Jump to content

Eva

Medlem
 • Content Count

  2,989
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Eva last won the day on May 20

Eva had the most liked content!

Community Reputation

8,166

About Eva

 • Rank
  Hamster
 • Birthday 30/09/1986

Profile Information

 • Kjønn
  F
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Hobby

Recent Profile Visitors

2,109 profile views
 1. Jeg har ingen gode oppstilte bilder, men legger inn noen bilder av min nå fra nå i vår før beitesesongen begynner!
 2. Eva

  Fargegenetikk

  Så fin! Skjønner det er upraktisk mtp sol, men visuelt syntes det er så stilig med "kufjes" og lange strømper! Kult å kunne skille seg litt ut også med stor brun i konkurranser. Hadde en veldig flink nederlandsk sportsponni på fôr en stund som hadde lange strømper og et halvt hvitt fjes med blått øye.
 3. Her er fra KR med endring - fra og og LC sprang og dressur kan ikke hest starte mer en én gang, utenom klubbklasse, men lavere enn det (feks lave klasser sprang og for dressur ryttertest antar jeg da) kan hest starte to ganger i samme klasse med ulike ryttere. Skolehest kan starte 2 ganger i samme klasse med ulik rytter uansett nivå så lenge det er skolehestklasse. Også er det egne regler for klubbstevner.
 4. Eva

  Sal-snikksnakk

  Min brede fjording passet thorowgood cob dressursal og jeg hadde en kraftig døl på fôr som passet Wintec wide dressursal
 5. Problemet nå er vel at vi har hatt egne, norske regler i alle år og at vi nå prøver å endre vårt reglement til å stemme overens med FEI sitt, som sikkert også er i stadig endring, også er det litt krøll med overgangen og få oversatt riktig? Kanskje? Skulle liksom få lest hestesport selv nå, men finner det ikke
 6. Tror også det, er bare det som gir mening i forhold til KR sånn det står i dag. Det er jo fort å gjøre feil der, mange av de vanlige kodebeskytterene til bakbein som mange bruker har vel noe strikk i?
 7. Men hun stewarden fra NHF som uttaler seg må vel da snakke om unghestklasser? For regelendring for andre har jo ikke tredd i kraft ennå?
 8. Her er reglement i sprang om benbelegg. Veldig rart om ikke borrelås med strikk skal være lov- det er jo det alle har og er tilgjengelig (tenker da på vanlige senebeskyttere ala eskadron sine klassiske vanlige) . Sånn det står i dag er det jo lov (utenom til unghest) I feltrittsreglementet ser jeg ikke det står noe om belegg og heller ikke i kr1, så da er det vel kun i sprang disse nye reglene om belegg gjelder, og ikke i feltritt og kjøring. Dette er kr feltritt Dette er fra kr1 (Edit tusen ganger for bildene er dumme)
 9. I følge målinger ser det ut til å bli for snaut for min dessverre :/ Jeg trenger ikke ulldekken, ellers takk
 10. Jeg fikk også den 200 feilmeldingen for noen dager siden, men så funka det bare plutselig igjen
 11. Eva

  Utstyrstråden

  Strikk på fortøy er vel tenkt for å tillate mer bevegelse rundt skuldre når hesten "utvider seg" over hindre ved f.eks sprang og feltritt. Liker heller ikke de som er en ren strikk tvers over bare. Det ene jeg har tror jeg har feste både ved d-ring og gjord på siden og under, med strikk, mens det andre er bare i lær med feste til d-ring og gjord under . At det går reim over halsen på mange fortøy er vel bare for at det skal sitte bedre? Så må man se an den enkelte hest og eksteriør for å finne best passform, finnes nok ikke noen utforming som passer like bra til alle hester.
 12. Eva

  Utstyrstråden

  Enig i at helt vanlige senebeskyttere til forbein, som er åpne foran og hardt skall på sene og kode, er fine til sprang. Det er jo blitt mye mer fokus på dette med overoppheting av bein, så tror det er lurt å holde seg til delvis åpne eller godt ventilerte belegg, også gjerne kjøle ned bein med kaldt vann etter trening med belegg i varmt vær. Fortøy tenker jeg også kommer litt an på hesten hva slags utforming sitter best. Jeg har et helt i lær med feste til d-ring du kan låne og prøve?
 13. Eva

  Ridestøvler

  Mine forrige ridestøvler, dressurstøvler med glidelås bak fra Soubirac, krevde lang tilvenning med mye gnag og var helt ubrukelig å gå tre steg med uten å få gnagsår selv etter ti års bruk, men gode å ri i etterhvert. De jeg har kjøpt nå fra Høøks (dressurstøvler med glidelås foran/på siden) har egentlig vært ganske ok å både ri og gå med fra dag 1 - men har hatt på gnagsårbeskyttelse og våt ullsokk hver gang, klok av skade
 14. Ponny blir for trangt dessverre, 0g dekken har jeg og har fått skaffa bitt! Men takk allikevel! Hva tenke du for det? Skal bare sjekke på måletabeller for Bucas om det kan passe!
 15. Hest er en dyr hobby absolutt. Men selvfølgelig er det mulig å ha hest selv om man ikke er styrtrik, man må bare være klar over utgiftene og vite hva man vil prioritere. Hvis man bare vil ha en hest som kan stå på en gård ut på landet og tusle rundt på tur med så kan man ha hest ganske billig, selv om man uansett må regne med veterinærutgifter. Men hvis man vil ha en hest man vil utvikle seg på, stå på en sentral stall med god treningsmuligheter, være med på treninger, starte stevner, stille ut ol, så forsvinner fort pengene. Mens jeg var student i Lillehammer kjøpte jeg hest (av penger jeg fikk av foreldre) og da hadde jeg stallplass på en dugnadstall til 400kr i mnd. Flis var inkludert og jeg kjøpte høy fra lokal bonde for under 3kr/kg. Det var mye arbeid med utslipp og fôringer og stallen var gammel og hadde ikke mye fasiliteter,men jeg trivdes fint med å bare ri på tur eller bruke den nesten gjengrodde ridebanen for meg selv. Jeg hadde aldri ridetimer og hadde ganske rimelig hovslager, kjøpte utstyr brukt. Så da gikk det rundt. Da jeg flyttet til Oslo var jeg avhengig av betalende fôrrytter, selv om jeg hadde hesten på en billig utegangsstall, jobbet ved siden av studier og fikk hjelp av foreldre ved krise. Jeg prøvde å ha litt ridetimer og være med på stevner, men det måtte jeg ofte nedprioritere, og i en periode måtte jeg sette hesten bort på helfôr. Jeg levde ellers ekstremt billig, i billigste studentbolig, spiste omtrent ingenting, syklet eller gikk overalt og hadde nok ikke klart det uten foreldre som kunne gi meg lommepenger til melk til havregrøten og sokker. Akkurat nå har jeg også hest ganske billig, bruker ca 2700kr i mnd på stallplass og 1500kr på sko ca hver 6. uke, også prøver jeg få undervisning 1-2 ganger i mnd, ikke ta helt av på shopping og har en god buffer til veterinærutgifter. Selv med god økonomi og full jobb merker jeg jo at hest tar en godt jafs av lønna og jeg må nedprioritere andre ting slik som reiser, klær, interiør, andre kjæledyr, ut med venner osv. Men hadde jeg ikke hatt hest hadde jo pengene jeg hadde brukt på hest blitt brukt på andre ting, så
×
×
 • Create New...