Jump to content

MarteJ

Medlem
 • Posts

  1,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by MarteJ

 1. Skulle ønske du bodde nærmere slik at jeg kunne kjøpt det H4 høyet av deg til min EMS ponni....så langt ingen med lavenergi høy her lokalt. Hjertesukk. Her ble det H2 høy med 12% sukker. Så nå vannes alt til den store gullmedalje. Blir ingen fri tilgang på grovfôr denne vinteren med mindre jeg finner noen med frøhøy. Halm blånekter dyret å spise.
 2. Takk for tips. Dette er en connemaraponni. Tror ikke hun har veldig lange ører i forhold til hva som er normalt for rasen.
 3. Min går med dotter nå, men hun gir klart uttrykk for at det er lite stas. Tenkte derfor at en slik neoprenhette kanskje kunne være et alternativ. Har kun testa «traverhetter» før, men de er så tykke og varme. Lurte derfor på erfaringer med disse «ridehettene» .
 4. Som Elisabeth sier, har dere analyse på høyet? For å øke spisetiden ville jeg vurdert høynett med små masker(gjerne to oppi hverandre). Er jo ikke om å gjøre at hesten skal spise store mengder når den er på slank.
 5. Frøkna som nå er under innkjøring er temmelig våken. Hun går nå med dotter i ørene. Lurer på å erstatte disse med ørehette. Hvilken lyddempende ørehette er best?
 6. Det går stadig rette veien. Vesla er sendt på sommerskole for å lære seg å bli kjørehest. På bildet er det en uke siden hun hadde vogn på for første gang . Måtte ta bilde av film. Derfor litt rart.
 7. Bruker ca 4 dl Betfiber daglig fordelt på to ponnier. I tillegg gir jeg multitilskudd, mg til den ene og yea sacc til den andre. Tror det går ca to sekker betfiber i året og 25-30 kg multitilskudd. Har ikke regna på det. Ikke denne kostnaden som velter lasset for å si det slik . Høy er inkl i stalleia.
 8. Min forrige hest hadde en slik periode etter en periode med vel mye løpstrening(travhest). Jobba mye med overgang til holdt. Hun måtte stå til hun begynte og puste ned i magen. Noen ganger kom vi ikke lenger enn opp og ned gårdsveien på en time. Gikk mye tur for hånd eller tømmekjørte. I denne perioden omhandlet «treningen» KUN å roe ned. Var null fokus på hvor langt eller hvor lenge vi kom. Målet var at hun skulle være rolig. Om hun klarer å gå rolig i tre skritt, belønn. Er hun rolig hvis du leier/tømmekjører?
 9. Har du analyse av grovfôret? Kraftfôr/tilskudd er ment å dekke det som grovfôret ikke dekker. Dersom grovfôret f.eks er veldig rikt på proteiner, kan den minste økning i form av kraftfôr gi utslag. Dette fordi kraftfôr ofte består av næringskilder som er mer fordøyelige enn det som finnes i grovfôret. Dersom det ikke er balansen i rasjonen, kan det som @GryCather sier være en allergisk reaksjon på noe i grovfôret. Da vil hesten kunne ha perioder med reaksjon, f.eks er en høyball verre enn neste. Slutten av en ball kan være verre enn starten dersom fôret ikke har lagringsstabilt tørrstoff. Ikke lett å si noe konkret hva som er problemet til hesten din dessverre. Her er det vel elimineringsmetoden som gjelder. Å gi B-vitaminer kan absolutt være til hjelp for både sensitiv hud og tarm.
 10. Dere som gir ekstra selen, hvilket tilskudd av vitamineraler gir dere ellers? Evt bare kraftfôr?
 11. Milepæl . Aldri hatt en så krevende unghest. Lykken blir desto større .
 12. Støtter anbefalingen av Trine, skulle akkurat til å foreslå det selv :).
 13. Kan signere på denne. Har dessverre null kunnskap om sånne datating.
 14. Jeg bruker også pall med pallekarmer(3 karmer i høyden festa sammen med en plank på to sider. Unghesten hadde demontering av pallekarmer som hobby en periode. Ant karmer velges etter str på hestene). Har ikke presenning oppi. Liker ikke at det samler seg vann i bunnen. Syns derfor det er enklere å renske bort høyet . Jeg har derimot skrudd fast hemper nedi slik at jeg kan feste de 4kanta høynettene til Høøks nedi. Da bruker hestene lenger tid på spising og det blir mindre søl. Kan ta bilde hvis du vil.
 15. MarteJ

  Bomløs sal

  Høres ut som dette er slik sal jeg er på jakt etter . Tusen takk for svar.
 16. MarteJ

  Bomløs sal

  @Legaat, er denne helt bomløs? Altså at man kan legge den flatt rett ut på stuegulvet? Kan ikke ha bomløs som barefoot som har «bomstr».
 17. MarteJ

  Bomløs sal

  Har du tips til merker? Jeg er nemlig helt grønn her føler jeg
 18. MarteJ

  Bomløs sal

  Så ikke denne før nå. Litt travelt i det siste. Vet du om dette er bomløs med «bom» slik som barefoot? Jeg må dessverre ha sal som er helt bomløs til denne hesten Han er brei(!!) pga EMSen. Må få brukt mer for å slanke.
 19. MarteJ

  Bomløs sal

  Lurer rett og slett på hvilken bomløs sal som er bra nå om dagen? Er noen år siden jeg hadde bomløs, og angrer selvsagt nå på at jeg solgte den... Hadde den gang en Heather Moffet Phoenix sal. Den kunne man legge helt flatt på gulvet, ingen bom. Lå godt på hesten. Med EMS ponnien som sliter med kraftige fettdepoter rundt nakken skulle jeg absolutt hatt en slik løsning. Vil helst ha en bomløs ettersom vekta her går litt opp og ned. Bomsal kommer aldri til å funke for den stakkars gutten mistenker jeg. Er det kommet noen nye bra produkter på markedet. Titta litt på Karlslund i går, men har liten kjennskap til denne produsenten.
 20. Kan du ta nærmere bilder av denne løsningen din, @LillianK? Skulle også hatt litt mer inn med t-skje hvordan panikk funksjonen funker. Dette hørtes genialt ut. Planen er å starte prosjekt kjørehest etter beitet.
 21. Stall Loen(?) som drives av Louise Hetland mener jeg har det du leter etter. Hun holder til på Øksnevad ikke så langt unna jordbruksskolen. Vet ikke hvor kjent du er på denne kanten av landet. Er utegang og bokser der jeg står, men tror det er fult. Har iallfall ikke hørt at noen skal flytte.
 22. @Issa, vil tippe 125, men helst i ponniversjon. Hun er såpass smal at hestedekken blir så lange på siden. Prøvde ponnien sitt dekken(Høøks) i 115 til henne. Det satt ganske ok både foran og på sidene. Var litt snaut i lengden.
 23. Takk, @Issa. Børjes hadde jeg helt glemt. Vet du hvordan det virker med toll/moms etc nå etter de nye reglene?
 24. Vesla er bare 2,5 og har den smale hengslete unghest kroppen. Mulig Høøks ikke er helt hennes greie hvis de er veldig vide i bogen. HW Hero har jeg ikke vært borti tror jeg. Må undersøke det litt nærmere. Takk for alle tips. Har heimer til henne nå, men det blir så stort. Særlig på sidene. Tenkte derfor at ponniutgave av dekken ville være lurt. Får se hva jeg finner
 25. Tenkte jeg skulle handle et par dekken til vesla på salg. Gidder ikke kjøpe WB eller HW enda ettersom hesten er i vekst. Har i tillegg en ganske omfattende WB garderobe etter Tommine som jeg håper hun vil passe etterhvert. Lurer derfor om noen har erfaringer med Horze/Høøks/Skoies egne dekken? Hvilke kommer best ut? Har hatt et par Høøks til T i sin tid. Følte de varte bare en sesong. Lot seg iallefall ikke vaske uten å miste all vanntetthet og pusteevne. Nå er det noen år siden, så mulig kvalitet har bedret seg??
×
×
 • Create New...