Jump to content

LisaFi

Medlem
 • Content Count

  9,780
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  328

Everything posted by LisaFi

 1. Jeg må være ærlig og si at jeg har verken forprøve eller blodprøve, men vet hvordan norsk for statistisk er.. For å safe litt gir jeg ikke dette tilskuddet 7/dg/u, men 5, og så 2 dg pause. Samme med tangmel (for jod). Har ekstremt mye tangmel etter å ha kjøpt en hel sekk (fordi kg-pris i menneskebutikk er hinsdes..) - så hvis noen har bruk for en kg eller så, gi meg et hint så kan jeg sende en pk.
 2. Gir du e-vit? Jeg gir e-vit m selen for ku, billigst i sånn sekk frA fk ja
 3. Og hva, hvordan rir man...? Dressur, nedsitting, hopping, tur, variert, ensidig, kort, lenge? I tillegg til tung, ikke tung, balansert, ubalansert. Og en hest som på 140 og en annen hest på 140 kan ha utrolig forskjellige forutsetninger. Ikke bare beinmasse/grovhet men også alder (ganmel/ung), men treningsstatus (knallform eller utrent) osvosv. Tenker at det er så sykt mange variabler som spiller inn at man må ta ansvar uansett. Jeg føler meg ikke komfortabel på så små hester som islandshest. Den gamle kaldblodsen min på ca 150 var i minste laget for meg, men var
 4. LisaFi

  Dressurprat

  Tenker at hvis hun bytter bare bak = kryssgalopp eller går med likestilte bakbein («stusser») er det et styrkeproblem. Hvis du ikke er særlig sterk selv heller tror jeg ikke du får bukt med det på banen. Galloppere på tur, passe på å være så tydelig at den får bygd opp styrke på begge sider (ikke alltid samme gallopp på tur) ville jeg gått for.
 5. Og brannvarslingsanlegg
 6. Såvidt jeg vet er det ingen formelle krav til det. I forhold til handicapridning mm tror jeg det er et krav (ifht hva du kaller det. Handicapridning, terapiridning) å være knyttet opp mot en sertifisert fysio når ting er på stell.
 7. Jeg vil nå gjerne HA forum fortsatt, men ser ikke at jeg har kunnskap og ressurser til å drive.
 8. Tillitt er en steinsort. Morenekonglomerat for å være nøye. Vet ikke helt om jeg kobler det Elisabeth beskriver til respekt, men enig i at man må være tilstede. For meg handler det om at man må være der hele tida slik at de slipper å «tenke sjøl» og begynne å finne på ting (i hestens øyne «ta ansvar for potensielt farlige ting»). Når det har eskalert til at hesten virkelig løper ut/stikker er rytter alt for «bakpå» ifht tiltak for å unngå at hesten tror den skal ordne skumle ting selv. Det skal den få nøye forklart at ikke er dens jobb når den er ung.
 9. Jeg jobber for mye til å få til et treningsregime som jeg ønsker. Så her er det ærlig talt av og på. To uker av, og så uker med normal trening (variert trening, par dager fri, så mye ut som mulig). Det som blir, får bli.:
 10. Vi har brukt vimital sin Gut balancer (billig på borjes). Har fungert til samme formål her!
 11. Hva slags problem hadde den da?
 12. Her hadde FK halv pris i går, så ble med et 350g fra Heimer hjem. Litt dårlig utvalg i 145 dekken etter at det gikk i stykker et par i fjor. Tror kanskje jeg må klippe Lillemor litt i år, hvis jeg skal kunne ha dem så mye ute som jeg pleier når frosten kommer..
 13. Fantastisk søt med krøllhåret sitt! Finnes ikke noe søtere enn kaldblodsføll i mine øyne!! Gratulerer June!
 14. Med svai rygg tror jeg kanskje ikke wintec er det du helst vil ha
 15. jaa, varme støvler!! Mye varmere enn trekk rundt ankel!
 16. Men den går jo ikke nedi støvlene!
 17. Jeg elsker GP thermobuksen min fra horze. Må ha mer foret bukse, blitt så kald av meg. Disse er jo for ridning hjemme/ i skauen så trenger overhodet ikke være fancy eller merkevare. Ser at disse fra børjes er vesentlig billigere. Noen som har erfaring med disse ifht passform/ størrelser? Går de godt opp i livet? Synes produktbildene ga litt lite inntrykk av dette
 18. Hoven i alle beina er sannsynligvis bedre enn hoven i ett. Kan være relatert til tap av sirkulasjon (står plutselig stille halve døgnet mot å være ute), forforandringer (noen kan reagere både på grovfor og kraftfor). Jeg gir «gut balancer» i slike foroverganger for å forebygge reaksjoner. Tror du det er sirkulasjonsrelatert får du prøve å finne tiltak. Ett tiltak inne om natta kan være stallbandasjer. Viktig at disse legges riktig så man får nok trykk men ikke trykkskader! Hvis det har vært frossent/kulete underlag der han har gått ute kan han ha fått små knusning
 19. LisaFi

  Dressurprat

  Jeg forbinder kanskje det uttrykket med at en rytter med enormt stabilt sete (ikke nødvendigvis tøyleridning) rir hesten slik at den løsner opp og følger rytter i stedet for å gå imot, spare et bakbein osv.
 20. Horze GP vinterridebukse er veldig gode hvertfall. Trooooor jeg må ha en til
 21. LisaFi

  Utstyrstråden

  Men hvordan er de skrå? Bare for bedre «heng» i stigbøylereima? Eller skrår den faktisk litt ifht hvordan vi holde foten? Hvis du skjønner?
 22. Er den mest ute eller inne på fritida? Fylling handler jo om sirkulasjon, hvis det er det som er greia. Mer ut på større område er alltid til det bedre, og så kan man vurdere stallbandasjer, evt linimenter som kan avhjelpe på sirkulasjon. Men da bør man vite litt hva man driver med så man ikke blistrer hesten eller bandasjerer på den trykkskader..
 23. Litt omfattende å svare på! Jeg får mange spørsmål inne meg når jeg leser; -hvor gammel er ponnien? - hva er den vant til fra før? - hvordan er den skodd? - hva gjør du når du rir på banen? - hvordan er banen, hard, myk, dyp etc? - er den hoven etter trening eller når den har stått inne? Er den hoven etter å ha vært i luftegård også? - gir den uttrykk for smerter? (Trist eller glad for å trene)? - hva får den av mat, har den begynt å få mere nå som den trener mer? osvosv
 24. LisaFi

  Utstyrstråden

  Jeg er nysgjerrig på stigbøyler. Det jeg egentlig er mest nysgjerrig på er om noen har en spesiell stigbøyle eller innlegg som motvirker tendes til pronasjon i stigbøylen. Fortbuen min ble svakere etter at jeg var gravid, og nå ser jeg at jeg har bruk for å tråkke mer på hele stigbøylen, og mindre innover i stigbøylen (det fører til at undersjenkelen min vil bort fra hesten). Går i Gaitlinesko til daglig for å korrigere bevegelsesmønster litt. Lite stigbøyler å finne med tanke på slike korrigeringer, muligens bare skrå innlegg? Masse andre fikse ting som stigbøyler er in
×
×
 • Create New...