Jump to content

Eva

Medlem
 • Content Count

  3,202
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Everything posted by Eva

 1. Eva

  Bom arbeid

  Jeg bruker ikke noe på beina nå - har uklipt islending og omkretsen rundt pipa blir sikkert tredobla med vinterpels Så føler det blir for dumt å skulle prøve å tre på senebeskyttere over mammutbeina. Men på sommeren har jeg brukt det om jeg husker det og er nøye med å kjøle ned beina etterpå.
 2. Vi har også vanlig pris om sommeren, men vi har sommerbeite på stallen, så vi har jo fremdeles stallplass og fôr selv om hestene står på beite og ikke stall/paddock. Om man er bortreist på sommerbeite om sommeren så kan jeg se for meg det er mest fair å ikke betale for fôr/strø, men at man betaler for selve stallplassen uansett er nok vanlig.
 3. Eva

  Tannrasp

  Nei, det er ikke nødvendig å stå stille etter de har våkna til etter vanlig tannsjekk. Med mindre det er noe helt spesielt som blir gjort som skulle kreve bokshvile - og da gir veterinær beskjed. Jeg lar hesten stå i boksen ca 1 time etter sedasjon til han våkner nok til å spise, også kommer han ut på utgangen.
 4. Eva

  Dråpe panne bånd

  Det man vanligvis kaller dråpe er stort sett festa til kjørehodelag som her: https://skoies.no/ideal-kjorehodelag-med-lakk Jeg har ikke helt oversikt over kun pannebånd, men det finnes mange isishodelag med lignende pannebånd som du har bilde av her https://skoies.no/hesteutstyr-rideutstyr/islandshest-utstyr/islandshest-hodelag og https://www.hestifokus.no/butikk/hodelag-og-utstyr/hodelag
 5. Eva

  Dressurprat

  Jeg fant også fasit!
 6. Eva

  Dressurprat

  6 må jo være Nuno Oliveira, ellers no chance
 7. Eva

  Dekken til frieser?

  Hva er hesten vant med da fra før da? De fleste frieserene jeg har vært borti har satt en del pels og brukte ikke ofte dekken, bare om det var veldig surt og vått, så det er nok ganske individuelt hva de trives med.
 8. Bjerke har jo denne ang kolikk - ligger på Facebook-siden deres:
 9. Eva

  Dekken og belegg???

  Bruker kun bandasjer om hesten er skadet og må ha bandasje pga det. Hesten står på utegang så han har mulighet å bevege seg hele døgnet, som er bedre enn å stå med bandasjer. Ber fôrryttere bruke senebelegg i sprang og av og til selv i bomarbeid, men unngår det. Bruker refleksdekken av og til i ridning i regn og mørke, men som regel uten. Bruker utedekken med litt fyll av og til i perioder med mye nedbør og surt.
 10. Apropos, vi ga ormkur til hestene på stallen nå i helga og i dag fant jeg flere døde bremselarver da jeg møkka ute. Stalleier sier hun ikke har vært borti bremselarver før og hestebrems skal jo være ganske sjeldne i Norge, selv om jeg har vært borti bremseegg på hest før. Fler som har sett larver? Ivomec tar jo brems, men hvis flere nå de siste åra har droppa ormkur så er kanskje det litt på fremvekst?
 11. Eva

  Sal-snikksnakk

  Bates har vel ikke syntetsaler? Står på nettsiden de bare bruker lær sånn jeg forstår det https://www.batessaddles.com/pages/leather Jeg hadde en Thorowgood T8-sal til fjordingen og den var det lær i setet og på kneputene (og på stroppene og kanskje?), også syntet ellers. Så den føltes og så veldig ok ut, og good value!
 12. Gøy å dra opp denne igjen Ikke vært i stallen i dag, men et par bilder fra tur med @Sivoya i går! Vi rir stort sett opp i marka og der er det ihvertfall litt snø ennå
 13. Betaler rundt 1600kr for vanlig skoing og så blir det rundt 2000kr for brodder og snøsåler i tillegg.
 14. Det letteste er nok å kikke i passet om du vil ha info Du kan jo søke på Stjerna på ponniregisteret og bla gjennom til du finner henne, men det er et vanlig navn og hun kan også være registrert som blanding på Starum. http://www.ponniavl.no/h_index.aspx
 15. Barbere av alt og la det vokse ut neida, det er lurt å få noen som kan det å lage en jevn bue også stusse jevnlig med Fiskarssaks @Sivoya har sikkert noen gode bæsjehaletips
 16. Det er ikke lov i sprang, men står ikke noe om det i dressurreglementet. Fra krii sprang: § 257 – Saling og bisling 1. Generelt Hodelag med tøyler samt sal med gjord og stigbøyler er påbudt. Av sikkerhetshensyn må stigbøyle og stigbøylerem henge fritt på utsiden av salkappen.
 17. Man fester de i samme hempe som vanlig, bare etter å ha løftet salkappa. Man bør ha stigbøyleremmer med t-spenner kanskje, litt kronglete ellers Fordelen er vel først og fremst mindre slitasje på salen fra stigbøyleremmene. Vet ikke om det har noen annen funksjon - litt mindre remmer som flyr rundt? Jeg tok de under en dag og syntes det funka fint så da har jeg bare fortsatt med det.
 18. Jeg har ikke ridd i filtsal, men har iberica fordi jeg vil ha sofa på tur og det funker den overlegent til.
 19. Kun mva på fôr og strø, ikke på selve stallplassen - det har vært spesifisert på fakturaer på alle stallplasser jeg har stått på siste ti åra og husker ihvertfall!
 20. Eva

  Omstopping av sal

  Jeg har sal med luft, så min unnskyldning er at det ikke går å stoppe om Planen er å kjøpe ny sal med noe bedre enn luft som fyll, men salen passer og jeg har liksom ikke mange tusen til overs så ofte, så . Ble sjekket av saltilpasser nå i høst da.
 21. Fleecetepper har jeg noen av som kom med hesten, men liker ikke fleece og skjønner ikke helt hva man skal med det annet enn pynt Fortrekker ullteppe til skritting/skritteturer eller noe vanntett ridedekken/lendedekken hvis regn/snø. Har brukt fleece innimellom til stevner eller treninger der det er mye venting og hesten blir stående en del i ro uten at det er veldig kaldt. Om man i det hele tatt trenger noe kommer mest an på hvor tynnpelsa hesten er eller om den er barbert. Min blir mammut om vinteren, så trenger ikke noe for kulda - om jeg skulle ha på noe dekken er det enten pga refleks eller om jeg ville holde ham tørr.
 22. Eva

  Crw Somerset støvler

  Høres bra ut!
 23. Eva

  Crw Somerset støvler

  Noen som har noe erfaring med disse fra høøks? Er de ok å ri i og traske rundt i? Er det noe særlig fôr i? Er de greie å få av og på? Skulle hatt noe nytt bentøy til stallen som går litt oppover foten og er lei av lisser og glidelåser Kan jo legge inn link da https://www.hooks.no/rytter/sko-stovler-chaps/ridestovler/stovler-somerset-crw
 24. Eva

  Sal-snikksnakk

  https://www.norsksalsenter.no/artikler/puss-og-vedlikehold-av-sal
×
×
 • Create New...