Jump to content

Eva

Medlem
 • Content Count

  3,173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Eva last won the day on January 17

Eva had the most liked content!

Community Reputation

8,348

About Eva

 • Rank
  Hamster
 • Birthday 30/09/1986

Profile Information

 • Kjønn
  F
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Hobby

Recent Profile Visitors

2,458 profile views
 1. Bjerke har jo denne ang kolikk - ligger på Facebook-siden deres:
 2. Eva

  Dekken og belegg???

  Bruker kun bandasjer om hesten er skadet og må ha bandasje pga det. Hesten står på utegang så han har mulighet å bevege seg hele døgnet, som er bedre enn å stå med bandasjer. Ber fôrryttere bruke senebelegg i sprang og av og til selv i bomarbeid, men unngår det. Bruker refleksdekken av og til i ridning i regn og mørke, men som regel uten. Bruker utedekken med litt fyll av og til i perioder med mye nedbør og surt.
 3. Apropos, vi ga ormkur til hestene på stallen nå i helga og i dag fant jeg flere døde bremselarver da jeg møkka ute. Stalleier sier hun ikke har vært borti bremselarver før og hestebrems skal jo være ganske sjeldne i Norge, selv om jeg har vært borti bremseegg på hest før. Fler som har sett larver? Ivomec tar jo brems, men hvis flere nå de siste åra har droppa ormkur så er kanskje det litt på fremvekst?
 4. Eva

  Sal-snikksnakk

  Bates har vel ikke syntetsaler? Står på nettsiden de bare bruker lær sånn jeg forstår det https://www.batessaddles.com/pages/leather Jeg hadde en Thorowgood T8-sal til fjordingen og den var det lær i setet og på kneputene (og på stroppene og kanskje?), også syntet ellers. Så den føltes og så veldig ok ut, og good value!
 5. Gøy å dra opp denne igjen Ikke vært i stallen i dag, men et par bilder fra tur med @Sivoya i går! Vi rir stort sett opp i marka og der er det ihvertfall litt snø ennå
 6. Betaler rundt 1600kr for vanlig skoing og så blir det rundt 2000kr for brodder og snøsåler i tillegg.
 7. Det letteste er nok å kikke i passet om du vil ha info Du kan jo søke på Stjerna på ponniregisteret og bla gjennom til du finner henne, men det er et vanlig navn og hun kan også være registrert som blanding på Starum. http://www.ponniavl.no/h_index.aspx
 8. Barbere av alt og la det vokse ut neida, det er lurt å få noen som kan det å lage en jevn bue også stusse jevnlig med Fiskarssaks @Sivoya har sikkert noen gode bæsjehaletips
 9. Det er ikke lov i sprang, men står ikke noe om det i dressurreglementet. Fra krii sprang: § 257 – Saling og bisling 1. Generelt Hodelag med tøyler samt sal med gjord og stigbøyler er påbudt. Av sikkerhetshensyn må stigbøyle og stigbøylerem henge fritt på utsiden av salkappen.
 10. Man fester de i samme hempe som vanlig, bare etter å ha løftet salkappa. Man bør ha stigbøyleremmer med t-spenner kanskje, litt kronglete ellers Fordelen er vel først og fremst mindre slitasje på salen fra stigbøyleremmene. Vet ikke om det har noen annen funksjon - litt mindre remmer som flyr rundt? Jeg tok de under en dag og syntes det funka fint så da har jeg bare fortsatt med det.
 11. Jeg har ikke ridd i filtsal, men har iberica fordi jeg vil ha sofa på tur og det funker den overlegent til.
 12. Kun mva på fôr og strø, ikke på selve stallplassen - det har vært spesifisert på fakturaer på alle stallplasser jeg har stått på siste ti åra og husker ihvertfall!
 13. Eva

  Omstopping av sal

  Jeg har sal med luft, så min unnskyldning er at det ikke går å stoppe om Planen er å kjøpe ny sal med noe bedre enn luft som fyll, men salen passer og jeg har liksom ikke mange tusen til overs så ofte, så . Ble sjekket av saltilpasser nå i høst da.
 14. Fleecetepper har jeg noen av som kom med hesten, men liker ikke fleece og skjønner ikke helt hva man skal med det annet enn pynt Fortrekker ullteppe til skritting/skritteturer eller noe vanntett ridedekken/lendedekken hvis regn/snø. Har brukt fleece innimellom til stevner eller treninger der det er mye venting og hesten blir stående en del i ro uten at det er veldig kaldt. Om man i det hele tatt trenger noe kommer mest an på hvor tynnpelsa hesten er eller om den er barbert. Min blir mammut om vinteren, så trenger ikke noe for kulda - om jeg skulle ha på noe dekken er det enten pga refleks eller om jeg ville holde ham tørr.
×
×
 • Create New...