Jump to content

LisaFi

Medlem
 • Content Count

  8,959
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  245

LisaFi last won the day on September 18

LisaFi had the most liked content!

Community Reputation

17,384

About LisaFi

 • Rank
  Gamp

Profile Information

 • Kjønn
  u

Recent Profile Visitors

1,886 profile views
 1. Våtservietter til alt mulig er ikke særlig miljøvennlig da . Jeg har microfiberkluter i stallen som jeg fukter og vasker av med når det er nødvendig etter bruk. Og skokrem når det trengs.
 2. Bot er ikke magnet da. Ville brukt annet dekken utapå, eller latt ham bruke det bare korte perioder oppbundet hvis han dreper dem. Nikken er et merke som er godt kjent for magneter til helse, bio-flow også tror jeg.
 3. Tusen takk! Og ja, ble fliring i hallen da. Gjentok seg flere ganger. Ville gjerne ete av pynten og..
 4. Tusen takk! Tanken er nå å prøve ja, selv om hun ikke er noen «fort forover» hest pr.d.d Hun er hvertfall uredd og ærlig så langt.
 5. Man må lide for skjønnheten?
 6. LisaFi

  Stiv hest

  Hei! Er du sikker på at ponnien har lært å flytte seg ut for sjenkel? Hvis den ikke har blitt forklart det før er det ikke så uvanlig at de stiver seg av fordi de ikke forstår. Eller det kan være noe som gjør vondt. Eller du ubevisst gir motstridende signaler. Eller eller. Kan være hva som helst.
 7. Da var vi på treårstest i helga! Reiste opp og hentet både hest og rytter på fredag, 43 mil i bil for hesten den dagen. Lørdag tok vi hviledag hjemme, droppa å slippe henne ut med de andre når det var utstilling dagen etterpå, bare leide en tur. Hun var usedvanlig rolig når hun kom hjem, bare traska inn i boksen sin som om hun aldri hadde vært borte. Søndagen kjørte vi ned til Furnes, vetsjekk ca umiddelbart når vi kom frem, times pause før eksteriørbedømming, løsmønstring og løshopping. Hun var litt nysgjerrig på omgivelsene når hun ble mønstret for hånd og gikk og vred seg litt hit og dit, så hun fikk en kommentar på «inntået bak» som nok ikke stemmer helt. Men det legger vi ikke på oss. I løsmønstringa var hun superfin, fikk 7,5 på skritt, 8 på trav og 9 på galopp. Løshoppet til 6,7 også, helt ok. Selve rideprøven var tredje gang ut for den dagen, og selv om hun nok hadde nok krefter rent fysisk så var nok oppmerksomheten tidvis oppbrukt for dagen, så hun gikk litt imot både bitt og sjenkler innimellom og fikk derfor ikke noen voldsom ridbarhetskarakter. Det tar vi heller ikke så tungt. Men hun fikk også der tross alt ok på gangartene, med 8 for galopp under sal som beste. Typegodkjenningen vi ønsket oss fikk vi, og jeg er så innmari fornøyd med hvor rolig og proff hun var i alle venteperioder. Rett og slett en liten stjerne å ha med seg! Noen filmsnutter og bilder :
 8. LisaFi

  Tilridning

  Der du hadde sist? Går fint med oss!
 9. LisaFi

  NRYFs nye bittregler

  På de små bittene til de små munnene her i gården (10,5 og 11,5) er 14mm rimelig klumpete. Ponnier får jo ha diameter som passer bedre i munnen, bør være en smal sak å hvertfall omformulere slik at bitt som er så og så lange må være minst så og så tykke, og heller utdanne stewarder til å sjekke at hester går med bitt av passende lengde. Etter min oppfating er det et mer vesentlig og omfattende velferdsproblem at mange rir med for lange bitt.
 10. Det handler om at den ikke er over ryggen i holdtet. Hvis den skyver brystbeinet fram og ned i holdtet, vil ryggingen bli «slepete». Øv på å ri holdt hvor du tenker at du «løfter hesten opp» til deg med setet slik at bakbeina stopper godt under bakparten, så vil det være mer naturlig å trå bakover når ryggebeskjeden kommer, enn å «slepe».
 11. Hesten sier ifra om at den ikke er laga for å gå alene. Få ut lekebehov med andre hester, så er de greiere å oppdra.
 12. LisaFi

  Skur

  Høres genialt ut! I området her må vi tenke litt på snølast/måkingsmuligheter. Hos dere mer på vind, kanskje? Gjenbruk er jo genialt i slike sammenhenger!
 13. LisaFi

  Skur

  Hva slags trevirke er det? Og hvordan har du tenkt takløsningen? Ser fint ut!
 14. https://www.nature.com/articles/d41586-017-05308-x?fbclid=IwAR34XmCmPl3Pfewj9jbBs_Pe6UGuuUEp4SMfyhtDopscF7FafVErTeY_xDk
×
×
 • Create New...