Jump to content

ingvildoline

Medlem
 • Content Count

  1,164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

ingvildoline last won the day on January 23 2016

ingvildoline had the most liked content!

Community Reputation

8,134

About ingvildoline

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 12/06/1992

Profile Information

 • Fra
  Vesterålen/Oslo

Recent Profile Visitors

1,082 profile views
 1. Nettopp tatt opp ridning igjen etter noen år på bakken, har samme problem. Teorien sitter, men er vanskelig å gjøre det i praksis. Signerer @julnil Og det er sant som @Chem sier, det området takler det bedre etterhvert
 2. Hva er remonteform? Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. Beklager OT men den filmen ga meg fullstendig gåsehud! Helt fantastisk[emoji7] Sent from my iPhone using Tapatalk
 4. Det høres ut som en sånn instruktør hvor jeg hadde stoppet hesten, hoppet av og sagt at jeg ikke vil ri mer for [emoji23] Sent from my iPhone using Tapatalk
 5. Hest er i utgangspunktet en "rikmannsaktivitet" om man kan si det sånn, for det er som @TheaMarieL sier helt riktig at det å ha hest allerede koster en del penger, og mange "ekskluderes" fordi de ikke har råd. Samtidig ligger det liten tvil i meg om at konkurranseridning generelt er for de med enda litt mer penger i lommen. Eksempelvis kan man trekke frem en bedre hest (ridehest istedet for fjording f.eks.), reising til stevneplasser og instruksjon. Å senke nivået i (eksempelvis) LC tror jeg ikke vil "løse" dette, selv om flere ekvipasjer da vil ha en reell mulighet til å være med i selve konkurransen. Det er lenge siden jeg red fast og enda lengre siden jeg deltok på et stevne, men ut fra denne tråden forstår jeg det sånn at de har fjernet LD? Det er jo kjempesynd. LD var en helt super inngangsport for de helt ferske stevnerytterne, de unge barna osv.
 6. Er det virkelig kun for å kåre en vinner og for å være best at vi har konkurranser? For meg er dressurkonkurranser en måte å måle kvalitet i rytter- og hestemateriell. Det er en stige man kan klatre i, som sier noe om hva som forventes på forskjellige deler av utdanningsløpet til en hest og en rytter. Det er et verktøy for å slå ned på stygg ridning (flashy forbein uten bæring f.eks.), og belønne god ridning. Samlet sender dressurkonkurransene dermed et signal ut til ryttersporten som helhet om hvilken retning vi ønsker å ta ridningen på våre hester. At noen får 1. plass, noen 2. plass osv., er for meg kun en naturlig konsekvens av det som i alle fall burde være meningen bak en dressurkonkurranse. (Dette er en generell betraktning, jeg driter i diagonalen i LC osv. Selv om jeg husker at jeg knota det greit til med den diagonalen sist jeg red en LC, har en veldig morsom film som illustrerer det godt )
 7. Jeg ramlet over noen gamle bilder fra da jeg hadde hest i hjembygda. Gammel, liten fjøs som ble bygget om og vi fikk plass til to store hester og en shettis på det meste. I "hovedrommet" hadde vi tre bokser (to store, en liten) og utstyrskrok. I et stort rom på siden hadde vi høy, kraftfôr og dekken. Samt at vi brukte dette rommet til det utstyret som ikke ble så ofte brukt. Ute hadde vi to luftegårder som vi byttet litt på, samt en bom for å tjore hest ute. Egentlig var det en kjempedårlig stall, altfor lavt under taket osv., men både folk og hester trivdes (Beklager varierende kvalitet på bildene ) Tjoringsbom ute Utstyrskrok Mellom boksene hadde vi halvvegger, og øverste del var dekket av enten en planke her og der eller sauenetting. Siden stallen var så liten var det kun boksdør på den lille ponniboksen, mens på hesteboksene brukte vi slike "stevnegrinder" eller hva man skal kalle det. Uteområder: Absolutt ikke etter mine HMS-standarder den dag i dag, men koselig hadde vi det
 8. I helsike så dyrt ridetimer er blitt!
 9. Dersom jeg skulle kjøpt hest ville jeg bedt om å få gjøre alt med hesten selv; hente den ute, stelle, sale, ri osv. Ville også gjerne sett hesten under eieren, men da etter jeg red den selv. Ville ridd både på tur og på bane, og om mulig sett hesten bli lastet. Ville også brukt egen veterinær til sjekken, og visitert hesten enkelt når jeg var der (dratt i bein, sett i øyne, på tenner, hover, løftet på halen, tafset hesten over hele kroppen og slikt). Og jeg ville hatt med meg en erfaren hesteperson, f.eks. min instruktør, til å også gå over og også gjerne ri hesten.
 10. For min del trenger du ikke å laste opp video her. Saken inkluderer ikke oss mange brukerne på forumet, men bilfører, vitner og hesteeier(e). Video kan du laste opp på youtube.com for deretter å dele link der du ønsker.
 11. Om det eksisterer film av hendelsen, og det er samme hendelse, som du sier @Horsie – så er det jo ikke verre enn at hestene på filmen sjekkes opp mot trådstarters hester. Da ser man om det er samme hesten som sparker. Hvorvidt det endrer hvem som sitter på ansvaret i denne situasjonen vet jeg ikke.
 12. Si til rideskolen at ungen får gnagsår i stumpen av å ri barbak, og siden dere betaler dem for en tjeneste bør de tilpasse dette slik at ungen slipper å bli skadet av det. Det være seg enten sal uten stigbøyler eller en form for barbakpad. Dersom rideskolen ikke går med på dette, forteller dere skolen at da finner dere et annet sted å ri. Eller gå direkte til en annen rideskole.
 13. Veldig glad i den massen. De er kraftige uten å se ut som en trekkhest. Jeg er veldig glad i høyden, da Har så lange bein.
×
×
 • Create New...