakkepris".
 2. Ja, det er jo en mulighet med dårlig dekning også! Jeg ser for meg at jeg har mer igjen for tilbakemelding direkte mens jeg rir enn etterpå. På film etterpå ser jeg selv mye jeg gjør feil, jeg bare klarer ikke nødvendigvis å endre det til neste gang likevel. Men det er kanskje bedre med andre øyne og drøfting etterpå uansett.
 3. Noen som har testa å få (eller gi) undervisning over nett? Hvordan synes dere utbyttet er i forhold til "live"? Ser det er mange som tilbyr nå, og det åpner jo noen muligheter når man ikke er avhengig av å reise noe sted. Har dessverre ofte dårlig dekning på ridebanen her, så jeg er usikker på om det funker for meg. Men gøy å høre andres erfaringer. Kanskje jeg skulle prøvd å utvide wifien dit.
 4. Vi har masse rådyr og hjort på jordene rundt utegangen (naboen har plantet raps, det er visst snacks gjennom hele vinteren), men de holder seg heldigvis utenfor gjerdene! Det må jo bli voldsomt dyrt å fôre på alle skogens dyr.
 5. Tror det der er veldig individuelt, men det er i alle fall ikke sånn at ingen utegangshester får slappet av godt. Det finnes sikkert noen hester som ikke gjør det, akkurat som noen ikke liker å stå på boks. For å finne ut hvordan det fungerer for deres hester er det er jo bare å prøve, og så følge med på om det er noen endring på hestene? Om de virker slappere, gjesper hele tiden eller liknende slapper de kanskje ikke godt nok av. Se det an over en periode (de kan jo trenge litt tid til å vende seg til endringen), og merker dere ikke forskjell over litt tid er de vel happy? Man kan jo også følge med på om de ligger, flis i pels og hale er en indikator om man ikke ser det når man er der. Jeg har jo mine to ute på utegang, og har ikke problemer med at de ikke får slappet av. Mahjiino slapper mye bedre av sånn enn på boks hvor han bare stresser og vil ut. Han trenger å ha oversikt og "fluktrute" for å føle seg trygg. De ligger i utegangstallen, som regel en om gangen, men i blant begge to. Er jeg tidligere enn vanlig ute med frokosten er de helt i tåka.
 6. Selge sjelen? Neida, enig med de andre i at det er lurt å finne andre løsninger for å drive med hest hvis familien ikke har råd til å eie en hest. Det er helt forståelig at foreldrene ikke kan prioritere det, det er dyrt, og utgiftene kan komme brått og uforutsett. Det lille man kan tjene på strøjobber som tenåring monner lite... Jeg måtte selv vente med å få meg egen hest til jeg var ferdig med vgs og begynte å tjene penger selv. Før det var jeg fôrrytter, hestepasser og red venninner sine hester.
 7. Tror ikke det er noe med strømmen til apparatet, det lyset lyser stabilt og andre ting fungerer som det skal i samme stikkontakt. Må i såfall være noe inni apparatet som lager strømpulsene ut som har irret? Har sendt mail til leverandør, kanskje de skjønner noe.
 8. Noen som skjønner seg på gjerdeapparater? Mitt er snart tre år gammelt og skal funke for mye lenger gjerde enn jeg har. Det har fungert fint inntil nylig. I det siste gir apparatet varierende kraftig puls. Det gir fire svake pulser, og så en normal, for så å hoppe over en takt. Det gir strøm på gjerdet, men svakere enn det tidligere har gitt på samme gjerde. Har gått over hele gjerdet og finner ingen årsak langs trådene. Det er vått i bakken, så det skulle ikke være dårlig jording heller. Noen som har ideer til hva som kan være galt, eller er apparatet kaputt?
 9. Kjøper champion sin b-vitamin på felleskjøpet og bruker i røytesesong. Shy feeder er så fullt av sukker.
 10. Ville tatt en tur til en fysioterapeut, jeg. Jeg jobber som fysioterapeut, men råd over internett blir ikke helt det samme. Hvis du går til en som har en driftsavtale, så betaler du bare egenandel slik at det ikke er dyrere enn å gå til legen. Hvilke det er finnes det nok informasjon om på kommunen din sin nettside. En fysioterapeut kan gjøre tester som kan finne ut hvorfor du har vondt og hjelpe deg med øvelser for å forlenge eventuelle korte muskler og sener og styrke musklene rundt knær og hofter, som kan hjelpe. Og hvis du rir med korte stigbøyler, kan du jo prøve å ta de ut et hakk eller to og se om det hjelper. Noen synes også det hjelper med andre stigbøyler med mer demping.
 11. stinej

  Dekken til frieser?

  Det kan jeg tenke meg ja, bucas er smale i fronten. Det er det eneste som sitter bra på min araber som alt annet er for stort i fronten på. Det finnes frontforlenger som kanskje kan hjelpe?
 12. stinej

  Linomega

  Det går nok fint, jeg har blandet linomega og betfiber i grøt før, og det ble godt mottatt.
 13. stinej

  Dressurprat

  Equiline soundless
 14. stinej

  Dressurprat

  Jeg brukte equiline soundless ørehette til Mahjiino da vi sto på stall med ridehus. Han var så livredd inni ridehuset og fikk panikk hver gang noen lagde lyd utenfor (dvs stort sett hele tiden ), så det var verdt et forsøk. Opplevde at det hjalp noe, men det hadde ikke noen mirakeleffekt for han. Det var på hjemmebane, så vet ikke hvordan det er med reglement til stevnebruk.
 15. Tror jeg hadde gått for billige dekken hvis de uansett varte så kort @Sivoya.
×
×
 • Create New...