Jump to content

mallilen

Medlem
 • Content Count

  5,884
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

mallilen last won the day on November 23

mallilen had the most liked content!

Community Reputation

11,637

About mallilen

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 31/03/1981

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Kongsvinger

Recent Profile Visitors

1,736 profile views
 1. mallilen

  Sits

  Jeg synes det høres ut som om du "tråkker ned" på feil måte, jeg. Om du gjør som mange andre, tråkker du ned ved å senke hælen ytterligere, noe som fører til at sjenkelen vipper fremover. Tråkker du derimot ned riktig, altså ved å "stå på tå" i stigbøylen, vil ikke sjenkel fyke fremover, siden frasparket går litt bakover (gitt at du ikke har strake knær, vel å merke)
 2. Ridedekken er i 90% av tilfellene helt unødvendig De resterende 10% som er nødvendig havner under refleksbruk, og et lite fåtall hester som ikke tåler å bli våte eller kalde (gjerne barberte hester). Å bruke ridedekken under faktisk ridning blir litt som å kle på seg ekstra for å ha gym, så ridedekken bør isåfall brukes før og etter arbeid slik at overoppheting unngås, dersom behovet er der.
 3. mallilen

  Sal-snikksnakk

  At man skal dekke til og beskytte salen mot regn er egentlig ikke underlig; selve setet er gjerne i mykere lær, f.eks svinelær eller kalveskinn. Under det er et lag polstring, og blir det veldig vått kan det gå ut over limet som holder det hele sammen. Løst sete i salen er egentlig noe drit! Det samme gjelder for polstrede salkapper ved knærne, og man ser gjerne at det er luftehull på undersiden av disse. Under salen er jo salputene, som også er følsomme for væte. Stoppen i seg selv kan endres drastisk om den blir våt. Ullstopp kan jo også begynne å råtne. For mye vann i seg selv er ikke bra, siden fibrene (særlig på lær som er dårlig garvet eller tynt) svulmer opp. Likevel er det en balanse å holde, og den holdes stort sett fint ved å sørge for god smøring og impregnering. Likevel; hvetemel inneholder 15% vann. Det samme gjør tørt høy. Lær er ikke noe unntak (selv om jeg er usikker på optimal fuktprosent i lær).
 4. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Jeg synes det er så rart at omtrent ingen utstyrsprodusenter tar for seg vann som en viktig del av vedlikeholdet. Fett kan ikke fukte og mykgjøre læret alene, men fett skal holde vann igjen inne i læret. Lær som har mistet alt vann er rene kjeksen, og oppfører seg som våt papp om det oljes opp istedetfor å vannes først. Derfor; bruk gjerne vann til rengjøring. Og til oppfukting av uttørket lær. Ofte kan man jo kjenne hvor mye bedre et hodelag kjennes ut etter en ridetur i regnet enn før tur. Rett fuktighet er utrolig viktig for både følelse og holdbarhet.
 5. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Prevent var det: https://tegens.se/skotsel-vard/ladervard/trikem-prevent-leather-balm-500ml
 6. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Produsent husker jeg ikke siden etiketten er borte forlengst svart flaske med grønn sprutegreie. Kjøpt hos börjes den au i sin tid
 7. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Sånn er gull! Får flytende balsam på sprayflaske også
 8. mallilen

  Bitt-tråden

  Vil ikke kimblewick med tøylen festet i øvre hull bli mer som en rett trinse, mens tøylen festet i D-ringen (men ikke hullene) bli mer som baucher?
 9. "Ultrahøyt liv" føler liksom at det blir så høyt at man kan bruke den som bh?
 10. Jeg ville prøvd å få tak i gamle, gåene kranser med gode messingbjeller, ellers er vel Morabjeller antagelig veien å gå for å sikre kvalitet og god klang
 11. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Jeg må utdype litt... det er selve ulla som virker tykkere. Tykkere og tettere, slikt et skikkelig godt saueskinn er. Skikkelige saueskinn koster penger, og når man sammenligner med f.eks et billigskinn fra europris merker man forskjellen godt. Om det er oppbygging du er ute etter, kan kanskje en barefoot-pad være like grei? Physio-paden har vel sau under, og kan bygges både litt og mye siden den er i to deler
 12. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Mattes sin er betydelig tykkere, men du betaler nok også en hel del for merkevaren der. Høøks sin virker helt ok, men er altså tynnere og mer "flimsy".
 13. Foretrekker også alene. 30-45min, gjerne to økter per dag. ved fire økter på helg er det ofte innafor med fler på timen den siste økte , ellers blir man jo aldri ferdig (og kjipt å være sistemann når alle andre har reist).
 14. Det var "dyrt" i innkjøp husker jeg, men det var sånn hun ønska seg, og det eneste som var å oppdrive i området her hadde nok vært billigere å bestille hos høøks dengangen. Men dyrt i bruktsalg? Nah. Skal finne det, jeg.
 15. Ser den. Om du ikke vil gjøre det selv - er det noen brudesalong i området som kan ta målene for deg? De har sannsynligvis målebånd som er riktige, og har antageligvis også møtt på forespørsler om støvler. Skomakere skal jo også ha gjennomgått dette, om det finnes noen. Det blir kanskje å gripe etter halmstrå, men er du heldig er det noen i andre enden som faktisk vet hva de driver med. Jeg ser for meg at du vil bli mer fornøyd slik enn med å sy inn en kile i et par støvler som likevel koster litt
×
×
 • Create New...