Jump to content

Eva

Medlem
 • Content Count

  3,260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Eva last won the day on January 17

Eva had the most liked content!

Community Reputation

8,414

About Eva

 • Rank
  Hamster
 • Birthday 30/09/1986

Profile Information

 • Kjønn
  F
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Hobby

Recent Profile Visitors

2,608 profile views
 1. Hvis du vil vite hvor stort området er og ikke gidder måle opp ute anbefaler jeg bruke satellittbilde av området på kart.finn.no og måle med måleverktøyet der 20x40/60 er standard på ridebane i dressur, men større og mindre funker også. Til sprang ville jeg hatt minst 30x50 om man har mulighet til det. Ville nok lagt noe mer sand på, men pris og fremgangsmåte når man har grus i bunn vet jeg ikke. Sikkert noen andre her som har lagt bane som vet ellers anbefaler jeg å lese brosjyrene her: https://www.rytter.no/klubb/anleggsstrategi/ridebanebunner/ Det er kanskje harv dere har, til ridebane bør man også ha slodd, men det kan man fint lage selv. Jeg har ridd mye på gruslagte gårdsplasser/parkeringsplasser/fotballbaner i perioder der man ikke har hatt skikkelig bane tilgjengelig, funker helt ok til lett dressur og sånt. Men til daglig bruk i sprang blir det nok for hardt. Høvene er ikke problemet, men de kan få slitasje på ledd og sener ved ensidig, for hardt eller mykt underlag.
 2. Jeg har eid fire hester som jeg har hatt på utegang, alle har tidligere (og noen senere) også stått på stall om natta - og min erfaring er at de tilpasser seg fort. Jeg har prøvd å "sette inn på boks for å la de slappe av", men opplever at de stort sett da bare sto klare til å få komme ut i flokken igjen. Så lenge de er trygge nok til at de ligger, ruller seg og spiser på utegang så ser jeg ikke behov for å sette noe på boks bare for å gjøre det. Bruker boks til stell i dårlig vær og eventuelt til å gi kraftfôr
 3. Hest er dyrt og om det er sånn at familien din egentlig ikke ha råd til å ha hest og er avhengig av at du må jobbe for å ha råd, ville jeg ikke tatt sjansen. Uforutsette utgifter kommer plutselig! Men det er jo uansett lurt å begynne å spare Hva med å finne en fôrhest-løsning?
 4. Jeg merka litt til at noe lå igjen etter at hesten hadde spist før, men ikke så ofte lenger egentlig (alt går i grisen?). Blander i spenst og vitaminer fra fk + salt. Har magnesium oppi til slutt og så vann, varierer på å gi fra bøtta eller helle i krybbe.
 5. Kjøper b-vit på høøks, for er enklest.
 6. Ja, om det er mangel på magnesium og det er på grunn av der hestene er ekstra skvetne så vil jo magnesium kunne hjelpe. Men det er ikke sånn at ekstra magnesium vil gi mindre skvetting om hesten allerede får i seg nok - for mye magnesium er heller ikke bra. Magnesium selges som mange type "cool down" tilskuddsprodukter og det er nok ikke alltid det blir hensiktsmessig. Men placebo-effekt er også en effekt, så om man føler magnesium hjelper å roe hesten så tenker jeg at det ikke skader å fortsette å gi vedlikeholdsmengde. husker at da jeg gikk på rideskole og skulle ri skvetten hest på time så pleier jeg å gi banan før timen for at han skulle roe seg var nok placebo da haha! Jeg begynte gi magnesium til min litt tilfeldigvis i fbm beiteslipp i sommer også har jeg bare blitt gående på det. Kjøper billig på høøks og gir såpass små mengder at det ikke akkurat er noen stor ekstrautgift. Syntes han er mindre skvetten i vinter enn i fjor , men det er jo tusen andre faktorer som spiller inn
 7. Eva

  Bom arbeid

  Jeg bruker ikke noe på beina nå - har uklipt islending og omkretsen rundt pipa blir sikkert tredobla med vinterpels Så føler det blir for dumt å skulle prøve å tre på senebeskyttere over mammutbeina. Men på sommeren har jeg brukt det om jeg husker det og er nøye med å kjøle ned beina etterpå.
 8. Vi har også vanlig pris om sommeren, men vi har sommerbeite på stallen, så vi har jo fremdeles stallplass og fôr selv om hestene står på beite og ikke stall/paddock. Om man er bortreist på sommerbeite om sommeren så kan jeg se for meg det er mest fair å ikke betale for fôr/strø, men at man betaler for selve stallplassen uansett er nok vanlig.
 9. Eva

  Tannrasp

  Nei, det er ikke nødvendig å stå stille etter de har våkna til etter vanlig tannsjekk. Med mindre det er noe helt spesielt som blir gjort som skulle kreve bokshvile - og da gir veterinær beskjed. Jeg lar hesten stå i boksen ca 1 time etter sedasjon til han våkner nok til å spise, også kommer han ut på utgangen.
 10. Eva

  Dråpe panne bånd

  Det man vanligvis kaller dråpe er stort sett festa til kjørehodelag som her: https://skoies.no/ideal-kjorehodelag-med-lakk Jeg har ikke helt oversikt over kun pannebånd, men det finnes mange isishodelag med lignende pannebånd som du har bilde av her https://skoies.no/hesteutstyr-rideutstyr/islandshest-utstyr/islandshest-hodelag og https://www.hestifokus.no/butikk/hodelag-og-utstyr/hodelag
 11. Eva

  Dressurprat

  Jeg fant også fasit!
 12. Eva

  Dressurprat

  6 må jo være Nuno Oliveira, ellers no chance
 13. Eva

  Dekken til frieser?

  Hva er hesten vant med da fra før da? De fleste frieserene jeg har vært borti har satt en del pels og brukte ikke ofte dekken, bare om det var veldig surt og vått, så det er nok ganske individuelt hva de trives med.
 14. Bjerke har jo denne ang kolikk - ligger på Facebook-siden deres:
 15. Eva

  Dekken og belegg???

  Bruker kun bandasjer om hesten er skadet og må ha bandasje pga det. Hesten står på utegang så han har mulighet å bevege seg hele døgnet, som er bedre enn å stå med bandasjer. Ber fôrryttere bruke senebelegg i sprang og av og til selv i bomarbeid, men unngår det. Bruker refleksdekken av og til i ridning i regn og mørke, men som regel uten. Bruker utedekken med litt fyll av og til i perioder med mye nedbør og surt.
×
×
 • Create New...