Jump to content

LisaFi

Medlem
 • Posts

  9,982
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  376

Everything posted by LisaFi

 1. Jeg har behandlet litt hest før i tida. Da fakturerte jeg gjennom eksmannens firma og tok ut lønn/tjenester (stallplass ) hos han. Foretakstype kommer vel litt an på hvordan du vil drive. AS er en del mer omfattende regnskapsmessig, men har jo noen helt klare fordeler. Det kan man lese mer om hos skatteetaten. Angående varighet på timer så ser jeg mange tar lenger tid/større pris på første besøk (grundig gjennomgang av hesten), mens oppfølging ofte tar kortere tid/lavere pris. For min egen del så ville jeg tenkt at jeg er ferdig når jeg er ferdig. Noen ganger tar det mye tid og andre ganger tar det kortere tid. Hvis du tenker å selge eksakte «timer», dvs TID må du sikkert «fylle» tid med noe (massasje etc?) i noen situasjoner og beregne evt overtid andre ganger. Hvordan du vil jobbe er vel helt opp til deg selv og din livssituasjon. Hvis du liker å ha fri på dagtid til f.eks å trene egne hester i dagslys og helle reise på staller på ettermiddager når det er flest folk der, er vel det helt opp til deg - og en av de største fordelene med å drive for seg selv. Ville tenkt litt på hvilke tilleggsting, apparater etc jeg ville/måtte investere i og sondere terrenget litt i ditt område hva det er marked for (laser, bemer, magnetdekken og alt mulig sånt). La oss få høre hva det blir til da! Hvilken utdanning har du rettet deg inn mot?
 2. Fullstendig nydelig! og det vakre blonde håret da gitt!
 3. Personlig ville jeg funnet en som er «ok». Hesten forandrer seg mye første tiden uansett, så kan du investere i en mer skreddersydd sal etterhvert.
 4. Nååå spammer jeg altså tråden kjenner jeg… meeen. Har dere SETT føllet etter Quaterback som Lillian Strand har kjøpt som hingsteemne? Herregud noe så vakkert? Håper den blir kåra for å si det sånn! #smelt
 5. Mi oppfører seg akkurat likedan borte som hjemme. (hvis noen er i tvil, den flate på bakken der)… Gledes på å få dem hjem uti neste uke, vært uten dem en måned nå, og det er riiimelig kjedelig!
 6. Gratulerer med drektig hoppe! Pleier du tegne fosterforsikring? Hva med abortvirusvaksine? Hva var grunnen til at Belize ikke kan ries mer? Siden jeg selv er skikkelig ut av slag og må ha det rolig en periode, OG at vi egentlig har gitt bort Mille til verdens flinkeste hestepasser (dvs hun står fritt til å flytte henne nærmere seg hvis hun vil) har jeg valgt å bedekke lillemor også. Jeg tenker å holde henne i gang utover vinteren og prøve å utdanne henne mer så lenge det kjennes greit ut, så det ikke blir så mye å ta igjen neste høst da. Jeg har brukt F Rockwilder D’ Grandin Z. Han er spranghest, like gammel som lillemor. Starter 5-årsklasse i Drammen i kveld faktisk, hvis noen er der og ser på. Skal sjekkes om drektig over helga en gang, så krysser fingre og tær!
 7. Kanskje du får noen andre til å kjøre den for deg så den ikke merker stresset ditt så godt?
 8. Jeg bruker switch på mine som «grunnbeskyttelse», og så har jeg på spray når jeg skal ri, evt ridefluedekken. For mer langvarig «utapå» beskyttelse bruker jeg fyra ess hestsalva med tjære i på de mest utsatte stedene (jur/patter), rundt ører, mellom kjaker og på brystet. Gnir på under øynene og langs ansiktet også, men aldri o overkant av øynene (unngå at det renner ned i øynene når det regner). Og innimellom hjem og inn i stallen for «hvile» når det står på som verst med udyra.
 9. LisaFi

  Sal-snikksnakk

  Takk for svar! Ble hun mer svai eller ble det mer manke? Min ser plutselig helt annerledes ut enn i februar også. Dyrt med «supersaler» om man må bytte så ofte . Så jeg tenker vente til neste år, da tenker jeg profilen er mer «etablert» når hun blir 6.
 10. LisaFi

  Sal-snikksnakk

  Elisabeth, har du slutta å bruke butterfly og byttet til disse? Kan du fortelle om hva, hvorfor osv? Lillemor har tapt seg en god del ( jeg har vært operert og mannen har styrt stallen noen uker. Han synes han har gitt dem myyye mat, jeg tenker not so much). For sikkerhets skyld driver hun og strekker på seg, så det har kommet på en to-tre cm (hurra for det altså, vi trenger dem) , men hun har altså tatt av og er i smaleste laget for første gang i sitt liv. Neste år skal hun få ny dressursal også, og jeg driver og tenker på hvordan og hva som blir å passe. Batesen solgte jeg da den gamle dressursalen til Blivira faktisk lå bedre (og jeg nesten ikke rir i dressursal om dagen, håper det blir bedre etter nevnte operasjon). Jeg kommer aldri til å bli så «spesialisert» dressur eller sprangrytter at jeg legger 50k i en sal, men det må jo passe både rytter og hest.
 11. Hvordan ville du trent innkalling med en valp? Skremme den hvis den ikke kommer, så den blir enda mer skeptisk neste gang? Jeg ville trent «catch and release» med masse godbiter som Eva beskriver. Den må ikke forbinde fanging med arbeid eller noe som er lite digg hver gang!
 12. Jeg sverger til Jermin hest. Føres av Strand!
 13. LisaFi

  Skulderfrihet

  Da tenker jeg typ prestige er veien å starte med hvertfall!
 14. LisaFi

  Skulderfrihet

  Kommer an på hva du trenger kanskje? Mye plass bakover, som i stort strekk i frambeinet? Eller behov for mye vidde i skulderpartiet (ikke nødvendigvis manken) hvis hesten er bred og dyp i kroppen?
 15. Kan den ha noen fysisk grunn til å lage spillopper? Bøye hesten litt til siden og gi den oppgaver med å flytte seg sidelengs (sjenkelvikninger/versader) synes jeg er en fin måte å be om oppmerksomheten på.
 16. Omg! Den var fin den!
 17. Jeg gir betfiber, luserne til alle her. Varmblodsen får ca 1l oppdrett, og jeg bruker noe mash ifm trening. Har også litt regime på tilskudd (en får msm, den andre gut balance). Og div vitaminer. Noe hele året, noe etter sesong. passer på å ikke regne på det . kjøper høy for ca 2000,- mnd.
 18. Hoppas fødsel? Kommer litt an på hoppa, ble den holdt i gang så smått gjennom drektigheten, har den hatt helt fri eller..?
 19. Bare å gi hele sesongen som hesten ikke får spist grønt gress. ikke noe farlig å gi.
 20. LisaFi

  Sits

  Du spenner sikkert fra i beina fordi noen har sagt du skal ha hælene ned. Prøv å tenk at du skal stable kroppen oppå hverandre bit for bit, loddrett og i balanse, bruk midten av kroppen for å stabilisere deg (unngå å knip med ben og armer). Prøv å tenk balanse og jevn rytme (bli «treg» hvis hesten er kjapp, eller omvendt) mens du jobber med å få ting på plass. Det tar tid, så ikke fortvil om det ikke er på plass med en gang. Kanskje prøv å tenk at tåa må være såpass under kneet at den aldri skal sees ovenfra? Det er masse trening og bevissthet som må til, så ikke fortvil om det tar litt tid.
 21. Tror ikke noen av nevnte biler «har godt av» å dra tungt uansett, så velg en du liker til dagligkjøring. Og vis hensyn når du trekker tungt, la motoren gå litt for å kjøle ned før du skrur av når du kommer fram etc. Ikke press den i motbakkene, kjør heller til side hvis du lager kø. Tror ikke passat har mer eller mindre feil enn opel, ford er vel heller ikke kjent for fryktelig lite feil osv. skoda med nok hengervekt er ikke noe dårligere alternativ enn andre nevnt her. Selv ville jeg aldri hengt noe så stort som en hestehenger bak en yeti uansett hva vognkortet sier, det skal da være styrbart om hesten gjør et byks bakpå der også. . Vi hadde en transporter som liksom skulle dra 2,5t. Det gjør den sikkert. På flat mark. På en god dag. På sommerføre. Med solskinn, kjøttkaker til middag og pina coladas når den kom fram. Hos oss sleit den med to tonn. (Nå er’n bytta i ekte trekkbil). Men så bor vi på en av Norges mest bakkete plasser også vi da. Vi hadde en v70 fra 2010, den automatkassa var ikke noe god hvertfall. Og brukte mer drivstoff moelv-drammen-moelv enn chevroleten gjorde, når vi trodde vi skulle være «lure» og spare penger i bommen .
×
×
 • Create New...