Jump to content

LisaFi

Medlem
 • Content Count

  9,551
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  303

LisaFi last won the day on June 22

LisaFi had the most liked content!

Community Reputation

18,207

About LisaFi

 • Rank
  Gamp

Profile Information

 • Kjønn
  u

Recent Profile Visitors

2,235 profile views
 1. Horze carla. Den var romslig asså.
 2. Jeg har kjøpt ny sikkerhetsvest til feltritt, enkel men godkjent fra Horze. Hadde også bestilt meg «kortfrakk» til dressurstevner men den må jeg bytte, aaaltfor stor. Og nye belegg til Lillemor, med bra lufting og fin teknologi til beskyttelse mot slag tror jeg:
 3. Haugevis av sånne! Hvis jeg skal ha løpshest nå så skal jeg være kreeeesen på morstamme.
 4. Vil du ha løpshest helst? Jeg har egentlig lyst på løpshest igjen jeg også. Har egentlig fine treningsområder, bare de er trafikksikre.. kort til Biri og..
 5. Mille er ca 170 cm rundt, så hun kan faktisk bruke denne. Hvis du er interessert i en mindre i str cob (svart) så kan du får kjøpe vår Bitten og Betty?
 6. Hesten har lang tå og utflytte høver. Ikke så rart det knekker av da. Det er ikke skoen i seg selv som har gjort hovveggen dårlig, men kreftene som virker på hoven når den får bli for lang og for bred. Den vinkelen du ser på hoven i kronranda (Retning mot bakken) er den vinkelen hoven skal ha. Alt under det er utflytt fordi hoven er overvokst. Mange hovslagere legger ut sko for å lage en bred base på hoven. Da blir det sånn som dette. Det som er «overflødig» kommer til å knekke. Fordi det er svakt. Sannsynligvis går det bra, men det ser rimelig fælt ut i denne perioden. Personlig ville jeg skodd denne igjen- og fått orden på hovformen mens hesten har beskyttelse under, og så tatt av skoene når høvene har sunnere form. Da knekker de ikke så lett, og hovveggen blir ikke svak sånn som her.
 7. Blivira sin sele er i cob. Og den går garanteeert ikke rundt dattera hvertfall. Kan du evt ta mål «rundt»? Hvor vid det går an å få den rundt bukjord? Og er saletten «bøyle» eller bøyelig?
 8. Ah, så dumt den var cob! Skulle gjerne kjøpt hvis full!
 9. kommer nok an på hvorfor den stresser.
 10. LisaFi

  Utstyrstråden

  Nei æsj, sier du det? men mistenker at alle godkjente er eh, massive. Den jeg har (som har blitt for stor) er også sånn type som ser ut til at rytter skal tåle å bli overkjørt av traktor. Noen som har evt andre forslag? Har ikke så lyst til å kjøpe dyr vest nå. Men må nesten HA en i tilfelle det skulle bli aktuelt med en KC i høst. Vil heller kjøpe en ordentlig (luft) vest hvis det blir mer alvor med feltrittsplanene senere år!
 11. Tror du har rett, synes hun har en voldsom selvtillit allerede.
 12. Tusen takk! Jeg er faktisk litt mindblown over hvordan hun bare tar nye ting på strak arm. Fine gangarter og fin hest og sånn, men det mellom øra er aller mest verdt hos denne!
 13. LisaFi

  Utstyrstråden

  Jeg har krympa ut av level 3- vesten min. Den får gubben arve (i fall han skal starte mer kjøring, groome for naboen eller noe). Men jeg må ha en ny som er level 3/ beta 2009 (godkjent for feltritt). Tror jeg går for en enkel variant foreløpig da jeg ikke ser for meg masse stevner første par årene. Men greit å ha en som er godkjent. (Fikk trene med cross light i går, men den er jo ikke godkjent på level 3). Har noen erfaring med f.eks denne vesten? Har egentlig lyst på en som ikke er så massiv, denne så overkommelig ut. Og tilbud i helga.
 14. Ja! Hopper noen pinner på banen hjemme forrige helg for å teste at den ikke ble helt doinkadoink, men den var kald som en fisk. Så i dag har vi deltatt på terrengtrening! I dag var hun plutselig helt esel å laste (så ikke den komme), men da har vi da alltids noe å ta tak i i tida framover.. Ellers var hun alt annet enn esel i dag, og jeg er verdens stolteste hesteier av fin ung dame! Grøft, vann, opp/nedsprang, tømmerstokker, hekk og kasse har vi prøvd ut i dag. Utrolig rytmisk med fint sug mellom hindrene også, men uten å rushe eller tulle. Har aldri føltes så enkelt å ri! og hesten har aldri gjort dette før.. Fikk god vask, var flink til å drikke (uanstendig varmt, hadde ikke trent på dagtid om vi skulle trent alene), og lasta fint på tur hjem igjen.
 15. Legg en plan for perioder hvor ting kan bli krevende. Ofte går det litt opp og ned, de kan teste litt eller ikke forstå, eller kroppen kan være litt ekkel i vokseperioder - og det lar de oss som oftest få vite på ett eller annet vis. Allier deg med noen som kan hjelpe deg fra bakken, ri for deg, eller ta hesten i trening i korte perioder. Og forvent at den må ha hvileperioder. Helt av trening etter perioder med mer trening. Hvis både du og hesten har hodet på rett sted skal det nok gå riktig fint tenker jeg. ( det er bare sånn jeg har råd til de hestene jeg liker ).
×
×
 • Create New...