Jump to content

LisaFi

Medlem
 • Content Count

  9,948
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  362

Everything posted by LisaFi

 1. Jeg sverger til Jermin hest. Føres av Strand!
 2. LisaFi

  Skulderfrihet

  Da tenker jeg typ prestige er veien å starte med hvertfall!
 3. LisaFi

  Skulderfrihet

  Kommer an på hva du trenger kanskje? Mye plass bakover, som i stort strekk i frambeinet? Eller behov for mye vidde i skulderpartiet (ikke nødvendigvis manken) hvis hesten er bred og dyp i kroppen?
 4. Kan den ha noen fysisk grunn til å lage spillopper? Bøye hesten litt til siden og gi den oppgaver med å flytte seg sidelengs (sjenkelvikninger/versader) synes jeg er en fin måte å be om oppmerksomheten på.
 5. Omg! Den var fin den!
 6. Jeg gir betfiber, luserne til alle her. Varmblodsen får ca 1l oppdrett, og jeg bruker noe mash ifm trening. Har også litt regime på tilskudd (en får msm, den andre gut balance). Og div vitaminer. Noe hele året, noe etter sesong. passer på å ikke regne på det . kjøper høy for ca 2000,- mnd.
 7. Hoppas fødsel? Kommer litt an på hoppa, ble den holdt i gang så smått gjennom drektigheten, har den hatt helt fri eller..?
 8. Bare å gi hele sesongen som hesten ikke får spist grønt gress. ikke noe farlig å gi.
 9. LisaFi

  Sits

  Du spenner sikkert fra i beina fordi noen har sagt du skal ha hælene ned. Prøv å tenk at du skal stable kroppen oppå hverandre bit for bit, loddrett og i balanse, bruk midten av kroppen for å stabilisere deg (unngå å knip med ben og armer). Prøv å tenk balanse og jevn rytme (bli «treg» hvis hesten er kjapp, eller omvendt) mens du jobber med å få ting på plass. Det tar tid, så ikke fortvil om det ikke er på plass med en gang. Kanskje prøv å tenk at tåa må være såpass under kneet at den aldri skal sees ovenfra? Det er masse trening og bevissthet som m
 10. Tror ikke noen av nevnte biler «har godt av» å dra tungt uansett, så velg en du liker til dagligkjøring. Og vis hensyn når du trekker tungt, la motoren gå litt for å kjøle ned før du skrur av når du kommer fram etc. Ikke press den i motbakkene, kjør heller til side hvis du lager kø. Tror ikke passat har mer eller mindre feil enn opel, ford er vel heller ikke kjent for fryktelig lite feil osv. skoda med nok hengervekt er ikke noe dårligere alternativ enn andre nevnt her. Selv ville jeg aldri hengt noe så stort som en hestehenger bak en yeti uansett hva vognkortet sier, d
 11. Kjempespennende! Hvordan blir arrangementet? semidigitalt? Hadde vært gøy å følge med. Krysser fingrene for at NV har jobba litt med digitalisering og oppdatering siden sist.
 12. Spennende! Hadde dere to hingster til kåring? Så mange fine hingster til kåring synes jeg. De yngste ser jo litt uferdige ut noen av dem, men masse kvalitet i stammer mm. Den svarte til Schilbred ser utrolig lekker Ut også. . Litt spent på om de kårer den Nordlys, den hadde veldig lange kodebein, må i såfall brukes på litt spesielle hopper tenker jeg.
 13. Jeg husker ikke lenger hva jeg søkte på, men da kom jeg til denne tråden her, og så har jeg lest masse gammelt. Her var det mye spennende egentlig! Så.. etter et år med pandemi og gode priser for hester, hvem avler nå? Hvem venter føll (etter hvilke hingster), og hvem skal bedekke hvilke hopper i år?
 14. Så fine mennesker dere er som faktisk følger opp og får ting gjort! Masse kred! dette blir nok helt bra på sikt det gjetter jeg!
 15. LisaFi

  RIB stigbøyler

  Jeg kjenner ei som har, hvertfall! Hun er veldig fornøyd. «Nyvinningen» med disse er at de kan skråstilles etter behov hvis din pronasjon gjør at du ikke får sjenkelen i balanse.
 16. Glucosamin er det karenstid på, msm er jeg litt usikker på, jeg lurer på om «ren» msm ikke har karenstid lenger. (Finner den ikke på karenslista hvertfall, og flere selgere uthever at det ikke er karenstid på). Ut over det vet jeg ingen kontraindikasjoner på å gi msm, kun positive erfaringer med det her. Det selges jo som et ledd-tilskudd men for min del brukes det primært for hud og hår på min røde ømfindtlige «gullklump» med hvitt på bein etc, og kvalitet på pels og fravær av muggaktige infeksjoner er påfallende når hun får msm fast. Jeg tar opphold på sommeren når hun spiser grønt
 17. Jeg leste for en tid tilbake en artikkel om ømfindtelig hud og hester som ikke liker å børstes etc, tror den var fra Sverige og at det var nokså seriøse folk bak den (kanskje SLU). De kom fram til at b-vit i maten minket ubehaget for hesten, spesielt rundt røytetider kan mange hester bli veldig ømtålige sånn. Finner ikke igjen artikkelen dog.
 18. Jeg gir fra høsten når de begynner å sette pels og fram til våren når sommerpelsen er så godt som på plass. Ikke på beite.
 19. LisaFi

  Utstyrstråden

  Dårlig plassert sjenkel kan sikkert komme av masse forskjellig. Selv har jeg blitt oppmerksom på det det siste året, og jeg tror det kommer av mange ting. Kanskje gammel uvane av å ha ridd raketthest gjennom mange år og ønske om å holde undersjenkel vekk fra hesten. Kanskje fikk jeg annen pronasjon mens jeg gikk gravid (tung), kanskje er det til og med noe jeg har trodd har vært riktig (hælene ned og press i innvendig side stigbøyle). Men det har hjulpet på presisheten min, og ikke minst det å kunne være «kjapp i støvlene» som Lillian kaller det.
 20. LisaFi

  Utstyrstråden

  Tror de er verdt å prøve. Så prototypen i test på kurs på Starum i fjor på denne tida, tror de har noe for deg. Men jeg synes også 3000kr er mye for et par stigbøyler. Bruker stoet sett Gaitline sko selv også.
 21. Jeg tenker at positiv forsterkning er en veldig dyrevennlig måte å trene på, men at man ofte må (i et tids og velferdsperspektiv) forklare hesten hvordan den skal løse ting ( for å få stelt bein, tranportere nødvendige reiser til dyrlege osv) - og da fungerer negativ forsterkning just as well (en påvirkning fra oss og kjapp ettergift når hesten gjør litt riktig. Jeg bruker begge deler om hverandre, bytter metode etter situasjon og behov, fungerer fint her.
 22. Stort sett gode erfaringer med det, men lurt å ha tilgang til boks for hvile, ikke alle som finner ut av å hvile ute uanset muligheter. Jeg hadde ei hoppe som var gammel og utpreget ridesenterhest. Hun fant aldri ut av verken det sosiale eller hvor luksus det er å være mye ute.
×
×
 • Create New...