Jump to content

Kurre

Medlem
 • Content Count

  9,755
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  125

Kurre last won the day on November 23 2018

Kurre had the most liked content!

Community Reputation

15,269

About Kurre

 • Rank
  Ensporet idealist
 • Birthday 10/06/1971

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Romedal
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

1,847 profile views
 1. Kurre

  Dressurprat

  Kjenner jeg må undersøke litt mer på skadestatistikkene før jeg kjøper den. Jeg er med på at griffelben kan skades ved alvorlige gaffelbåndskader,som jo ikke er noen sjeldenhet på hester som går i høyt tempo eller med store bevegelser på hardt underlag,men "tretthetsbrudd" i et bein som ikke har noen belastning,blir for meg bare...rart. Jeg ville også da tro at siden vi har mye av de samme skadene som traverene (mye av samme bealstningen) mer enn samme skadene som feks galopphester (mykt underlag,gir gjerne seneskader) så vil da dette også være utbredt der.Kjenner du noe til dette Lisa?
 2. Kurre

  Dressurprat

  Nå er ikke jeg den mest aktive på konkurransebanene lenger (type ikke i det hele tatt) men jeg henger da sånn nogenlunde med i miljøet fremdeles og dette har jeg aldri noensinne hørt om? Er det virkelig fakta? Har du noe dokumentasjon? Vært borti tilfeller selv? Jeg kjenner jo relativt godt mye hester med virkelig ekstreme bevegelser og deres ryttere og eiere og ikke hørt om at de er plaget med griffelbeinsbrudd?
 3. Kurre

  Dressurprat

  Tidligere elev av meg starter både dressur og feltritt med sin og hun er ikke spesielt kort.Slank,men ganske lang.Aldri fått en kommentar som hun har hørt i allefall og har gjort det ganske greit opp til LB. Litt rart det der,nå når jeg er såpass langt unna storhestmiljøet,så synes jeg det ser helt sært ut med de digre gampene med bittesmå mennesker på
 4. Slapp bot på denne her faktisk.Ingen problemer overhodet da DNAen viste at hingsten var blitt godkjent.(det sto mellom den og et par andre kandidater)
 5. Skjedd på islandshest jeg kjenner.Hoppa bedekket av 2 årshingst,som senere ble godkjent og ingen problemer der.
 6. Klok mann.Godt skrevet!
 7. Kurre

  Forsikring

  Var borti islandshest som der ble tatt ut bruksverdiforsikring på som senere konkurrerte i NM i Mounted games.Den startet også uoffosielle gangartstevner uten at vi greide å finne en bestemmelse som stoppet den.
 8. Kurre

  Forsikring

  Fått igjen på livsforsikring ved kolikk.Fkk igjen på livs ved brudd.tok tid før det ble oppdaget hva det var,så hesten sto en god stund på klinikk.Fikk dekket det også.Ingen spørsmål stilt da den ble avlivet.Kjapt og greit oppgjør,men dette er endel år siden,så ting har nok endret seg mye siden det.
 9. Jeg fikk sparket inn døra på bilen min av hest som ble leid.Jeg måtte dekke skadene på bilen min selv. I dette tilfelle,bileiers forsikring dekker bilens skader,hestens forsikring dekker hestens skader.
 10. Når jeg holdt kurs ute i ekstremdrittvær brukte jeg stort sett varmedress med oljehyre på utsiden.Brukte ikke underdelen på oljehyra da,men var eneste som holdt meg varm nok og tørr nok. Eller jeg hadde med meg to varmedresser og byttet i pausen. Brukte også skikkelig regnhatt (oljehyrehatt). Det holdt til sånn rett rundt 0 vær med pøsregn eller sludd ved undervisning fra 9 til 18 med pause på midten.
 11. Kurre

  Dressurprat

  Så vel ganske stor ut under rytter,men ikke så voldsom når han er oppstilit.
 12. Kurre

  Dressurprat

  Gamle Rummenigge som S iv M orberg red (ble solgt til en junior etterhvert) hadde også sånn helt ekstrem nakke.Han var også helt vanlig varmblods ridehest.Så helt sært ut når han ikke ble ridd.
 13. Redback sko i litt større størrelse,så jeg får plass til tjukke sokker.Rhino utedekken med varilayer.Amigo lærgrime.Mountain Horse polar breeches.Hrimnir ridebukser.Top reiter soft shell pocket.Kingsland piquet. Fikk omsider brukt opp resten av gavekortet
 14. Kurre

  Utstyrstråden

  Husker vi brukte dem på et par løpshester (galopp) når de hang veldig på den ene tøylen i løp.Skulle tro verden hadde gått videre siden den gang,men tydeligvis ikke.
 15. Idag har jeg faktisk gjort noe med "Vikki" Hun går jo normalt bare sammen med flokken og eter,men i går tok vi henne inn,satte henne på stall og der sto hun (og hadde det aldeles grusomt i flg henne selv) frem til idag tidlig.Da dro vi til Dr Dyregod på klinikk og fikk omsider ut ulvetennene.Hjemmeveterinæren har sett på dem både i fjor og tidlig i høst.I fjor ville han se om de kanskje ble lettere å få ut i år,men de satt like håpløst (om ikke verre) så da ble det klinikk. 1,5 time tok det,men nå er hun ulvetannfri. Står inne til i morgen og får smertestillende,så er det ut til gjengen
×
×
 • Create New...