Jump to content

MarteJ

Medlem
 • Content Count

  1,477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

MarteJ last won the day on September 5 2019

MarteJ had the most liked content!

Community Reputation

1,631

About MarteJ

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 18/07/1977

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Kvernaland

Recent Profile Visitors

1,126 profile views
 1. Mine to er veldig forskjellige. Connemaraen HATER regn, særlig hvis det båser i tillegg. Jammen godt hun havna i Rogaland . Hun står desperat klar ved porten de dagene det er dårlig vær. Blir pissesur hvis jeg ikke tar inn. Isis/welsh’en er ikke så nøye. Han har ti ganger mer pels og ser ut til å like ute. Tror egentlig han trives overalt der det er mat . Mine står ute døgnet rundt så ofte de selv vil. Connis får bestemme der. De har tilgang på skur med halm/flis talle. De har også tilgang på 8-10 mål grasmark.
 2. Jeg har alltid hatt Mg på toppen etter at resten av rasjonen er ferdig "kokt". Aldri hatt problemer med at det ligger noe igjen i krybba. Nå når jeg gir alt tørt ligger det heller ikke mg igjen.
 3. Det skal være mer ca enn mg, ja . Du må både passe på forholdet mellom dem og at det totalt sett er nok ca. Årsaken til at det skal være mer ca er at mg hindrer opptak av ca
 4. Hvordan er status på kalsium? Husk at dersom du gir ekstra mg må du passe på at Ca:Mg balansen opprettholdes
 5. Bilder eller plantegninger ville gjort det enklere. Jeg kjenner det er veldig greit å ha mulighet for å sette hestene på boks når det trengs. Har både utegang og bokser. Du nevner møkkakjeller. Kan den evt brukes til utegangsly, og i tillegg lage bokser slik du nevner. Greit å holde kostnader nede. Har bygget stall i låve to ganger og satt opp utegang en gang.
 6. Helt fantastisk når det er sånn . Mulig det har noe med piloten også å gjøre, @LisaFi. Du er utrolig flink med henne. Mistenker at det ikke er ren flaks som gjør at du har fått denne dit hun er. B var jo et like godt bevis på dine evner som hestemenneske . Ikke undergrav dine egne ferdigheter
 7. Vi har vært på akademisk kurs med Stine Larsen denne helga. For ei lita stjerne jeg har. Jobba så bra . Nok en trener som kommenterer at frøkna har såpass med egne meninger at hun må ha klare rammer eller blir hun farlig . Godt vi er på rett spor . Har fått nye oppgaver å jobbe med de neste tre mnd til neste samling.
 8. Vippset en 100ings herfra også . Takk for at du gjør dette
 9. MarteJ

  Omstopping av sal

  Når jeg har hatt ridehest har jeg sjekka salen hver 6-12 mnd(litt varierende, men minst en gang årlig). Min skjeve kropp gjør at både hest og sal følges ekstra opp
 10. MarteJ

  Kapsun

  Mulig jeg investerer litt mer i kapsun str cob. Kan jo tross alt bruke den på vallaken om vesla skulle vokse . Om hun vokser til full har jeg allerede utstyr klart . Tusen takk for alle tips
 11. MarteJ

  Kapsun

  Takk for svar, @Sivoya . Jeg forsøkte å søke kapsun her inn før jeg laga tråden. Var mange svar på hvordan folk brukte kapsun, men fant ingen gode forslag til hvor jeg kjøper/hvilket merke . Jeg er enig i alt du skriver. Har to kapsuner fra Tommines tid. En med bare lær og en med sykkelkjede. Liker begge til sitt bruk. Begge er kjøpt brukt, så jeg vet ikke hvor jeg får tak i nye i str cob . Hvor kjøpte du din(den øverste)? Har vurdert micklem og den kombiløsningen til Horze. Siste kosta rett under 1000,- nå på salg. Kan det være noe? Håper vesla etterhvert vokser inn i full
 12. MarteJ

  Kapsun

  Vesla og jeg var på vår første trening (akademisk for hånden) forrige uke. Fikk i den anledning låne en kapsun, noe hesten funka veldig bra med. Alt utstyr jeg har etter Tommine er str full. Vesla bruker cob. Må derfor kjøpe litt nytt. Hvilken kapsun anbefaler folket? Får man en bra kapsun til under 1000-lappen?
 13. Du kan ikke få tak i transportbånd fra pukkverk? Vi hadde det i ene stallen jeg sto. Det var både billig(gratis) og enkelt å sope rein .
 14. Dette høres helt absurd ut. Vi driver gard med ku og sau. Våre dyr beiter helt ned til vassdrag(der det jevnlig tas vannprøver mtp avrenning og bading). Her er det snakk om ca 100 storfe og 150-200 sau for vår del. Flere naboer med beitedyr beiter også ned til vannet. Dyra nytter dette som drikkevannskilde. Ingen problem med vannkvalitet. Vi har heller ikke nedgravd septik i beite(litt usikker på hvordan man skulle løst dette). Aldri hørt om oppsamling av urin utendørs. Da må det jo graves ned en kum som dekker hele uteområdet?!
 15. Finnes det et tilskudd som består av kalsium og D-vitaminer? Fôrprøven viser veldig lave kalsiumverdier. Må derfor gi tilskudd. Skulle hatt mer enn bare standard kalk. Har prøvd å google, men har ikke funnet noe som passer. Kanskje noen her inne har funnet det jeg leter etter :).
×
×
 • Create New...