Jump to content

MarteJ

Medlem
 • Content Count

  1,510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by MarteJ

 1. Kan du ta nærmere bilder av denne løsningen din, @LillianK? Skulle også hatt litt mer inn med t-skje hvordan panikk funksjonen funker. Dette hørtes genialt ut. Planen er å starte prosjekt kjørehest etter beitet.
 2. Stall Loen(?) som drives av Louise Hetland mener jeg har det du leter etter. Hun holder til på Øksnevad ikke så langt unna jordbruksskolen. Vet ikke hvor kjent du er på denne kanten av landet. Er utegang og bokser der jeg står, men tror det er fult. Har iallfall ikke hørt at noen skal flytte.
 3. @Issa, vil tippe 125, men helst i ponniversjon. Hun er såpass smal at hestedekken blir så lange på siden. Prøvde ponnien sitt dekken(Høøks) i 115 til henne. Det satt ganske ok både foran og på sidene. Var litt snaut i lengden.
 4. Takk, @Issa. Børjes hadde jeg helt glemt. Vet du hvordan det virker med toll/moms etc nå etter de nye reglene?
 5. Vesla er bare 2,5 og har den smale hengslete unghest kroppen. Mulig Høøks ikke er helt hennes greie hvis de er veldig vide i bogen. HW Hero har jeg ikke vært borti tror jeg. Må undersøke det litt nærmere. Takk for alle tips. Har heimer til henne nå, men det blir så stort. Særlig på sidene. Tenkte derfor at ponniutgave av dekken ville være lurt. Får se hva jeg finner
 6. Tenkte jeg skulle handle et par dekken til vesla på salg. Gidder ikke kjøpe WB eller HW enda ettersom hesten er i vekst. Har i tillegg en ganske omfattende WB garderobe etter Tommine som jeg håper hun vil passe etterhvert. Lurer derfor om noen har erfaringer med Horze/Høøks/Skoies egne dekken? Hvilke kommer best ut? Har hatt et par Høøks til T i sin tid. Følte de varte bare en sesong. Lot seg iallefall ikke vaske uten å miste all vanntetthet og pusteevne. Nå er det noen år siden, så mulig kvalitet har bedret seg??
 7. Mine to er veldig forskjellige. Connemaraen HATER regn, særlig hvis det båser i tillegg. Jammen godt hun havna i Rogaland . Hun står desperat klar ved porten de dagene det er dårlig vær. Blir pissesur hvis jeg ikke tar inn. Isis/welsh’en er ikke så nøye. Han har ti ganger mer pels og ser ut til å like ute. Tror egentlig han trives overalt der det er mat . Mine står ute døgnet rundt så ofte de selv vil. Connis får bestemme der. De har tilgang på skur med halm/flis talle. De har også tilgang på 8-10 mål grasmark.
 8. Jeg har alltid hatt Mg på toppen etter at resten av rasjonen er ferdig "kokt". Aldri hatt problemer med at det ligger noe igjen i krybba. Nå når jeg gir alt tørt ligger det heller ikke mg igjen.
 9. Det skal være mer ca enn mg, ja . Du må både passe på forholdet mellom dem og at det totalt sett er nok ca. Årsaken til at det skal være mer ca er at mg hindrer opptak av ca
 10. Hvordan er status på kalsium? Husk at dersom du gir ekstra mg må du passe på at Ca:Mg balansen opprettholdes
 11. Bilder eller plantegninger ville gjort det enklere. Jeg kjenner det er veldig greit å ha mulighet for å sette hestene på boks når det trengs. Har både utegang og bokser. Du nevner møkkakjeller. Kan den evt brukes til utegangsly, og i tillegg lage bokser slik du nevner. Greit å holde kostnader nede. Har bygget stall i låve to ganger og satt opp utegang en gang.
 12. Helt fantastisk når det er sånn . Mulig det har noe med piloten også å gjøre, @LisaFi. Du er utrolig flink med henne. Mistenker at det ikke er ren flaks som gjør at du har fått denne dit hun er. B var jo et like godt bevis på dine evner som hestemenneske . Ikke undergrav dine egne ferdigheter
 13. Vi har vært på akademisk kurs med Stine Larsen denne helga. For ei lita stjerne jeg har. Jobba så bra . Nok en trener som kommenterer at frøkna har såpass med egne meninger at hun må ha klare rammer eller blir hun farlig . Godt vi er på rett spor . Har fått nye oppgaver å jobbe med de neste tre mnd til neste samling.
 14. Vippset en 100ings herfra også . Takk for at du gjør dette
 15. MarteJ

  Omstopping av sal

  Når jeg har hatt ridehest har jeg sjekka salen hver 6-12 mnd(litt varierende, men minst en gang årlig). Min skjeve kropp gjør at både hest og sal følges ekstra opp
 16. MarteJ

  Kapsun

  Mulig jeg investerer litt mer i kapsun str cob. Kan jo tross alt bruke den på vallaken om vesla skulle vokse . Om hun vokser til full har jeg allerede utstyr klart . Tusen takk for alle tips
 17. MarteJ

  Kapsun

  Takk for svar, @Sivoya . Jeg forsøkte å søke kapsun her inn før jeg laga tråden. Var mange svar på hvordan folk brukte kapsun, men fant ingen gode forslag til hvor jeg kjøper/hvilket merke . Jeg er enig i alt du skriver. Har to kapsuner fra Tommines tid. En med bare lær og en med sykkelkjede. Liker begge til sitt bruk. Begge er kjøpt brukt, så jeg vet ikke hvor jeg får tak i nye i str cob . Hvor kjøpte du din(den øverste)? Har vurdert micklem og den kombiløsningen til Horze. Siste kosta rett under 1000,- nå på salg. Kan det være noe? Håper vesla etterhvert vokser inn i full
 18. MarteJ

  Kapsun

  Vesla og jeg var på vår første trening (akademisk for hånden) forrige uke. Fikk i den anledning låne en kapsun, noe hesten funka veldig bra med. Alt utstyr jeg har etter Tommine er str full. Vesla bruker cob. Må derfor kjøpe litt nytt. Hvilken kapsun anbefaler folket? Får man en bra kapsun til under 1000-lappen?
 19. Du kan ikke få tak i transportbånd fra pukkverk? Vi hadde det i ene stallen jeg sto. Det var både billig(gratis) og enkelt å sope rein .
 20. Dette høres helt absurd ut. Vi driver gard med ku og sau. Våre dyr beiter helt ned til vassdrag(der det jevnlig tas vannprøver mtp avrenning og bading). Her er det snakk om ca 100 storfe og 150-200 sau for vår del. Flere naboer med beitedyr beiter også ned til vannet. Dyra nytter dette som drikkevannskilde. Ingen problem med vannkvalitet. Vi har heller ikke nedgravd septik i beite(litt usikker på hvordan man skulle løst dette). Aldri hørt om oppsamling av urin utendørs. Da må det jo graves ned en kum som dekker hele uteområdet?!
 21. Finnes det et tilskudd som består av kalsium og D-vitaminer? Fôrprøven viser veldig lave kalsiumverdier. Må derfor gi tilskudd. Skulle hatt mer enn bare standard kalk. Har prøvd å google, men har ikke funnet noe som passer. Kanskje noen her inne har funnet det jeg leter etter :).
 22. MarteJ

  Skur

  Slik ble resultatet
 23. MarteJ

  Skur

  Her er vind helt klart er hensyn. Sambo sa vi måtte hatt taklektene hver 20-25 cm dersom det var mer belastning. Jeg har hver 50 cm. Har tatt høyde for snø med økt vinkel på taket . Endre for å si at vi også har lagt veggplater på tvers av lektene. Dette gir også økt vektfordeling.
 24. MarteJ

  Skur

  Det er 2 sortering gran fra lokale saga. Har lagt 2x4 toms plank med 50 cm mellomrom mellom foran- og bakvegg. Fester takplater i disse. Var ikke kommet så langt når siste bildene ble tatt i går. Kan ta bilder når hele er ferdig . Brukt ca 2500,- i reisverk. Der har jeg brukt 1 sortering. Takplatene fikk jeg gratis av en bonde som skulle rive en gammel fjøs . Som feste har jeg brukt jordanker. Genialt å slippe støp. Ca 40,-/stk på Biltema/Jula. Brukte 10 stk av dem. Hadde tjukkere bjelke øverst i front og fra front til bak midt i bygget. Bare spør så kan jeg forsøke å få tatt litt mer nærbilder. Billig og bra
 25. MarteJ

  Skur

  Da ble det skurbygging i helga . Ikke helt i mål enda. Kan få tatt flere bilder om du vil. Er ca 3x6 meter. Total kostnad blir nok under 5000,- . Verdens beste sambo . Er selv støl etter å ha lekt byggmester Bob i 9 timer i dag
×
×
 • Create New...