Jump to content

LisaFi

Medlem
 • Content Count

  8,642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  226

LisaFi last won the day on May 23

LisaFi had the most liked content!

Community Reputation

16,962

About LisaFi

 • Rank
  Gamp

Profile Information

 • Kjønn
  u

Recent Profile Visitors

1,601 profile views
 1. Det er greit med dyrlegen. Man drar vel vanligvis ikke dit uten at det har oppstått en dysfunksjon på noe vis. Kanskje bortsett fra hndelsundersøkelser da.
 2. Nei, akkurat det jeg mente! Årsaken sitter ofte et helt annet sted. Derfor oppfatter jeg ofte sånne ting som behandler litt overfladisk symptombehandling. (Se, her er det varmt, når vi får duppedittisert litt her blir hesten hokuspokusgoodtogo). Det blir i mine øyne noe annet å sprøyte et ledd som allerede er betent liksom, det er i mange tilfeller tvingende nødvendig for å hindre at leddet går i en påleiringsmodus. Samtidig bør man prøve å finne ut hva som har ført leddet i den situasjonen, og endre på det. Så lenge hestene er skikkelig stelt på beina så hjelper det å gå ute (og faktisk bevege seg da) vanvittig mye på alt som ikke krever akuttbehandling. Og noen former for energibehandling/ mobilisering. Nekter ikke for det
 3. Dette er egentlig veldig enkel matte. Egentlig. Men vi har ofte lært litt feil fra begynnelsen av, at det er bra hvis hesten har «kalde» bein for eksempel. Tørre, som i ikke ødematøse på noe vis ja, selvsagt, men hvorfor vil vi at beina skal være kalde? Så mye er bakvendt i måten vi tenker på. Hvertfall hvis vi skal lete etter problemområder i forebyggende øyemed. Varme= allerede et problem. Og ofte ikke den originale årsaken..
 4. Mye scanning for å lokalisere problemområder går også på å finne hotspots, varmere områder. Jeg tror områder med lav sirkulasjon skal være minst like viktige hvis man ønsker å forebygge problemer. Der det er varme er noe akutt, i mine øyne. Derfor tror jeg at mange redskaper i seg kan funke, mens den som tolker informasjonen kan være kilde til feil.. Som Smaaen sier, dette er så komplekst (men samtidig enkelt). Sirkulasjon kan tapes av flere grunner, og her er det jo fint med en terapeut som kan finne ut av hvorfor og hjelpe kroppen i gang med å få igjen bedre sirkulasjon.
 5. Mest sannsynlig melketann. Ville dratt til Lisel med henne både for ordentlig sjekk og evt behandling hvis det gjør vondt (siklinga). Er det litt bustete å være unghest på Nes?
 6. LisaFi

  Dressurvideoer

  Enig! Fant dere egentlig «ut av» noe eller ble hun bare bra igjen med hvile og sprøytinger?
 7. LisaFi

  Bitt-tråden

  Ikke testa, men tror jeg må det hvis det skal bli noe mer dressurstevner på oss. Hesten er jo hønngammal så orker ikke sette himmel og jord i bevegelse for å teste tusen nye bitt eller få spesiallaget. Da får vi heller trene hjemme på det som passer.
 8. Njord er bare superfin! Og rart det der, hvordan ellers «pysete» hester finner sin indre løve i terrenget! Det er nok naturlig for dem, og de synes nok det er moro å utfolde seg sånn. Du er tøff som utfordrer nervene dine også, men som du sier, de nervene forsvinner nok sprang for sprang!
 9. LisaFi

  Sprang-videoer

  Tror alt «sprangarbeid» om det er bommer, kavaletter eller hinder styrker galoppen til sånne som er litt «travsterke». Synes det ser ut som om dere hygger dere skikkelig, det må være et toppers utgangspunkt!
 10. Får de trim om sommeren? Min blir ikke feitere om sommeren enn om vinteren med mindre hun har fri når hun går på grønt, så det pleier vi ikke å gjøre. Jeg skjønner behovet for å begrense hvis de omtrent eter seg i hjel, men grønt gras er mye vann også, og det er begrenset hvor mye de _kan_ få i seg i løpet av et døgn? Med skikkelig trim noen ganger per uke har jeg klart å unngå å være nødt til å bruke maske så langt. Ikke i faresone for forfangenhet da. Heldigvis.0
 11. Hvor høy var hun som treårs? Perfekt høyde nå da!
 12. Ja, godt poeng det altså, at det er vanskelig å ri optimalt hele tida. Det er jo viktig med tilvenning til ridning over tid, og jeg tror variasjon er en viktig nøkkel. Skritteturer på hardt underlag for beina, klatring på lange tøyler i bratt og ulendt terreng gir ufattelig mye «gratis» for oss som ikke klarer å produsere riktig type stabilitetstrening i dressurfirkanten. Galoppturer hvor de får virkelig strekt på hele seg uten restriksjoner tror jeg er bra for mellomrom mellom ryggvirvler og. Og jo mer av tilsvarende ting hesten gjør på «fritida» (som den tross alt har mest av ), jo mer tåler den «mindre perfekt ridning» også (selv om alle ryttere gjør så godt de kan med sine forutsetninger). Den lille varmblodsloppa mi er rene fjellgeita blitt oppi bakkene her. Gallopperer nedover blant steinene, hopper opp og nedsprang i naturen, klatrer gjennom buskas (og trekker opp magen når det kiler ). Hun er rimelig bra muskelsatt til ikke å ha fått noe som helst strukturert trening enda, kun tilvenning og noen turer i bånd langs veien for trafikktrening. Ser hun er veldig sliten etter disse turene, men det oppfatter jeg som mentalt, ikke fysisk.
 13. LisaFi

  Bitt-tråden

  Akkurat samme opplevelse! Litt stum på rett og litt urolig på vanlig delt/tredelt og på lockupbittet. Så ja, diameteren som er feil. I en størrelse for stort kommer de jo i riktig diameter.. har et hengende etter Turid, som er i den størrelsen. Vurderer å bare ta på et for stort bitt på eventuelle dressurkonkurranser? For DET er det jo ingen regler mot...
 14. Tror min er ca 162 nå. Vi gjør bare litt nå og da når jeg har tid. Har booket to måneder hos noen som skal gjøre litt mer med henne enn hva jeg rekker i sommer, det blir bra tror jeg. Lære seg å høre etter flere enn meg, stå litt på egne bein uten Blivira som støttekontakt og. Det er jo ikke egentlig kjempetravelt med å ri når de knapt har fylt tre år. Utstyret er hun trygg på hvertfall.
×
×
 • Create New...