Jump to content

mallilen

Medlem
 • Content Count

  5,603
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

mallilen last won the day on March 30

mallilen had the most liked content!

Community Reputation

11,434

About mallilen

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 31/03/1981

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Kongsvinger

Recent Profile Visitors

1,512 profile views
 1. Lurer litt på hvorfor det egentlig heter kneputer, når det jo er låret som får kontakten jeg? Tok meg laaaaaang tid å skjønne det. Og red jo bedre med en gang etterpå (i min spede ungdom altså.. heldigvis!)
 2. mallilen

  Utstyrstråden

  Om den fryser skiller den seg. Bare å sette i en dunk med godt, varmt vann, vente til den er lunken, og så riste som en gal. Blir litt som majonesen som skiller seg. Sett kjølig så den stivner atte
 3. mallilen

  Utstyrstråden

  Jeg er lat og ofrer gjerne et par tynne bomullshansker til utstyrspuss. Liker best å bruke hendene å smøre med, massere skikkelig lissom. Og så slipper jeg å holde i ting som bare skvetter unna siden jeg har litt butterfingers fra før . Til enkel puss går gjerne bare enkel microfiberklut, den typen som er hundre stykk på en rull til tredve kroner, og flytende salsåpe på sprayflaske.
 4. Mesteparten av det eksporterte fôret gikk vel til landbruket? dersom det dukker opp tilfeller her også, etter det islandske fôret kan det forhåpentligvis gi noen flere tråder å nøste i for å løse mysteriet.
 5. Nå er det vel ikke særlig vanlig å begynne å operere på noe som helst på en hest uten at det er en klar relasjon til oppståtte problemer. Hester er vanvittig flinke til å skjule smerte, og det kan gå lang tid før et et problem avsløres dersom det er noe som kommer smygende. Jeg synes vi skylder dem å i det minste prøve å forhindre de ubehag vi påfører dem om mulighetene er tilstede. Ikke så å forstå at alle hester bør få en full bodyscan med mr og røntgen hver tredje måned, altså, bare så det er nevnt.
 6. Litt uklar formulering fra min side, Lisa klarte si det jeg forsøkte.
 7. Mens jeg er motsatt av Siv. Produkter som kan avsløre overbelastede områder før skader oppstår er gull verdt. De seriøse alternativene sier _alltid_ at de ikke er og ikke kan erstatte veterinærer. Klart, man har disse (få) som utad sier "veterinær først" og som nærmest mumler at det er ikke vits i å kaste bort penger på veterinærer ved alvorlige forstyrrelser i bevegelsesapparatet. Men de er nok veldig få. Heldigvis.
 8. Jeg har vel ikke helt trua, det skal sies. Et veldig fancy solarium, kanskje? På den annen side har jo ir-lys beviste egenskaper. Og så tenker jeg litt på da jeg sjøl satt i ir-badstu; var ikke varmt der inne, men fy pokker så kvalm og sliten jeg ble
 9. Er det ikke egentlig bare en løsning med varmekamera og ir-lamper? Typ finner hotspots og behandler med ir?
 10. Tenker samme som Issa. Sårbeint kan være så mangt, og betyr rett og slett at underlaget gjør vondt. Det trenger ikke være på alle underlag,og det trenger ikke engang være på alle beina. Hoven trenger ikke være nedslitt, den trenger heller ikke lide av manglende stell. Men står hun mye på fuktig underlag er sannsynligheten høy for at hun vil ømme når hun kommer over på underlag som "stikker" litt.
 11. Her har det gått i billigste sort fra Biltema. Ludden har jo gnagd seg igjennom dem og utvidet hullet, så det har stadig vært behov for utskiftning. Fant raskt ut at billig var like gode som de dyrere. Ludden hadde forøvrig størrelse full på sin. Jeg er av den oppfatning at de faktisk skal klare å leve med den, og anser det viktig at de kan klare å gjespe og gape litt inni der. Slike med utvidelse ved neseborene er veldig kjekke, ellers har jeg bare klippet litt i dem så neseborene er fri. Har ikke opplevd gnag rundt kørja, men den er jo relativt tung. Har dermed konsekvent brukt noe under nakkereima; enten en (ekte) teddytunnel eller sånn nakkeskydd i gelaktig materiale for å dempe trykket bak ørene. Jeg vet mange mener at slike "bøtter" er munnkurver og ikke beitemasker. Jeg er uenig, for jaggu blir (særlig) ponnier tykke nok med dem på likevel. For en hest som er mer forsiktig av seg i fht å gafle innpå mat kan kanskje greenguardgitteret være verd et forsøk? Men den er relativt dyr, krever egen grime og flere stropper, må sitte tettere på for ikke å vippes av blant annet. Men mange er jo også strålende fornøyde, og det er jo ikke uten grunn at de beholder prisen og er til salgs år etter år
 12. Greia er jo at de bruker uttrykk som er til for å skape usikkerhet og forvirring. I min verden er "konvensjonelle sko" av metall, og festes med søm. Kanskje med en svak overrulling i tåa, men that's it. Cytek, gummisko, plastsko, limsko og annet er liksom ikke "konvensjonelle".
 13. Her har de nok litt å rydde i, ja... på ett punkt står det at kun belegg med uelastiske borrelåsfester er tillatt. Ingen spenner eller hekter er lov. På neste må plutselig remmen være elastisk om den skal festes over en krok? videre er kun "konvensjonelle sko" tillatt (og barbent). Altså utgår limsko? Gummisko? Skoene LisaFi sverger til som jeg ikke husker i farta hva heter?
 14. mallilen

  Ridestøvler

  Anbefaler ridestøvler på det varmeste - det gir en helt annen støtte for sjenkelen enn man ellers får, og jeg synes det er lettere å bruke undersjenkelen riktig fremfor å ty til hælen som mange av oss gjør Har forøvrig et par sprell nye å selge sjøl, men de er altfor digre til noen av dere her inne vil jeg tro passer kanskje en ridemann? Str43, xw legg
 15. Og hvis den ikke er i boks i juni kan du kjøpe min
×
×
 • Create New...