Jump to content

Merkur

Medlem
 • Content Count

  931
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Merkur last won the day on May 24

Merkur had the most liked content!

Community Reputation

908

About Merkur

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 30/09/1979

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Lier
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

668 profile views
 1. Kjøpte TR softshell på VM, de hadde salg, 100 euro. Har aldri hatt den før, så satser på at den er god. Har i tillegg kjøpt ny hjelm, casco mistrall, vinterroeckl og ny gjord til ponni. Pluss nye bremser og nytt drag til hengeren
 2. Min henger ble selvsagt ikke godkjent når jeg hadde den på kontroll før pinsen. Fikk derfor låne en Ifor til pinsen, og gamle hestegubben stod så utrolig dårlig på den, kjempe ubalansert og stresset enda jeg kjørte såååå rolig. Var sånn at jeg trodde hesten var blitt syk. Venninna mi kjørte bak oss, og hun syns hengeren virket ekstrem stiv og rykkete. Kom oss heldigvis hjem, men blir ikke langtur med den hengeren igjen. Min står på verksted enda, må bytte bremser og draget. Deler for 6000 pluss jobb. Hengeren er i god stand, så må nesten bare bla opp for det. Henger må jeg ha
 3. Jeg har støpt hurtigbetong i bøtter med gjerdestolper nedi. Funker egentlig helt supert.
 4. Jeg rakk heller i bidra i denne runden, blir med neste gang.
 5. Takk for svar, så at de får en litt halm ved siden av høy er ok samme hva slags type det er. Forer jo ca 5-6 kg til hver i løpet av dagen, så får de bare litt halm i tillegg. Så det er mest for å få tygge litt mer i løpet av dagen.
 6. Hvordan var det med ubehandla tørr bygghalm? Jeg fikk en rundball her om dagen som egentlig skulle være høy, men som viste seg å være bygghalm. Kan hestene spise dette som tilleggsfor? Spiser endel av havrehalmen, men ballen holder seg dårlig iom at den ikke er tørr i det hele tatt, så veldig mye blir underlag i havna. Jeg har ikke tilgang på traktor, så må jo enten fore av den eller gi den bort til noen som kan bruke den til noe om jeg ikke kan det.
 7. Er det noen som har kjøpt halm som vet vanlig pris pr kg? Har solgt noe til en venninne, men aner ikke hva jeg skal ta.
 8. Her har hestene hatt litt løs mage når jeg trappet opp litt på grovfôret, men nå har bonden kommet med en halmball. I tillegg får de betfiber og gresspellets. Virker som om det har stabilisert det. Er ubehandla havrehalm de får nå, kjører inn noen trillebårer en gang om dagen og der står de og småspiser innimellom. Bonden har i tillegg byttet til seg noen fjorårsballer med for vi skal prøve.
 9. Da sender jeg han mld om havre så holder han unna noen baller så får vi se hvordan det barker ivei. Har jo muligheten til å prøve forskjellig, men er jo litt styrete med de store ballene om de ikke vil ha det.
 10. Men dere som kan litt om dette her, jeg føler meg helt grønn. Hva slags halm skal jeg velge? Kan få havre, bygg eller hvete alle med eller uten ammoniakk? Ikke ofte stefaren min er bastant på hesteforing, men han er svært så sikker på at høyet han pakket tidlig i juni er kraftige saker og ikke må fores for mye av, og dermed må de ha noe annet for å få mer tyggetid.
 11. Kan ikke hestene få ammoniakkbehandlet halm? Jeg har aldri foret med halm før, men stefaren min som lager foret mente høyet ble vel kraftig i år ( skal ta analyse også) og at jeg burde ha litt halm ved siden av. Men vet han bestilte ammoniakk til halmen sin idag, så må evt ringe han og be han holde av noen uten til meg.
 12. Kjipt at det skal være så vanskelig med for i år, håper snart det kommer litt regn. Stefaren min som er bonde vurderer å slå et par kornjorder til for nå, blir uansett ikke noe korn å snakke om der. Heldigvis har han fått inn nok høy og rundballer til hestefor i år, og satser på at de neste rundene holder til kuene gjennom vinteren, avvikler melkeproduksjonen til jul så blir kanskje mindre behov.
 13. Jeg har hatt bucas sine både høye og lave i «hundre år» nå og kjørt mye hest både sommer og vinter, og aldri hull eller noen skader. Men klart, mine står relativt rolig på hengeren, det er jo også litt avgjørende.
 14. Her har hengslene på sidedøra knekt rett av, døra har tydeligvis stått oppe en dag det var endel vind og når jeg kom ut lå den på bakken. Ringt boj idag så får nye hengsler i posten i løpet av noen dager. Får ikke kjørt mye uten dør [emoji16] Sent from my iPhone using Tapatalk
 15. Selges ikke hengeren "som den er" også? Dekka burde de ha kikket på når de kjøpte den, og dersom du har hatt service på den i tillegg kan de vel umulig komme å kreve noe fra deg! Uten at jeg kan så mye om jussen ifht dette. Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Create New...