Jump to content

mallilen

Medlem
 • Content Count

  5,911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

mallilen last won the day on November 23 2019

mallilen had the most liked content!

Community Reputation

11,654

About mallilen

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 31/03/1981

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Kongsvinger

Recent Profile Visitors

1,776 profile views
 1. mallilen

  Trav bra/dårlig

  Grunnkriteriene er jo de samme. Uansett rase og bruksområde, altså er et godt trav et godt trav uansett. Men det er jo ikke dermed sagt at det ser likt ut på tvers av raser og grener. Eksempelvis vil travet hos en fjording med 8,5 på trav nok se ganske annerledes ut enn hos en Pre med samme score. Likevel er grunnkriteriene de samme. Hvor mye de kommer til uttrykk i har jo også med hestetypen å gjøre.
 2. mallilen

  Trav bra/dårlig

  Altså.. et godt trav er er godt trav uansett gren, rase eller bruksområde. selv om det er ønskelig med mye løft i en gren, og intet svevmoment i en annen, er det fremdeles viktig at det er parallellitet, ren takt og bæring tilstede.
 3. Siste jeg så fra NVH var vel at eggtelling er et for upresist verktøy, og at det er det "gamle" regimet som gjelder...
 4. mallilen

  «Stolsits»

  Lengre stigbøyler hjelper dårlig om f.eks salen ligger i bakvekt (er for trang), eller man har for korte hodteleddsbøyere, eller ikke sitter på seteknokene.
 5. Jenny Gulbrandsen kanskje? Hun er rimelig fersk, da.. ellers har jeg ennå et lite lager jeg ikke har hatt ork til å kvitte meg med. Tiltak, nemlig
 6. "Pannereima" på Facebook tenker jeg lager på mål, og Silje Sverkholt.
 7. mallilen

  Sits

  Jeg synes det høres ut som om du "tråkker ned" på feil måte, jeg. Om du gjør som mange andre, tråkker du ned ved å senke hælen ytterligere, noe som fører til at sjenkelen vipper fremover. Tråkker du derimot ned riktig, altså ved å "stå på tå" i stigbøylen, vil ikke sjenkel fyke fremover, siden frasparket går litt bakover (gitt at du ikke har strake knær, vel å merke)
 8. Ridedekken er i 90% av tilfellene helt unødvendig De resterende 10% som er nødvendig havner under refleksbruk, og et lite fåtall hester som ikke tåler å bli våte eller kalde (gjerne barberte hester). Å bruke ridedekken under faktisk ridning blir litt som å kle på seg ekstra for å ha gym, så ridedekken bør isåfall brukes før og etter arbeid slik at overoppheting unngås, dersom behovet er der.
 9. mallilen

  Sal-snikksnakk

  At man skal dekke til og beskytte salen mot regn er egentlig ikke underlig; selve setet er gjerne i mykere lær, f.eks svinelær eller kalveskinn. Under det er et lag polstring, og blir det veldig vått kan det gå ut over limet som holder det hele sammen. Løst sete i salen er egentlig noe drit! Det samme gjelder for polstrede salkapper ved knærne, og man ser gjerne at det er luftehull på undersiden av disse. Under salen er jo salputene, som også er følsomme for væte. Stoppen i seg selv kan endres drastisk om den blir våt. Ullstopp kan jo også begynne å råtne. For mye vann i seg selv er ikke bra, siden fibrene (særlig på lær som er dårlig garvet eller tynt) svulmer opp. Likevel er det en balanse å holde, og den holdes stort sett fint ved å sørge for god smøring og impregnering. Likevel; hvetemel inneholder 15% vann. Det samme gjør tørt høy. Lær er ikke noe unntak (selv om jeg er usikker på optimal fuktprosent i lær).
 10. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Jeg synes det er så rart at omtrent ingen utstyrsprodusenter tar for seg vann som en viktig del av vedlikeholdet. Fett kan ikke fukte og mykgjøre læret alene, men fett skal holde vann igjen inne i læret. Lær som har mistet alt vann er rene kjeksen, og oppfører seg som våt papp om det oljes opp istedetfor å vannes først. Derfor; bruk gjerne vann til rengjøring. Og til oppfukting av uttørket lær. Ofte kan man jo kjenne hvor mye bedre et hodelag kjennes ut etter en ridetur i regnet enn før tur. Rett fuktighet er utrolig viktig for både følelse og holdbarhet.
 11. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Prevent var det: https://tegens.se/skotsel-vard/ladervard/trikem-prevent-leather-balm-500ml
 12. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Produsent husker jeg ikke siden etiketten er borte forlengst svart flaske med grønn sprutegreie. Kjøpt hos börjes den au i sin tid
 13. mallilen

  Sal-snikksnakk

  Sånn er gull! Får flytende balsam på sprayflaske også
 14. mallilen

  Bitt-tråden

  Vil ikke kimblewick med tøylen festet i øvre hull bli mer som en rett trinse, mens tøylen festet i D-ringen (men ikke hullene) bli mer som baucher?
×
×
 • Create New...