Jump to content

MarteJ

Medlem
 • Posts

  1,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

MarteJ last won the day on July 14

MarteJ had the most liked content!

About MarteJ

 • Birthday 18/07/1977

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Kvernaland

Recent Profile Visitors

1,534 profile views

MarteJ's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

1.7k

Reputation

 1. Skulle ønske du bodde nærmere slik at jeg kunne kjøpt det H4 høyet av deg til min EMS ponni....så langt ingen med lavenergi høy her lokalt. Hjertesukk. Her ble det H2 høy med 12% sukker. Så nå vannes alt til den store gullmedalje. Blir ingen fri tilgang på grovfôr denne vinteren med mindre jeg finner noen med frøhøy. Halm blånekter dyret å spise.
 2. Takk for tips. Dette er en connemaraponni. Tror ikke hun har veldig lange ører i forhold til hva som er normalt for rasen.
 3. Min går med dotter nå, men hun gir klart uttrykk for at det er lite stas. Tenkte derfor at en slik neoprenhette kanskje kunne være et alternativ. Har kun testa «traverhetter» før, men de er så tykke og varme. Lurte derfor på erfaringer med disse «ridehettene» .
 4. Som Elisabeth sier, har dere analyse på høyet? For å øke spisetiden ville jeg vurdert høynett med små masker(gjerne to oppi hverandre). Er jo ikke om å gjøre at hesten skal spise store mengder når den er på slank.
 5. Frøkna som nå er under innkjøring er temmelig våken. Hun går nå med dotter i ørene. Lurer på å erstatte disse med ørehette. Hvilken lyddempende ørehette er best?
 6. Det går stadig rette veien. Vesla er sendt på sommerskole for å lære seg å bli kjørehest. På bildet er det en uke siden hun hadde vogn på for første gang . Måtte ta bilde av film. Derfor litt rart.
 7. Bruker ca 4 dl Betfiber daglig fordelt på to ponnier. I tillegg gir jeg multitilskudd, mg til den ene og yea sacc til den andre. Tror det går ca to sekker betfiber i året og 25-30 kg multitilskudd. Har ikke regna på det. Ikke denne kostnaden som velter lasset for å si det slik . Høy er inkl i stalleia.
 8. Min forrige hest hadde en slik periode etter en periode med vel mye løpstrening(travhest). Jobba mye med overgang til holdt. Hun måtte stå til hun begynte og puste ned i magen. Noen ganger kom vi ikke lenger enn opp og ned gårdsveien på en time. Gikk mye tur for hånd eller tømmekjørte. I denne perioden omhandlet «treningen» KUN å roe ned. Var null fokus på hvor langt eller hvor lenge vi kom. Målet var at hun skulle være rolig. Om hun klarer å gå rolig i tre skritt, belønn. Er hun rolig hvis du leier/tømmekjører?
 9. Har du analyse av grovfôret? Kraftfôr/tilskudd er ment å dekke det som grovfôret ikke dekker. Dersom grovfôret f.eks er veldig rikt på proteiner, kan den minste økning i form av kraftfôr gi utslag. Dette fordi kraftfôr ofte består av næringskilder som er mer fordøyelige enn det som finnes i grovfôret. Dersom det ikke er balansen i rasjonen, kan det som @GryCather sier være en allergisk reaksjon på noe i grovfôret. Da vil hesten kunne ha perioder med reaksjon, f.eks er en høyball verre enn neste. Slutten av en ball kan være verre enn starten dersom fôret ikke har lagringsstabilt tørrstoff. Ikke lett å si noe konkret hva som er problemet til hesten din dessverre. Her er det vel elimineringsmetoden som gjelder. Å gi B-vitaminer kan absolutt være til hjelp for både sensitiv hud og tarm.
 10. Dere som gir ekstra selen, hvilket tilskudd av vitamineraler gir dere ellers? Evt bare kraftfôr?
 11. Milepæl . Aldri hatt en så krevende unghest. Lykken blir desto større .
 12. Støtter anbefalingen av Trine, skulle akkurat til å foreslå det selv :).
 13. Kan signere på denne. Har dessverre null kunnskap om sånne datating.
 14. Jeg bruker også pall med pallekarmer(3 karmer i høyden festa sammen med en plank på to sider. Unghesten hadde demontering av pallekarmer som hobby en periode. Ant karmer velges etter str på hestene). Har ikke presenning oppi. Liker ikke at det samler seg vann i bunnen. Syns derfor det er enklere å renske bort høyet . Jeg har derimot skrudd fast hemper nedi slik at jeg kan feste de 4kanta høynettene til Høøks nedi. Da bruker hestene lenger tid på spising og det blir mindre søl. Kan ta bilde hvis du vil.
 15. MarteJ

  Bomløs sal

  Høres ut som dette er slik sal jeg er på jakt etter . Tusen takk for svar.
×
×
 • Create New...